WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, słowo babcia u mnie też się pojawiło na początku a teściowa do mnie ze jak masz mówić do mnie babciu to lepiej mów mi po imieniu.
    Generalnie lubię swoją teściowa nie mam z nią problemów. Ale mamo mówię od czasu do czasu a tak. To przeważnie tak bezosobowo się do niej zwracam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściową póki co widziałam 4 razy w życiu ;) chyba miałam do niej mamo mówić, ale ciężko będzie... I właśnie mnie olsnilo, że ona z nami do moich rodziców na Wielkanoc jedzie... będzie kabaret...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu do teściowej nie powiedziałam mamo hehe, jak się witam to nadal mówię "dzień dobry" :D Do teścia normalnie "cześć", ale tato też jeszcze nie powiedziałam. Nie umiem się przemóc. Mój mąż za to nie miał z tym problemu i do mojej mamy normalnie mówi "mamo", może dlatego, że z nią nie mamy takich skomplikowanych relacji jak z teściową moją :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż i ja mamy w tym roku czwartą rocznicę, i tak po dwóch latach jakoś przywykłam do mówienia "mama, tata". Odkąd jest córeczka rzeczywiście często wpada forma "babcia". Nie mamy jakichś ZŁYCH relacji ale i bliskie sobie nie jesteśmy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb a czemu tak przenoszą i wypisują? Może coś przeoczyłam. u nas też powypisywali wszystkie prawie, zostały dziewczyny z poważnymi przypadkami, chyba dwie albo trzy.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wczoraj byłam u koleżanki, która pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. No i procedury są całkiem inne niż w poprzednim. Ale dla mnie na pluuus. M.in to, że mając poród rodzinny, przysługuje mi sala jednoosobowa. Super ! Na tym najbardziej mi zależało. Tak samo jest ze zgodą na wszystko. O wszystko trzeba pytać pacjentki i ona wszystkiego może odmówić. Co do lewatywy to robią wszystkim. Chyba, że ktoś wyraźnie odmawia, to nie mogą, ale tak to robią. I naprawdę starają się chronić krocze. Tną w ostateczności :) Mówiła, że jak nie trafię na Jej zmianę to żeby dzwonić, a Ona wszystko załatwi :D

Szczęśliwa Mamusia, aktyde85 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś wie co się dzieje z Goldfinch? Przepada gdzieś nie pisze juz od bardzo długiego czasu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch jest na grupie na fb, wszystko u niej dobrze, nie zagląda tu po prostu :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, bo już myślałam że coś się stało. Super że u niej ok.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane a Ty jak się trzymasz?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz weekend to pewnie za wiele od lekarz dowiedzieć się nie można bo tylko dyzurujacy.
    Zbliżamy się wszystkie do ostatniej prostej i kurcze oby tych komplikacji było jak najmniej

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko powiem Wam, brzuch mnie non stop boli miesiączkowo, non stop kłuje, wcześniej też tak czasem bylo ale od czas jak wiem o szyjce to panika jest o byle co :/ boję się że zacznie się coś dziać i już nie zdążymy zareagowac, na oddziale same dziewczyny, które czekają już na poród, w nocy rodziły dwie więc masowa histeria wszędzie była, bo darły się strasznie. Do poniedziałku wytrzymam, Ale mam nadzieję że wtedy już się coś więcej dowiem i coś będziemy działać :)

Skarb, rozumiem ze u Ciebie wszystko się uspokoiło i wyciszyło, skoro myślisz o wypisie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 08:31

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami / czy jak jest za długa przerwa nocna / np 14 lub więcej godzin to cukry mogą być ciut wyższe ???

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja sie wzruszam srednio 3 razy na dzień, nawet dzis skladajac ubranka:P czy ogladajac zdjecia z przed paru lat gdy wracaja wspomnienia:P

Tak ogolnie to dzis caly dzien mnie mega mdli...prawie nic nie jadlam bo nie daje rady;/

Ciacho Lovela serio Ci smierdzi?? Jak dla mnie czuc leciutenko na wypranych ubraniach ale bardzo przyjemnie troche tak jakby kremowo.

Pytanie z innej beczki! Ja juz zyje naszym slubem ktory jest w nast sobotę i moj facet mnie dreczy jak bede mowila do jego rodzicow...kiedys Wam pisalam ze relacje moje z tesciowa sa raczej oschle mimo tego ze sie staralam ciagle sa jakies spiny. Dlatego przez gardlo nie przejdzie mi slowo mamo..po imieniu to nie wypada nie umiała bym tak nagle walić na Ty..zostane na Pani ale ciekawa jestem jak u Was. W sumie to chyba tylko ja bez slubu jeszcze:P
    My jesteśmy półtora roku po ślubie staram się używać bezosobowej formy, chociaż tesciowie zwracali mi uwagę, że mam im mówić mama i tata... Jest to dla mnie trudne, do babć męża spoko babcia mówię itp. Mam nadzieję, że przejdzie do nich babcia i dziadek jak się dziecko urodzi :)
    Dużo osób tak robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:34

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mamami / czy jak jest za długa przerwa nocna / np 14 lub więcej godzin to cukry mogą być ciut wyższe ???

Zazwyczaj tak właśnie jest. Najlepiej jak jest 8h. Im dłuższą przerwa tym bardziej wywala z głodu cukier.

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Tak może być. Kiedy we krwi poziom cukru się obniża, Twój organizm stara się przeciwstawić temu spadkowi. Uwalniane są wówczas hormony hiperglikemizujące i organizm sam podnosi cukier, często też się ketony w moczu pojawiają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:40

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Tak może być. Kiedy we krwi poziom cukru się obniża, Twój organizm stara się przeciwstawić temu spadkowi. Uwalniane są wówczas hormony hiperglikemizujące.
    Aaaa :) dziękuje Kochane ! Wyszło mi 90 i trochę zdziwiona jestem .. kurczę to więcej niż 14 godz :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho to zjedz kromke a potem po godzinie dojedz bo jak zjesz teraz za dużo to ci może wywalić też po jedzeniu. Trzustka po tak długiej przerwie musi się "rozruszac" .

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho to zjedz kromke a potem po godzinie dojedz bo jak zjesz teraz za dużo to ci może wywalić też po jedzeniu. Trzustka po tak długiej przerwie musi się "rozruszac" .
    Tak - trochę dziś „zapomniałam” zjeść ;) serio ja głodu nie czuje .. muszę pamietać o jedzeniu :P ketonów ni ma..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swoich teściów zwracam sie bezoosobowo albo babcia, dziadek. Mamo, tato nie przejdzie mi przez usta pomimo tego, ze mam z nimi całkiem fajne relacje. Mąż do moich mowi przez ty i tez jest ok. Moim to odpowiada.
    Musze w przyszłym tygodniu ruszyć z wyprawka szpiatalna dla siebie. Majtki, podkłady kupic żeby miec spokój z tym. Gdyby sie cos nagle zaczelo dziac to zawsze moge meza wyslac po pampersy itd ale majtkami i podkładami go nie bede stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:54

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ