X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, ja tez po archeologii :P Na Uj robilam. Ale tylko licencjat skonczylam i wyjechalam za granice.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Chusy 1,5 roku na UJ byłam, potem się przeniosłam :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu sie przenioslas? : ) Posuniecie logistyczne czy jakis prof ci za skore zalazl :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk znam osoby(w tym ja hehe), które zatrzymały się w pewnym momencie no i koniec, blokada . Pomogło wymienianie się spisem treści pracy :) Może masz kogo poprosić żeby ci podesłał sam spis treści, wtedy dostaniesz jakiejś inspiracji co tam dalej pisać, jak cała praca ma wyglądać itp. Ja też robiłam tak, że jak przyszedł mi do głowy jakiś temat w ciągu dnia to spisywałam na kartce żeby mi to nie uciekło, a później jak miałam wenę to siadałam i pracowałam na tym i z taką kartką z pomysłami już było mi łatwiej :)
    Trzymam kciuki i dobrze cię rozumiem, ja się ostatnio sprężyłam i dokończyłam pracę bo męczyło mnie to jak bardzo się tym stresuję, a jeszcze mężowi jojczyłam że mam dość już tych studiów i rzucam to w cholere haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki problem z doktoratem... kryzysów sporo.. a jeszcze publikacje po drodze.
    Trzeba to przeczekać i usiąść jak przejdzie kryzys...Iwwk zazdroszczę kierunek super :)
    4me/ niestety nie. Dziś stracony dzień a wieczorem mamy dyskusje nad problemami z którymi walczymy.. brzuch mnie rozbolał jak cholera !! Twardy i ciągnie :(
    Czy u Was też ciagle jakieś problemy, bo mam wrażenie ze u nas non stop coś... M jeszcze przez te oskrzela nie zrobił tych badań, jego stan bez zmian, sterydy o D .. otłuc.. mam serdecznie dosyć.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawałam rady godzić nauki z pracą, pracowałam wtedy na nocki, chodziłam niewyspana, trochę problemów osobistych się nasunęło i postanowiłam zrezygnować. Miałam w ogóle zrezygnować z tego kierunku i iść na coś innego, ale ostatecznie wróciłam, z domu też się na swoje wyniosłam, ale jakoś w swoim mieście łatwiej było godzić studia z pracą :D Miałam bardzo ambitne plany, doktorat, praca w zawodzie, ale życie swoje zrobiło i odpuściłam na rzecz rodziny :D Popracowałam trochę w zawodzie i w sumie pomimo, że bardzo to lubię to jednak rodzina wygrywa. Zresztą sama pewnie wiesz, że kokosów nie ma, a harówka okropna i niewdzięczna, a słynne powiedzenie niektórych wykładowców, że powinno się ten zawód wykonywać z pasji, a nie chęci zarobku do mnie nie przemawia :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander nie mam kogo, bo u nas to są bardzo indywidualne tematy i nigdy do siebie niepodobne, niestety. Prześpię się z tym, odetchnę i wrócę ze świeżą głową :D Straszny kryzys mnie dopadł dziś, ale już trochę lepiej jest, chyba za dużo od siebie zaczęłam wymagać i nałożyłam na siebie presję czasu za dużą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:35

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jednak maja racje czy sie tego chce czy nie :P Peiniadzy mozna sie dorobic po studiach medycznych, arheologia to rzeczywiscie dla pasjonatow bo jak mowisz kokosow zarobic sie nie da. Ja odpuscilam po licencjacie bo juz w polowie trzeciego roku wiedzialam ze wyjade, a za granica nieskonczone studia i tak sa nie wiele warte. Szkoda mi troche bylo ale lubilam ten kierunek bardzo : ) I profesorow rowniez mialam wporzadku, lubilam ich sluchac chociazby z tego wzgledu ze jak mowili o swoich przedmiotach to z takim ogniem i ferworem, podobalo mi sie to :D A prace pisalam z Egiptu, o "Ksiedze Umarlych". Bardzo chcialam pisac ze sredniowiecza ale strasznie duzo osob sie rzucilo i promotor nie mial juz miejsc.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk aa to inna sprawa, grupa na mojej specjalności liczy ponad 30 osób i tematy w miarę są zbliżone do siebie

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pasja pasją, ale skądś na to trzeba brać haha :D Nas trochę wykorzystywali na studiach więcej dokładania do interesu było, utrzymanie się na praktykach itd. :P Jednak i tak te lata wspominam cudownie, przygoda na czas studiów fajna, niesamowici ludzie i klimat. Pracowałam też dużo na różnych badaniach, nie sprzyja to niestety życiu rodzinnemu no i brak stabilizacji. Nigdy nie wiadomo kiedy praca będzie, a kiedy nie. Ja zawsze powtarzam, że pracę będę miała jakąś inną, a na wykopaliska pojadę rekreacyjnie na urlop :D

Chusy, a nie myślałaś żeby u siebie dokończyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:51

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialabym zaczac od poczatku. Poza tym mam jednego maluszka w domu, drugi w drodze ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na coś się te studia jednak przydały, dzieciom można będzie opowiadać co mamuśki robiły :D

Chusy lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ja miałam taki problem z doktoratem... kryzysów sporo.. a jeszcze publikacje po drodze.
    Trzeba to przeczekać i usiąść jak przejdzie kryzys...Iwwk zazdroszczę kierunek super :)
    4me/ niestety nie. Dziś stracony dzień a wieczorem mamy dyskusje nad problemami z którymi walczymy.. brzuch mnie rozbolał jak cholera !! Twardy i ciągnie :(
    Czy u Was też ciagle jakieś problemy, bo mam wrażenie ze u nas non stop coś... M jeszcze przez te oskrzela nie zrobił tych badań, jego stan bez zmian, sterydy o D .. otłuc.. mam serdecznie dosyć.
    Jutro pakuj! To Ci pomoze. Moze wlasnie jak sie tym zajmiesz paradoksalnie przestaniesz myslec o problemach pozostalych, na ktore nie wiem czy masz do konca wplyw.

Btw wez tego swojego chlopa postaw do pionu. Jak on ma takie problemy ze zdrowiem to chodzenie do pracy z zapaleniem oskrzeli to ostatnie co powienien robic. Przypomnij mu, ze ju sie musi starac dla dwóch osob ;)
    Moj tez taki- zawsze zapieprza i mysli chyba, ze z zelaza jest.

Btw 2 ;) widzialam dzis progr w tv- polska rodzina 6 osobowa i 2 pokoje 48m2. Pomiescili sie i jeszcze mieli super ladnie chate zrobiona! Da się!

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, bo nie da sie tylko parasola w tylku otworzyc :D

Ja tez mam btw! Czy ktoras z was gra w Arene Mody? :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gram ale może zaczne bo nie mogę zasnąć :D

• Fikus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obudziłam się o 3 i tak jakoś nie mogłam już zasnąć, chyba się zaczynają bezsenne noce :P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy owszem po studiach medycznych można się dorobić, ale coś kosztem czegoś, czyli jeżeli chcesz kase to nie masz wolnego czasu. Ja w pewnym momencie robiłam w trzech pracach... I robiłam jeszcze mgr. Plus to, że dyżury są w weekendy i święta, więc Twoje życie osobiste szwankuje, no musisz wstać od stolu wigilijnego i heja do roboty i noce, więc zdrowie szwankuja. Lekarze nie lepiej, na etacie zarobki nie są duże za to odpowiedzialnosc serio, dopiero na kontrakcie, gdzie musisz mieć bardzo wysokie ubezpieczenie, bo w tym wypadku za wszystko sam odpowiadasz, u nas też są kontakty, ale w życiu bym się na to nie pchala. Przecież lekarze prywatnie, czy specjaliści na nfz przyjmują po godzinach pracy w szpitalu, czasami siedzą w przychodni do 22. My to samo najwięcej byłam 36h w pracy. Poszłam na dzień do przychodni 8-18 na noc do pracy 19-7 i znowu cały dzień w przychodni 8-20, serio to nie jest tego warte, ale niestety nie wszystkie zmiany, które dostajesz psują Tobie, musisz być też trochę elastyczny.
    Podsumowujac w każdym zawodzie można się dorobić pracując dodatkowo :p po powrocie z macierzyńskiego będę pracować na jeden etat, obiecuję sobie to, ale serio łatwo w pracoholizm wejść.
    Mnie psy obudzily... Pilnujemy jamnika teściów i chyba przegiol-ciagle pcha się do łóżka itp bo mój pies na niego nawarczal. Mój pies nigdy nie warczy, ani nie szczeka. Chyba jest zazdrosny :(ona jest ze schroniska mamy ja od czerwca była bardzo wylekniona, chyba ja ktoś bil, bo ma pełno blizn. Teraz już inny pies z niej cieszy się do nas, podchodzi na głaski, ale początki tragedia była, jeden wielki (podobna do owczarka niemieckiego) kłębek nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 05:29

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wy aktywne od rana :D
    Iwwk, Chusy super kierunek mój 6 letni syn cały czas twierdzi że będzie archeologiem :D Mówi że chce dinozaury wykopywac ;D
    Ciekawe czy mu to zostanie , choć wcześniej mówił że będzie weterynarzem.... No nic okaże się :D
    Zazdroszczę Wam , ja na studiach nie byłam bo sytuacja materialna w domu mi na to nie pozwoliła, ale od zawsze marzyłam o architekturze. Może w następnym życiu :D

Z wyprawka daje sobie czas jeszcze , zacznę od marca , choć jak tak co chwilę piszecie co już macie to zaczynam małego stresu łapać że się nie wyrobie .... Qpia ciężarna głowa:D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to noc wyjęta/ przez te nerwy i brzuch i głowa mnie bolą :( spałam słabo i na raty ... czyli dziś odsypiam :(

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik dziewczyny, 3 miesiace zostaly zeby sie ogarnac, damy rade : )

Ide dzisiaj malza meczyc o szafe do pokoju dzieciecego. Musze mala z komody wyprowadzic.

Puszku ja wiem, to jest albo-albo. Szczegolnie w Polsce. Ciezko pogodzic zycie rodzinne z zarabianiem kasy. Albo sie czlowiek zazyna albo ma mniej ale zdrowiej : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:40

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ