WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Ja ostatnio moczu też miałam i lekarz nawet nie powiedział nic na ten temat wręcz ze wyniki moczu są w porzadku

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Hej dziewczyny, raczej nie miewam infekcji dróg moczowych więc nie mam doswiadczenia.
    Czy z licznymi bakteriami i licznymi nabłonkami płaskimi w moczu powinnam lecieć do lekarza na cito czy mogę poczekać do jutrzejszej wizyty?
    Internet straszy zagrożeniem zakażenia dziecka
    Moim zdaniem jesli nie masz zadnych objawow to i tak lekarz kaze Ci powtórzyć najpierw badanie. Wiec zaczelabym od powtorzenia badania jutro rano i poczekala na jutrzejsza wizyte ;)

Ja mam taka sama sytuacje. Wizyta dopiero za tydzien.

Izka37 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, myślę że możesz spokojnie czekać a lekarz nie wiadomo czy w ogóle to zareaguje :D liczne bakterie i nabłonki w moczu podobno nie sa niczym nadzwyczajnym :)
    Mi wyszła ta cytologia źle, dzwonił ktoś z luxmedu i powiedzieli ze jest prawdopodobnie zapalenie i trzeba leczyć, żeby zgłosić się w pierwszym wolnym terminie do swojego lekarza, więc też nie zawracałam mu głowy tylko czekam do czwartku, 2 dni już mnie nie zbawia :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) :-) .

Pomyliło coś mi się wczoraj z tymi tc , widać odmóżdżenie ciążowe :-P . Niestety noc kompletnie nie wyspana :-\ Ania ma katar :-\ budziła się dwa razy inhalacje robię wtedy kiedy śpi , bo inaczej mi się wyrywa i płacze i tak jest za każdym razem smaruje Aromactiv i maścią majerankową leci jej katar jak woda z kranu , wstawała cały czas z płaczem ani herbatki ani mm , potem o 3 w nocy się napiła tego mm i jeszcze mówiła do siebie przez parę minut , nawet nie wiem o której poszłam spać chyba o 4 nad ranem :O , a wstałam taka nie przytomna , głowa mnie okropnie boli i jeszcze mi się trochę jakby zakręciło w głowie :-\ , a gwałtownie czy za szybko nie wstałam , ubrałam ją na śpiocha i poszłam zaprowadzić dziewczynki . Dziś czeka mnie istny jak to młodzież mówi hardcore gdyż o 14.00 u Marysi przedstawienie , muszę wcześniej do przedszkola iść potem nie będę szła ze szkoły do przedszkola , i jeszcze ma być poczęstunek wejść po schodach zejść ze schodów , a jak mi tam Ania zaśnie w wózku to nie wiem jak tam z nią zejdę strasznie strome są te schody . Samopoczucie takie sobie niech Ania szybko mi wyzdrowieje bo się wykończę .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) , ja pojutrze idę na badania i w Sobotę kierunek gin :-) .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj -11, ale za to jakie piękne słoneczko :)

Pantera myślę, że spokojnie możesz poczekać do wizyty :) Pij dużo wody, żuravit. Jakie ph Ci wyszło? Ja pamiętam, że na początku ph mi poszło trochę do górnej granicy i też były nabłonki płaskie i pasma śluzu, wtedy dostałam żuravit, ph spadło. W listopadzie na wizycie miałam bakterie dość liczne, pasma śluzu i nabłonki płaskie i dopiero wtedy przepisała mi monural jednorazowo i od tamtego czasu wyniki moczu wychodzą idealne, jak nigdy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moim zdaniem jesli nie masz zadnych objawow to i tak lekarz kaze Ci powtórzyć najpierw badanie. Wiec zaczelabym od powtorzenia badania jutro rano i poczekala na jutrzejsza wizyte ;)

Ja mam taka sama sytuacje. Wizyta dopiero za tydzien.

Ja właśnie jestem po raz kolejny już po powtórce badań.

Tak jak pisała 4me-warto powtórzyć badanie.

Dodatkowo nie ufam kubeczkom z żółtym wieczkiem, używam tylko te z czerwonym:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wszystko wspaniale jak to lekarz określił. Tymuś ma już 798g m szyjka 40mm zamknięta, szew trzyma dobrze , ciśnienie w porządku. Przez to że idzie nam tak dobrze następną wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie więc 15.02 już w 3 trymestrze. Będą od razu pewnie to badanie Usg robić. Choć u mnie zawsze wszystko sprawdzają dokładnie. Dziś też przepływy, pepowinke jakieś inne rzeczy o których nie mam pojęcia bo po niemiecku nie wszystko kumam w medycznym języku. Najważniejsze że wszystko jest ok.

Izka37, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Milka1991, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, 4me lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera,u mnie w lab jak coś wychodzi w moczu np. azotyny to wtedy robią badanie osadu i tam też jest norma dotycząca ilości bakterii (powinno być poniżej 400 w polu widzenia),śluz mniej niz 10 w polu widzenia itd. Czyli wynika z tego ze jak cos sie ma to jeszcze o niczym nie świadczy. W posiewie też sa normy które wskazuja czy juz jest cos powaznego czy nie.
    Żurawinka, dużo witaminy C, duzo picia asekuracyjnie.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    A u nas wszystko wspaniale jak to lekarz określił. Tymuś ma już 798g m szyjka 40mm zamknięta, szew trzyma dobrze , ciśnienie w porządku. Przez to że idzie nam tak dobrze następną wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie więc 15.02 już w 3 trymestrze. Będą od razu pewnie to badanie Usg robić. Choć u mnie zawsze wszystko sprawdzają dokładnie. Dziś też przepływy, pepowinke jakieś inne rzeczy o których nie mam pojęcia bo po niemiecku nie wszystko kumam w medycznym języku. Najważniejsze że wszystko jest ok.

Nistera0-super że wszytsko w porządku!No i że z szyjka wszystko porządku. Wow, mały dobija już do kilograma. I teraz sobie uświadomiłam że juz zaraz 3 trymestr...teraz naprawdę ten czas śmiga. Pozdrawiam z mroźnego Trójmiasta.

Nistera lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czekam w takim razie do jutrzejszej wizyty, byłam nawet już u połoznej, kazała powtórzyć jutro badanie.
    Kubeczek mam z czerwonym wieczkiem, a ph w normie. Internet huczy, ze nabłonki płaskie sa ok w I trym, w II i III już stanowią zagrożenie.

Nistera - super że wszystko dobrze i Mały taki juz duży :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, ale już duży dzidziek! :) Super wieści :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie majóweczki ;)

czy można dołączyć ?

mam termin na 17.05, od wczoraj jestem na L4 i w końcu więcej czasu ;)

Oleander, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kendra!

Super, Nistera! :)

A ja czekam dość niecierpliwie na następną wizytę bo robiłam ostatnio posiew moczu i wyszedł mi taki jakiś niejasny. Niby posiew ujemny a jednak jakiś szczep gronkowca obecny - niby będący prawidlowy we florze bakteryjnej. Gadalam o tym z polozną, kazała probiotyk z kwasem mlekowym i żuravit i poczekac spokojnie do wizyty i gina - a ta dopiero 5.02 :O mam madzieję nie osiewieć do tego czasu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra86 wrote:
    Witajcie majóweczki ;)

czy można dołączyć ?

mam termin na 17.05, od wczoraj jestem na L4 i w końcu więcej czasu ;)

Witaj moja droga wśród nas ;-) , widzę na suwaczku że na synka oczekujecie ❤️ imię już wybrane ?.

Nistera Ale macie sporego synka ❤️.

• Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Witaj moja droga wśród nas ;-) , widzę na suwaczku że na synka oczekujecie ❤️ imię już wybrane ?.
    tak, fajnie się udało, bo mamy już córeczkę.

co do imienia to chyba bedzie Tomasz.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa
    ale masz super gromadkę!

ja, wstyd się przyznać, nie chciałam więcej dzieci. na szczęście mąż mnie przekonał i cieszę się, że jednak sie zdecydowaliśmy, bo lata lecą, w tym roku 33 mi stuknie, a i tak duża różnica wieku sie zrobiła.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra86 wrote:
    Szczęśliwa
    ale masz super gromadkę!

ja, wstyd się przyznać, nie chciałam więcej dzieci. na szczęście mąż mnie przekonał i cieszę się, że jednak sie zdecydowaliśmy, bo lata lecą, w tym roku 33 mi stuknie, a i tak duża różnica wieku sie zrobiła.

Identycznie jak u mnie ,też 33 i też mąż nalegał z tym że mój syn ma 6 lat ale różnica tak czy siak duża.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Gratulacje udanej wizyty już spory chłop ! Nie mogę się doczekać mojej wizyty A tu jeść że nie całe dwa tygodnie ale młody kopie więc się nie martwię.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kubeczkow do moczu ja też kupuje jałowe dodatkowo w folii i przynajmniej nie wychodzą mi dziwne wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra86 wrote:
    Szczęśliwa
    ale masz super gromadkę!

Dziękuję bardzo serdecznie ;-) :-) . Bardzo mi miło , śliczne imię wybraliście ;-) synek brata ciotecznego mojego męża ma tak na imię :-) .

E tam młoda jesteś ja będę mieć 32 lata ;-) .

Samari Podziwiam Cię że musisz tyle czekać , ja bym chyba zwariowała u mnie też szaleje w brzuszku więc też się nie martwię . Mam nadzieję że nie będę musiała znów za dwa tygodnie przyjść , 6 msc a ja co dwa tygodnie chodzę oczywiście prywatnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:02

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ