X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh...a tak po przeczytaniu dzisiejszych postow tez mi Samari przyszla na mysl ;) i fakt - MaMaMi, dobrze rzeczesz - dobrze się stało, jakoś magicznie od czasu jej zniknięcia nie ma żadnych kwasów :)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, ago91, Milka1991 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami ja raczej na dole czuję, albo na wysokości pępka, ale też pod żebrami lubi przywalić ;)
    Kinder ja mam co 4 tyg, potem jest częsciej.

KinderBueno lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czy wy też tak wysoko czujecie wasze dzieciaki. Moja glizda dzis tak daleko zawedrowala że maltretuje moja wątrobę. Pierwszy raz go tak wysoko czuje zawsze robił sobie trampoline z mojego pęcherza.
    No właśnie miałam dzisiaj o to pytać też :-) U mnie mała tak daje po wątrobie, że z bólu aż potrafię syknąć, aż czasem nawet niedobrze mi się zrobi po takim kopniaku.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami mój kopie na wysokości mostka! Ma tam nóżki, zmienił pozycję z poprzecznej na główkową parę tygodni temu

KinderBueno ja mam wizyty co 5 tygodni w Medicover. USG tylko w 12, 20 i 30tc. Czasem gin podejrzy małego na szybko w usg ale bez pomiarów.
    Szyjkę bada tylko na fotelu bez mierzenia.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ bo my tu jesteśmy jak rodzina.
    Szkoda tylko, że czasami kogoś ponoszą nerwy i nie można dojść do porozumienia.. przecież kulturalna (podkreślam) wymiana zdań to nic złego :) a najbardziej razi brak szacunku + często też można źle odczytać słowo pisane.. ale wystarczy napisać „przepraszam” i nie brnąć uparcie w swoje racje. Szacunek to podstawa.
    Nie mniej wolałabym żeby wróciła „oficjalnie”, a nie zakładała 10 konto z rzędu pod inną nazwą ;)

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Pani Moł, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder Bueno ja mam wizyty co 3 tyg chodzę prywatnie. Od 30tc dr coś wspominała że co 2 tyg będziemy się widywać ale ja mam cukrzycę i istotna jest obserwacja łożyska

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że moja jest wielkości owczarka niemieckiego hehe normalnie czuję jednocześnie pod żebrami i na pęcherzu uderzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Tak z ciekawości , w jakich odstępach czasowych macie wizyty u lekarza prowadzącego ? Chodzicie na nfz czy prywatnie ? Ja póki co mam co 4-5 tygodni, czy to nie za długa przerwa hmmm?.. boję się że coś ważnego przegapie przez te odstępy :/

Witaj moja droga wśród nas ;-) .

Ja mam synka Grzesia który ma 14 lat , potem córeczki rok po roku Marysia ma prawie 8 lat , i Gabrysia ma prawie 7 lat no i najmłodsza Ania ma rok i 10 miesięcy także wesoło nam w domu ;-) . Obecnie jestem w 6 ciąży i czekamy na synka Dominika ❤️ , to mój 5 poród SN czwartą ciążę straciłam .

Ja mam różnie wizyty raz co miesiąc raz co dwa tygodnie , ostatnio miałam co dwa tygodnie teraz po miesiącu miałam wizytę i teraz za dwa tygodnie mam przyjść chodzę tylko prywatnie kiedyś i na NFZ mój Pan gin przyjmował ale na NFZ nie prowadzi ciąż tylko prywatnie z resztą szpital nam zamknęli zostawili bez opieki nocna taką świąteczną opiekę mamy 14 km od naszej miejscowości a mieli w szpitalu zrobić tak jasne już zrobią B-) .

Ja Dominika to wszędzie czuję ja to nie wiem jak On tam leży , i pod żebrami , i koło pępka , tam gdzie pęcherz nawet pod piersiami i w drogach rodnych nawet czuję jak mnie kopnie jakiś długi jest czy co :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie - chodząc prv i nfz wizyty są teraz co 2 tyg. Tak je ustawiam wspólnie z lekarzami, żeby też nie były co tydzień ;)
    W czw mam usg 3 trymestru, 16 gin prv, a na koniec msc gin nfz.
    Kopniaki czuję w okolicach nad pępkiem.. niestety pecherz mocno uciska i chodzę co godzinę - kropelkujac :( w ogóle on jest głęboko usadzony / stąd chyba też ten brak „piłki brzuchatkowej”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:10

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak nadrabiałam posty i nim Ciasteczko zapytała to też mi się przypomniała Samari :P Chyba już takie wyczulenie jak ktoś nowy przychodzi :D

To prawda, atmosfera jest lżejsza :) Możemy się nie zgadzać, wymienić swoimi poglądami, ale przynajmniej jest szacunek :)

U mnie wizyty co 4 tygodnie prywatnie, nie wiem jeszcze czy coś się zmieni :)

Moja w tamtym tygodniu pęcherz, szyjka, pisałam właśnie, że tam takie dziwne uczucie i już jej tłukłam do głowy żeby wróciła na wyższe partie macicy :D No i teraz mam, pod żebrami się tłucze nogami :D Jednak wolę to niż ten niepokój jak wierciła mi głową w szyjkę albo pęcherz :D

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Tak z ciekawości , w jakich odstępach czasowych macie wizyty u lekarza prowadzącego ? Chodzicie na nfz czy prywatnie ? Ja póki co mam co 4-5 tygodni, czy to nie za długa przerwa hmmm?.. boję się że coś ważnego przegapie przez te odstępy :/

Mam wizyty co 5 tygodni Ale pewnie niedługo zaczną się wcześniej. A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    ja tam spkojnie wchodze w moje seksi koszulki koronkowe ;) tylko, ze do spania nie mam czegos wygodnego i ladnego

Ale wiesz, ze wody mogą Ci odejsc, jak nic sie jeszcze nie zacznie :D najgorszy scenariusz :/

Hm ale jak to jest.. jak wody chlupna to sie z miejsca akcja rozkreca, nie?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi,muszę popytać mojego lekarza o częstotliwość dalszych wizyt do porodu może też się coś zmieni i będą częściej :) po tylu latach to człowiek się czuje jak by pierwszy poród miał przed sobą ;)

Mamami

To faktycznie nie masz łatwej ciąży do prowadzenia,ale najważniejsze że jesteś pod kontrolą specjalisty i napewno wszystko będzie dobrze :)

A co do odczuwania dziecka, mój też leży wysoko ponieważ ruchy czuje właśnie troszkę poniżej żołądka ?

Serdeczne dzięki za odpowiedzi nie wiedziałam że taki odzew będzie. Jeśli pozwolicie zajrzę od czasu do czasu z jakimś nurtujacym mnie pytaniem;)

Miłego dnia :)

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopie bardzo różnie, całkiem z boku, w podbrzusze albo tak jak wczoraj bardzo wysoko w żebra :D a dziś w nocy to już w ogóle jakaś imprezę chyba urządzała w Brzuchu bo tak się wierciła że w ogóle nie mogłam spać ;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie atmosfera jest łagodniejsza i taka normalna bez Samari. Ona kwestionowała każde zdanie inne niż jej, wręcz bywała złosliwa... tylko po co? Tłumaczenie się hormonami każda z nas mogłaby stosować, a jednak jesteśmy kulturalne i z klasą pomimo różnych sytuacji, kłótni z mężem, tesciową, problemów z ciążą

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    U mnie wody dopiero na porodówce odeszly po oxy i przy bolesnych już skurczach. Natomiast 5 dni wcześniej się sączyły i nic się nie działo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Zdecydowanie atmosfera jest łagodniejsza i taka normalna bez Samari. Ona kwestionowała każde zdanie inne niż jej, wręcz bywała złosliwa... tylko po co? Tłumaczenie się hormonami każda z nas mogłaby stosować, a jednak jesteśmy kulturalne i z klasą pomimo różnych sytuacji, kłótni z mężem, tesciową, problemów z ciążą

Najgorsze było jak przyszła dziewczyna po poronieniu napisać że zaszła w ciążę a ona jej odpisała że nie chcemy takich rzeczy tutaj czytać. Szok..

Kinder Bueno zapraszamy ;) w razie pytań pisz - na pewno pomożemy :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, dlatego dobrze, że reszta z Nas zareagowała normalnie, przynajmniej uratowałyśmy trochę honor Majówek :)

Matko, ale mnie mdli, odbija mi sie okropnie, jak w I trymestrze, ble...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:22

Asiul lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Może być tak ,ze akcja się będzie toczyć i pod wpływem skurczu odpłynie płyn owodniowy, a może być tak ,ze odpłynie płyn owodniowy i nic, zero skurczów, wtedy na spokojnie do szpitala i jak po czasie samo się nie zacznie to oxy +co 6 h robi się crp, czy infekcja nie rośnie. Może być tak, że błony pękną u góry bokiem i pęcherz płodowy jest centralnie zachowany, więc wtedy tylko podciekają i w trakcie porodu pęknie jeszcze raz, albo przebiją, żeby się rozkręciło, bo i tak podciekają.
    Mówię o donoszonym dziecku, u wcześniaków inna jest procedura.

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 5 10 15 -60% na wszystko z kolekcji ! :)

Asiul, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ