X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ago jeżeli jest pieczątka diagnosty lab i masz aktualne nazwisko - niby pesel starczy, ale w lab się burza to Oki. Z zeszłego roku powinna się nadać :)

O właśnie ja grupę krwi miałam kiedyś dawno temu robiona gdzie mam panieńskie nazwisko czyli teoretycznie taki wynik mogą uznać za nie ważny i tak będę musiała robić jescze raz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    O właśnie ja grupę krwi miałam kiedyś dawno temu robiona gdzie mam panieńskie nazwisko czyli teoretycznie taki wynik mogą uznać za nie ważny i tak będę musiała robić jescze raz ?

Ja dziś właśnie byłam w tej sprawie w laboratorium gdzie robię obecnie badania daną grupę krwi mam na moje panieńskie nazwisko PESEL mój się zgadza i grupa krwi to jest z roku 2010 i tak muszę je powtórzyć robiłam to badanie w szpitalu , a że szpital zamknęli to nie mają jak tego też sprawdzić nie mam tego papierka co do odbioru kiedy to było robione lata temu , w ciąży z Anią miałam grupę krwi robioną i przeciwciała też to było w 2017 roku mam to badanie , dana Pani lab mi powiedziała że i tak muszę sobie zrobić że dlaczego mój Pan ginekolog tego badania jeszcze mi nie zalecił to kiedy tam pójdę i zrobię .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:22

KinderBueno lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę ślub na początku kwietnia więc będę musiała nową wyrabiać bo nowe nazwisko. Ale wymyślają

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Biorę ślub na początku kwietnia więc będę musiała nową wyrabiać bo nowe nazwisko. Ale wymyślają

Święta prawda a mój Pan ginekolog mówił że wystarczy tylko przepisać a tu jednak i tak trzeba zrobić B-) od razu z oznaczeniem sobie zrobię i będę mieć spokój w poprzedniej ciąży jak robiłam to bez oznaczenia .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Święta prawda a mój Pan ginekolog mówił że wystarczy tylko przepisać a tu jednak i tak trzeba zrobić B-) od razu z oznaczeniem sobie zrobię i będę mieć spokój w poprzedniej ciąży jak robiłam to bez oznaczenia .

O dziękuję Ci bardzo za informacje ! Bo ja w kartę ciąży właśnie mam wpisana grupę krwi ta z tej mojej "starej" kartki bo pesel i wszystko jest okej,ale w razie co to lepiej zrobię razem z badaniami teraz co by to uniknąć kłopotów :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to lepiej mieć na nowe nazwisko i nas musieliśmy w szpitalu robić grupę w takiej sytuacji, a po co narażać się na jakieś głupie komentarze. Ja miałam kartę krwiodawcy na stare nazwiako i moja gin od razu kazała mi dwa wyniki zrobić.
    Niestety gr krwi jest bardzo ważna, do toczenia i tak się powtarza, ale chodzi o właśnie kwalifikacje do immuno po porodzie, czyli wszystkim mamą z gr - pobiera się u dzieci gr z krwi pepowinowej, u nas przy grupie 0u mamy też, bo jest większa szansa na zoltaczke.
    Kinder bueno pewnie masz bez diagnosty lab, bo te stare wyniki tak wyglądają, no bezpieczniej mieć z dobrym nazwiskiem.

Szczęśliwa Mamusia, KinderBueno lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Przepisac? Trzeba mieć oryginał wpiety w kartę ciąży, albo przynajmniej ze sobą, nikt nie uzna takiego wyniki w szpitalu i będą powtarzać, a wtedy będzie słuchane, bo to badanie powinno być w ciąży zrobione. Musi być oryginał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:30

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi?? :D czy wtedy mówić, że rodzę ???
    sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać :) + szukać parking..
    Jak to rozegrać?

ja jechalam do pierwszego taxi, o 4 rano ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Przepisac? Trzeba mieć oryginał wpiety w kartę ciąży, albo przynajmniej ze sobą, nikt nie uzna takiego wyniki w szpitalu i będą powtarzać, a wtedy będzie słuchane, bo to badanie powinno być w ciąży zrobione. Musi być oryginał

Tak mi powiedział sama byłam zdziwiona :-).

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    ja jechalam do pierwszego taxi, o 4 rano ;)
    :D a mówiłaś kierowcy ? :D

• aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Aktyde z tego co czytałam to chyba większość :D Tzn. nie znalazłam żadnych dowodów jakoby miały szkodzić, tylko te z formaldehydem ponoć szkodzą, ale większość artykułów sugeruje, że najlepiej niczego nie stosować. Prawdopodobnie po prostu nikt się w temat nie zagłębiał i jest takie dmuchanie na zimne.

sranie w banie, dobrze ze nam oddychac pozwalaja, chociaz tez dziwne biorac pod uwagę SMOG :o

Szczesliwa ledwo zywa, kama2784 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś grupa krwi była wpisana w dowód osobisty raz na całe życie i byl spokój a teraz wychodzi na to że co ciąże trzeba robić zwłaszcza jak ktoś miał dłuższy odstęp czasu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi?? :D czy wtedy mówić, że rodzę ???
    sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać :) + szukać parking..
    Jak to rozegrać?

Ewentualnie, jak moja kolezanka - sama pojechala swoim autem ;) bo mąż za granica pracuje,jeszcze po drodze starszego synka odstawila do szwagra ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie powtórzę ten wynik i wyrobie sobie ta kartę,unikając tym samym stresów :) poród to już sam stres zwłaszcza że nadchodzi wielkimi krokami A co dopiero jescze gapiostwo żeby nie mieć aktualnych wyników ;)

Dzięki za podpowiedzi !:)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D a mówiłaś kierowcy ? :D

Nie, ale on jakis malo rozmowny byl. Ja jechalam tez z ex, po prostu auta nie mielismy wtedy, oczywiscie skurcze mi sie po drodze wyciszaly haha, ale pewnie sie domyslil co ejst grane, bo szpital raczej znany z konkretnej kwestii. Przede wszystkim ja tam pojechalam za wczesnie!!!!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    No to faktycznie powtórzę ten wynik i wyrobie sobie ta kartę,unikając tym samym stresów :) poród to już sam stres zwłaszcza że nadchodzi wielkimi krokami A co dopiero jescze gapiostwo żeby nie mieć aktualnych wyników ;)

Dzięki za podpowiedzi !:)
    Kinder bueno widzę że jesteś tu nowa? W którym tyg jesteś? Masz już dzieci?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ostatecznie jakąś odżywkę z Golden Rose, która srokao polecała, już mi się nie chciało wertować co wolno czego nie. Pewnie nic by się nie stało jakbym jakąś inną wzięła, ale dla świętego spokoju w głowie :D Poszłam specjalnie po olej lniany, to akurat dzisiaj w ekologicznym nie było. Przynajmniej sobie zakupy na rosołek zrobiłam :D Byłam w h&m'ie, takie piękne ciuszki dla dzieciaczków, poczekam na promocję i zacznę buszować. Chciałam trochę też w pepco kupić, ale jak podotykałam te ubranka to uznałam, że nie, moje dziecko musi mieć lepsze. Cenowo wcale się to nie różni od innych sklepów, a jakościowo już bardzo.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk w hm jest teraz 3 w cenie 2 promocja. Byłam w sobotę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Nie, ale on jakis malo rozmowny byl. Ja jechalam tez z ex, po prostu auta nie mielismy wtedy, oczywiscie skurcze mi sie po drodze wyciszaly haha, ale pewnie sie domyslil co ejst grane, bo szpital raczej znany z konkretnej kwestii. Przede wszystkim ja tam pojechalam za wczesnie!!!!
    :D o matko .. ale koleżanka to dopiero hard/ weź prowadź mając skurcze co 5-10 min ;) o losie ... mnie przeraża ta cała organizacja- dojazd itp ..
    co do grupy krwi - ja mam chyba już ze 4 badania -aktualne / mam wpiąć do karty wszystkie 4? W ogóle skończyła mi się karta.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie na ta stronke italian fasion zobaczyc koszule i ja to bym sobie najchetniej te czarne koronkowe kupila ;) bardzo dziwnie beda na mnie w szpitalu patrzec? ;P albo sobie kupie dwie jakies neutralne i dwie ladniejsze, bo nie mam wlasnie zadnych takich seksownych, zazwyczaj spie w koszulkach ;p a mąż by sie na pewno ucieszyl ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ