Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPochwalę się, od wczoraj od 10 rano wszystkie ubranka dla maluszka oraz pieluszki flanelowe poprane, poprasowane i ułożone w szafie ❤ zostały już tylko tetry które właśnie się piorą, do jutra wyschną i jutro wyprasuję. Po weekendzie pakowanie torby do szpitala
Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Izka37, Milka1991, puszek369, Ciasteczko777, Oleander, PatkaPP, ago91 lubią tę wiadomość
-
Kupiłam dzisiaj przewijak i kilka drobiazgów dla małej, wypakowałam potem wszystko co już mamy i tak fajnie to wygląda jak się kompletuje wyprawkę
Wpadłam też do stacjonarnego Esotiq i dorwałam biustonosz i gatki, które na stronie mi zwinęli, niestety innych rzeczy nie było. Dobrze, że poszłam do stacjonarnego, bo okazało się, że jednak ten staniczek to miseczka E lepiej leży, pasuje idealnie. Startowałam z takiego B/C, fakt z innej firmy miałam dużo biustonoszy, ale i tak szok
No i w końcu te staniki co teraz kupuje są jakieś wygodne, 100 zł mniej od ceny wyjściowej i człowiek od razu ma dzień udany hehe
kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też na gemmini muszę w końcu ten koszyk zapełnić, zebrać się jakoś nie mogę
Aktyde też mam wrażenie, że moja jakąś leniwsza się zrobiła, daje znać, ale tak jakby więcej spała. Ponoć na jakimś etapie to normalne, jednak mnie to niepokoi czasem. We wtorek widzę się z położną to dopytam, a w czwartek usg to też podpytam ginekolog czy to normalne no i podglądnę w końcu tego gagadka -
nick nieaktualny
-
A wiecie co mój wyczynia jak jadę samochodem jako pasażer ... Tak dziad jeden kopie że muszę rozpiąć kurtkę, podnieść sweter do góry wtedy się uspokaja. Gorąco mu czy co??? Jak go tylko poodslaniam to jest spokój.
W domu to samo najlepiej mu jak mam brzuch na wierzchu nawet koszulka mu przeszkadza. Jakiś ekschibicjonista czy co hahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:37
kama2784, iwwk, Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia, puszek369 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Kama a ja się zastanawiam czy już zamawiać czy chwilę poczekać na darmową dostawę. Ale nie wiem ile miałabym czekać haha i tak rozkminiam
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwwk Maluszki mają różne dni w jednym są bardziej aktywne w drugim mniej , no jakbyśmy nie odczuwały wcale ruchów to lepiej kierunek IP , ponoć pod koniec ciąży dziecko się mniej rusza gdyż jest mało miejsca , ja jestem tego żywym przykładem że to bujda
Ania do samego porodu kręciła się i wierciła .
aktyde85 To zamartwianie się zawsze będzie Ty jako mama , i ja jako mama 4 dzieci zawsze są te zmartwienia jak urodzimy szczęśliwie to zaraz a to kolki itp itd ząbkowanie i tak koło się zamyka , mam synka który ma 14 lat wszak to już duży i samodzielny chłopak ale zawsze o niego się martwię czy w szkole mu nic się nie stało i żeby szczęśliwie do domu doszedł .
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
iwwk wrote:MaMaMi prawie się posikałam na tego ekshibicjoniste małego haha
Fikus odpal sobie jakiś film/serial, zrelaksuj się, może trochę poprawi humor
Ojj iwwk, nie wiem czy to pomoże, dzisiaj chyba typowo hormony szaleją, mam ochotę siedzieć i płakać i to bez powodu. Ale zaraz sobie coś odpalę i może mi ulży. Dzięki. -
Alicja już pisalam moja lista :
Lista do szpitala:
Dokumenty: dowód osobisty, karta ciąży (dwa razy zrobiony wynik grupy krwi, GBS,VDRL, HBS), reszta wyników w teczce
Dla mamy:
-3 koszule (w tym jedna do porodu)
-klapki pod prysznic (ja biorę tylko takie)
-podkłady poporodowe (na łóżko-ja kupiłam w rossmann babydream 60s60, pamiętajcie, że jak będą Was na nowe łóżko na oddziale położnictwa kłaść, to od razu mówcie, że macie podkład i chcecie położyć-bo krew lubi podciekać)
-podpaski poporodowe (1 opakowanie bella mama, 1 opakowanie canpol)
-majtki siateczkowe poporodowe/ewentualnie majtki bawełniane
-biustonosz do karmienia (2 sztuki)
-wkładki laktacyjne
-lanolina na sutki
-laktator (mieć w domu w pogotowiu, żeby mąż ewentualnie dowiózł, uważam że spoko jest canpol easy star)
-skarpetki
-przybory toaletowe
-szczotka +ewentualnie suszarka (ale na to pewnie nie będzie czasu)
-szlafrok
-ręcznik
-kubek i sztućce
-ładowarka to telefonu
-woda (z dziubkiem i mięc w aucie czy coś też zgrzewkę ,żeby mąż doniósł po porodzie) dla taty też!!
-przekąski (wafle ryż, czekolada, tzw suchy prowiant), dla taty też !!
-drobne (u nas trzeba za 5 zł fartuch do porodu kupić jednorazowy, wiec warto mięć jakieś 1,2 i 5 zł)
dla maluszka:
-5pieluszek tetrowych
-pieluszka flanelowa
-paczka pampersów
-mokre chusteczki
-ręcznik
-rożek/kocyk
-4pajacyki/można ewentualnie zestaw kaftanik +półśpiochy
-skarpetki (ja niedrapek nie polecam- dziecko powinno poznać świat przez dotyk, nie powinno się mu zakładać nic na ręce, najwyze się podrapie, szybko się goi
-2 czapeczki (jedna po porodzie, druga ewentualnie po kąpieli)
-ogólnie można skompletować zestaw na po porodzie (kocyk/rożek, pajacyk, czapeczka, pieluszka tetrowa)
-maść do pupy-linomag, żadne z tlenkiem cynku na zdrową skórę
-Octenisept (i dla mamy i dla dziecka się przyda-w szpitalu jest ogólnie, ale warto mieć swój)Alicja-33, Ciasteczko777, iwwk lubią tę wiadomość