Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Zelazo na 100% ale to polowa z nas bierze takze no worries
ja też mialam liczne bakterie w moczu, objawow zero, lekarz kazal powtorzyc badanie-podobno czesto sie zdarza, ze zle mocz pobrany lub zanieczyszony. Wlasnie musze zrobic ponownie to badanie...
-
hej
lepiej późno niż wcale
melduje się z terminem na 12 maja
jestem z Sosnowca
w lutym 2017 przez CC urodziłam córkę
tym razem liczę na SN, mimo, że moja lekarka nie mówi NIE, to raczej marne szanse mi daje, bo dzieć zapowiada się (podobnie jak jego siostra) duży
Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
pozdrawiam serdecznie :*Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Ale ja już biorę żelazo i taki wynik mimo to
-
nikafika wrote:hej
lepiej późno niż wcale
melduje się z terminem na 12 maja
jestem z Sosnowca
w lutym 2017 przez CC urodziłam córkę
tym razem liczę na SN, mimo, że moja lekarka nie mówi NIE, to raczej marne szanse mi daje, bo dzieć zapowiada się (podobnie jak jego siostra) duży
Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
pozdrawiam serdecznie :*
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Magnezin comfort A mi w aptece faemaceutka powiedział że w ciąży nie można magnezu brać w którym jest witamina b6
Nikafika witamyrodzić będziesz w Sosnowcu?
Dziewczynka czy chłopiec tym razem? Jak poszły badania połówkowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:33
-
4me wrote:A co to znaczy duzy? Ile ważyła cora?
Młoda ważyła 4080, szacowana była na 4350, a ja miałam rozejście spojenia łonowego. Niestety już teraz odczuwam dolegliwości a w poprzedniej ciąży dopiero na 2 miesiące przed terminem się zaczęło. -
Nikafika witamyrodzić będziesz w Sosnowcu?
Dziewczynka czy chłopiec tym razem? Jak poszły badania połówkowe?
[/QUOTE]
oooooj nie tylko nie w Sosnowcu,
pro vbac są Mysłowice,ale podobno kwalifikują pozytywnie dzieciory tylko poniżej 4 kg.
Córkę rodziłam w Zabrzu i tam pracuje moja lekarka, ale oni ostatnio zaczeli chętniej robić CC niz Vbacki, więc się waham
Teraz będzie chłopak
Połowkowe wyszły ok, tylko lekarka ma wątpliwości co do żołądka 2xusg wyszedł podejrzanie mały, mógł być to zbieg okoliczności ale jutro jadę właśnie sprawdzić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nikafika wrote:Młoda ważyła 4080, szacowana była na 4350, a ja miałam rozejście spojenia łonowego. Niestety już teraz odczuwam dolegliwości a w poprzedniej ciąży dopiero na 2 miesiące przed terminem się zaczęło.
Właśnie sie zapytalam meza o jakies tam fakty z porodu to zrobil sie caly blady i zaczął zatykac uszy. Hahahaha pierwssy raz taka reakcja. Tyle razy o tym rozmawialismy a nagle teraz taki zwrot-chyba wizja, ze ten drugi raz naprawde nadejdzie go przerazilahehehe
-
nick nieaktualny
-
Pantera ja biorę Solbifer mi to żelazo fajnie podniosło hemoglobine.
Samari też mam magne b6. Moja dr mówiła żebym brała albo asmag Forte albo magne b6. Nie mam go zleconego z jakiegoś konkretnego powodu po prostu stwierdziła że mona już zacząć profilaktycznie brać.Pantera lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPani Moł wrote:Samari, ja mam zamiar rodzic naturalnie po 19 miesiącach od cc. Generalnie przyjmuje się, że 18 miesięcy po cc to bezpieczne mimimum do sn ale wejdz na grupę naturalnie po cesarce - laski rodzą naturalnie po 14 miesiącach nawet.
Wybacz ale ja bazuje na wiedzy mojego lekarza który jest cenionym ginekologiem A nie na grupach na Internecie gdzie kobiety nie są nawet świadomie jakie robią głupoty i jak się narażają, w dodatku robią z siebie bohaterki bo urodziły sn po cc. Gratuluję. Ja wolę poczekać 24 miesiące i mieć czyste sumienie i się nie denerwować. A internetowych mitów i bzdur nie czytam i w nie nie wierzę
A bezpieczne minimum to jest od zajścia w ciążę A nie od rodzenia. Czyli musi minąć wg mojego lekarza minimum 20 miesięcy dopiero zachodzimy w ciąże czyli między porodem i to niemalze 3.lata . Tak jak u mnie zaszłam w ciążę 23 miesiące od poprzedniej co da.efekt poród po 32 miesiącach od poprzedniego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 22:10