X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu kupuje chyba szmatę z Allegro za 30 zł brzydka jak nie wiem, ale prosto do śmieci potem i bez żalu ;)
    Te do karmienia -2 -mam z italian i są cudne / maja staniki wszyte - bardzo to praktyczne. Cena też super - a bawełna milusia :)
    Te w sonno to moich rozmiarów nie ma/ jest tylko L (!???) czy one nie są zbyt opięte- wyglądałabym jak serdelka chyba :)
    Mamami - zazdroszczę że bez problemu :) u mnie było załatwiania - 2 wizyty w tym kwalifikacja przed zastrzykiem, kilka tel. Grunt że zastrzyk za 20 zł (nie ma 100% refu) a nie 360/380 prv ... koleżanka niestety kupowała prv.
    Odnośnie odzywek - polecam z apteki: auriga- nat składniki bez formaldehydu!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam szlafrok, dla mnie też jak najbardziej ok i super że tak mało miejsca zajmuje
    Zabieram się za prasowanie ubranek juhuu :D

Szczesliwa mamusia dużo zdrówka dla twojej Ani, oby do czwartku szybko minęło <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:25

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Dzięki Puszku. Bo już zaczęłam się martwić.
    Całe szczęście immunoglobuline dostanę bez problemu, moja Pani dr mi załatwiła na NFZ tylko musiałam iść do poradni przyszpitalnej do takiej walnietej doktorki.
    Super, że się udało na nfz bo to jednak spory koszt i nie wszędzie idą na rękę :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi?? :D czy wtedy mówić, że rodzę ???
    sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać :) + szukać parking..
    Jak to rozegrać?

Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, Puszku nic mi o pieniądzach nie mówili, gdyby nie to że nie miałam coombsa zrobionego bo nie nastawialam się że tak szybko załatwię to bym miała dziś podany. Z tego co wiem moja dr jest ugadana z ordynatorka oddziału i właśnie ta lekarka w poradni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:42

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście dziewczyny te które chca rodzić w UCK że gośc pomylił się i poszli rodzić z żona na oddział ratunkowy a nie porodówkę. I tam urodziła, lekarz pierwszy raz odbierał poród.
    Ciacho masz racje że trzeba drogę sprawdzić:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:46

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho przygotuj sobie pod koniec ciazy kase na taksowke zeby w razie czego miec pod reka i tyle. Nie wiem czy musisz koniecznie mowic ze wlasnie rodzisz zeby koles nie spanikowal haha. Takie rzeczy to tylko na filmach : ) Poza tym jak czujesz ze sie zbliza rozwiazanie to i tak jeszcze godziny mijaja zanim sie akcja dobrze rozkreci wiec mysle ze spokojnie sobie do szpitala dojedziesz.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na marcówkach, tam już kilka dzieciaczków na świecie :) i tak do mnie doszło właśnie że to już tak blisko! <3

Pani Moł, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten granatowy szlafrok!! Też się na ten zdecyduję :)
    Szczesliwa Mamusia - zdrowia dla coreczki, niech sie juz ta zima zawija..

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak / biedulka urodziła na oddziale ratunkowym XD bo tatuś szukał miejsca parkingowego XD i nie wiedzieli gdzie iść/ długo jechali i to był szybki poród ..
    Ja chyba chcę taxi ;) nie wyobrażam sobie prowadzić w trakcie akcji :) a M jeżeli będzie to zejdzie mi ..
    mamami / ja też musiałam zrobić przeciwciała (3 raz), potem badanie u lek (czy jestem zdrowa) i wtedy poszłam na zastrzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:03

• Fikus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam ten sam szlafrok z DolceSonno, tyle, że szary ;)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł , Oleander Dziękuję ❤️ .

Ja mam szlafrok ale już jest trochę zużyty rozwlekł się i ma dziurę nie do z szycia muszę nowy kupić a to na OLX za 10 zł znalazłam ;-) .

agao91 Faktycznie moja droga to już tak blisko , ja czasami też czytam Marcowy wątek i Kwietniowy ;-) , patrzeć jak My będziemy do porodówki się ustawiać ;-) .

Ja to mogę jak coś tylko na męża liczyć bo nie mam niestety takiej pewnej opieki nad dziećmi , wszak synek jest duży i wiem że jakby co zajął by się Marysią i Gabrynią , ale gorzej z Anią Grześ nie umie jej jak coś przebrać mój mąż już zapowiedział że weźmie sobie wolne więc jestem spokojniejsza :-) .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja jeszcze tego trzeciego coombsa nie robiłam bo nie sądziłam że załatwię tak szybko. Myślałam że dopiero dziś wyznacza mi termin wtedy dzien/dwa przed zastrzykiem zrobię na świeżo. Ale ta lekarka dała mi skierowanie na NFZ na coombsa i dziś zrobiłam także na czwartek będę mieć śeieżuteńki jak bułeczki których nie mogę zjeść hehehe

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho ja jeszcze tego trzeciego coombsa nie robiłam bo nie sądziłam że załatwię tak szybko. Myślałam że dopiero dziś wyznacza mi termin wtedy dzien/dwa przed zastrzykiem zrobię na świeżo. Ale ta lekarka dała mi skierowanie na NFZ na coombsa i dziś zrobiłam także na czwartek będę mieć śeieżuteńki jak bułeczki których nie mogę zjeść hehehe
    Zgadza się- ten trzeci musi być w 3 trym :) super, że załatwiłaś :) zawsze $ w kieszeni :) tylko się nie rozchoruj !!!!

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do immuno musza być trzy wyniki pcial, bo inaczej nfz nie odda kasy.
    Ogolnie u nas w przychodni nie dopłacaly pacjentki z immuno na nfz. Może za podanie zastrzyku jak nie miałaś u nich piel wybranej?
    Izka no izba położniczy-gin jest w innym miejscu niż sam kor, a jak pojechali z mocno zaawansowanym prodem to nie zdążyli ich przenieść pewnie. Ogólnie to takie porody uliczne serio ładnie idą :p jak się samo rodzi i nie przeszkadzać to książkowy porod :p dobrze, że do szpitala dojechali, bo mogli w samochodzie :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,mam pytanie czy do porodu oznaczacie grupe krwi dwukrotnie i wyrabiacie jakąś kartę ? Może wie ktoś jak takie oznaczenie powinno prawidłowo wyglądać i ile się na to czeka ? Dziękuję za odpowiedzi :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Witajcie dziewczyny,mam pytanie czy do porodu oznaczacie grupe krwi dwukrotnie i wyrabiacie jakąś kartę ? Może wie ktoś jak takie oznaczenie powinno prawidłowo wyglądać i ile się na to czeka ? Dziękuję za odpowiedzi :)
    Wyrobiłam kartę w diagnostyce ok 70zl koszt muszą dwa razy oznaczyć wynik, tylko powinni w dwa różne dni zrobić oznaczenie, ewentualnie mogą wykonać w ten sam dzień w dwóch pomieszczeniach z dwóch różnych ukluc. Ogólnie do szpitala powinny być dwa wyniki. Na wynik ok 3dni czekasz, więc jak zrobisz dzień po dniu to w tydzień karta powinna przyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:30

KinderBueno, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku

Dziękuję za ekspresowa odpowiedź,zatem będę musiała się udać i taka kartę sobie wyrobić :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta grupa krwi musi być z tego roku ? Czy jak to jest? Ja miałam w tamtym roku oznaczana grupę krwi i mam dwa papierki

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago jeżeli jest pieczątka diagnosty lab i masz aktualne nazwisko - niby pesel starczy, ale w lab się burza to Oki. Z zeszłego roku powinna się nadać :)

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ