Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dopiero mam czas żeby przy kompie przysiąść po weekendzie, starałam się w miarę regularnie podczytywać z telefonu, ale pisać już nie było za bardzo kiedy za dużo
Choroby szaleją widzę pełną parą, u Nas na szczęście zdrowie dopisuje. Po tym weekendzie dzisiaj na wadze od początku ciąży prawie 7 kg+, a wyjeżdżając było 6
miałam problem z jelitami i zaparciami więc może dlatego, ale trochę szok
Niech już się ten ponoć najbardziej sprzyjający tyciu 2 trymestr kończy 
Kurczę czytałam właśnie u kwietniówek i czerwcówek, no straszne
Też schizowałam cały weekend czy się szyjka nie skraca. Żadnych objawów to nie daje i człowiek nigdy nie wie co się dzieje
Dzisiaj w nocy aż miałam koszmary okropne związane z tym. Tak bardzo chcę już maj i żeby ten maluch był cały i zdrowy obok. Musimy o siebie dbać i jak najdłużej w dwupaku ! 
Dzisiaj do mnie paczuszka z 5, 10, 15 dotrze i widzę, że na stronie kolejne promocje kuszą
Jakiś ekstra poniedziałek jest i wszystkie ubranka od 9,99 
Puszek świetne informacje !
Jesteś naszym cennym Skarbem tu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:41
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnypuszek , Chusy Dziękuję moje drogie :-* :-* .
iwwk Kochana nie ma co tak i też tego brać do siebie wiadomo że u każdej z nas ciąża może przebiegać inaczej ,czasami pewnych rzeczy nie przewidzimy mi ostatnio ciągle się śni że wcześniej urodziłam lub ostatnio że mój poród mąż odebrał
, to takie realistyczne było jak się obudziłam to aż sama w szoku byłam .
-
Hej dziewczyny,
U nas tez choróbska w domu, oczywiście i ja złapałam.
Bierze któraś Ferrum zelazo i jak tolerujecie
Mnie też otrzeźwiły zdarzenia u kwietniówek i czerwcówek.
Rozważałam rodzinny wyjazd na Wielkanoc, ale zdecydowałam, że odpuścimy na 5 tyg przed terminem...
Aktyde bardzo mi przykro, ze musisz mieć do czynienia z człowiekiem na takim poziomie, w szczególności ze Twoja córka spędza z nim czas słysząc podobne teksty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:57
-
Tak, Ibum Forte i paracetamol w syropkach. Trzeba mieć oba na zmianę, gdy goraczka szybko rośnie. Czopków nie stosowaliśmypuszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
Paracetamolu nie stosowałam przy dzieciach czy Ibuprofenu , jak dziewczynki Marysia Gabrysia i Ania mają np gorączkę to podaje im Ibum i im pomaga nie stosowałam ani razu czopków .
Szczęśliwa ledwo żywa Ja daję normalnie na łyżeczce są takie syropki co daje się poprzez strzykawkę . Jak Ania miała zapalenie jamy ustnej to mieliśmy taki specyfik i w strzykawce musiałam do buzi na język jej trzy krople puścić co nie było łatwe .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:07
-
nick nieaktualnyAktyde wiem, ze łatwo powiedziec jak sie nie jest w takiej sytuacji ale staraj sie nie przejmować kims takim. Nie jestescie juz razem i nie warto denerwowac sie w ciazy przez kogos takiego.
Musimy jakos wytrwac z tymi chorobskami. Jeszcze miesiac, dwa i myślę, ze nasze dzieciaczki nie beda chorować.
Puszek ja używam w syropie zawsze. Czopki uzywalam 2-3 razy dodatkowo gdy syrop nie zbił temperatury. -
Ibum przez strzykawkę, najlepiej strzykawkę do wewnętrznego boku policzka zblizyć i powoli podawac lek. Wersja Forte dlatego, aby podać mniej preparatu. Dziecko zwykle chętnie połyka, bo jest słodki owocowy smak.
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Puszek, ja tylko przez strzykawke, na szczescie pierwsza choroba z goraczka byla dosc pozno i nie bylo z tym problemu.
Pantera, u nas tez byl pomysl wyajzdu na wielkanoc do tesciowej, ale powiedzialam, ze sie nie ruszam na niecaly miesiac przed terminem, bo mi sie nie chce
I tesciowa przyjedzie do nas, a wlasciwie do moich rodzicow, tam beda swieta, u nas nie ma miejsca.
Dzięki dziewczyny, juz mi emocje opadly. I pomyslec, ze sie meczylam z tym kretynem 7 lat! Chyba musialam to przezyc, zeby trafic na takiego wspanialego czlowieka jakim jest moj mąż. On też się wkurzył, zadzwonił do niego i go ustawił, przy okazji pytajac kiedy zrobi przelew z alimentami... a ten idiota zaczal sie tlumaczyc, ze on myslal, ze tego nie uslysze, bo sie rozlaczał... matko i bede musiala sie meczyc z kontaktem z nim jeszcze dlugie lata.
Przy Karo sie pilnuje i tak sie nie odzywa, generalnie jest dobrym tata, ale nieogarem starsznym i do tego hamem. -
puszek369 wrote:To ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek;) Używałyście dla dziecka Paracetamolu i Ibuprofenu w formie czopków, czy syropów?
Ja używałam czopkow i to tylko paracetamol, u nas nie wolno syropow do 3 mż , dopiero po tym czasie można Nuroflex.

-
nick nieaktualny
-
Ja uzywam syropow, paracetamolu. Nie ma opcji zeby czopkow uzywac z reszta nie rozumiem w ogole idei uzywania czopkow.. Dziecko jak jest chore to jest umeczone i marudne, jeszcze do tego rozbierac to biedactwo i sie tarmosic na sile no po jakiego czorta. Po to sa syropy i strzykawka sie daje co trzeba raz dwa.
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

-
Chusy zgadzam się z Tobą w 100% ,u syna tylko syropy ale dla noworodków tutaj do 3 miesiąca jest zakaz , nawet na opakowan8ch jest napisane że od 3mz. Dlaczego ,nie wiem , no ale skoro tak jest to się do tego stosuje. Może chodzi o żołądek że jeszcze nie jest dobrze rozwinięty albo coś.

-
Nistera, wg mojej pani ginekolog jak wizyta u dentysty to tylko i wyłącznie ze znieczuleniem. Podobno cały stres jaki kobieta przezywa siedząc u dentysty i "czekając" na ból jest dużo gorszy niż wzięcie znieczulenia

A tak nic Cię nie zaboli i będziesz sobie spokojnie leżeć na fotelu bez stresu i strachu