Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Hej dziewczyny, raczej nie miewam infekcji dróg moczowych więc nie mam doswiadczenia.
Czy z licznymi bakteriami i licznymi nabłonkami płaskimi w moczu powinnam lecieć do lekarza na cito czy mogę poczekać do jutrzejszej wizyty?
Internet straszy zagrożeniem zakażenia dziecka
Ja mam taka sama sytuacje. Wizyta dopiero za tydzien.Izka37 lubi tę wiadomość
-
Pantera, myślę że możesz spokojnie czekać a lekarz nie wiadomo czy w ogóle to zareaguje
liczne bakterie i nabłonki w moczu podobno nie sa niczym nadzwyczajnym
Mi wyszła ta cytologia źle, dzwonił ktoś z luxmedu i powiedzieli ze jest prawdopodobnie zapalenie i trzeba leczyć, żeby zgłosić się w pierwszym wolnym terminie do swojego lekarza, więc też nie zawracałam mu głowy tylko czekam do czwartku, 2 dni już mnie nie zbawia
-
nick nieaktualnyHej hej
.
Pomyliło coś mi się wczoraj z tymi tc , widać odmóżdżenie ciążowe. Niestety noc kompletnie nie wyspana
Ania ma katar
budziła się dwa razy inhalacje robię wtedy kiedy śpi , bo inaczej mi się wyrywa i płacze i tak jest za każdym razem smaruje Aromactiv i maścią majerankową leci jej katar jak woda z kranu , wstawała cały czas z płaczem ani herbatki ani mm , potem o 3 w nocy się napiła tego mm i jeszcze mówiła do siebie przez parę minut , nawet nie wiem o której poszłam spać chyba o 4 nad ranem
, a wstałam taka nie przytomna , głowa mnie okropnie boli i jeszcze mi się trochę jakby zakręciło w głowie
, a gwałtownie czy za szybko nie wstałam , ubrałam ją na śpiocha i poszłam zaprowadzić dziewczynki . Dziś czeka mnie istny jak to młodzież mówi hardcore gdyż o 14.00 u Marysi przedstawienie , muszę wcześniej do przedszkola iść potem nie będę szła ze szkoły do przedszkola , i jeszcze ma być poczęstunek wejść po schodach zejść ze schodów , a jak mi tam Ania zaśnie w wózku to nie wiem jak tam z nią zejdę strasznie strome są te schody . Samopoczucie takie sobie niech Ania szybko mi wyzdrowieje bo się wykończę .
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty, ja pojutrze idę na badania i w Sobotę kierunek gin
.
-
U mnie też dzisiaj -11, ale za to jakie piękne słoneczko
Pantera myślę, że spokojnie możesz poczekać do wizytyPij dużo wody, żuravit. Jakie ph Ci wyszło? Ja pamiętam, że na początku ph mi poszło trochę do górnej granicy i też były nabłonki płaskie i pasma śluzu, wtedy dostałam żuravit, ph spadło. W listopadzie na wizycie miałam bakterie dość liczne, pasma śluzu i nabłonki płaskie i dopiero wtedy przepisała mi monural jednorazowo i od tamtego czasu wyniki moczu wychodzą idealne, jak nigdy
-
4me wrote:Moim zdaniem jesli nie masz zadnych objawow to i tak lekarz kaze Ci powtórzyć najpierw badanie. Wiec zaczelabym od powtorzenia badania jutro rano i poczekala na jutrzejsza wizyte
Ja mam taka sama sytuacje. Wizyta dopiero za tydzien.
Ja właśnie jestem po raz kolejny już po powtórce badań.
Tak jak pisała 4me-warto powtórzyć badanie.
Dodatkowo nie ufam kubeczkom z żółtym wieczkiem, używam tylko te z czerwonym:). -
A u nas wszystko wspaniale jak to lekarz określił. Tymuś ma już 798g m szyjka 40mm zamknięta, szew trzyma dobrze , ciśnienie w porządku. Przez to że idzie nam tak dobrze następną wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie więc 15.02 już w 3 trymestrze. Będą od razu pewnie to badanie Usg robić. Choć u mnie zawsze wszystko sprawdzają dokładnie. Dziś też przepływy, pepowinke jakieś inne rzeczy o których nie mam pojęcia bo po niemiecku nie wszystko kumam w medycznym języku. Najważniejsze że wszystko jest ok.
Izka37, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Milka1991, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, 4me lubią tę wiadomość
-
Pantera,u mnie w lab jak coś wychodzi w moczu np. azotyny to wtedy robią badanie osadu i tam też jest norma dotycząca ilości bakterii (powinno być poniżej 400 w polu widzenia),śluz mniej niz 10 w polu widzenia itd. Czyli wynika z tego ze jak cos sie ma to jeszcze o niczym nie świadczy. W posiewie też sa normy które wskazuja czy juz jest cos powaznego czy nie.
Żurawinka, dużo witaminy C, duzo picia asekuracyjnie. -
Nistera wrote:A u nas wszystko wspaniale jak to lekarz określił. Tymuś ma już 798g m szyjka 40mm zamknięta, szew trzyma dobrze , ciśnienie w porządku. Przez to że idzie nam tak dobrze następną wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie więc 15.02 już w 3 trymestrze. Będą od razu pewnie to badanie Usg robić. Choć u mnie zawsze wszystko sprawdzają dokładnie. Dziś też przepływy, pepowinke jakieś inne rzeczy o których nie mam pojęcia bo po niemiecku nie wszystko kumam w medycznym języku. Najważniejsze że wszystko jest ok.
Nistera0-super że wszytsko w porządku!No i że z szyjka wszystko porządku. Wow, mały dobija już do kilograma. I teraz sobie uświadomiłam że juz zaraz 3 trymestr...teraz naprawdę ten czas śmiga. Pozdrawiam z mroźnego Trójmiasta.Nistera lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, czekam w takim razie do jutrzejszej wizyty, byłam nawet już u połoznej, kazała powtórzyć jutro badanie.
Kubeczek mam z czerwonym wieczkiem, a ph w normie. Internet huczy, ze nabłonki płaskie sa ok w I trym, w II i III już stanowią zagrożenie.
Nistera - super że wszystko dobrze i Mały taki juz dużyNistera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kendra!
Super, Nistera!
A ja czekam dość niecierpliwie na następną wizytę bo robiłam ostatnio posiew moczu i wyszedł mi taki jakiś niejasny. Niby posiew ujemny a jednak jakiś szczep gronkowca obecny - niby będący prawidlowy we florze bakteryjnej. Gadalam o tym z polozną, kazała probiotyk z kwasem mlekowym i żuravit i poczekac spokojnie do wizyty i gina - a ta dopiero 5.02mam madzieję nie osiewieć do tego czasu
-
nick nieaktualnyKendra86 wrote:Witajcie majóweczki
czy można dołączyć ?
mam termin na 17.05, od wczoraj jestem na L4 i w końcu więcej czasu
Witaj moja droga wśród nas, widzę na suwaczku że na synka oczekujecie ❤️ imię już wybrane ?.
Nistera Ale macie sporego synka ❤️.Nistera lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa
ale masz super gromadkę!
ja, wstyd się przyznać, nie chciałam więcej dzieci. na szczęście mąż mnie przekonał i cieszę się, że jednak sie zdecydowaliśmy, bo lata lecą, w tym roku 33 mi stuknie, a i tak duża różnica wieku sie zrobiła.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Kendra86 wrote:Szczęśliwa
ale masz super gromadkę!
ja, wstyd się przyznać, nie chciałam więcej dzieci. na szczęście mąż mnie przekonał i cieszę się, że jednak sie zdecydowaliśmy, bo lata lecą, w tym roku 33 mi stuknie, a i tak duża różnica wieku sie zrobiła.
Identycznie jak u mnie ,też 33 i też mąż nalegał z tym że mój syn ma 6 lat ale różnica tak czy siak duża.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKendra86 wrote:Szczęśliwa
ale masz super gromadkę!
ja, wstyd się przyznać, nie chciałam więcej dzieci. na szczęście mąż mnie przekonał i cieszę się, że jednak sie zdecydowaliśmy, bo lata lecą, w tym roku 33 mi stuknie, a i tak duża różnica wieku sie zrobiła.
Dziękuję bardzo serdecznie. Bardzo mi miło , śliczne imię wybraliście
synek brata ciotecznego mojego męża ma tak na imię
.
E tam młoda jesteś ja będę mieć 32 lata.
Samari Podziwiam Cię że musisz tyle czekać , ja bym chyba zwariowała u mnie też szaleje w brzuszku więc też się nie martwię . Mam nadzieję że nie będę musiała znów za dwa tygodnie przyjść , 6 msc a ja co dwa tygodnie chodzę oczywiście prywatnie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:02