X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja dzis po wizycie, Gutek ładnie rośnie, ale nie ZA ładnie, co przy cukrzycy jest spoko :D zasłanial dziś buziaka obiema rączkami, hi hi. Szyjka dluga i zamknięta, więc cieszę się, bo troszkę się i tę szyjkę obawiam przez wzgląd na noszenie na rękach 11 kg corki na co dzień.
    :)

Coreczka trochę zakatarzona i kaszląca, ech! Oby się nie rozchorowała na poważnie.
    I ile waży gramów Twój Maluszek? Na podobnym etapie jesteśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie diabet oceniła po usg polowkowym (oglądała opis i zdjęcia), że wszystko Ok jak na cukrzyce (powiedziała że widać po wielkości i pomiarach, że wszystko dobrze z cukrami)- mamy prawie 50 centyl. Podobno to widać po wielkości maluszka już nawet w 20 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    I ile waży gramów Twój Maluszek? Na podobnym etapie jesteśmy :-)
    690 g - ale u mnie dlugi cykl i po skorygowaniu tego o te kilka dni przesunięcia owu wychodzi dzis u mnie 24+5 :)

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja juz chce czwartek zeby poznac wage.

Mam nadzieje ze nie lamie żadnych regulaminow ale jedna dziewczyna z forum fejsbukowego majowkowego ma juz wage dzidziusia 1800 g w 27 tc. Az nie moge w to uwierzyć ze taki wielkoludek

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, moja młoda wczoraj w 20+3 ważyła 653g także spoko u Ciebie z wagą, moja gin mówiła, że idzie prawidłowo :)

Szczesliwa wow, to rzeczywiście spory dzidziuś ! Ja następną wizytę mam w 28 tygodniu ciekawe ile wtedy będzie dzieć ważył.

Zamówiłam właśnie wózek i fotelik do samochodu :) Zaraz zamawiam materacyk, łóżeczka właśnie szukam i w 5 10 15 mam jeszcze koszyk zapełniony paroma pierdółkami. Szaleństwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:04

Oleander, Pestkkaa, kama2784 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, ja też jestem teraz na etapie poszukiwania łóżeczka. Masz jakieś już upatrzone wstępnie? Ja się ciągle zastanawiam czy motyw z wyciąganiem 3 szczebli jest potrzebny? Chciałabym kupić łóżeczko takie do 3 lat, które będzie mieć na pewno jeden bok ściągany. Tylko się głowię czy wyciąganie tych 3 szczebli jest potrzebne?

A tak to poza ciuszkami, które dostałam od mamy (odkupiła 2 torby ciuszków od koleżanki takie od 3 m-cy do 9 mc-y) i od rodziny na święta to nic jeszcze nie mam. W ciąży mam jakieś problemy z podejmowaniem decyzji i na nic się nie mogę zdecydować :/

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja chyba wezmę to z barierką do tapczanika, jeszcze przeglądam inne, ale póki co to najbardziej mi odpowiada i do tego materac Hevea Baby Max

https://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-tapczanik-2w1-MALO-z-szuflada-i-barierka?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQiAheXiBRD-ARIsAODSpWMbqlaH7dl_dlI-cE2ovzoACS2NsugYwF07Lq22q0V345HDVDSsv-kaAsj4EALw_wcB

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk też będziemy brać z tej strony tylko jeszcze między dwoma się wahamy :D

Chcemy z tymi wyciąganymi szczebelkami kupić, mała od siostry jak już była strasza miała zawsze wyciągnięte i w nocy sama do nich przychodziła a nie krzyczała Jak się budziła haha :D

Mamusiu, widziałam też tego posta no i się okazało że biedna ma cukrzycę ciążowa też to trochę waga dziecka się wyjaśniła :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne to łóżeczko, ja myślałam o Pinio Basic jest do niego podobne :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus to pewnie sama sie przekonasz czy te wyjmowane szczebelki sie przydaja. Mi sie nie przydały. Ja synka w 2 ur przeniosłam na normalne lozko juz i do 2 lat z tego nie kozystalam bo jak je wyjeismy na próbę to wychodząc zaplatal sie kilka razy i spadł. Moze tez to wyjscie bylo za wąskie i musial sie przeciskać.

• Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, no właśnie to moje pierwsze dziecko, dlatego nie wiedziałam czy to rzeczywiście jest coś przydatnego :) A wiadomo, chciałoby się wybrać jak najlepsze łóżeczko, ale z tyłu głowy mam też to co znajomi mówią, czyli że nie każde dziecko lubi spać w łóżeczku, więc nie chcę też jakoś dużo na nie wydać... I tak sobie kminie teraz te łóżeczka :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te łóżeczka :)
    My jednak narazie jesteśmy na to z Ikea sundvik zdecydowani, tam można wyjac szczebelki i cały bok :) no materac ponoć havea najlepszy, muszę jeszcze wybrać

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyjmowane szczebelki się sprawdziły. Młoda nie raz brała sobie np książeczkę wlazila sama do łóżeczka i oglądała albo jak ja w dzień kladlam spać to sobie sama wyszła jak się obudziła. Zamykane miała tylko na noc.
    Na łóżko przeniosłam ja jak miała 2.5 roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:52

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba 2- dostawke 90x40 na te pół roku i zwykle oczywiście też.

Menka888 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te wynajmowane szczebelki też do mnie przemawiają żeby mała mogła sobie później przychodzić do nas i nie wołać. W razie jak będzie problem to się ich wyciągać nie będzie, no i później opcja żeby wstawić barierkę i jest tapczanik do spania :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, a jesteś pewna że w tym łóżeczku Sundvik można wyciągnąć 3 szczebelki?

Mi się z Ikei podoba Gonatt i Stuva, ale właśnie nie widzę w opisie żadnego łóżeczka z Ikei żeby pisali o wyciąganych szczebelkach. Chyba muszę mojego wysłać do Ikei, żeby to sprawdził.

Ciasteczko my mamy plan, żeby w sypialni stało łóżeczko a w salonie kołyska, żebym miała młodego w ciągu dnia na oku ;) oczywiście kołyski też jeszcze żadnej nie wybrałam ;P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Puszek, a jesteś pewna że w tym łóżeczku Sundvik można wyciągnąć 3 szczebelki?

Mi się z Ikei podoba Gonatt i Stuva, ale właśnie nie widzę w opisie żadnego łóżeczka z Ikei żeby pisali o wyciąganych szczebelkach. Chyba muszę mojego wysłać do Ikei, żeby to sprawdził.

Ciasteczko my mamy plan, żeby w sypialni stało łóżeczko a w salonie kołyska, żebym miała młodego w ciągu dnia na oku ;) oczywiście kołyski też jeszcze żadnej nie wybrałam ;P
    Pewna nie jestem, ale mi bardziej zależy na zdjęciu całej ściany i nie chce szuflady :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus
    Zobacz sobie Chocco Baby Hug 4 do salonu będę takie kupowac

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek szuflada też fajna rzecz. Ja tam trzymałam koce, pampersy bo zawsze kupowałam na hurtowni cały karton pieluch. Więc zapas leżał sobie w szufladzie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mamami też racja to chyba popatrzę na stronę od iwwk :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ