X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh...a tak po przeczytaniu dzisiejszych postow tez mi Samari przyszla na mysl ;) i fakt - MaMaMi, dobrze rzeczesz - dobrze się stało, jakoś magicznie od czasu jej zniknięcia nie ma żadnych kwasów :)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, ago91, Milka1991 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami ja raczej na dole czuję, albo na wysokości pępka, ale też pod żebrami lubi przywalić ;)
    Kinder ja mam co 4 tyg, potem jest częsciej.

KinderBueno lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czy wy też tak wysoko czujecie wasze dzieciaki. Moja glizda dzis tak daleko zawedrowala że maltretuje moja wątrobę. Pierwszy raz go tak wysoko czuje zawsze robił sobie trampoline z mojego pęcherza.
    No właśnie miałam dzisiaj o to pytać też :-) U mnie mała tak daje po wątrobie, że z bólu aż potrafię syknąć, aż czasem nawet niedobrze mi się zrobi po takim kopniaku.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami mój kopie na wysokości mostka! Ma tam nóżki, zmienił pozycję z poprzecznej na główkową parę tygodni temu

KinderBueno ja mam wizyty co 5 tygodni w Medicover. USG tylko w 12, 20 i 30tc. Czasem gin podejrzy małego na szybko w usg ale bez pomiarów.
    Szyjkę bada tylko na fotelu bez mierzenia.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ bo my tu jesteśmy jak rodzina.
    Szkoda tylko, że czasami kogoś ponoszą nerwy i nie można dojść do porozumienia.. przecież kulturalna (podkreślam) wymiana zdań to nic złego :) a najbardziej razi brak szacunku + często też można źle odczytać słowo pisane.. ale wystarczy napisać „przepraszam” i nie brnąć uparcie w swoje racje. Szacunek to podstawa.
    Nie mniej wolałabym żeby wróciła „oficjalnie”, a nie zakładała 10 konto z rzędu pod inną nazwą ;)

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Pani Moł, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder Bueno ja mam wizyty co 3 tyg chodzę prywatnie. Od 30tc dr coś wspominała że co 2 tyg będziemy się widywać ale ja mam cukrzycę i istotna jest obserwacja łożyska

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że moja jest wielkości owczarka niemieckiego hehe normalnie czuję jednocześnie pod żebrami i na pęcherzu uderzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Tak z ciekawości , w jakich odstępach czasowych macie wizyty u lekarza prowadzącego ? Chodzicie na nfz czy prywatnie ? Ja póki co mam co 4-5 tygodni, czy to nie za długa przerwa hmmm?.. boję się że coś ważnego przegapie przez te odstępy :/

Witaj moja droga wśród nas ;-) .

Ja mam synka Grzesia który ma 14 lat , potem córeczki rok po roku Marysia ma prawie 8 lat , i Gabrysia ma prawie 7 lat no i najmłodsza Ania ma rok i 10 miesięcy także wesoło nam w domu ;-) . Obecnie jestem w 6 ciąży i czekamy na synka Dominika ❤️ , to mój 5 poród SN czwartą ciążę straciłam .

Ja mam różnie wizyty raz co miesiąc raz co dwa tygodnie , ostatnio miałam co dwa tygodnie teraz po miesiącu miałam wizytę i teraz za dwa tygodnie mam przyjść chodzę tylko prywatnie kiedyś i na NFZ mój Pan gin przyjmował ale na NFZ nie prowadzi ciąż tylko prywatnie z resztą szpital nam zamknęli zostawili bez opieki nocna taką świąteczną opiekę mamy 14 km od naszej miejscowości a mieli w szpitalu zrobić tak jasne już zrobią B-) .

Ja Dominika to wszędzie czuję ja to nie wiem jak On tam leży , i pod żebrami , i koło pępka , tam gdzie pęcherz nawet pod piersiami i w drogach rodnych nawet czuję jak mnie kopnie jakiś długi jest czy co :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie - chodząc prv i nfz wizyty są teraz co 2 tyg. Tak je ustawiam wspólnie z lekarzami, żeby też nie były co tydzień ;)
    W czw mam usg 3 trymestru, 16 gin prv, a na koniec msc gin nfz.
    Kopniaki czuję w okolicach nad pępkiem.. niestety pecherz mocno uciska i chodzę co godzinę - kropelkujac :( w ogóle on jest głęboko usadzony / stąd chyba też ten brak „piłki brzuchatkowej”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:10

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak nadrabiałam posty i nim Ciasteczko zapytała to też mi się przypomniała Samari :P Chyba już takie wyczulenie jak ktoś nowy przychodzi :D

To prawda, atmosfera jest lżejsza :) Możemy się nie zgadzać, wymienić swoimi poglądami, ale przynajmniej jest szacunek :)

U mnie wizyty co 4 tygodnie prywatnie, nie wiem jeszcze czy coś się zmieni :)

Moja w tamtym tygodniu pęcherz, szyjka, pisałam właśnie, że tam takie dziwne uczucie i już jej tłukłam do głowy żeby wróciła na wyższe partie macicy :D No i teraz mam, pod żebrami się tłucze nogami :D Jednak wolę to niż ten niepokój jak wierciła mi głową w szyjkę albo pęcherz :D

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Tak z ciekawości , w jakich odstępach czasowych macie wizyty u lekarza prowadzącego ? Chodzicie na nfz czy prywatnie ? Ja póki co mam co 4-5 tygodni, czy to nie za długa przerwa hmmm?.. boję się że coś ważnego przegapie przez te odstępy :/

Mam wizyty co 5 tygodni Ale pewnie niedługo zaczną się wcześniej. A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    ja tam spkojnie wchodze w moje seksi koszulki koronkowe ;) tylko, ze do spania nie mam czegos wygodnego i ladnego

Ale wiesz, ze wody mogą Ci odejsc, jak nic sie jeszcze nie zacznie :D najgorszy scenariusz :/

Hm ale jak to jest.. jak wody chlupna to sie z miejsca akcja rozkreca, nie?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi,muszę popytać mojego lekarza o częstotliwość dalszych wizyt do porodu może też się coś zmieni i będą częściej :) po tylu latach to człowiek się czuje jak by pierwszy poród miał przed sobą ;)

Mamami

To faktycznie nie masz łatwej ciąży do prowadzenia,ale najważniejsze że jesteś pod kontrolą specjalisty i napewno wszystko będzie dobrze :)

A co do odczuwania dziecka, mój też leży wysoko ponieważ ruchy czuje właśnie troszkę poniżej żołądka ?

Serdeczne dzięki za odpowiedzi nie wiedziałam że taki odzew będzie. Jeśli pozwolicie zajrzę od czasu do czasu z jakimś nurtujacym mnie pytaniem;)

Miłego dnia :)

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopie bardzo różnie, całkiem z boku, w podbrzusze albo tak jak wczoraj bardzo wysoko w żebra :D a dziś w nocy to już w ogóle jakaś imprezę chyba urządzała w Brzuchu bo tak się wierciła że w ogóle nie mogłam spać ;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie atmosfera jest łagodniejsza i taka normalna bez Samari. Ona kwestionowała każde zdanie inne niż jej, wręcz bywała złosliwa... tylko po co? Tłumaczenie się hormonami każda z nas mogłaby stosować, a jednak jesteśmy kulturalne i z klasą pomimo różnych sytuacji, kłótni z mężem, tesciową, problemów z ciążą

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    U mnie wody dopiero na porodówce odeszly po oxy i przy bolesnych już skurczach. Natomiast 5 dni wcześniej się sączyły i nic się nie działo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Zdecydowanie atmosfera jest łagodniejsza i taka normalna bez Samari. Ona kwestionowała każde zdanie inne niż jej, wręcz bywała złosliwa... tylko po co? Tłumaczenie się hormonami każda z nas mogłaby stosować, a jednak jesteśmy kulturalne i z klasą pomimo różnych sytuacji, kłótni z mężem, tesciową, problemów z ciążą

Najgorsze było jak przyszła dziewczyna po poronieniu napisać że zaszła w ciążę a ona jej odpisała że nie chcemy takich rzeczy tutaj czytać. Szok..

Kinder Bueno zapraszamy ;) w razie pytań pisz - na pewno pomożemy :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, dlatego dobrze, że reszta z Nas zareagowała normalnie, przynajmniej uratowałyśmy trochę honor Majówek :)

Matko, ale mnie mdli, odbija mi sie okropnie, jak w I trymestrze, ble...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:22

Asiul lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Może być tak ,ze akcja się będzie toczyć i pod wpływem skurczu odpłynie płyn owodniowy, a może być tak ,ze odpłynie płyn owodniowy i nic, zero skurczów, wtedy na spokojnie do szpitala i jak po czasie samo się nie zacznie to oxy +co 6 h robi się crp, czy infekcja nie rośnie. Może być tak, że błony pękną u góry bokiem i pęcherz płodowy jest centralnie zachowany, więc wtedy tylko podciekają i w trakcie porodu pęknie jeszcze raz, albo przebiją, żeby się rozkręciło, bo i tak podciekają.
    Mówię o donoszonym dziecku, u wcześniaków inna jest procedura.

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 5 10 15 -60% na wszystko z kolekcji ! :)

Asiul, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ