X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja dzis po wizycie, Gutek ładnie rośnie, ale nie ZA ładnie, co przy cukrzycy jest spoko :D zasłanial dziś buziaka obiema rączkami, hi hi. Szyjka dluga i zamknięta, więc cieszę się, bo troszkę się i tę szyjkę obawiam przez wzgląd na noszenie na rękach 11 kg corki na co dzień.
    :)

Coreczka trochę zakatarzona i kaszląca, ech! Oby się nie rozchorowała na poważnie.
    I ile waży gramów Twój Maluszek? Na podobnym etapie jesteśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie diabet oceniła po usg polowkowym (oglądała opis i zdjęcia), że wszystko Ok jak na cukrzyce (powiedziała że widać po wielkości i pomiarach, że wszystko dobrze z cukrami)- mamy prawie 50 centyl. Podobno to widać po wielkości maluszka już nawet w 20 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    I ile waży gramów Twój Maluszek? Na podobnym etapie jesteśmy :-)
    690 g - ale u mnie dlugi cykl i po skorygowaniu tego o te kilka dni przesunięcia owu wychodzi dzis u mnie 24+5 :)

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja juz chce czwartek zeby poznac wage.

Mam nadzieje ze nie lamie żadnych regulaminow ale jedna dziewczyna z forum fejsbukowego majowkowego ma juz wage dzidziusia 1800 g w 27 tc. Az nie moge w to uwierzyć ze taki wielkoludek

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, moja młoda wczoraj w 20+3 ważyła 653g także spoko u Ciebie z wagą, moja gin mówiła, że idzie prawidłowo :)

Szczesliwa wow, to rzeczywiście spory dzidziuś ! Ja następną wizytę mam w 28 tygodniu ciekawe ile wtedy będzie dzieć ważył.

Zamówiłam właśnie wózek i fotelik do samochodu :) Zaraz zamawiam materacyk, łóżeczka właśnie szukam i w 5 10 15 mam jeszcze koszyk zapełniony paroma pierdółkami. Szaleństwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:04

Oleander, Pestkkaa, kama2784 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, ja też jestem teraz na etapie poszukiwania łóżeczka. Masz jakieś już upatrzone wstępnie? Ja się ciągle zastanawiam czy motyw z wyciąganiem 3 szczebli jest potrzebny? Chciałabym kupić łóżeczko takie do 3 lat, które będzie mieć na pewno jeden bok ściągany. Tylko się głowię czy wyciąganie tych 3 szczebli jest potrzebne?

A tak to poza ciuszkami, które dostałam od mamy (odkupiła 2 torby ciuszków od koleżanki takie od 3 m-cy do 9 mc-y) i od rodziny na święta to nic jeszcze nie mam. W ciąży mam jakieś problemy z podejmowaniem decyzji i na nic się nie mogę zdecydować :/

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja chyba wezmę to z barierką do tapczanika, jeszcze przeglądam inne, ale póki co to najbardziej mi odpowiada i do tego materac Hevea Baby Max

https://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-tapczanik-2w1-MALO-z-szuflada-i-barierka?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQiAheXiBRD-ARIsAODSpWMbqlaH7dl_dlI-cE2ovzoACS2NsugYwF07Lq22q0V345HDVDSsv-kaAsj4EALw_wcB

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk też będziemy brać z tej strony tylko jeszcze między dwoma się wahamy :D

Chcemy z tymi wyciąganymi szczebelkami kupić, mała od siostry jak już była strasza miała zawsze wyciągnięte i w nocy sama do nich przychodziła a nie krzyczała Jak się budziła haha :D

Mamusiu, widziałam też tego posta no i się okazało że biedna ma cukrzycę ciążowa też to trochę waga dziecka się wyjaśniła :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne to łóżeczko, ja myślałam o Pinio Basic jest do niego podobne :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus to pewnie sama sie przekonasz czy te wyjmowane szczebelki sie przydaja. Mi sie nie przydały. Ja synka w 2 ur przeniosłam na normalne lozko juz i do 2 lat z tego nie kozystalam bo jak je wyjeismy na próbę to wychodząc zaplatal sie kilka razy i spadł. Moze tez to wyjscie bylo za wąskie i musial sie przeciskać.

• Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, no właśnie to moje pierwsze dziecko, dlatego nie wiedziałam czy to rzeczywiście jest coś przydatnego :) A wiadomo, chciałoby się wybrać jak najlepsze łóżeczko, ale z tyłu głowy mam też to co znajomi mówią, czyli że nie każde dziecko lubi spać w łóżeczku, więc nie chcę też jakoś dużo na nie wydać... I tak sobie kminie teraz te łóżeczka :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te łóżeczka :)
    My jednak narazie jesteśmy na to z Ikea sundvik zdecydowani, tam można wyjac szczebelki i cały bok :) no materac ponoć havea najlepszy, muszę jeszcze wybrać

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyjmowane szczebelki się sprawdziły. Młoda nie raz brała sobie np książeczkę wlazila sama do łóżeczka i oglądała albo jak ja w dzień kladlam spać to sobie sama wyszła jak się obudziła. Zamykane miała tylko na noc.
    Na łóżko przeniosłam ja jak miała 2.5 roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:52

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba 2- dostawke 90x40 na te pół roku i zwykle oczywiście też.

Menka888 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te wynajmowane szczebelki też do mnie przemawiają żeby mała mogła sobie później przychodzić do nas i nie wołać. W razie jak będzie problem to się ich wyciągać nie będzie, no i później opcja żeby wstawić barierkę i jest tapczanik do spania :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, a jesteś pewna że w tym łóżeczku Sundvik można wyciągnąć 3 szczebelki?

Mi się z Ikei podoba Gonatt i Stuva, ale właśnie nie widzę w opisie żadnego łóżeczka z Ikei żeby pisali o wyciąganych szczebelkach. Chyba muszę mojego wysłać do Ikei, żeby to sprawdził.

Ciasteczko my mamy plan, żeby w sypialni stało łóżeczko a w salonie kołyska, żebym miała młodego w ciągu dnia na oku ;) oczywiście kołyski też jeszcze żadnej nie wybrałam ;P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Puszek, a jesteś pewna że w tym łóżeczku Sundvik można wyciągnąć 3 szczebelki?

Mi się z Ikei podoba Gonatt i Stuva, ale właśnie nie widzę w opisie żadnego łóżeczka z Ikei żeby pisali o wyciąganych szczebelkach. Chyba muszę mojego wysłać do Ikei, żeby to sprawdził.

Ciasteczko my mamy plan, żeby w sypialni stało łóżeczko a w salonie kołyska, żebym miała młodego w ciągu dnia na oku ;) oczywiście kołyski też jeszcze żadnej nie wybrałam ;P
    Pewna nie jestem, ale mi bardziej zależy na zdjęciu całej ściany i nie chce szuflady :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus
    Zobacz sobie Chocco Baby Hug 4 do salonu będę takie kupowac

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek szuflada też fajna rzecz. Ja tam trzymałam koce, pampersy bo zawsze kupowałam na hurtowni cały karton pieluch. Więc zapas leżał sobie w szufladzie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mamami też racja to chyba popatrzę na stronę od iwwk :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ