Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się jakoś uparłam przy łóżeczku chicco next 2 me, a ostatnio gdzieś mi wyskoczyło łóżeczko dostawne z kinderkraft o połowę tańsze od chicco! Nie wiem czemu tego nie sprawdziłam wcześniej
Byliśmy też dziś w salonie z wózkami, na wystawce mieli prawie wszystkie modele i kolory i wybraliśmy kolor ale nie mogę go znaleźć w necie. Taki ładny jasny szaryzamawiać będziemy jak wybierzemy fotelik. A i ceny były tam bardziej korzystne niż w poprzednim salonie więc już w ogóle super
Nie mogę uwierzyć że jesteśmy już na tym etapie! Za chwilę maluszki będą z nami! Ale czadWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:33
kama2784, iwwk, puszek369, Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja kupuję dodatkowo kojec, na początek pewnie się nie przyda, ale później będzie w sam raz do wsadzenia jak będę chciała coś więcej zrobić
Oleander o tym samym pomyślałam, że już ten etap jestCoraz bardziej nie mogę się doczekać malutkiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:50
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam dylemat odnośnie łóżeczka, kurczę.
Z synkiem miałam takie zwykłe, najprostsze drewniane szczebelkowe. Gdy miał 7 miesięcy tak masakrycznie obijał głową o szczebelki przez sen, że kupiliśmy mu turystyczne, przełożyliśmy do niego materac ze szczebelkowego łóżeczka i sprawdziło się nam ono do 2 latek. Na 2 latka robiliśmy remont w pokoju i kupiliśmy mu już większe, takie 140x70, a teraz ma prawie 4 latka i śpi w 160x80. I sama nie wiem, czy szukać teraz jakiegoś szczebelkowego z bajerami, które ma później opcję, że np rośnie wraz z dzieckiem, tzn zdejmujemy bok, doczepiamy barierkę itp czy kupić najzwyklejsze, bo potem pewnie i tak przejdziemy na turystyczne. No sama nie wiem -
Ja kupilam wlasnie takie zwykle z Ikei ma wyjmowane szczebelki i dwa poziomy. Kupowalam pod wplywem chwili i nawet nie bralam pod uwage ze moga byc inne mozliwosci:D teraz widze ze sa inne fajne opcje ale coz zawsze w "praniu " bedzie mozna zmienic
-
nick nieaktualny
-
To na dobry dzień, wstawiam zdjęcia nad czym wczoraj pół dnia pracowałam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9072a4cd585.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8f65bd70740.jpg
aaa... Pestka, mój kalendarz pokazuje że mamy dziś 100-dniówkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 05:31
MaMaMi83, 4me, Milka1991, puszek369, kama2784, Oleander, Pani Moł, Izka37, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Pestkkaa, Biała Azlia, Paula_071 lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziękuję, tak sama uszyłam. Moje pierwsze większe dzieło, wcześniej była tylko poszewka na poduszkę i obrus
Mamami, zdrówka i nie daj się..
Na pocieszenie mogę dodać że od dwóch dni też walczę.. Nie damy się.
Co do monitora oddechu nie wypowiem się czy warto, bo nigdy nie miałam. Któreś dziewczyny wiem że kupują to się pewnie wypowiedzą
My zamiast monitora chcemy kupić nianię. Ale jeszcze się wachamy.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Jesli chodzi o dylematy lozeczkowe typu wyjmowane szczebelki czy nie to moim zdaniem wazna jest jedna kwestia. Jesli ktos tak jak ja ma wkrecone, ze lozko jest od spania i jak jest drzemka albo noc to spimy bo czas dla matki,zeby tez sie zdrzemnac jest bezcenny plus na maksa nie chce aby dziecko przychodziło do niego w nocy (ja mialam wizje, ze pozniej bedzie przychodził przez kolejne 5 lat
to szczebelki wyjmowane sa zupełnie zbedne. Takie lozka sa tez znacznie tansze. Nie mialam ich i ani razu mi nie zabraklo.
c
Co innego jak dziecko juz zaczyna kombinowac i wychodzic gora-wtedy jesli nie macie w planach kolo 1,5 roku zycia zmieniac dziecku lozko to warto miec taki bok sciagany. My wiedzieliśmy, ze chcemy juz duze lozko dla malego 160x80 i poprostu wowczas wymienilismybo padlabym na zawal wiedząc, ze moze probowac wyjsc górą
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Wiem ze niedawno bylo pytanie o krem na popękane sutki. Ktos odradzal maltan wiec go skasowalam z koszyka:P a Medela Purelan? Czy jakies naturalne olejki??
-
Asiul wrote:Patka jakie to śliczne! I ten materiał w pandy
Widzę że nie tylko ja nie mogę spać!
Dziewczyny A co myślicie o monitorze oddechu? Czy to zbędny gadżet czy warto kupić?babysense 7. Aczkolwiek u zdrowych donoszonych dzieci nie ma koniecznoci, jak np u wczesniakow, ale ja będę schizowac i muszę go mieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:21