WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7kg, ale póki co mam mam fazę w głowie, że nie widzę tych dodatkowych kilogramów i czuje się całkiem ładnie :D Pewnie za tydzień znów będę czuła się jak wieloryb, ale u mnie to właśnie jak zawieje haha :D Ważne, że mężowi się podobam i uważa, że jak na ten etap wyglądam wspaniale :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach poprawy nastroju zmieniłam fryzurę i kupiłam nowe okulary. A co.... Trzeba się odmlodzic hehehhe

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja wczoraj zamówiłam koszule do szpitala :) https://www.slodkisen.com.pl
    Ceny mają spoko, wzięłam ciemne kolory, pamiętajcie lepiej się sprawdza po porodzie :p

też chce u nich kupwac, napisz jak jakosc, gdy przyjda ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę wybrać się do fryzjera, podciąć trochę końcówki i może "upiększyć" włosa :D Poczekam aż zrobi się lepsza pogoda, bo teraz to i tak pod czapą włosy muszę chować :D

Co do słodkisen.pl to faktycznie ceny super, już koszyczek zapełniłam i chyba jutro zamówię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:35

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry!:) ja niechce chyba juz wiedziec ile przytylam wejde na wage na wizycie:P ostatnio spotkalam sie z kumpela sciagam kurtke a ona iles Ty przytyla ja mowie z tego co wiem to 5 kg a ona do mnie ze wygladam na 10 na plusie:P i sie zalamalam haha

Mamami co do tego obnazania sie to ja mam to samo:D nawet nie wiem kiedy nieswiadomie podnosze bluzke i chodze z golym brzuchem czuje jakos taka potrzebe i czuje ze mu lepiej wtedy:D

Ja do auta to sie "wrzucam". Trzymam sie drzwi i spuszczam sie powoli . Ostatnio zrobilam awanture bo moj podniosl mi kierownice takze nic nie widzialam ( ogolnie malo co widze bo jestem krasnalem) ani maski ani szyby musialam jechac taka wyprostowana..a potem sie skapnelam ze przeciez moge sama sobie ja obnizyc taka wajcha a nie czekac az on to zrobi:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny u Was niedziela mija? Ja pracuje, a mąż sprząta i robi obiad :P jeszcze tydzien i idę na l4 i juz będe lezec tylko brzuchem do gory i skupiac się na sobie i wyprawce mam nadzieje.
    Co do wagi to troche tera odbilam, nie dziwne jak wpierniczam slodkiego tyle, ze szok, mam nadzieje, zapisać się na jogę dla kobiet w ciąży i basen, cieplej sie mam nadzieje zrobi to tez bede wiecej spacerowac, bo ostatnio przez te choroby to zastana jetem, az mi polozna powiedziala, ze tak pospinana, ze nog rozlozyc nie moge to jak chce urodzic haha

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz jedziemy na małe zakupy, spacer, później obiadek i odpoczynek :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez bym poszla do fryzjera :< Odrosty kilometrowe, kazdy wlos w inna strone sterczy.. ale to juz chyba sobie zafunduje jakos przed porodem.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że nie tylko u mnie problem z samochodem :D też właśnie mamy niskie auta , nie widze tego za miesiąc czy dwa :D
    Ja też się czuję ładnie i seksi (jeszcze haha) tylko tak ciężko właśnie
    My też wybieramy się na zakupy ale po skokach, wczoraj jeden skoczek tak się cieszył z 3 miejsca że się wzruszyłam aż :D
    Miłej niedzieli :D

Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tak napakowany plan na dzis, ze wieczorem to chyba padne. Od rana sprzatalam, chwile odpoczelam i zaraz jedziemy na basen, zakupy, obiad a pozniej jeszcze ciasto urodzinowe... A jeszcze wieczorem ja musze upiec ciasto na jutro. Takze bedzie intensywnie ;) aczkolwiek przyjamnie bo to nie praca :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodego oddałam rodzicom na weekend. Posprzątałam jego cały pokój, podzieliłam zabawki, wszystko błyszczy - zajęło mi to 2 dni, ale on ma pokój prawie 20 metrów i szafę 4,5m pod sam sufit, więc roboty było że hoho.

Mam 3kg na plusie, ale ostatni kg przytyłam w ciąży 2-3 dni, nie wiem jak to się stało. Oklejam brzuch tejpami, wiem, że mięśnie, które mi się rozejdą będą mogła ćwiczeniami naprawić, ale najgorszy jest pępęk. Niestety wyszedł i już teraz się tym przejmuję, jak to będzie wyglądać po porodzie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej 9+.. wygladam jak dorodny wieloryb i tak samo sie czuje. Ciezko mi wstac albo przekrecac sie na boki w nocy.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula normalnie będzie z tym pepkiem. Ja w pierwszej ciąży miałam takiego gutka że mąż się śmiał że mogę na pilocie kanały zmieniać potem normalnie się wszystko obkurczylo o śladu nie ma. Teraz też już mi wywala pępek do przodu i wogole się tym nie przejmuje.mi w ciazy rośnie tylko brzuch wogole nie idzie mi w biodra czy tylek i mimo że mam tylko niecałe 3kg na plusie to mam spory bemben z przodu i talię hehehhe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:38

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na zakupach, zaraz jedziemy na urodzinowy obiad mojego kuzyna :)
    Ogolnie mąż jest przeziębiony, więc dogorywa, a ja się modle, żeby się nie zarazić :p
    Waga +5kg

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Paula normalnie będzie z tym pepkiem. Ja w pierwszej ciąży miałam takiego gutka że mąż się śmiał że mogę na pilocie kanały zmieniać potem normalnie się wszystko obkurczylo o śladu nie ma. Teraz też już mi wywala pępek do przodu i wogole się tym nie przejmuje.mi w ciazy rośnie tylko brzuch wogole nie idzie mi w biodra czy tylek i mimo że mam tylko niecałe 3kg na plusie to mam spory bemben z przodu i talię hehehhe

Niestety nie :( W pierwszej ciąży pępek mi nie wyszedł, teraz byłam u 3 fizjo i każda mówi, że to nie dobrze, ale że może damy radę obkurczyć skórę masażem i ćwiczeniami. Nie ukrywam, że to dla mnie będzie duży problem, ale nie ma rzeczy, z którymi nie można sobie poradzić, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:53

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +8 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis chyba w domku caly dzień. Jakos nam sie nie chce wychodzic. Obiad właśnie robie. Standardowo rosół hehehe i domowa pizza. Też bedziemy oglądać skoki. Włosy ide ogarnąć w pt, farbowanie bo mam sporo siwych niestett i podcięcie. Nie moge sie doczekac, bo ju2mc nie byłam i odrost straszny.
    Mi pępek tez wyskoczył w pierwszej ciąży. I potem wrócił na swoje miejsce bez problemu wiec teraz tez sie tym w ogole nie marwtie. Nie wiedzialam, ze moga byc z tym jakies problemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wcześniej elaborat i mi go tu wcięło.. wrr..
    Ja mam pępek wklęsły schowany w brzuchu, dalej mam 2 oponki, ale to wiecie .. waga bez zmian. Ostatnio w restauracji kelnerka mi proponowała drinka, więc słabo widać moją ciążę :(

Jak planujecie zabezpieczyć mieszkanie przed maluszkami - szuflady, szafki, kontakty, komody? My już wstępny plan mamy i oby tylko się to sprawdziło.. doświadczone mamy coś mogą polecić?

My dzisiaj cd sprzątanie szaf i komody / wczoraj w pip ciuchów oddałam i mi smutno ...

Nistera -mamy 31 tydz rozpoczęty .. szok!

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho akurat byłam ta szczesciara że mojej młodej nie interesowały szafki. Natomiast regularnie walila po kantach stołów i ławy. Kupilam takie nakładki na kanty ale raz ze to się u nas nie sprawdziło a dwa mało estetycznie to wyglada więc po prostu miałam taki odruch że jak tylko młoda się zbliżała do stołu czy ławy trzymałam rękę na kancie.
    Moim zdaniem najgorzej jest jak ktoś ma szklany stół lub ławę to chyba najbardziej niebezpieczna sytuacja

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic procz gniazdek nie zabezpieczalam. Moj synio tez nie grzebał w ogole w szufladach ani szafkach. Jakos go nie interesowały. A na wszelki wypadek nie trzymalam w tych łatwo dostepnych żadnych niebezpiecznych sprzętów ostrych ani chemicznych środków. Czasami mi powyciągał ciuchy z szafek ale to mi nie przeszkadzało, bo naprawdę kilka razy tylko to zrobił.

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ