WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na glukoze i wszystkie inne badania idę za tydzień w piątek bo 4 mam wizytę więc jak 1.02 zrobię badania to będą maksymalnie najswiezsze

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane to przynajmniej odetchnęłaś :)

Szczesliwa, zdarza się :D Dobrze, że na taką miła Panią trafiłaś. W tych osiedlowych sklepikach zazwyczaj tacy ludzie pracują, kojarzą Cie i wiedzą, że nie oszukasz :)

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Szczęśliwa mamusia już sobie ogarnę te suwaki trochę się pozapominalo ale ogólnie fajnie tu wrócić mile się wspomina
    U mnie w nocy Maja jest grzeczna ale jak tylko się budzę to mi coś tam puknie. A mój Jaś to nocek nadal nie przesypia ale to tylko takie bryczenie żeby przykryć czy coś a nie tj kiedyś że Mleczko czy nosić trzeba więc i tak jest dobrze hehe ale jeszcze śpi że mną w sypialni dopiero koło kwietnia myślę o jego wyprowadzce do starszego hehe a jak jest u was dziewczyny?
    A wy jakie macie imiona? Na pierwszej stornie chyba jeszcze ich za bardzo nie ma

U mnie będzie Dominik ;-) .

U nas Ania od tej Niedzieli zmienia łóżko obecnie śpi w łóżeczku turystycznym , a nie ukrywam że jest mi już ciężko aby ją wyjąć , za szybko suwak dosunęłam od łóżeczka i cały poszedł a mój mąż całą tą dziurę do wychodzenia co się zasuwa zaszył też poprawił B-) .

Szczęśliwa ledwo żywa Ja to wyobraź sobie pewnego razu robię zakupy w Biedronce , tam dwie siatki zapakowane przykładam kartę a to była ta Biedronkowa a nią się nie płaci :-P , a ja myślałam że tak i nie miałam innych kart aby zapłacić czy pieniądze z bankomatu pobrać , to dopiero wstyd każdy patrzy na mnie jak na id** kupa ludzi , poprosiłam aby mi odłożyła te torby to później zapłacę zgodziła się potem szłam po dziewczynki to zapłaciłam i Pani mi wydała te zakupy normalnie aż czerwona byłam taki wstyd , jak mężowi powiedziałam to się śmiał że mnie .

slodka100 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka witam!
    Ja sie kuje heparyną ale tego badziewnego noeparinu nie mogę bo mam po nim mega siniaki. Zdecydowanie wolę zapłacić więcej za clexane.

Ciasteczko na hemoglobine glikowana ( średnia cukrów z 3 miesięcy - bo zapewne o to pytasz) idę w poniedziałek. Nie mam już siły na to żarcie patrzeć a cukry i tak do dupy. Eh... No co zrobić w lep sobie nie strzele jakoś muszę dorwać do końca.

Ale naskrobalyscie dzisiaj od rana. Idę nadrabiać bo powierzchownie tylko rzuciłam okiem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia czyżbyś nosiła pasek św. Dominika? Bo wiem że dużo osób daje imiona Dominik i Dominika jak moa się do św. Dominika i noszą pasek hihi.
    Ja noszę akurat i modlę się

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Szczęśliwa Mamusia czyżbyś nosiła pasek św. Dominika? Bo wiem że dużo osób daje imiona Dominik i Dominika jak moa się do św. Dominika i noszą pasek hihi.
    Ja noszę akurat i modlę się

Nie nie noszę to imię to Gabrysia wymyśliła moja córeczka , ja pytam się jak damy braciszkowi na imię a mama a może Dominik poprzednio chciałam Łukasza ale mąż nie chciał się za nic w świecie zgodzić sam po pewnym czasie powiedział że damy na imię Dominik ;-) .

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami83 ja zawsze też clexane ale od miesiąca neoparin bo ciężko u mnie dostać clexane no i cena mnie powala taka różnica że ho... No ale fakt też sądzę że po neoparin większe siniaki niestety
    A po porodzie będziesz jeszcze się kłuć? Mi lekarz mówił coś o 6-8tyh chyba po

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was tez takie przymrozki ?? Tutaj -10 stopni kurde A już myślałam że koniec zimy

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka tak po porodzie jeszcze 6 tyg.
    Płacisz 100%za heparyne czy masz refundację?
    Ja niestety place 100% różnica jest spora w cenie ale po neoparinie miałam cały fioletowy brzuch nie było gdzie wbijać a po clexane czasem się trafi mały siniaczek.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam refundacje
    U mnie - 4stopnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:35

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Mam refundacje
    To różnica żadna jak masz refundację.
    Ja płacę za clexane bodajże 112zl za 10szt a neoparin 80zl. Różnica 336 a 240 jest spora... No ale co zrobić akurat u mnie nie przysługuje refundacja.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari u mnie -6, ale nie nastawiam się, że to koniec zimy, czuję, że niedługo mocno Nas zasypie i zmrozi :) Obym się myliła, bo niczego bardziej nie pragnę jak końca tego ponurego okresu.

Ciąża to jednak ciekawy stan :D Ostatnie kilka dni miałam takiej zamuły, a dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję, aż chęci do pracy przed kompem więcej nabrałam i nadrabiam zaległości :D Korzystam póki znów nie wyląduje na kanapie pod kocem haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Czy u was tez takie przymrozki ?? Tutaj -10 stopni kurde A już myślałam że koniec zimy

U mnie dziś -5 odczuwalne -10 niby na tą Niedzielę zapowiadają że w nocy ma być -12 , a tam wierzyć w tą pogodę długoterminową , jak czasami nie sprawdza się na kolejny dzień np u mnie dziś rano to padał śnieg , a teraz świeci słońce a w mojej takiej aplikacji pogody pisze że ma być pochmurno :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech już sobie idzie ta zima i smog razem z nią, bo ludzie szaleją i naprawdę już palą w tych piecach czym popadnie, jak widzę ten buro-brązowy dym nad miastem to mi się odechciewa córkę brać na spacer :(

MaMaMi a jaką masz już dawkę insuliny? Ja ostatnio zwiększyłam o 1j - z 6 na 7 i cukry przy tak malej zmianie nagle rzadko powyzej 80 na czczo, ale moze zbieglo się to ze zwiększonym zamilowaniem do kwaśnego żarcia - kapusta i ogórek kiszony u mnie rządzą, woda z cytryną itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że od kilku dni się czuje do bani i się tylko stresuje bo podbrzusze mnie ciągnie blizna mnie piecze totalnie do niczego :( dobrze że za 1.5 tygodnia wizyta bo już nerwowa jestem na to wszystko.....

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami różnica i tak spora bo clexane 30zl/10szt czyli na miesiąc 90zl a neoparin ok 7zl/10szt więc na miesiąc 21zl

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A ja wam powiem że od kilku dni się czuje do bani i się tylko stresuje bo podbrzusze mnie ciągnie blizna mnie piecze totalnie do niczego :( dobrze że za 1.5 tygodnia wizyta bo już nerwowa jestem na to wszystko.....
    Spokojnie mnie też często coś ciągnie wystarczy że idę na spacer ale jeżeli ból przechodzi to chyba nie ma coś panikowac no chyba że boli całymi dniami nie do wytrzymania to co innego

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka

Ja jestem po 2 cesarkach

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:

MaMaMi a jaką masz już dawkę insuliny? Ja ostatnio zwiększyłam o 1j - z 6 na 7 i cukry przy tak malej zmianie nagle rzadko powyzej 80 na czczo, ale moze zbieglo się to ze zwiększonym zamilowaniem do kwaśnego żarcia - kapusta i ogórek kiszony u mnie rządzą, woda z cytryną itp.

Wiesz co dziś już muszę wziąść 9jednostek. Jak byłam na 5 jednostkach to przez 3 tyg miałam super cukry a potem jak się posypały to co chwilę zwiększam bo na okroglo 91 - 93. U mojej doktor 90 to już jest powód do zwiększenia insuliny. Z nią nie ma dyskusji.
    A na kiszone już nie mogę patrzeć nie mówiąc o jedzeniu. Normalnie śmierdzi mi za przeproszeniem gownem hehehe nie dam rady wcisnąć narazie do buzi

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi dzisiaj wyszło 90 i jak dla mnie ok
    Jak wychodziło 93 to tez uważałam, ze ok. Niech już ta Pani doktor nie przesadza.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ