X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Samari, ja mam zamiar rodzic naturalnie po 19 miesiącach od cc. Generalnie przyjmuje się, że 18 miesięcy po cc to bezpieczne mimimum do sn ale wejdz na grupę naturalnie po cesarce - laski rodzą naturalnie po 14 miesiącach nawet.
    a z jakiego powodu miałaś CC? gdzie bedziesz rodzic?

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tak mialam w poprzedniej ciazy. Moze sprobuj zmienic marke? . Mi pomoglo i wyniki podskoczyly od razu. Przy tamtym mialam tez zaparcia a przy kolejnym już nie. To bylo Szelazo SR. Teraz np biore sorbifer dulures i mi ladnie podnosi poziom i skutkow ubocznych tez nie ma :)
    Czyli po obu nie cierpiałaś na zaparcia?
    Biorę Tardyferon od 1,5mca, nie powoduje zaparć, ale jak widać nie wchłania się zbyt dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę faktycznie kupić ten magnez co piszecie bo inaczej oszaleje łydki mam jak dwa kamienie.... A uvuxcie dosłownie jak by ktoś kule do nogi mi przywiazal w każdej ciąży to samo z tymi nogami do licha :/

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Czyli po obu nie cierpiałaś na zaparcia?
    Biorę Tardyferon od 1,5mca, nie powoduje zaparć, ale jak widać nie wchłania się zbyt dobrze
    Po Szelesie SR okrutne... Nabawilam sie az zylaka. Wchłanial sie srednio, ciezko bylo mi podnies wyniki. Po Sorbifer obecnie-nie mam tych problemow z zaparciami. Ale to tez jest na recepte.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Wybacz ale ja bazuje na wiedzy mojego lekarza który jest cenionym ginekologiem A nie na grupach na Internecie gdzie kobiety nie są nawet świadomie jakie robią głupoty i jak się narażają, w dodatku robią z siebie bohaterki bo urodziły sn po cc. Gratuluję. Ja wolę poczekać 24 miesiące i mieć czyste sumienie i się nie denerwować. A internetowych mitów i bzdur nie czytam i w nie nie wierzę

A bezpieczne minimum to jest od zajścia w ciążę A nie od rodzenia. Czyli musi minąć wg mojego lekarza minimum 20 miesięcy dopiero zachodzimy w ciąże czyli między porodem i to niemalze 3.lata . Tak jak u mnie zaszłam w ciążę 23 miesiące od poprzedniej co da.efekt poród po 32 miesiącach od poprzedniego porodu.
    Grupa o ktorej mówię to tylko i wyłącznie opis przypadków, a jeśli chodzi o minimalny odstęp 18 miesięcy między PORODAMI to jest on ustalony przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne, a nie wyczytany przeze mnie na forum. ;) Dalej już z przebiegu ciąży wynika jak ma być ona rozwiązana - pozycja łożyska, ułożenie i masa dziecka, fizjologiczny przebieg ciąży itp, by dostać pozytywną kwalifikację do próby porody siłami natury po cięciu. To są najaktualniejsze ustalenia w temacie.
    Mój lekarz to też wybitny specjalista, po cc jego zdaniem minimum to 8 miesięcy do zajścia w kolejną ciążę - po badaniu, usg blizny itp daje zielone światło albo i nie. Ja zaszłam po 10 miesiącach od cięcia za jego pozwoleniem.

Nistera, nikafika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    a z jakiego powodu miałaś CC? gdzie bedziesz rodzic?

Nika, rodzić będę w Zielonej Górze. CC z powodu zaników tętna córeczki w ktg w 35+5 tygodniu, w październiku 2017 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

I okej. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i swój rozum i myślę że na tym warto postawić kropkę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Pani mol

I okej. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i swój rozum i myślę że na tym warto postawić kropkę:)
    No jasne. Ja się nie nastawiam, że na bank dostane błogosławieństwo swojego gina co do porodu sn ani że szpital będzie wspierający, ale to bardziej ze względu na cukrzycę ciążową niż odstęp - dzidz może być większy a i łożysko szybciej się zwapniać, a po cięciu niekoniecznie wskazane jest wywoływanie oksytocyną, więc lekarz nnie przygotowuje na taki scenariusz, że przed wlasciwym terminem (np po 38 tc) po prostu skieruje mnie na cc jeśli samo się do tego czasu nic nie zacznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Ja ogółem już pisałam że jestem przypadkiem z nieprawidłową anatomia miednicy (zwezona miednica) dlatego choćbym chciała nie urodze sn bo pierwszy poród 22 H skurczów i 2.5 H boli partych w dodatku nagły zanik tętna dziecka... powiedziałam sobie nigdy więcej nie naraze życia i zdrowa dziecka dla.wlasnej wygody. Z synem bez dyskusji dostałam skierowanie na cc, teraz 3 cięcie jest oczywiste co zrobić najważniejsze żeby młody bezpiecznie przyszedł na świat i tak mam.brzuch jak flak to już mi bez roznicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, tym bardziej po 2 cięciach już jest bardziej skomplikowana sprawa, a jeszcze jak utrudnienie ze strony miednicy to nawet nie ma co gdybać. Ja tak sobie kminię, że nawet jak mnie skierują po prostu na cc to i tak będzie to dla mnie psychicznie lepsze niż pierwsze cięcie - nagle, na zimno, miesiąc przed terminem, po nocy. To było dla mnie zaskoczenie - no ale wiadomo, ratowanie dziecka i nie bylo wyboru. Ale pdychicznie kiepsko to zniosłam, zwlaszcza ze przez 3 dni nie dali mi dziecka do piersi przystawic, karmili bez ustalenia ze mną mm, generalnie odwiedzając córkę na neonatologii (początkowo byla w inkubatorze) czułam się jak jakiś intruz, który plącze siępod nogami pielęgniarkom. Nie ruszać dziecka, zostawić, dopieto nakarmione, iść na swoj oddzial, stan bez zmian.. A ja 12 h lezalam zastanawiając się co się dzieje, nie mogąc po cc glowy podnisic. Najgorsze uczucie - wjeżdżam do sali z leżącymi dziecmi i nawet nie wiem, ktore to moje. Mysle, że się wtedyo depresję poporodową otarłam, przez pierwsze 2 tyg nie przestawalam ryczec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 22:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł jak ja cię doskonale rozumiem. Moja też w inkubatorze na drugim końcu korytarza. Ale instynkt mi podpowiadal jak słyszałam płacz albo piszczacy monitor sygnalizujacy zatrzymanie akcji serca wiedziałam że to ona. Trzymając się ściany szłam do tamtej sali. Ten cholerny monitor darl się jak jej się poodpinaly pulsometry a ciągle jej odchodziły z nóżki i siedziałam na krześle przed inkubatorze ale nikt mnie nie wyganial tyle tylko że nic mi nie mówili jaki jest stan ciągle odpowiadały pielęgniarki "pytać lekarza" można było zwariować i tak jak piszesz jak ktoś jest słaby psychicznie idzie zwariować depresja jak nic.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D
    U nas -7 A ja za 20 min lecę do szpitala na kontrolę, godzinę muszę prawie jechać, jak pomyślę o takim zimnie to mi się nie chce.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera na pocieszenie właśnie lecę na badania krwi a u nas pokazuje - 11 :/ na samą myśl odmrazania auta słabo mi :/

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę od 5, obudziły mnie mdłości i przegryzam w łóżku wafle ryżowe żeby uspokoić żołądek ;)
    Brr nie zazdroszczę wychodzenia w taki mróz

• Nistera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam skopiować post jak mi radziłyście i skasowałam ehhh
    MaryJane wrote:
    Nistera na pocieszenie właśnie lecę na badania krwi a u nas pokazuje - 11 :/ na samą myśl odmrazania auta słabo mi :/

Współczuję z całego serca.
    Ja na szczęście autka nie skrobię bo dziś jadę metrem , o tej godzinie jakbym chciała autem to jak nic 2 godziny.
    Potem pojadę po syna do przedszkola, to mam nadzieję że będzie już na tyle ciepło że autko samo odmarznie.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie obudzilam 7:30 bo narzeczony wstawal do pracy chwile sie pokrecilam poszlam siku podjadlam mu kanapke i w sumie stwierdziłam ze moge jeszcze polezec bo nic z rana nie mam do roboty i zalatwienia co za fajne uczucie!

U mnie -8 ale strasza ze pod koniec tygodnia ma byc duzo gorzej;/

Nie cierpie skrobac auta niesamowicie mnie to irytuje i meczy zwłaszcza ze nawet nie siegam do calej przedniej szyby i praktycznie klade sie na masce:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nop A teraz jeszcze z brzuchem to w ogóle kosmos. Ja to latam z każdej strony i pod każdym kątem próbuje. Mąż ostatnio gdzi3s wypatrzyl taka skrobaczke na przedłużonej rączce więc może będzie łatwiej. :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie używacie odmrazaczy w sprayu? Ja zawsze psiknę kilka razy i czekam w aucie aż się samo zrobi :D

• Pantera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, raczej nie miewam infekcji dróg moczowych więc nie mam doswiadczenia.
    Czy z licznymi bakteriami i licznymi nabłonkami płaskimi w moczu powinnam lecieć do lekarza na cito czy mogę poczekać do jutrzejszej wizyty?
    Internet straszy zagrożeniem zakażenia dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ją dziś spałam o dziwo dobre do 6 siusiu i dalej spać ..Ale coś mnie brzuch boli nie wiem czy to od tego mieszkania czy młody tak mnie skopal ale rusza się fika to się nie martwię....

Ale nie chce mówić nic na temat auta bo normalnie nerwy mam ... coś się stało z zamkami i nie da się to w ogóle otworzyć.... od rana takie cyrki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 10:42

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ