Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MaryJane to przynajmniej odetchnęłaś
Szczesliwa, zdarza sięDobrze, że na taką miła Panią trafiłaś. W tych osiedlowych sklepikach zazwyczaj tacy ludzie pracują, kojarzą Cie i wiedzą, że nie oszukasz
Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Szczęśliwa mamusia już sobie ogarnę te suwaki trochę się pozapominalo ale ogólnie fajnie tu wrócić mile się wspomina
U mnie w nocy Maja jest grzeczna ale jak tylko się budzę to mi coś tam puknie. A mój Jaś to nocek nadal nie przesypia ale to tylko takie bryczenie żeby przykryć czy coś a nie tj kiedyś że Mleczko czy nosić trzeba więc i tak jest dobrze hehe ale jeszcze śpi że mną w sypialni dopiero koło kwietnia myślę o jego wyprowadzce do starszego hehe a jak jest u was dziewczyny?
A wy jakie macie imiona? Na pierwszej stornie chyba jeszcze ich za bardzo nie ma
U mnie będzie Dominik.
U nas Ania od tej Niedzieli zmienia łóżko obecnie śpi w łóżeczku turystycznym , a nie ukrywam że jest mi już ciężko aby ją wyjąć , za szybko suwak dosunęłam od łóżeczka i cały poszedł a mój mąż całą tą dziurę do wychodzenia co się zasuwa zaszył też poprawił.
Szczęśliwa ledwo żywa Ja to wyobraź sobie pewnego razu robię zakupy w Biedronce , tam dwie siatki zapakowane przykładam kartę a to była ta Biedronkowa a nią się nie płaci, a ja myślałam że tak i nie miałam innych kart aby zapłacić czy pieniądze z bankomatu pobrać , to dopiero wstyd każdy patrzy na mnie jak na id** kupa ludzi , poprosiłam aby mi odłożyła te torby to później zapłacę zgodziła się potem szłam po dziewczynki to zapłaciłam i Pani mi wydała te zakupy normalnie aż czerwona byłam taki wstyd , jak mężowi powiedziałam to się śmiał że mnie .
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Słodka witam!
Ja sie kuje heparyną ale tego badziewnego noeparinu nie mogę bo mam po nim mega siniaki. Zdecydowanie wolę zapłacić więcej za clexane.
Ciasteczko na hemoglobine glikowana ( średnia cukrów z 3 miesięcy - bo zapewne o to pytasz) idę w poniedziałek. Nie mam już siły na to żarcie patrzeć a cukry i tak do dupy. Eh... No co zrobić w lep sobie nie strzele jakoś muszę dorwać do końca.
Ale naskrobalyscie dzisiaj od rana. Idę nadrabiać bo powierzchownie tylko rzuciłam okiem.slodka100 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Szczęśliwa Mamusia czyżbyś nosiła pasek św. Dominika? Bo wiem że dużo osób daje imiona Dominik i Dominika jak moa się do św. Dominika i noszą pasek hihi.
Ja noszę akurat i modlę się
Nie nie noszę to imię to Gabrysia wymyśliła moja córeczka , ja pytam się jak damy braciszkowi na imię a mama a może Dominik poprzednio chciałam Łukasza ale mąż nie chciał się za nic w świecie zgodzić sam po pewnym czasie powiedział że damy na imię Dominik.
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Mamami83 ja zawsze też clexane ale od miesiąca neoparin bo ciężko u mnie dostać clexane no i cena mnie powala taka różnica że ho... No ale fakt też sądzę że po neoparin większe siniaki niestety
A po porodzie będziesz jeszcze się kłuć? Mi lekarz mówił coś o 6-8tyh chyba po -
nick nieaktualny
-
Słodka tak po porodzie jeszcze 6 tyg.
Płacisz 100%za heparyne czy masz refundację?
Ja niestety place 100% różnica jest spora w cenie ale po neoparinie miałam cały fioletowy brzuch nie było gdzie wbijać a po clexane czasem się trafi mały siniaczek.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
slodka100 wrote:Mam refundacje
Ja płacę za clexane bodajże 112zl za 10szt a neoparin 80zl. Różnica 336 a 240 jest spora... No ale co zrobić akurat u mnie nie przysługuje refundacja.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Samari u mnie -6, ale nie nastawiam się, że to koniec zimy, czuję, że niedługo mocno Nas zasypie i zmrozi
Obym się myliła, bo niczego bardziej nie pragnę jak końca tego ponurego okresu.
Ciąża to jednak ciekawy stanOstatnie kilka dni miałam takiej zamuły, a dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję, aż chęci do pracy przed kompem więcej nabrałam i nadrabiam zaległości
Korzystam póki znów nie wyląduje na kanapie pod kocem haha
-
nick nieaktualnySamari wrote:Czy u was tez takie przymrozki ?? Tutaj -10 stopni kurde A już myślałam że koniec zimy
U mnie dziś -5 odczuwalne -10 niby na tą Niedzielę zapowiadają że w nocy ma być -12 , a tam wierzyć w tą pogodę długoterminową , jak czasami nie sprawdza się na kolejny dzień np u mnie dziś rano to padał śnieg , a teraz świeci słońce a w mojej takiej aplikacji pogody pisze że ma być pochmurno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:41
-
nick nieaktualnyNiech już sobie idzie ta zima i smog razem z nią, bo ludzie szaleją i naprawdę już palą w tych piecach czym popadnie, jak widzę ten buro-brązowy dym nad miastem to mi się odechciewa córkę brać na spacer
MaMaMi a jaką masz już dawkę insuliny? Ja ostatnio zwiększyłam o 1j - z 6 na 7 i cukry przy tak malej zmianie nagle rzadko powyzej 80 na czczo, ale moze zbieglo się to ze zwiększonym zamilowaniem do kwaśnego żarcia - kapusta i ogórek kiszony u mnie rządzą, woda z cytryną itp. -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:A ja wam powiem że od kilku dni się czuje do bani i się tylko stresuje bo podbrzusze mnie ciągnie blizna mnie piecze totalnie do niczego
dobrze że za 1.5 tygodnia wizyta bo już nerwowa jestem na to wszystko.....
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:
MaMaMi a jaką masz już dawkę insuliny? Ja ostatnio zwiększyłam o 1j - z 6 na 7 i cukry przy tak malej zmianie nagle rzadko powyzej 80 na czczo, ale moze zbieglo się to ze zwiększonym zamilowaniem do kwaśnego żarcia - kapusta i ogórek kiszony u mnie rządzą, woda z cytryną itp.
Wiesz co dziś już muszę wziąść 9jednostek. Jak byłam na 5 jednostkach to przez 3 tyg miałam super cukry a potem jak się posypały to co chwilę zwiększam bo na okroglo 91 - 93. U mojej doktor 90 to już jest powód do zwiększenia insuliny. Z nią nie ma dyskusji.
A na kiszone już nie mogę patrzeć nie mówiąc o jedzeniu. Normalnie śmierdzi mi za przeproszeniem gownem hehehe nie dam rady wcisnąć narazie do buzi
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc