WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago dzięki.

ago91 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja procto-glyvenol w kremie. Kazali mi jeszcze czopki ale już nie były potrzebne sam krem mi pomógł
    Mi gin kazał to samo.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też sobie kupię, póki problem nie jest duży.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam takich problemów :( ja mam w drugą stronę, od roku biegunka w mniejszym lub większym natężeniu :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, od wczoraj od 10 rano wszystkie ubranka dla maluszka oraz pieluszki flanelowe poprane, poprasowane i ułożone w szafie ❤ zostały już tylko tetry które właśnie się piorą, do jutra wyschną i jutro wyprasuję. Po weekendzie pakowanie torby do szpitala :-)

Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Izka37, Milka1991, puszek369, Ciasteczko777, Oleander, PatkaPP, ago91 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj przewijak i kilka drobiazgów dla małej, wypakowałam potem wszystko co już mamy i tak fajnie to wygląda jak się kompletuje wyprawkę :) Wpadłam też do stacjonarnego Esotiq i dorwałam biustonosz i gatki, które na stronie mi zwinęli, niestety innych rzeczy nie było. Dobrze, że poszłam do stacjonarnego, bo okazało się, że jednak ten staniczek to miseczka E lepiej leży, pasuje idealnie. Startowałam z takiego B/C, fakt z innej firmy miałam dużo biustonoszy, ale i tak szok :D No i w końcu te staniki co teraz kupuje są jakieś wygodne, 100 zł mniej od ceny wyjściowej i człowiek od razu ma dzień udany hehe :D

kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze na gemini, wybieram rzeczy do szpitala i po dla siebie. I tak musze witaminy sobie zamówić to i reszte zamówię.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dizisj jakis leniwy, wogole ostatnio jakas spokojna, nie lubie tego :/ tez bym najchetniej zmaieszkala pod ip, albo miala wizyty co drugi dzien, aaa a to jeszcze 3 miesiace zamartwiania się :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na gemmini muszę w końcu ten koszyk zapełnić, zebrać się jakoś nie mogę :D

Aktyde też mam wrażenie, że moja jakąś leniwsza się zrobiła, daje znać, ale tak jakby więcej spała. Ponoć na jakimś etapie to normalne, jednak mnie to niepokoi czasem. We wtorek widzę się z położną to dopytam, a w czwartek usg to też podpytam ginekolog czy to normalne no i podglądnę w końcu tego gagadka :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a ja się zastanawiam czy już zamawiać czy chwilę poczekać na darmową dostawę. Ale nie wiem ile miałabym czekać haha i tak rozkminiam

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde na którego masz termin? Ja to juz zaokraglam do 2 miesiecy hehe

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mój wyczynia jak jadę samochodem jako pasażer ... Tak dziad jeden kopie że muszę rozpiąć kurtkę, podnieść sweter do góry wtedy się uspokaja. Gorąco mu czy co??? Jak go tylko poodslaniam to jest spokój.
    W domu to samo najlepiej mu jak mam brzuch na wierzchu nawet koszulka mu przeszkadza. Jakiś ekschibicjonista czy co hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:37

kama2784, iwwk, Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia, puszek369 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Kama a ja się zastanawiam czy już zamawiać czy chwilę poczekać na darmową dostawę. Ale nie wiem ile miałabym czekać haha i tak rozkminiam
    Ja tez myślałam,zeby zaczekać ale kończą mi sie witaminy a w mojej aptece 30zl droższe to i tak mi wyjdzie taniej nawet z opłata za dostawe. Skoro juz zamawiam witaminy to i dla siebie zamowie wszystko co potrzebuje po porodzie. Maluszkowi kupie pewnie w rossmanie w kwietniu wszystko.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj jakiś gorszy nastrój, wszystko od rana mnie denerwuje, jeszcze na dodatek złego poparzyłam dzisiaj rękę żelazkiem :-/ Niby pierdoła, ale strasznie denerwuje...

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi prawie się posikałam na tego ekshibicjoniste małego haha :D

Fikus odpal sobie jakiś film/serial, zrelaksuj się, może trochę poprawi humor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:55

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Maluszki mają różne dni w jednym są bardziej aktywne w drugim mniej , no jakbyśmy nie odczuwały wcale ruchów to lepiej kierunek IP , ponoć pod koniec ciąży dziecko się mniej rusza gdyż jest mało miejsca , ja jestem tego żywym przykładem że to bujda :-P Ania do samego porodu kręciła się i wierciła .

aktyde85 To zamartwianie się zawsze będzie Ty jako mama , i ja jako mama 4 dzieci zawsze są te zmartwienia jak urodzimy szczęśliwie to zaraz a to kolki itp itd ząbkowanie i tak koło się zamyka , mam synka który ma 14 lat wszak to już duży i samodzielny chłopak ale zawsze o niego się martwię czy w szkole mu nic się nie stało i żeby szczęśliwie do domu doszedł .

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Torba do szpitala
    Czy coś jeszcze oprócz tego co mamy na 1 stronie? Ma ktoś może zrobiona swoją listę? Chętnie podpatrze

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi prawie się posikałam na tego ekshibicjoniste małego haha :D

Fikus odpal sobie jakiś film/serial, zrelaksuj się, może trochę poprawi humor :)

Ojj iwwk, nie wiem czy to pomoże, dzisiaj chyba typowo hormony szaleją, mam ochotę siedzieć i płakać i to bez powodu. Ale zaraz sobie coś odpalę i może mi ulży. Dzięki.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja już pisalam moja lista :
    Lista do szpitala:
    Dokumenty: dowód osobisty, karta ciąży (dwa razy zrobiony wynik grupy krwi, GBS,VDRL, HBS), reszta wyników w teczce

Dla mamy:
    -3 koszule (w tym jedna do porodu)
    -klapki pod prysznic (ja biorę tylko takie)
    -podkłady poporodowe (na łóżko-ja kupiłam w rossmann babydream 60s60, pamiętajcie, że jak będą Was na nowe łóżko na oddziale położnictwa kłaść, to od razu mówcie, że macie podkład i chcecie położyć-bo krew lubi podciekać)
    -podpaski poporodowe (1 opakowanie bella mama, 1 opakowanie canpol)
    -majtki siateczkowe poporodowe/ewentualnie majtki bawełniane
    -biustonosz do karmienia (2 sztuki)
    -wkładki laktacyjne
    -lanolina na sutki
    -laktator (mieć w domu w pogotowiu, żeby mąż ewentualnie dowiózł, uważam że spoko jest canpol easy star)
    -skarpetki
    -przybory toaletowe
    -szczotka +ewentualnie suszarka (ale na to pewnie nie będzie czasu)
    -szlafrok
    -ręcznik
    -kubek i sztućce
    -ładowarka to telefonu
    -woda (z dziubkiem i mięc w aucie czy coś też zgrzewkę ,żeby mąż doniósł po porodzie) dla taty też!!
    -przekąski (wafle ryż, czekolada, tzw suchy prowiant), dla taty też !!
    -drobne (u nas trzeba za 5 zł fartuch do porodu kupić jednorazowy, wiec warto mięć jakieś 1,2 i 5 zł)

dla maluszka:
    -5pieluszek tetrowych
    -pieluszka flanelowa
    -paczka pampersów
    -mokre chusteczki
    -ręcznik
    -rożek/kocyk
    -4pajacyki/można ewentualnie zestaw kaftanik +półśpiochy
    -skarpetki (ja niedrapek nie polecam- dziecko powinno poznać świat przez dotyk, nie powinno się mu zakładać nic na ręce, najwyze się podrapie, szybko się goi
    -2 czapeczki (jedna po porodzie, druga ewentualnie po kąpieli)
    -ogólnie można skompletować zestaw na po porodzie (kocyk/rożek, pajacyk, czapeczka, pieluszka tetrowa)
    -maść do pupy-linomag, żadne z tlenkiem cynku na zdrową skórę
    -Octenisept (i dla mamy i dla dziecka się przyda-w szpitalu jest ogólnie, ale warto mieć swój)

Alicja-33, Ciasteczko777, iwwk lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku dziękuję
    Ja to zawsze w tyle
    Nadrabiam...

puszek369 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ