X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Wiem ze niedawno bylo pytanie o krem na popękane sutki. Ktos odradzal maltan wiec go skasowalam z koszyka:P a Medela Purelan? Czy jakies naturalne olejki??
    Ja tez polecam Lansinoh. Przy pierwszym dziecku używałam i teraz mapewno tez tylko ten.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka piękne! Zazdrosze takich umiejętności. No i gratuluję studniówek!

PatkaPP, Pestkkaa lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, super, mnie za dziecka babcia uczyła szyć, umiałam na drutach robić i w ogóle, no ale niestety nie pielęgnowałam tego wtedy :)

A ja dziś do centrum miasta jadę na wycieczkę dziś żeby na żywo wózki i łóżeczka sobie zobaczyc, podobno jakiś duży sklep stacjonarny tam otwarli :D

Współczuję dziewczyny chorób, mnie dzięki w pracy w przedszkolu od lat już nie łapią takie przyziemne sprawy.
    Za to jakieś bóle w brzuchu, ciągniecia, parcie to mam non stop, już nie mogę się doczekać lekarza żeby sprawdził czy wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:57

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a ja kupiłam już wloczke na kocyk, jak tylko skończę chuste dla szwagierki biorę się za niego. Myślę że 100% bawełna na wiosnę będzie ok. Kupiłam 3 kolory: granat, turkus i krem. Jak oglądałam na necie takie kocyki to ceny od 150zl. A mnie wloczka kosztowała 48zl.
    Zawsze chciałam umieć szyć na maszynie tylko nie mogę zmobilizować się do jej kupna. Muszę chyba mężowi podpowiedzieć co bym chciała na urodziny heheh. Teraz są takie fajne bawełny za niecałe 10zl/m2 sama bym sobie poszyla pościel do łóżeczka
    Kocyk planuję zrobić w takie stópki

url=https://naforum.zapodaj.net/986829dd490d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/986829dd490d.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:08

PatkaPP, Kruszynka91, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, 4me, kama2784, puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    PatkaPP tez chcę umiec szyć! Super! Ile satysfakcji :) i kasy w portfelu mozna dzieki temu zostawic. Wszyskie rozki, posciele a nawet kocyki. Ekstra!
    Prawda, satysfakcja niesamowita. To był mój plan na czas wolny w ciąży.. ;) maszynę zakupiliśmy na wyprzedazy w lidlu, ale też długo się zastanawialam czy aby na pewno będę ją uzywać.
    Póki co jeszcze kocyk i poduszka motylek w planach :)
    MaryJane, o jakim sklepie mówisz że otworzyli? ;)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, piękny rożek!:) też mam w blizej nieokreslonych terminem planach nauczyć się szyć, super byloby tez umieć coś udziergać na szydełku albo drutach - a jak tego w ppdstawówce uczyli się nie chciało! Za mloda bylam zeby docenić takie nauki...

Też wlasnie dodalam do koszyka na allegro dwa dzianinowe kocyki bawełniane, ciekawa ich jestem i wizualnie bardzo mi się pofobają - w taki tylko jednolity sweterkowuy wzor.

PatkaPP lubi tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, mi też się marzy nauczyć się szycia na maszynie, pamiętam jak byłam dzieckiem to babcia szyła <3 ja wtedy potrafiłam robić na drutach, ale było to z 20 lat temu jak nie więcej i już nic z tego nie pamiętam. Jak będę się za bardzo w domu nudzić to może też do tego wrócę :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka-wow-naprawdę zazdroszcze takich umiejetności.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was ranne Ptaszki :D

Patka śliczny rożek :)

Moja mama jest krawcową z zawodu, zawsze szyła mi ubrania i miałam najmodniejsze ciuchy jak pracowała w zakładzie krawieckim, bo zawsze wiedziała co jest "na czasie" :D Jak byłam mała to mnie przyuczała, a teraz dwie lewe ręce mam :D Fajnie byłoby samemu szyć, to jest bardzo przydatne jak ma się dzieci :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biorę Slow mag tak jak Puszek i zazywam po obiedzie. Nie mam póki co żadnych skurczy, raz mnie złapał w nocy skurcz łydki ale wtedy chyba dwa dni pominęłam magnez.

Skoro już się chwalicie swoimi pracami to też wrzucę co wczoraj zrobiłam na maszynie. Może nie jest super wykonane ale to moje pierwsze bardziej skomplikowane rzeczy. Organizer przywiazywany na łóżeczko i mała poduszeczka do zabawy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7470fa17f6e0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f496b5521131.jpg

Szczęśliwa Mamusia, 4me, iwwk, Izka37, kama2784, Pani Moł, Biała Azlia, puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka a ty do tego rozka pomiędzy materiały dawalas włóknine?

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Eh... Coś gardło czuje, chyba i mnie nie ominie przeziębienie w ciąży. A tak długo się trzymałam :(
    zdrówka!
    płukaj moze szałwią i wodą z solą

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra86 wrote:
    zdrówka!
    płukaj moze szałwią i wodą z solą

Plucze woda z wodą utleniona. Zawsze pomagało więc może i tym razem się uda

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Patka a ty do tego rozka pomiędzy materiały dawalas włóknine?
    Kruszynka piękne rzeczy... Nie dałabym rady takiego organizera uszyć, wydaje się skomplikowany...
    Tak, owate 1cm. Jest cieniutki, o taki mi chodziło na maj/czerwiec, bo jak w sklepach widziałam same grube.. Choć jeden bawelniany bialy kupiłam z mamaginekolog, chce go wziąć do szpitala co potem bede mogla wyprać nawet w 90stopniach. Bo te kolorowe to max 40.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale dziś miałam sen okropny!!! Śniło mi się, że malutka była już na świecie, nie byłam ewidentnie na to gotowa, nie miałam wózka, fotelika, butelki, smoczka itp. Bylam na spacerze z siostrą i jej córeczka a moja mała leżała w spacerowe siostrze i y. Krzywo leżała, spadała, nie dało się zupełnie na płasko położyć i płakałam, że jej krzywda się stanie. Później wjechałam na wysoki krawężnik i wypadła z wózka na ulice!!! Cały czas robiłam jej krzywdę, chyba nawet raczej jej złamała. Bylam taka przerażona, że szok. Cała mokra się obudziłam. Do tej pory mam wyrzuty sumienia, sen był tak realistyczny!

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super macie zdolnosci <3 Chcialabym sie nauczyc szyc, narazie umiem tylko szydelkowac i na drutach robic, a jednak szycie to jest to. Szylabym sobie ciuchy jakich nie ma nikt, o :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja do tego organizera wrzuciłam taką właśnie owate żeby było stabilniejsze ale przeszylam ją z materiałem żeby się nie przesuwala,tak dwa cm od brzegu. A Ty jak zrobiłaś w tym beciku?

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ja miałam jakiś tydzień temu gorszy sen ;) śniło mi się ze urodziłam, wyszłam ze szpitala a po tygodniu przypomniałam sobie ze zapomniałam zabrać ze szpitala Helenki... Obudziłam się myśląc co ze mnie za matka

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP Ale cudo uszyłaś ❤️❤️ , wielki podziw .

Co do monitorów oddechu ja nie miałam przy moich dzieciach choć raz zdarzyła się taka sytuacja , że Ania spała z nami i na chwilę jakby przestała oddychać , ona w płacz jakby zaczęła się dusić i brakowało jej powietrza , aż męża obudziłam serce mi omal z piersi nie wyleciało , na szczęście na strachu się tylko skończyło myślałam po tym jednorazowym incydencie , aby kupić jednak ale nie widziałam sensu gdyż więcej Ania z nami spała niż w łóżeczku i się to już nie powtórzyło .

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-).

Nie no jestem sama sobie winna że jestem chora :-\ , wczoraj miałam na sobie taki pół golf tam podkoszulkę cieplejszy sweter , w domu ciepło miałam wręcz mokre plecy tak się spociłam , zamiast się przebrać to tak poszłam po dziewczynki no i co wiatr mnie owiał a zimny wiał i wczoraj wieczorem dopadł mnie taki kaszel że płuc omal nie wypluję , od razu zaczęłam płukać gardło , mam cytrynę , sok malinowy i jeszcze syrop z cebuli , a miałam dziś do dentystki jechać B-) trzeba będzie przełożyć jak mam w tym stanie jechać do dentystki , oby szybko mi przeszło .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super rożek! Fajnie że robicie coś "swojego" ja się jednak do tego nie nadaję, za mało cierpliwości mam :) dziś wizyta trzymajcie kciuki, mam na kartce listę pytań do lekarza bo pewnie o połowę spraw bym nie zapytała bez tej kartki ;)

Straszne te wasze sny! A jeszcze teraz w ciąży kiedy są tak realistyczne, przynajmniej ja tak mam że po przebudzeniu długo myślę czy to był na pewno tylko sen :(

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ