Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja zależy od kontaktu szpitala z nfz. Min 72h że względu na badania na bibulce dziecka czyli jak urodzisz np o 12 w środę to w pt mogą wypisać, jak urodzisz o 20 to już w sobotę.
Po cc zależy od szpitala u nas 5 dni hospitalizacji inaczej nfz nie zapłaci... Można zawsze wypisac się na własną prosbe to płaci połowę... Dlatego jak kogoś kładą na badania to min 3 dni trzymają, bo za 1 nie zapłaci za, procedurę...Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Mamami nie mówię o sytuacji jak się cos dzieje, czy antybiotyk u dziecka, czy żołtaczka, a cukrzycowe dziecko dzień dłużej leży jak coś-ma te pomiary Glikemii, usg i u nas maja echo serca, nie wiem jak dziś indziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:38
-
OO wreszcie mi sie udalo posty nadrobic
Dziekuje wam za slowa wsparcia dziewczyny
Czuje sie juz troche lepiej, przynajmniej nie placze ze oddychac nie moge, bol w piersi zelzal, antybiotyk dostalam i maz mnie do lozka zagonil wiec poleguje. Dopiero wstalam po calym dniu spania. Wiem ze przegiecie ale musze sie wyleczyc bo maz tez do pracy lata i w miedzyczasie sie jeszcze mala zajmuje, albo tesciowa przychodzi. Jakos mi tak glupio sie wylegiwac, mimo ze wiem ze chora jestem. Porabana psychika.
Co do tesciow to do tescia raczej bezosobowo staram sie mowic, do tesciowej mowie "mamo" ale w innym jezyku jakos latwiej mi to przez gardlo przechodzi. Pewnie jakbym musiala powiedziec polskie mamo to byloby duzo ciezej.
4me - jakos na poczatku ciazy tez mialam stresa z powodu odry, bo jechalismy winda z zakazonym dzieciatkiem, a potem jeszcze siedzielismy kolo nich w poczekalni. Przeszlo bez echa na szczescie, nie stresuj sie na zapas.
Wizyty podopisywane! Jesli kogos pominelam dajcie znac.
Widze ze wyprawkowe zakupy ida pelna paraChcialabym sie zabrac za pranie i prasowanie ale kurcze dalej szafy nie mam a poza tym przykuta do lozka jestem.
4me lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Kama a ja się zastanawiam czy już zamawiać czy chwilę poczekać na darmową dostawę. Ale nie wiem ile miałabym czekać haha i tak rozkminiam
ja mam juz duzo więcej a jeszcze swoich rzeczy tam nie wrzucilam.
-
MaMaMi83 wrote:A wiecie co mój wyczynia jak jadę samochodem jako pasażer ... Tak dziad jeden kopie że muszę rozpiąć kurtkę, podnieść sweter do góry wtedy się uspokaja. Gorąco mu czy co??? Jak go tylko poodslaniam to jest spokój.
W domu to samo najlepiej mu jak mam brzuch na wierzchu nawet koszulka mu przeszkadza. Jakiś ekschibicjonista czy co hahahaha
-
Hej. Witam w nd handlową
4me ja mam koszyk na 130zl i więcej nie dobije. Wszystko już mam po starszejDużo rzeczy mi zostało, więc tylko pierdoły dokupuję
Mamy już nową komodę dla młodego, więc na tygodniu poproszę męża by ją skręcił i bym mogła sobie w niej już coś układać
A ja mam wizytę już we wtorek ! Jupii, ciekawe jak tam młody
Moje duże i małe dziecko jesszcze śpią a ja nie wiem co ze sobą robić -
U mnie tez dziec spi-wyjatkowo!a mnie pecherz zmusil do wstania I juz zasnąć nie moge.
Ja tez niby mam po pierwszym ale mimo to sie uzbieralo.Tylko ze ja jadę hurtowo juz sie nie rodrabniam na gemini i rosmana,chyba ze widzę naprawde duza roznice w cenie.jak wrzuciłam plyn do kąpieli, kremy na odparzenia,jakies lanoliny dla mnie,podklady na przewijak,poporodowe,gacie,proszki dla niemowlaka to chwila i bylo 300pln
-
4me wrote:Puszek co tam u Was sie dzieje w szpitalu. Jakies problemy z poloznymi, jest mniej niz w poprzedniej lokalizacji?
Nie liczac Ciebie na L4?
Nie no żart.
Ogolnie na starym były 4 sale porodowe i na podłogach 30 miejsc. Teraz jest 6 sal porodowych i 38 na poloznictwie. Nie zatrudnili nikogo więcej(chyba nie ma za bardzo kogo zatrudnic), więc no nie mogą otworzyć 6 sal tylko 4 są otwarte, no bo musi być opieka 1na 1 a na poloznictwie też nie mogą otworzyć tych 8sal, no bo nie będzie miał kto się zająć pacjentami. Czyli miejsc jest tyle samo, a, tego co słyszałam to jeżdżą pacjenci z całego województwa i cały Gdańsk przepełniony :p
Wczesniej też były sytuację, że odsylali no na podłodze nie poloza pacjentki :p4me lubi tę wiadomość
-
Dobrej niedzieli wszystkim życzymy
skarb, maryjane jak się czujecie?
A propo wyprawki to wczoraj w końcu zamówiłam koszule z dolce sonno, któraś z Was polecała
Chusy, możesz mi wpisać wizyty 4.03, 25.03 , a 3 prenatalne 12.03
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️