X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jeszcze ze te opisy pod suwaczkiem to nie wiem czy takie prawdziwe chodzi mi o wagę dziecka bo niby moja powinna mieć 500-700g a ma ok 830g do 900 coś. I lekarz mówi że normalnie waży jak na jej termin i że do porodu ok 3300- 3500g no ale akurat w te końcowe wagi to nie wierzę bo zawsze mi tak mówił a chłopaki urodziły się dużo większe

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera - mam cały czas i nie przechodzi :( b sie z tym mecze ... bardzo tu przeżywałam od początku i marudziłam na to, aż wkurzalam dziewczyny, które mi tłumaczyły, ja jednak tego poczucia nie mogę sie wyzbyć. Bardzo mi brakuje pracy, mojej aktywności i starego życia :(
    a co do dentysty / przegląd jest nawet obowiązkowy i trzeba wpisać w kartę ciąży :) ja chodzę co 2 msc - robiłam 2 plomby (poprawki), skaling i piaskowanie wszystko bez znieczulenia bo jak wiecie jestem anty leki.. wyrwania 8 bym nie przetrwała bez, ale wyrwałam problematyczną przed crio :) zęby trzeba kontrolować a w ciąży poważnie lubią się sypać - ja nigdy nie miałam problemów czy kanałowego nawet, ale widać że są słabsze (stare plomby).
    Jestem kompletny zgon dzisiaj / nie mam sił ruszyć się z kanapy i cały czas zalegam bez sił .. co mi jest ??

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też podziwiam ze idziecie do dentysty, ja na czas ciąży odpuszczam, byłam koło 12 tygodnia ma przeglądzie, mam do wyrwania ósemkę i coś do leczenia. I mimo że mam najlepszego dentystę na świecie to nie wybieram się do niego aż do końca ciąży haha :D

I nie miałam wyrzutów sumienia Jak szłam na l4, poszłam jakoś w 18 tygodniu a dyrekcja już dużo wcześniej mnie goniła. Jedynie Mi strasznie szkoda moich dzieci, mojej super grupy odchowanej już :D ale siła wyższa hehe :P

Byłam obejrzeć wózki, fajny pan ze spora wiedzą, polecał kilka, Jak zobaczyłam espiro na tle innych to odpuszczam go, kobyła się wydaje straszna, na ta chwilę cybex balios s mnie zauroczył, na żywo o niebo ładniejszy niż na zdjęciach i dosyć lekki i zgrabny, ale pan ma mi przesłać jeszcze ofertę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:51

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyrzutów sumienia żadnych, pracę lubiłam ale firmę już nie, zresztą wcześniej chodziłam do pracy biorąc duże dawki sterydów gdzie powinnam siedzieć pół roku w domu. W ciąży postanowiłam już zadbać o siebie i maluszka :)

Już po wizycie, malutka waży 632g, czyli wszystko w normie :) łożysko się podniosło i jest już ok :) pani doktor idzie na urlop w przyszłym tygodniu i tylko mi wypisała skierowanie do szpitala tak w razie gdyby mdłości się pogorszyły. W związku z słabymi wynikami wypisała mi jeszcze jakieś badania żeby sprawdzić wąrtobę. Szyjka ponad 4cm :) dziękuję za kciuki, wizyta udana :)

Ciasteczko777, iwwk, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, Pestkkaa, slodka100, MaMaMi83, 4me, kama2784, Chusy, Milka1991, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka pod suwaczkiem opisy są złe, nie ma co się sugerować :D Już wiele razy na to zwracałyśmy właśnie uwagę, że coś nas tu oszukują suwaczki :D

Ja tylko na przegląd idę żeby zobaczyć czy coś się nie popsuło. Ostatnio 1,5 roku temu robiłam i było wszystko ok, darmowy jest to co mi szkodzi się przespacerować, pod domem mam hehe :D Zęby jak się zaczynają psuć to niestety drogie leczenie. Chyba, że na nfz, ale ja unikam :D

MaryJane, też chciałam cybex balios, ale exclusive, bardzo mi się podobał, właśnie taki fajny zgrabny. Jednak składanie jak dla mnie koszmar i tylko to go zdyskwalifikowało. Ostatecznie zamówiłam Bebetto Holland, fajnie się składa i jest ok, koleżanka miała tej firmy i zachwalała :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Oleander :) gratki !!

Serio nie chodzicie tak do dentysty ? Czemu ?? Przecież można znieczulenie - ja akurat nie biorę bo mam wysoki próg i jestem hardcore, ale przecież można je brać :) ginekolodzy nie pytają o przegląd? U nas jakoś cisną o to, ja bym nie wytrzymała bo mam hopla na punkcie zdrowego uśmiechu.. :) zresztą i bez ciąży chodziłam co pół roku.

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super wieści :-)

Oleander lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos szczególnie dentysty sie nie boje. Bylam ostatnio w listopadzie na przeglądzie zeby wpisac w karte ciazy trafilam na fajna Pania ktora przy okazji zaradzila na moj problem ( jakis nerw na wierzchu). Od tego czasu niesamowita ulga moge wszystko jesc normalnie. Jedyne dwa badania ktorych sie panicznie boje to gastro i kolonoskopia

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty chodzę regularnie i polecam dbać o zęby, bo miałam nie fajną sytuację na początku ciąży. W sierpniu zaczął mnie boleć ząb, na który de facto skarżyłam się dużo wcześniej, ale dentystka do której wtedy z nim trafiłam (akurat mojej wtedy nie było) stwierdziła jedynie, że ząb jest nadwrażliwy na zimno :-/ w sierpniu odwiedziłam moją dentystkę z tym zębem, ale nic nie pomogło, więc zostałam odesłana do endodonty na leczenie kanałowe, z uwagi na fakt że we wrześniu wyjeżdżałam na urlop, zostałam umówiona po powrocie, ale endodonta nie chciał mi podać znieczulenia w I trymestrze ciąży. Musiałam dostać pozwolenie od lekarza prowadzącego na podanie znieczulenia i zdjęcie rtg i dopiero wtedy zostałam przyjęta, a z zębem było już mega źle. Tak więc w ciąży zaliczyłam leczenie kanałowe, znieczulenie i nawet rtg tego zęba :-/ Wczoraj miałam też skaling zrobiony, jeszcze profilaktycznie na przegląd muszę się umówić w najbliższym czasie. Więc głowa do góry, nie ma się czego bać, a na pewno lepiej teraz odwiedzić dentystę niż jakby coś miało się dziać w III trymestrze ;)

My wózek o dziwo wybraliśmy szybko na pierwszej wizycie w sklepie. U nas będzię Invictus V Plus, klasyczny wózek z szeroką gondolą <3

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do L4, ja jestem na zwolnieniu dopiero od piątku i póki co do końca nie umiem sobie znaleźć miejsca w domu. Mam tak strasznego lenia, że ubieram się o 12, coś trochę ogarnę, zrobię obiad i znowu wraca leń :P już mi dzisiaj przeszło przez myśl, żeby wrócić do pracy jak skończy się to zwolnienie :P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    A co do L4, ja jestem na zwolnieniu dopiero od piątku i póki co do końca nie umiem sobie znaleźć miejsca w domu. Mam tak strasznego lenia, że ubieram się o 12, coś trochę ogarnę, zrobię obiad i znowu wraca leń :P już mi dzisiaj przeszło przez myśl, żeby wrócić do pracy jak skończy się to zwolnienie :P
    Fikus - ha ha - ja też - 3 razy próbowałam wrócić do pracy ;) ale lek nie chciał dać zgody (ja miałam długo plamienia i zagrożona).. a kombinowałam jak mogłam.. w domu nie mogę sie odnaleźć do dziś!!! Nie nadaje sie na siedzenie w domu i tyle.
    Dobrze, że masz juz za sobą tego zęba - współczuje bardzo.

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Jestem kompletny zgon dzisiaj / nie mam sił ruszyć się z kanapy i cały czas zalegam bez sił .. co mi jest ??

Ciasteczko gratulacje! To ciąża! :D ;D

Szczesliwa ledwo zywa, Pestkkaa, Ciasteczko777, MaMaMi83, Oleander, Veri, Chusy, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciasteczko! Mam nadzieję, że się odnajdę w tej domowej rzeczywistości :D

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ciasteczko gratulacje! To ciąża! :D ;D
    Żartujesz !??!?!! Jak ciąża, jaka ciąża!!?? :D !?????!! Aaaaa !!!!! Aaaaa!!!

Edit - popuściłam ze śmiechu O.o.

Z naszego wątku na różowym:
    https://youtu.be/cm4siVebfWM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:33

Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Hehehe zajebiste :D
    To jest wlasnie przyklad jak mozna wykorzystac kreatywnie czas na L4. Do dziela laseczki! Kto robi następny cover????? ;) ja moge robic za wielki format ale spiewam ..ujowo

P. S. Tylko mamo laski za zgrabne jak na "wielkoformatowa ja" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:47

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wielki format robię ja ;) mnie nie przebijesz ha ha ;)
    Głosu niestety ni mam ;)
    Kawałek świetny ;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym L4 to łatwiej sobie wytłamaczyc gdy są wskazania typu plamienia czy skracająca szyjka. U mnie jedynie stresująca praca i twardnienie brzucha po całym dniu siedzenia przed kompem. No nic, może humor jutro wróci.

Do dentysty oczywiście chodzę regularnie, ale w ciąży unikam jeśli nic się nie dzieje.
    Podobno dużo bardziej kruszą się zęby w ciąży i podczas kp

• Fikus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa mega jest ten cover <3:D popłakałam się ze śmiechu!

Ciasteczko777, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4 od listopada. Planowałam pracowac do konca roku ale nie dałam rady. Padałam ze znaczenia, brzuch mni bolał i tak jak biała azalia widziałam, ze kolezanki z pracy czekaja żebym poszła na zwolnieniw, bo z wielu obowiązków musialy mbie wyreczac. Tez nie lubie siedzieć w domu ale jakos w ciazy mnie to nie męczy. Mam świadomość, że to siedzenie jest po coś.

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Jeny popłakałam sie ze smiechu-tego mi dzis trzeba było.
    Zgadza sie 100% opisanych objawów.

4me jestem za kolejnym coverem ale ja tylko nadaje sie na tło, poziom śpiewu podobny do Twojego;)

Ciasteczko777, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ