Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Wiem ze niedawno bylo pytanie o krem na popękane sutki. Ktos odradzal maltan wiec go skasowalam z koszyka:P a Medela Purelan? Czy jakies naturalne olejki??
-
nick nieaktualny
-
Patka, super, mnie za dziecka babcia uczyła szyć, umiałam na drutach robić i w ogóle, no ale niestety nie pielęgnowałam tego wtedy
A ja dziś do centrum miasta jadę na wycieczkę dziś żeby na żywo wózki i łóżeczka sobie zobaczyc, podobno jakiś duży sklep stacjonarny tam otwarli
Współczuję dziewczyny chorób, mnie dzięki w pracy w przedszkolu od lat już nie łapią takie przyziemne sprawy.
Za to jakieś bóle w brzuchu, ciągniecia, parcie to mam non stop, już nie mogę się doczekać lekarza żeby sprawdził czy wszystko w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:57
-
Oooo a ja kupiłam już wloczke na kocyk, jak tylko skończę chuste dla szwagierki biorę się za niego. Myślę że 100% bawełna na wiosnę będzie ok. Kupiłam 3 kolory: granat, turkus i krem. Jak oglądałam na necie takie kocyki to ceny od 150zl. A mnie wloczka kosztowała 48zl.
Zawsze chciałam umieć szyć na maszynie tylko nie mogę zmobilizować się do jej kupna. Muszę chyba mężowi podpowiedzieć co bym chciała na urodziny heheh. Teraz są takie fajne bawełny za niecałe 10zl/m2 sama bym sobie poszyla pościel do łóżeczka
Kocyk planuję zrobić w takie stópki
url=https://naforum.zapodaj.net/986829dd490d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/986829dd490d.jpg[/urlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:08
PatkaPP, Kruszynka91, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, 4me, kama2784, puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
4me wrote:PatkaPP tez chcę umiec szyć! Super! Ile satysfakcji
i kasy w portfelu mozna dzieki temu zostawic. Wszyskie rozki, posciele a nawet kocyki. Ekstra!
maszynę zakupiliśmy na wyprzedazy w lidlu, ale też długo się zastanawialam czy aby na pewno będę ją uzywać.
Póki co jeszcze kocyk i poduszka motylek w planach
MaryJane, o jakim sklepie mówisz że otworzyli?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPatka, piękny rożek!
też mam w blizej nieokreslonych terminem planach nauczyć się szyć, super byloby tez umieć coś udziergać na szydełku albo drutach - a jak tego w ppdstawówce uczyli się nie chciało! Za mloda bylam zeby docenić takie nauki...
Też wlasnie dodalam do koszyka na allegro dwa dzianinowe kocyki bawełniane, ciekawa ich jestem i wizualnie bardzo mi się pofobają - w taki tylko jednolity sweterkowuy wzor.PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Ooo tak, mi też się marzy nauczyć się szycia na maszynie, pamiętam jak byłam dzieckiem to babcia szyła
ja wtedy potrafiłam robić na drutach, ale było to z 20 lat temu jak nie więcej i już nic z tego nie pamiętam. Jak będę się za bardzo w domu nudzić to może też do tego wrócę
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Ale z Was ranne Ptaszki
Patka śliczny rożek
Moja mama jest krawcową z zawodu, zawsze szyła mi ubrania i miałam najmodniejsze ciuchy jak pracowała w zakładzie krawieckim, bo zawsze wiedziała co jest "na czasie"Jak byłam mała to mnie przyuczała, a teraz dwie lewe ręce mam
Fajnie byłoby samemu szyć, to jest bardzo przydatne jak ma się dzieci
-
Magnez biorę Slow mag tak jak Puszek i zazywam po obiedzie. Nie mam póki co żadnych skurczy, raz mnie złapał w nocy skurcz łydki ale wtedy chyba dwa dni pominęłam magnez.
Skoro już się chwalicie swoimi pracami to też wrzucę co wczoraj zrobiłam na maszynie. Może nie jest super wykonane ale to moje pierwsze bardziej skomplikowane rzeczy. Organizer przywiazywany na łóżeczko i mała poduszeczka do zabawy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7470fa17f6e0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f496b5521131.jpgSzczęśliwa Mamusia, 4me, iwwk, Izka37, kama2784, Pani Moł, Biała Azlia, puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Kruszynka91 wrote:Patka a ty do tego rozka pomiędzy materiały dawalas włóknine?
Tak, owate 1cm. Jest cieniutki, o taki mi chodziło na maj/czerwiec, bo jak w sklepach widziałam same grube.. Choć jeden bawelniany bialy kupiłam z mamaginekolog, chce go wziąć do szpitala co potem bede mogla wyprać nawet w 90stopniach. Bo te kolorowe to max 40.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Jeju ale dziś miałam sen okropny!!! Śniło mi się, że malutka była już na świecie, nie byłam ewidentnie na to gotowa, nie miałam wózka, fotelika, butelki, smoczka itp. Bylam na spacerze z siostrą i jej córeczka a moja mała leżała w spacerowe siostrze i y. Krzywo leżała, spadała, nie dało się zupełnie na płasko położyć i płakałam, że jej krzywda się stanie. Później wjechałam na wysoki krawężnik i wypadła z wózka na ulice!!! Cały czas robiłam jej krzywdę, chyba nawet raczej jej złamała. Bylam taka przerażona, że szok. Cała mokra się obudziłam. Do tej pory mam wyrzuty sumienia, sen był tak realistyczny!
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Patka ja do tego organizera wrzuciłam taką właśnie owate żeby było stabilniejsze ale przeszylam ją z materiałem żeby się nie przesuwala,tak dwa cm od brzegu. A Ty jak zrobiłaś w tym beciku?
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Menka ja miałam jakiś tydzień temu gorszy sen
śniło mi się ze urodziłam, wyszłam ze szpitala a po tygodniu przypomniałam sobie ze zapomniałam zabrać ze szpitala Helenki... Obudziłam się myśląc co ze mnie za matka
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualnyPatkaPP Ale cudo uszyłaś ❤️❤️ , wielki podziw .
Co do monitorów oddechu ja nie miałam przy moich dzieciach choć raz zdarzyła się taka sytuacja , że Ania spała z nami i na chwilę jakby przestała oddychać , ona w płacz jakby zaczęła się dusić i brakowało jej powietrza , aż męża obudziłam serce mi omal z piersi nie wyleciało , na szczęście na strachu się tylko skończyło myślałam po tym jednorazowym incydencie , aby kupić jednak ale nie widziałam sensu gdyż więcej Ania z nami spała niż w łóżeczku i się to już nie powtórzyło .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Nie no jestem sama sobie winna że jestem chora, wczoraj miałam na sobie taki pół golf tam podkoszulkę cieplejszy sweter , w domu ciepło miałam wręcz mokre plecy tak się spociłam , zamiast się przebrać to tak poszłam po dziewczynki no i co wiatr mnie owiał a zimny wiał i wczoraj wieczorem dopadł mnie taki kaszel że płuc omal nie wypluję , od razu zaczęłam płukać gardło , mam cytrynę , sok malinowy i jeszcze syrop z cebuli , a miałam dziś do dentystki jechać
trzeba będzie przełożyć jak mam w tym stanie jechać do dentystki , oby szybko mi przeszło .
-
nick nieaktualnyAle super rożek! Fajnie że robicie coś "swojego" ja się jednak do tego nie nadaję, za mało cierpliwości mam
dziś wizyta trzymajcie kciuki, mam na kartce listę pytań do lekarza bo pewnie o połowę spraw bym nie zapytała bez tej kartki
Straszne te wasze sny! A jeszcze teraz w ciąży kiedy są tak realistyczne, przynajmniej ja tak mam że po przebudzeniu długo myślę czy to był na pewno tylko senSzczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość