X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ago jeżeli jest pieczątka diagnosty lab i masz aktualne nazwisko - niby pesel starczy, ale w lab się burza to Oki. Z zeszłego roku powinna się nadać :)

O właśnie ja grupę krwi miałam kiedyś dawno temu robiona gdzie mam panieńskie nazwisko czyli teoretycznie taki wynik mogą uznać za nie ważny i tak będę musiała robić jescze raz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    O właśnie ja grupę krwi miałam kiedyś dawno temu robiona gdzie mam panieńskie nazwisko czyli teoretycznie taki wynik mogą uznać za nie ważny i tak będę musiała robić jescze raz ?

Ja dziś właśnie byłam w tej sprawie w laboratorium gdzie robię obecnie badania daną grupę krwi mam na moje panieńskie nazwisko PESEL mój się zgadza i grupa krwi to jest z roku 2010 i tak muszę je powtórzyć robiłam to badanie w szpitalu , a że szpital zamknęli to nie mają jak tego też sprawdzić nie mam tego papierka co do odbioru kiedy to było robione lata temu , w ciąży z Anią miałam grupę krwi robioną i przeciwciała też to było w 2017 roku mam to badanie , dana Pani lab mi powiedziała że i tak muszę sobie zrobić że dlaczego mój Pan ginekolog tego badania jeszcze mi nie zalecił to kiedy tam pójdę i zrobię .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:22

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę ślub na początku kwietnia więc będę musiała nową wyrabiać bo nowe nazwisko. Ale wymyślają

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Biorę ślub na początku kwietnia więc będę musiała nową wyrabiać bo nowe nazwisko. Ale wymyślają

Święta prawda a mój Pan ginekolog mówił że wystarczy tylko przepisać a tu jednak i tak trzeba zrobić B-) od razu z oznaczeniem sobie zrobię i będę mieć spokój w poprzedniej ciąży jak robiłam to bez oznaczenia .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Święta prawda a mój Pan ginekolog mówił że wystarczy tylko przepisać a tu jednak i tak trzeba zrobić B-) od razu z oznaczeniem sobie zrobię i będę mieć spokój w poprzedniej ciąży jak robiłam to bez oznaczenia .

O dziękuję Ci bardzo za informacje ! Bo ja w kartę ciąży właśnie mam wpisana grupę krwi ta z tej mojej "starej" kartki bo pesel i wszystko jest okej,ale w razie co to lepiej zrobię razem z badaniami teraz co by to uniknąć kłopotów :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to lepiej mieć na nowe nazwisko i nas musieliśmy w szpitalu robić grupę w takiej sytuacji, a po co narażać się na jakieś głupie komentarze. Ja miałam kartę krwiodawcy na stare nazwiako i moja gin od razu kazała mi dwa wyniki zrobić.
    Niestety gr krwi jest bardzo ważna, do toczenia i tak się powtarza, ale chodzi o właśnie kwalifikacje do immuno po porodzie, czyli wszystkim mamą z gr - pobiera się u dzieci gr z krwi pepowinowej, u nas przy grupie 0u mamy też, bo jest większa szansa na zoltaczke.
    Kinder bueno pewnie masz bez diagnosty lab, bo te stare wyniki tak wyglądają, no bezpieczniej mieć z dobrym nazwiskiem.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Przepisac? Trzeba mieć oryginał wpiety w kartę ciąży, albo przynajmniej ze sobą, nikt nie uzna takiego wyniki w szpitalu i będą powtarzać, a wtedy będzie słuchane, bo to badanie powinno być w ciąży zrobione. Musi być oryginał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:30

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi?? :D czy wtedy mówić, że rodzę ???
    sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać :) + szukać parking..
    Jak to rozegrać?

ja jechalam do pierwszego taxi, o 4 rano ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Przepisac? Trzeba mieć oryginał wpiety w kartę ciąży, albo przynajmniej ze sobą, nikt nie uzna takiego wyniki w szpitalu i będą powtarzać, a wtedy będzie słuchane, bo to badanie powinno być w ciąży zrobione. Musi być oryginał

Tak mi powiedział sama byłam zdziwiona :-).

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    ja jechalam do pierwszego taxi, o 4 rano ;)
    :D a mówiłaś kierowcy ? :D

• aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Aktyde z tego co czytałam to chyba większość :D Tzn. nie znalazłam żadnych dowodów jakoby miały szkodzić, tylko te z formaldehydem ponoć szkodzą, ale większość artykułów sugeruje, że najlepiej niczego nie stosować. Prawdopodobnie po prostu nikt się w temat nie zagłębiał i jest takie dmuchanie na zimne.

sranie w banie, dobrze ze nam oddychac pozwalaja, chociaz tez dziwne biorac pod uwagę SMOG :o

Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś grupa krwi była wpisana w dowód osobisty raz na całe życie i byl spokój a teraz wychodzi na to że co ciąże trzeba robić zwłaszcza jak ktoś miał dłuższy odstęp czasu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mam może głupie pytanie: Czy do porodu mogę pojechać taxi?? :D czy wtedy mówić, że rodzę ???
    sama boję się prowadzić w takiej chwili + znaleźć parking.. M może być w pracy, zresztą też by spanikował i bałabym się z nim jechać :) + szukać parking..
    Jak to rozegrać?

Ewentualnie, jak moja kolezanka - sama pojechala swoim autem ;) bo mąż za granica pracuje,jeszcze po drodze starszego synka odstawila do szwagra ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie powtórzę ten wynik i wyrobie sobie ta kartę,unikając tym samym stresów :) poród to już sam stres zwłaszcza że nadchodzi wielkimi krokami A co dopiero jescze gapiostwo żeby nie mieć aktualnych wyników ;)

Dzięki za podpowiedzi !:)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D a mówiłaś kierowcy ? :D

Nie, ale on jakis malo rozmowny byl. Ja jechalam tez z ex, po prostu auta nie mielismy wtedy, oczywiscie skurcze mi sie po drodze wyciszaly haha, ale pewnie sie domyslil co ejst grane, bo szpital raczej znany z konkretnej kwestii. Przede wszystkim ja tam pojechalam za wczesnie!!!!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    No to faktycznie powtórzę ten wynik i wyrobie sobie ta kartę,unikając tym samym stresów :) poród to już sam stres zwłaszcza że nadchodzi wielkimi krokami A co dopiero jescze gapiostwo żeby nie mieć aktualnych wyników ;)

Dzięki za podpowiedzi !:)
    Kinder bueno widzę że jesteś tu nowa? W którym tyg jesteś? Masz już dzieci?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ostatecznie jakąś odżywkę z Golden Rose, która srokao polecała, już mi się nie chciało wertować co wolno czego nie. Pewnie nic by się nie stało jakbym jakąś inną wzięła, ale dla świętego spokoju w głowie :D Poszłam specjalnie po olej lniany, to akurat dzisiaj w ekologicznym nie było. Przynajmniej sobie zakupy na rosołek zrobiłam :D Byłam w h&m'ie, takie piękne ciuszki dla dzieciaczków, poczekam na promocję i zacznę buszować. Chciałam trochę też w pepco kupić, ale jak podotykałam te ubranka to uznałam, że nie, moje dziecko musi mieć lepsze. Cenowo wcale się to nie różni od innych sklepów, a jakościowo już bardzo.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk w hm jest teraz 3 w cenie 2 promocja. Byłam w sobotę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Nie, ale on jakis malo rozmowny byl. Ja jechalam tez z ex, po prostu auta nie mielismy wtedy, oczywiscie skurcze mi sie po drodze wyciszaly haha, ale pewnie sie domyslil co ejst grane, bo szpital raczej znany z konkretnej kwestii. Przede wszystkim ja tam pojechalam za wczesnie!!!!
    :D o matko .. ale koleżanka to dopiero hard/ weź prowadź mając skurcze co 5-10 min ;) o losie ... mnie przeraża ta cała organizacja- dojazd itp ..
    co do grupy krwi - ja mam chyba już ze 4 badania -aktualne / mam wpiąć do karty wszystkie 4? W ogóle skończyła mi się karta.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie na ta stronke italian fasion zobaczyc koszule i ja to bym sobie najchetniej te czarne koronkowe kupila ;) bardzo dziwnie beda na mnie w szpitalu patrzec? ;P albo sobie kupie dwie jakies neutralne i dwie ladniejsze, bo nie mam wlasnie zadnych takich seksownych, zazwyczaj spie w koszulkach ;p a mąż by sie na pewno ucieszyl ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ