X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zelazo na 100% ale to polowa z nas bierze takze no worries ;) ja też mialam liczne bakterie w moczu, objawow zero, lekarz kazal powtorzyc badanie-podobno czesto sie zdarza, ze zle mocz pobrany lub zanieczyszony. Wlasnie musze zrobic ponownie to badanie...
    Ale ja już biorę żelazo i taki wynik mimo to :)

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

lepiej późno niż wcale :)
    melduje się z terminem na 12 maja :D
    jestem z Sosnowca
    w lutym 2017 przez CC urodziłam córkę
    tym razem liczę na SN, mimo, że moja lekarka nie mówi NIE, to raczej marne szanse mi daje, bo dzieć zapowiada się (podobnie jak jego siostra) duży
    Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
    pozdrawiam serdecznie :*

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika witaj wśród nas :)

Samari, a jaki magnez przyjmujesz? Może słabo się wchłania. Polecam Magne b6 albo magne b6 forte, to lek, a nie suplement, zmieniłam swój poprzedni na forte i widzę różnicę :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnezin comfort A mi w aptece faemaceutka powiedział że w ciąży nie można magnezu brać w którym jest witamina b6

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Ale ja już biorę żelazo i taki wynik mimo to :)
    Ja tak mialam w poprzedniej ciazy. Moze sprobuj zmienic marke? . Mi pomoglo i wyniki podskoczyly od razu. Przy tamtym mialam tez zaparcia a przy kolejnym już nie. To bylo Szelazo SR. Teraz np biore sorbifer dulures i mi ladnie podnosi poziom i skutkow ubocznych tez nie ma :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    hej

lepiej późno niż wcale :)
    melduje się z terminem na 12 maja :D
    jestem z Sosnowca
    w lutym 2017 przez CC urodziłam córkę
    tym razem liczę na SN, mimo, że moja lekarka nie mówi NIE, to raczej marne szanse mi daje, bo dzieć zapowiada się (podobnie jak jego siostra) duży
    Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
    pozdrawiam serdecznie :*
    A co to znaczy duzy? Ile ważyła cora?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny quiz co wiemy o porodzie.:) z.ciekawosci zrobiłam 10/10.haha

https://mamotoja.pl/porod-co-wiesz-o-porodzie-quiz,przygotowania-do-porodu-psychotest,1209,r4.html#quiz

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja z polecenia pierwszego lekarza i z poparciem obecnego suplementuje cala game witamin B...

https://mamotoja.pl/dieta-dla-kobiet-w-ciazy-witaminy-z-grupy-b,interaktywny-talerz-dla-kobiet-w-ciazy-artykul,17547,r1p1.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Magnezin comfort A mi w aptece faemaceutka powiedział że w ciąży nie można magnezu brać w którym jest witamina b6
    Samari, pierwsze słyszę, mi właśnie i mój lekarz i docent od USG zalecili branie MagneB6 forte i tak jak Iwwk widzę różnicę, brzuch nie stawia się już 50 razy dziennie :D

Nikafika witamy :D rodzić będziesz w Sosnowcu? :) Dziewczynka czy chłopiec tym razem? Jak poszły badania połówkowe? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:33

gann3e3k0unlohxb.png

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A co to znaczy duzy? Ile ważyła cora?

Młoda ważyła 4080, szacowana była na 4350, a ja miałam rozejście spojenia łonowego. Niestety już teraz odczuwam dolegliwości a w poprzedniej ciąży dopiero na 2 miesiące przed terminem się zaczęło.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o tym, żeby nie brać magnezu z witaminą b6. Ona w ciąży jest wskazana, a magnez wraz z nią lepiej się wchłania. Wielu ginekologów właśnie na skurcze łydek przepisuje ten magnez. Ale to najwyżej swojego dopytaj :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nikafika witamy :D rodzić będziesz w Sosnowcu? :) Dziewczynka czy chłopiec tym razem? Jak poszły badania połówkowe? :)[/QUOTE]

oooooj nie tylko nie w Sosnowcu,
    pro vbac są Mysłowice,ale podobno kwalifikują pozytywnie dzieciory tylko poniżej 4 kg.
    Córkę rodziłam w Zabrzu i tam pracuje moja lekarka, ale oni ostatnio zaczeli chętniej robić CC niz Vbacki, więc się waham :D
    Teraz będzie chłopak :D
    Połowkowe wyszły ok, tylko lekarka ma wątpliwości co do żołądka 2xusg wyszedł podejrzanie mały, mógł być to zbieg okoliczności ale jutro jadę właśnie sprawdzić.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam.mowie co mi w aptece kobieta powiedziała to nie jest informacja.od lekarza ! Lekarza zapytam 4.02 na ten temat A póki mam ten magnezin comfort to co już zużyje tylko.zwieksze.dawke do.2 lub 3 tabletek A potem coś mocniejszego kupię

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafka.

A przypadkiem na próbę porodu sn nie jest za wcześnie? Bo ogółem czas od zajścia w ciążę najbardziej optymalny i bezpieczny dla kobiety to 2 lata A nie 2 lata między poradami....

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    Młoda ważyła 4080, szacowana była na 4350, a ja miałam rozejście spojenia łonowego. Niestety już teraz odczuwam dolegliwości a w poprzedniej ciąży dopiero na 2 miesiące przed terminem się zaczęło.
    Moj ważył 4150 ale ja nie mialam problemow ze spojoniem lonowym. Za to lekko nie bylo i ostatecznie to lekarz juz go ze mnie wypchnal bo nie bylo kolorowo.

Właśnie sie zapytalam meza o jakies tam fakty z porodu to zrobil sie caly blady i zaczął zatykac uszy. Hahahaha pierwssy raz taka reakcja. Tyle razy o tym rozmawialismy a nagle teraz taki zwrot-chyba wizja, ze ten drugi raz naprawde nadejdzie go przerazila :D hehehe

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja mam zamiar rodzic naturalnie po 19 miesiącach od cc. Generalnie przyjmuje się, że 18 miesięcy po cc to bezpieczne mimimum do sn ale wejdz na grupę naturalnie po cesarce - laski rodzą naturalnie po 14 miesiącach nawet.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja biorę Solbifer mi to żelazo fajnie podniosło hemoglobine.

Samari też mam magne b6. Moja dr mówiła żebym brała albo asmag Forte albo magne b6. Nie mam go zleconego z jakiegoś konkretnego powodu po prostu stwierdziła że mona już zacząć profilaktycznie brać.

Pantera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie Nikafko!

Ja biore Magnezi B6 firmy Calivita oprocz magnezu ma cynk i wlasnie B6 .naprawdę ma super przyswajalnosc , jeszcze pytalam gina czy moge brac mowi ze jak najbardziej.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajne termoopakwoanie ogółem przydaje się przy małym dzieciaku:)

https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-termoopak-pojemni-n-smoczek-605-05-1szt.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Samari, ja mam zamiar rodzic naturalnie po 19 miesiącach od cc. Generalnie przyjmuje się, że 18 miesięcy po cc to bezpieczne mimimum do sn ale wejdz na grupę naturalnie po cesarce - laski rodzą naturalnie po 14 miesiącach nawet.

Wybacz ale ja bazuje na wiedzy mojego lekarza który jest cenionym ginekologiem A nie na grupach na Internecie gdzie kobiety nie są nawet świadomie jakie robią głupoty i jak się narażają, w dodatku robią z siebie bohaterki bo urodziły sn po cc. Gratuluję. Ja wolę poczekać 24 miesiące i mieć czyste sumienie i się nie denerwować. A internetowych mitów i bzdur nie czytam i w nie nie wierzę

A bezpieczne minimum to jest od zajścia w ciążę A nie od rodzenia. Czyli musi minąć wg mojego lekarza minimum 20 miesięcy dopiero zachodzimy w ciąże czyli między porodem i to niemalze 3.lata . Tak jak u mnie zaszłam w ciążę 23 miesiące od poprzedniej co da.efekt poród po 32 miesiącach od poprzedniego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 22:10

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ