X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, Ty dzisiaj wizyta, trzymam kciuki i czekam na wieści jaka dzidzia duża! :)

Patka, napisze priv tylko musisz zaakceptowac zaproszenie :D

Oleander lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Trzymam mocno kciuki :-).

Ja to nie wiem skąd te sny czasu wręcz takie realistyczne się biorą , czy to gdzieś z tyłu głowy siedzi czy co . Ja to jak byłam mała miałam taki realistyczny wręcz koszmar że chyba do końca życia będę to pamiętać , śniło mi się że się topiłam i nie mogłam oddychać mama mnie budziła ja podobno wręcz krzyczałam i płakałam , bo się dusiłam jakby ktoś mi na płucach kamień położył i nagle wstałam z ogromnym płaczem , potem to przez dwie noce jakoś usnąć nie mogłam gdyż bałam się że znów mi się to przyśni , i że już się nie obudzę normalnie sen jak z jakiegoś kryminału .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:16

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, a no faktycznie! 100 dniówka! ❤ o jaaaa....
    Co do monitora oddechu, miałam przy synku (wcześniak), dzięki niemu spałam spokojnie. Super się sprawdził.
    Teraz też kupimy. Już nawet wybraliśmy - Babysense 7.

PatkaPP lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj sny też dramat, tak głupich to ja chyba nigdy nie miałam :D W jakiejś alternatywnej rzeczywistości żyłam :D Nie dość, że głupoty to jeszcze niekiedy przerażające. Może to nasze dzieci jakimiś nerwami sterują i informację takie dziwne do mózgu docierają i stąd te sny hehehe :D

Ładnie w 2 dni podgoniłam z wyprawką, aż jestem w szoku :D Trzeba teraz porządki w domu zrobić żeby to wszystko gdzieś poukładać nim się pokoik młodej ogarnie. Robię sobie listę co już kupiłam i co ile kosztowało, ojj duże kwoty, ale dla dziecia wszystko :D

Gratuluję studniówek, u mnie za tydzień ! :)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale zdolne jesteście - śliczne !!! :) Patka - gratuluje 100!!
    Mamami dużo zdrówka nie daj sie, ja tez walczyłam ale poległam ;) teraz musze być zdrowa bo czeka mnie immunoglobulina do podania.
    Monitor kupuje - przenośny Snuza.
    Iwwk/ jakie kwoty i za co Ci wyszły?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho
    Masz immuno na NFZ czy kupowałas?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko wózek 1700, fotelik + baza 950. https://www.megaurwis.pl tutaj kupiłam, bo wyszło mi najtaniej, przesyłka gratis, 5 % rabatu na pierwsze zakupy i jeszcze w gratisie dorzucili mi Mufke do wózka :)

Łóżeczko zamawiam z tej strony mamaania.com.pl 413 zł ( przesyłka w to wliczona) (wzięłam opcję z dodatkową barierką jak młoda podrośnie)

Materacyk hevea baby max 235 zł https://www.topmarket.pl/product/show/4133.html?NORMA darmowa dostawa :)

Skorzystałam też z promocji w 5,10,15 jakieś body, pajacyki, pieluchy muślinowe(tetrowe mi wykupili, a były w super cenie! może uda Ci się zapolować jeszcze), wkładki laktacyjne 100szt, kojec, prześcieradełka x2, brałam to co najpotrzebniejsze z promocyjnych cen i łącznie wyszło mi niecałe 350 zł.

Wcześniej w smyku śpiworek kupiłam, w rossmanie zestaw dla noworodka. Na chwilę obecną to wszystko wyniosło mnie 3,500. W sumie byłoby więcej, ale poskakałam po sklepach, zaoszczędziłam na przesyłkach w niektórych miejscach i kilka stówek zostało w portfelu :) Wrzucam linki do tych stron, bo tam najkorzystniejsze ceny moim zdaniem były :)

Miałam wczoraj trochę zabawy z tym, aż się zmęczyłam wieczorem od tego grzebania w necie i szukania okazji haha :D Ale powiem Wam, że mi się to spodobało i dzisiaj miałam inne plany, a ciągnie mnie do zakupów i uzupełniania listy! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:53

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, kama2784, Oleander, Biała Azlia, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamy :-) .

MaMaMi Szybkiego powrotu do zdrowia , ja też się męczę z przeziębieniem :-\ .

Nie no fajnie :-\ zadzwoniła nie dawno do mnie taka Pani recepcjonistka z przychodni mojej Pani dentystki , pyta się czy będę mogła przyjechać dziś na 17.00 ( wcześniej na 18.00 byłam zapisana ) i niestety z racji że kaszel mam straszny nie chce ryzykować zdrowiem , no i trzymajcie się najbliższy termin na NFZ dopiero na Maj :O :O :-\ , ja zazwyczaj zapisywałam się na południe że względu na męża pracę ( a pracuje mój mąż od 7 do 17.00 ) i zawsze tak na tą 18.00 , 18.30 jeździliśmy 30 km . Wszak są u mnie w mieście dentyści ale wolę do mojej Pani dentystki jeździć już byłam raz u takiego dentysty świeżo po studiach i chciał ode mnie 500 zł za wstawienie głupiego zęba a pojechałam do mojej Pani dentystki i nic nie zapłaciłam , kiedyś u nas był taki gabinet stomatologiczny gdzie moja Pani dentystka przyjmowała niestety nie przetrwało to próby czasu i dana tam Pani właścicielka tego lokalu sprzedała to a sama poszła na emeryturę najbliżej takie terminy a raczej godziny to 10.30 i 12.30 tylko jest jedno ale mój mąż nie może tak ciągle się z pracy zrywać , teraz 21 Lutego mojego męża nie będzie w pracy gdyż idę na krzywą cukrową , więc z Anią będzie w domu i nie wiem co robić a muszę iść do dentystki nic tam mnie nie boli ale w zębie miałam pląbę i ona mi wyleciała więc niech tam to naprawi , w końcu to moja dentystka to robiła a do maja nie będę z dziurą w zębie chodzić specjalnie jeszcze przed porodem chciałam się pojawić na przegląd zębów a tu co du** z tego nie wiem mojemu mężowi nie pasują te godziny :-\ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho
    Masz immuno na NFZ czy kupowałas?
    Nfz :) już mi załatwiają w przychodni; w pon robię krew i przeciwciała (trzeba w 28 tyg) a 29 tyg podadzą mi zastrzyk
    Jakby co mam też receptę na prv :)

Dziękuje Iwwk :) ale fajne zakupy ;) Zazdroszcze że jestes w zakupowej fazie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:01

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia w ciąży w ciągu 7 dni Cie musi przyjąć, nieważne, że nie ma terminu, dla Ciebie muszą znaleźć! Powołaj się na ustawę za życiem :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jeszcze tydzień temu nawet nie chciałam zaczynać tej fazy, bo mnie to przerażało, dobijało i bałam się tego :D Ale ten mały bąbelek mnie tak wzruszył w poniedziałek, że sama siebie nie poznaję hahaha :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Mamusia w ciąży w ciągu 7 dni Cie musi przyjąć, nieważne, że nie ma terminu, dla Ciebie muszą znaleźć! Powołaj się na ustawę za życiem :)

Są też i takie prywatne wizyty tylko bym musiała się dopytać , na razie z mężem muszę uzgodnić bo tak to kto mnie jak coś zawiezie .

• Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha Mamusiu, ja dzisiaj mialam jechac na wyrwanie tej osemki nieszczesnej to pani dentystka jest chora. Dzwonilam czy w innych placowkach moga mnie przyjac, to najblizszy termin jest na kwiecien..
    Kij tam ze za chwile mi infekcja wroci, znowu antybiotyk i leczenie i tak w kolko. I jeszcze specjalnie malz wolne wzial zeby mnie zabrac i przywiezc. A tak chcialam to miec z glowy...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałyście mnie, od września się na przegląd wybieram, zapisałam się na jutro w końcu :D Ciągle zapominałam :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra ! Udało mi się wcisnąć na 28 Lutego do mojej Pani dentystki uff kamień z serca :-D .

iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, slodka100, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za odwagę, że w ciąży chodzicie do dentysty. Chociaz jak plomba wypadnie to mus.
    Ja bym się stresowała na fotelu strasznie

Powiedzcie, czy Wy też miałyscie takie dziwne poczucie winy że szłyscie na L4 czy tylko ja jestem jakaś inna?
    Planowo dziś ostatni dzień w pracy i lekarz ma wypisać L4, a ja czuję się dziwnie źle przez to :( nienormalne to chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:51

• Nistera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera zdecydowanie :D
    Ja tam poczucia winy nie miałam, wręcz przeciwnie cieszyłam się że w końcu odpocznę. Choć po 24 tygodniach siedzenia w domu tęsknię za pracą:D qpia hehe
    Za kontaktami z ludźmi, odmiennościa.
    Teraz te dni to prawie wszystkie takie same, nudne to trochę już:D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera chociaz nie pracuje, to mam takie poczucie winy jak ktos wypelnia moje obowiazki (typu maz wynosi za mnie smieci albo nosi zakupy etc), glupie toto i tyle. Co poradzisz :P Nalezy nam sie.

A co do odwagi, to dentystka powiedziala ze trzeba to trzeba. Z reszta sie zgadzam, od poczatku ciazy juz trzy razy bralam antybiotyki w zwiazku z tym zebem, a tydzien temu doslownie pekl na pol. Musze sie go pozbyc i nie ma co czekac :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, mi to znowu głupio było przez jakiś czas, jak już powiedziałam o ciąży, do tej pracy chodzić. Pracowałam fizycznie, musieli się ze mną obchodzić jak z jajkiem, i tylko czekali aż pójdę na l4. Czułam, że sprawiam tam problem. I te zazdrosne koleżanki, bo byłam oszczędzana, ehh, tylko stres. Kiedyś myślałam, że jak zajdę to popracuję trochę, ale nie ma szans. Od końca września jestem na l4. Nie załapałam się na przedłużenie umowy na czas nieokreślony, trochę smutno. U mnie dziewczyny w ciąży nie pracują, poza tym od początku jakieś problemy ze zdrowiem i poszłam na zwolnienie. Zdrowie dziecka najważniejsze. chociaż tęsknie za towarzystwem :)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu po paru dniach przerwy tak lecicie z pisaniem że nie nadążam czytać ale w końcu doczytalam heh

Jeszcze trochę i III trymestr aj jak ten II szybko mi leci a w sumie od którego tygodnia skonczonego jest ten III trymestr?

Pantera ja mam tak jak ty to moja 5 ciąża i w żadnej nie chciałam iść do dentysty poprostu chodzę 1x/rok na przegląd i zawsze omijalam terminy w ciąży no ale wiadomo że jak coś się dzieje to trzeba się przemoc

Wczoraj przyszła do mnie pierwsza rzecz zakupiona dla Mai-łóżeczko ach może jutro w końcu rozloze i zobaczę czy wszystko ok bo ciągle czasu nie mam
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7758672695

Też macie już bolące kopniaki? Bo ja już miewam że aż boli hehe

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ