Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dopiero mam czas żeby przy kompie przysiąść po weekendzie, starałam się w miarę regularnie podczytywać z telefonu, ale pisać już nie było za bardzo kiedy za dużo
Choroby szaleją widzę pełną parą, u Nas na szczęście zdrowie dopisuje. Po tym weekendzie dzisiaj na wadze od początku ciąży prawie 7 kg+, a wyjeżdżając było 6
miałam problem z jelitami i zaparciami więc może dlatego, ale trochę szok
Niech już się ten ponoć najbardziej sprzyjający tyciu 2 trymestr kończy
Kurczę czytałam właśnie u kwietniówek i czerwcówek, no straszneTeż schizowałam cały weekend czy się szyjka nie skraca. Żadnych objawów to nie daje i człowiek nigdy nie wie co się dzieje
Dzisiaj w nocy aż miałam koszmary okropne związane z tym. Tak bardzo chcę już maj i żeby ten maluch był cały i zdrowy obok. Musimy o siebie dbać i jak najdłużej w dwupaku !
Dzisiaj do mnie paczuszka z 5, 10, 15 dotrze i widzę, że na stronie kolejne promocje kusząJakiś ekstra poniedziałek jest i wszystkie ubranka od 9,99
Puszek świetne informacje !Jesteś naszym cennym Skarbem tu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:41
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek , Chusy Dziękuję moje drogie :-* :-* .
iwwk Kochana nie ma co tak i też tego brać do siebie wiadomo że u każdej z nas ciąża może przebiegać inaczej ,czasami pewnych rzeczy nie przewidzimy mi ostatnio ciągle się śni że wcześniej urodziłam lub ostatnio że mój poród mąż odebrał, to takie realistyczne było jak się obudziłam to aż sama w szoku byłam .
-
Hej dziewczyny,
U nas tez choróbska w domu, oczywiście i ja złapałam.
Bierze któraś Ferrum zelazo i jak tolerujecie
Mnie też otrzeźwiły zdarzenia u kwietniówek i czerwcówek.
Rozważałam rodzinny wyjazd na Wielkanoc, ale zdecydowałam, że odpuścimy na 5 tyg przed terminem...
Aktyde bardzo mi przykro, ze musisz mieć do czynienia z człowiekiem na takim poziomie, w szczególności ze Twoja córka spędza z nim czas słysząc podobne teksty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:57
-
puszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
Paracetamolu nie stosowałam przy dzieciach czy Ibuprofenu , jak dziewczynki Marysia Gabrysia i Ania mają np gorączkę to podaje im Ibum i im pomaga nie stosowałam ani razu czopków .
Szczęśliwa ledwo żywa Ja daję normalnie na łyżeczce są takie syropki co daje się poprzez strzykawkę . Jak Ania miała zapalenie jamy ustnej to mieliśmy taki specyfik i w strzykawce musiałam do buzi na język jej trzy krople puścić co nie było łatwe .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:07
-
nick nieaktualnyAktyde wiem, ze łatwo powiedziec jak sie nie jest w takiej sytuacji ale staraj sie nie przejmować kims takim. Nie jestescie juz razem i nie warto denerwowac sie w ciazy przez kogos takiego.
Musimy jakos wytrwac z tymi chorobskami. Jeszcze miesiac, dwa i myślę, ze nasze dzieciaczki nie beda chorować.
Puszek ja używam w syropie zawsze. Czopki uzywalam 2-3 razy dodatkowo gdy syrop nie zbił temperatury. -
Ibum przez strzykawkę, najlepiej strzykawkę do wewnętrznego boku policzka zblizyć i powoli podawac lek. Wersja Forte dlatego, aby podać mniej preparatu. Dziecko zwykle chętnie połyka, bo jest słodki owocowy smak.
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Puszek, ja tylko przez strzykawke, na szczescie pierwsza choroba z goraczka byla dosc pozno i nie bylo z tym problemu.
Pantera, u nas tez byl pomysl wyajzdu na wielkanoc do tesciowej, ale powiedzialam, ze sie nie ruszam na niecaly miesiac przed terminem, bo mi sie nie chceI tesciowa przyjedzie do nas, a wlasciwie do moich rodzicow, tam beda swieta, u nas nie ma miejsca.
Dzięki dziewczyny, juz mi emocje opadly. I pomyslec, ze sie meczylam z tym kretynem 7 lat! Chyba musialam to przezyc, zeby trafic na takiego wspanialego czlowieka jakim jest moj mąż. On też się wkurzył, zadzwonił do niego i go ustawił, przy okazji pytajac kiedy zrobi przelew z alimentami... a ten idiota zaczal sie tlumaczyc, ze on myslal, ze tego nie uslysze, bo sie rozlaczał... matko i bede musiala sie meczyc z kontaktem z nim jeszcze dlugie lata.
Przy Karo sie pilnuje i tak sie nie odzywa, generalnie jest dobrym tata, ale nieogarem starsznym i do tego hamem. -
puszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
Ja używałam czopkow i to tylko paracetamol, u nas nie wolno syropow do 3 mż , dopiero po tym czasie można Nuroflex.
-
nick nieaktualny
-
Ja uzywam syropow, paracetamolu. Nie ma opcji zeby czopkow uzywac z reszta nie rozumiem w ogole idei uzywania czopkow.. Dziecko jak jest chore to jest umeczone i marudne, jeszcze do tego rozbierac to biedactwo i sie tarmosic na sile no po jakiego czorta. Po to sa syropy i strzykawka sie daje co trzeba raz dwa.
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Chusy zgadzam się z Tobą w 100% ,u syna tylko syropy ale dla noworodków tutaj do 3 miesiąca jest zakaz , nawet na opakowan8ch jest napisane że od 3mz. Dlaczego ,nie wiem , no ale skoro tak jest to się do tego stosuje. Może chodzi o żołądek że jeszcze nie jest dobrze rozwinięty albo coś.
-
Nistera, wg mojej pani ginekolog jak wizyta u dentysty to tylko i wyłącznie ze znieczuleniem. Podobno cały stres jaki kobieta przezywa siedząc u dentysty i "czekając" na ból jest dużo gorszy niż wzięcie znieczulenia
A tak nic Cię nie zaboli i będziesz sobie spokojnie leżeć na fotelu bez stresu i strachu