Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa do porodu kupuje chyba szmatę z Allegro za 30 zł brzydka jak nie wiem, ale prosto do śmieci potem i bez żalu
Te do karmienia -2 -mam z italian i są cudne / maja staniki wszyte - bardzo to praktyczne. Cena też super - a bawełna milusia
Te w sonno to moich rozmiarów nie ma/ jest tylko L (!???) czy one nie są zbyt opięte- wyglądałabym jak serdelka chyba
Mamami - zazdroszczę że bez problemuu mnie było załatwiania - 2 wizyty w tym kwalifikacja przed zastrzykiem, kilka tel. Grunt że zastrzyk za 20 zł (nie ma 100% refu) a nie 360/380 prv ... koleżanka niestety kupowała prv.
Odnośnie odzywek - polecam z apteki: auriga- nat składniki bez formaldehydu!! -
nick nieaktualnyMam ten sam szlafrok, dla mnie też jak najbardziej ok i super że tak mało miejsca zajmuje
Zabieram się za prasowanie ubranek juhuu
Szczesliwa mamusia dużo zdrówka dla twojej Ani, oby do czwartku szybko minęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:25
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:Dzięki Puszku. Bo już zaczęłam się martwić.
Całe szczęście immunoglobuline dostanę bez problemu, moja Pani dr mi załatwiła na NFZ tylko musiałam iść do poradni przyszpitalnej do takiej walnietej doktorki.
-
nick nieaktualnyMam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi??
czy wtedy mówić, że rodzę ???
sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać+ szukać parking..
Jak to rozegrać?Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ciacho, Puszku nic mi o pieniądzach nie mówili, gdyby nie to że nie miałam coombsa zrobionego bo nie nastawialam się że tak szybko załatwię to bym miała dziś podany. Z tego co wiem moja dr jest ugadana z ordynatorka oddziału i właśnie ta lekarka w poradni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:42
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Słyszałyście dziewczyny te które chca rodzić w UCK że gośc pomylił się i poszli rodzić z żona na oddział ratunkowy a nie porodówkę. I tam urodziła, lekarz pierwszy raz odbierał poród.
Ciacho masz racje że trzeba drogę sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:46
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ciacho przygotuj sobie pod koniec ciazy kase na taksowke zeby w razie czego miec pod reka i tyle. Nie wiem czy musisz koniecznie mowic ze wlasnie rodzisz zeby koles nie spanikowal haha. Takie rzeczy to tylko na filmach : ) Poza tym jak czujesz ze sie zbliza rozwiazanie to i tak jeszcze godziny mijaja zanim sie akcja dobrze rozkreci wiec mysle ze spokojnie sobie do szpitala dojedziesz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak / biedulka urodziła na oddziale ratunkowym
bo tatuś szukał miejsca parkingowego
i nie wiedzieli gdzie iść/ długo jechali i to był szybki poród ..
Ja chyba chcę taxinie wyobrażam sobie prowadzić w trakcie akcji
a M jeżeli będzie to zejdzie mi ..
mamami / ja też musiałam zrobić przeciwciała (3 raz), potem badanie u lek (czy jestem zdrowa) i wtedy poszłam na zastrzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:03
-
nick nieaktualnyPani Moł , Oleander Dziękuję ❤️ .
Ja mam szlafrok ale już jest trochę zużyty rozwlekł się i ma dziurę nie do z szycia muszę nowy kupić a to na OLX za 10 zł znalazłam.
agao91 Faktycznie moja droga to już tak blisko , ja czasami też czytam Marcowy wątek i Kwietniowy, patrzeć jak My będziemy do porodówki się ustawiać
.
Ja to mogę jak coś tylko na męża liczyć bo nie mam niestety takiej pewnej opieki nad dziećmi , wszak synek jest duży i wiem że jakby co zajął by się Marysią i Gabrynią , ale gorzej z Anią Grześ nie umie jej jak coś przebrać mój mąż już zapowiedział że weźmie sobie wolne więc jestem spokojniejsza.
-
Ciacho ja jeszcze tego trzeciego coombsa nie robiłam bo nie sądziłam że załatwię tak szybko. Myślałam że dopiero dziś wyznacza mi termin wtedy dzien/dwa przed zastrzykiem zrobię na świeżo. Ale ta lekarka dała mi skierowanie na NFZ na coombsa i dziś zrobiłam także na czwartek będę mieć śeieżuteńki jak bułeczki których nie mogę zjeść hehehe
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciacho ja jeszcze tego trzeciego coombsa nie robiłam bo nie sądziłam że załatwię tak szybko. Myślałam że dopiero dziś wyznacza mi termin wtedy dzien/dwa przed zastrzykiem zrobię na świeżo. Ale ta lekarka dała mi skierowanie na NFZ na coombsa i dziś zrobiłam także na czwartek będę mieć śeieżuteńki jak bułeczki których nie mogę zjeść hehehe
super, że załatwiłaś
zawsze $ w kieszeni
tylko się nie rozchoruj !!!!
-
Tak do immuno musza być trzy wyniki pcial, bo inaczej nfz nie odda kasy.
Ogolnie u nas w przychodni nie dopłacaly pacjentki z immuno na nfz. Może za podanie zastrzyku jak nie miałaś u nich piel wybranej?
Izka no izba położniczy-gin jest w innym miejscu niż sam kor, a jak pojechali z mocno zaawansowanym prodem to nie zdążyli ich przenieść pewnie. Ogólnie to takie porody uliczne serio ładnie idą :p jak się samo rodzi i nie przeszkadzać to książkowy porod :p dobrze, że do szpitala dojechali, bo mogli w samochodzie :pCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KinderBueno wrote:Witajcie dziewczyny,mam pytanie czy do porodu oznaczacie grupe krwi dwukrotnie i wyrabiacie jakąś kartę ? Może wie ktoś jak takie oznaczenie powinno prawidłowo wyglądać i ile się na to czeka ? Dziękuję za odpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:30
KinderBueno, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny