Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTrzymaj się tam MaryJane. Można się przestraszyć tych porodów. Na oddziale dopiero stało się to dla mnie takie realne. Do tej pory w ogóle o porodzie nie myślałam, dopiero jak zobaczyłam zaczynające rodzic dziewczyny to do mnie dotarło, że to już niedługo mnie czeka
-
nick nieaktualnyJa dziś moje drogie tak na szybko nie dawno co wróciłam z wizyty , nie miałam niestety USG
badał mnie ginekologiczne i sprawdzał stan szyjki , mówił mi że to bardzo ważne i lepiej jak coś dmuchać na zimne szyjka zamknięta na cztery spusty , wyniki w porządku , kolejna wizyta za 2 tygodnie i to w Niedzielę 10 Marca , 9 Marca ma jakąś tam konferencję i przyjmować będzie w Niedzielę no oki co to za różnica czy to Sobota czy Niedziela
. Już mi zapowiedział że będzie to już 30 tc
i będziemy mierzyć , i sprawdzać czy odpowiednio co do tygodnia ciąży dziecko przyrasta .
Mary Jane Trzymaj się tam dzielnie.
Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Oleander, Biała Azlia, kama2784, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie gdyż nadszedł dzień robienia zakupów.
Mąż pomalował wczoraj ściany w naszej sypialni na szary. Pokoik jest mały, jest w nim wielka szafa w które zagospodaruje 2 duże półki dla synka. Jest niestety wielkie nasze małżeńskie łóżko i komoda.
Komoda jest dość spora, praktycznie cała będzie dla dzieciaczka. Jednak jej głębokość wynosi tylko 30cm, plan był taki żeby ją przenieść a dla dzieciaczka kupić nową na której położę przewijak.
Ale tak się teraz zastanawiam
Potwierdzcie mi, że dobrze myśle. Komoda o gł. 30cm nie bardzo nadaje się pod przewijak ? Chyba powinna być większa żeby tak nie odstawał ?
Jeżeli mam specjalnie kupować komodę, żeby położyć na niej przewijak to chyba tez słaby pomysł.
Ciasteczko pamietam, ze pisałaś, że przewijak będziesz mieć na łóżeczku. Czy on będzie jakoś stabilnie zamocowany ? Możesz przesłać link jak to widzisz? Bo nie mam pomysłu
Chciałabym żeby on np wchodził w te górne szczeble łóżeczka, żeby nie był tak wylało położony ale może mi się tylko wydaje o wcale to nie jest problem.
Łóżeczko wybrałam takie na ta chwile, ewentualnie plus komoda
https://allegro.pl/oferta/pinio-iga-lozeczko-120x60-7533378290
-
nick nieaktualnyTak - taki zwykły nakładany na łóżeczko - on ma takie ograniczniki że niby się trzyma .. np ten
http://babypl.pl/index.php?id_product=50&controller=product
Moja komoda z ikea ma 45 cm - też za wąskaa taki to możesz przesunąć (łóżko, stół, pralka).
Mamy ten sam problemmieszkanka ..
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam przewijak bokiem na komodzie bo też mam wąską, wiem że w Polsce zazwyczaj przewijaki są ustawione przodem ale w filmach czy na yt u dziewczyn zza granicy widziałam wiele przewijaków bokiem i spróbuję takiego rozwiązania
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko no ja jeszcze nie wiem czy wygodnie ale jak za granicą to takie popularne to myślę że będzie ok
na łóżeczko nie dam bo będzie dostawne a na naszej komodzie przodem to wygląda komicznie no i praktycznie nie byłoby dostępu do górnej szuflady. Zamontujemy tymczasowo i zobaczymy jak się sprawdzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 10:46
-
Oleander a dałabyś radę w wolnej chwili podesłać filmik z YT z takim przewijakiem na komodzie bokiem. Szukam oczywiście nie mogę znaleźć a nie ukrywam, że jest to dość atrakcyjne dla mnie rozwiązanie
Najbardziej to bym chciała taka dostawkę do łóżka z przewijakiem, taka mini komoda ale niestety nie mam miejsca w ogoleWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 10:58
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Ciasteczko no ja jeszcze nie wiem czy wygodnie ale jak za granicą to takie popularne to myślę że będzie ok
na łóżeczko nie dam bo będzie dostawne a na naszej komodzie przodem to wygląda komicznie no i praktycznie nie byłoby dostępu do górnej szuflady. Zamontujemy tymczasowo i zobaczymy jak się sprawdzi
-
nick nieaktualnyhttps://youtu.be/zJmnnjQYPuc
https://youtu.be/uMrm83E_nzA
A jak zamontować to nie wiem, będzie to robił mój mążz przewijakiem przyszedl jakiś zestaw kołków czy czegoś do zamontowania i dodatkowo pewnie pod spód pojdą rzepy żeby było stabilnie. Ale ja się na tym kompletnie nie znam i zostawiam to mężowi
-
nick nieaktualnyOleander wrote:https://youtu.be/zJmnnjQYPuc
https://youtu.be/uMrm83E_nzA
A jak zamontować to nie wiem, będzie to robił mój mążz przewijakiem przyszedl jakiś zestaw kołków czy czegoś do zamontowania i dodatkowo pewnie pod spód pojdą rzepy żeby było stabilnie. Ale ja się na tym kompletnie nie znam i zostawiam to mężowi
-
Na łóżeczku drewnianym corki mielismy przewijak i spoko se sprawdzala ta opcja, wydaje mi sie, ze lepiej niz na komodzie. Teraz bedziemy miec lozeczko turystyczne, to jeszcze nie wiem, jak to zorganizuje. One te maja w zestawach jakies przewijaki, ale nie wiem na ile stabilne...
-
Nic się nie wyciszylo ... Nie myślę o wypisie ...tylko mówię że dezynfekcja na porodowce więc przenoszą na ginekologie i mówią o masowych wypisać i boję się że się mnke też pozbeda bo nie będzie miejsc..
-
nick nieaktualnySkarb Spokojnie moja droga Cię na pewno zostawią przecież nie wypiszą Cię w takim stanie , cały czas myślę o Was zaciskaj mocno tam nogi .
Co do przewijaków to ja od razu z łóżeczkiem kupię , są takie zestawy nawet są pasy bezpieczeństwa na danym przewijaku.
Pisałyście tu o relacjach z teściami ja nie mam teściów , mojego męża rodzice rozstali się jak był mały , jego mama zmarła jak miał 5 latwychowała go babcia z piekła rodem jak tu się wprowadziłam z synkiem to wszystko było ładnie cacy do czasu zaczęła nam dogryzać nawet Grzesia wyzywała od skur **
:O jej syn doniósł na mnie na policję że niby dzieci biję bo ciągle płaczą mieliśmy istne piekło jak ona żyła , wiem ze źle to zabrzmi ale się cieszyłam że nie żyje umarła w szpitalu na miażdżycę . Jak babcia mojego męża zmarła mogliśmy wreszcie coś zrobić a tak to nic nie ruszaj nie dotykaj wszystko jej przeszkadzało . Nie mówię że wszyscy teściowe są źli ale takich od serca ciężko znaleźć , mój tata dla mojego męża jest dobrym teściem nie interesuje się naszym życiem on ma swoje życie swoje zmartwienia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:29
-
MaMaMi83 wrote:Dziewczyny co stosowalyscie na krwawienia podczas wyprozniania ???
Kurczę dopadło i mnie.MaMaMi83 lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4