X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku a u wcześniaków rozumiem, że trzeba od razu do szpitala po odejściu wód, nawet bez skurczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk dzięki za cynk! Poprzedni post polubiłam ale pierwszą część, nie to że Cię mdli i się odbija :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 14:30

iwwk lubi tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie, że u nas wszystko dobrze, młody waży już kilogram <3 Ułożony jest w końcu główką w dół, ale i tak czuję go z każdej strony brzucha :)

Co do wizyt to ja chodzę prywatnie i mam je średnio co 4 tygodnie, później pewnie będą częściej.

Iwwk, trzymaj się, oby szybko Ci te mdłości przeszły.

Oleander, Chusy, Pestkkaa, Asiul, puszek369, Ciasteczko777, Nistera, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991, Veri, PatkaPP, Rudzik1, Paula_071 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul u wcześniaków to i przy skurczach od razu i przy odpłynięciu płynu owodniowego. U donoszonego u pierwiastek jak regularne skurcze są co 5-7 min, u wieloródek co 10 min, po odpłynięciu płynu owodniowego czystego na spokojnie(ale nie, że za dwa dni, bo takie przypadki też miałam, powiedzmy do 6 h, jak nie ma skurczy), gdyby był zielony/krwisty to od razu jedziemy.

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk - z ciekawosci wlazlam na inne wątki i nasza majówkowa zadymiara narobiła kwasów i na kwietniowkach i nawet na sierpniówkach ;) i coś mi dziś u nas powiało takim stylem pisania... ;) hehehe. Na kwietniowkach jako Blue-cośtam tez na początku się hamowała, hihi. Fajne dziewczyny pouciekały od nas z wątku na inne przez Samari (czy jakiego to aktualnie nicku uzywa) ale to taki typ, że dlugo nie wytrzyma...

Asiul, Pantera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Odnośnie Samari przyznam szczerze że czytałam Wasz wątek już długo wcześniej ale nie zdecydowałam się napisać ze względu na nią, atmosfera tu była gęsta i bałam się "odezwać". Kwietniówki też czytam czasami i od razu poznałam że przeszła tam pod innym nickiem i zaraz kłóciła się z tamtym dziewczynami... W końcu ją wyprosiły.
    Miałam tak samo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czy wy też tak wysoko czujecie wasze dzieciaki. Moja glizda dzis tak daleko zawedrowala że maltretuje moja wątrobę. Pierwszy raz go tak wysoko czuje zawsze robił sobie trampoline z mojego pęcherza.
    Moje małe cały czas mi siedzi na wątrobie albo ją kopie i chyba stąd moje problemy wątrobowe. Nóżki czuje cały czas pod prawym żebrem :)

• Nistera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam ... w Polsce nie wzywa się karetki jak się porod zaczyna ? Trzeba samemu się dotransportowac do szpitala?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Pytanie mam ... w Polsce nie wzywa się karetki jak się porod zaczyna ? Trzeba samemu się dotransportowac do szpitala?
    Mi położna powiedziała, że mogę wezwać karetkę jeżeli: wody będą zielone, krwiste lub będę bardzo się źle czuć. Inaczej mam zasuwać sama ;) Nie wiem czy to zasadne - Puszku (jak będziesz): kiedy możemy wezwać karetkę (tak żeby potem nas nie obciążyli miłym rachunkiem $$$)?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera najlepiej jechać samemu, możesz wezwać karetkę ,ale ona wtedy wiezie pacjentkę gdzie chce (np u nas w miescie są 3 szpitale to zawiezie gdzie miejsca itp i nie uwzgledni np preferencji rodzącej). Po za tym karetka nie weźmie ze sobą osoby towarzyszącej.
    Nie wystawią Wam $ w takiej sytuacji jak wezwiecie karetkę, dyspozytor zresztą ocenia czy wysłać. Ludzie z takimi pierdołami dzwonią, że bym sie nie martwiła)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:08

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł no właśnie ja kiedyś też z ciekawości zaglądnęłam na kwietniówki, bo coś tutaj dziewczyny pisały, że tam Samari teraz pod innym nickiem śmiga, ja jej nie rozpoznałam, dopiero po jakimś czasie jak wczytałam się w posty Blue to zaświtało, a później to już poszło, zaczęło się to samo co u Nas. No o sierpniówkach też czytałam, że tam coś szpąci, ale nie zaglądnęłam tam. Raz jak wchodziłam na nasz wątek to mi się pojawił nick Samari1, że ostatnio napisała na "fioletowa strona mocy" to z ciekawości weszłam zobaczyć czy to ona i faktycznie wszystko się zgadzało! Jednak szybciutko uciekła stamtąd. Wydaje mi się, że gdzieś się kręci, może nawet nas podczytuje. Nie będę jej obgadywać, starałam się nie mieszać do kłótni, ale fakt narobiła tu trochę złego i może gdyby umiała odpuścić, przyznać się do błędu i nie wprowadzać tutaj swoich rządów to dałoby się nawet z nią dogadywać miło :) Tak jak piszesz, taki typ człowieka, przykre i tyle. Czasami to co do siebie piszemy można różnie odebrać, bo to internet, nie widzimy siebie i nie wiemy jak reagujemy na rozmowę, jednak mimo wszystko piszemy do siebie normalnie, bez chamskich wyzwisk i naprawdę widać ogromną różnicę. Jest miło :)

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kurczę ja też bym wolała sama jechać, ale mam w książeczce wbity numer i położna mówiła że jakby się coś zaczęło mam dzwonić na ten numer i przyjedzie po mnie transport. Tylko to było na początku ciąży i teraz się zastanawiam czy chodziło o wczesniejszy p9rod czy ten donoszony też.... Żeby mnie nie opierdzielili czasem jak przyjadę sama :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Nistera najlepiej jechać samemu, możesz wezwać karetkę ,ale ona wtedy wiezie pacjentkę gdzie chce (np u nas w miescie są 3 szpitale to zawiezie gdzie miejsca itp i nie uwzgledni np preferencji rodzącej). Po za tym karetka nie weźmie ze sobą osoby towarzyszącej.
    Nie wystawią Wam $ w takiej sytuacji jak wezwiecie karetkę, dyspozytor zresztą ocenia czy wysłać. Ludzie z takimi pierdołami dzwonią, że bym sie nie martwiła)

Dlatego ja wolę z mężem mimo wszystko jechać obawiam się że jakbym np kartkę wezwała to by mnie to szpitala rzezi zawieźli , a ja tam nie chce rodzić nie ma teraz rejonizacji i gdzie chcę tam rodzę np chcę rodzić w Lublinie to tam jadę , a ja nie chciałabym do Puław jechać omijam ten szpital szerokim łukiem , moja taka znajoma wszak rodziła tam 3 razy pierwszy poród miała tu , ale że szpital zlikwidowali i zamknęli porodówkę bo nie mieli odpowiedniego sprzętu i lekarzy , jak urodziła swoje 4 dziecko to mi mówiła że tam katusze przeszła przez 2 tygodnie leżała i nic nie zrobili :O :O , a była grubo po terminie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja chcę taxi!! :D tak jak w filmie :D karetkę to chyba jako ostateczność.. miejmy nadzieję, że nie będzie konieczności.
    A propos widziałyście film Plan B z JLO? :D tam jest scena z porodem domowym :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niech tak zostanie.
    Wątek Samari uważam za zamknięty hiihih

Ciasteczko777, ago91, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, iwwk lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nieźle a ja myślałam że mogę lajtowo zadzwonić po karetkę jak coś się zacznie. Ja sobie nie wyobrażam żebym mogła sama jechać do szpitala a mam prawie 30km zwłaszcza że jestem sama w domu mój jest za granica dopiero jakieś 2 tyg przed porodem ma zjechać i być już ze mną w domu to wtedy już niech się dzieje co chce i gdzie chce bo nie będę sama :) oby Szymek wcześniej nie chciał wychodzic

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    To nieźle a ja myślałam że mogę lajtowo zadzwonić po karetkę jak coś się zacznie. Ja sobie nie wyobrażam żebym mogła sama jechać do szpitala a mam prawie 30km zwłaszcza że jestem sama w domu mój jest za granica dopiero jakieś 2 tyg przed porodem ma zjechać i być już ze mną w domu to wtedy już niech się dzieje co chce i gdzie chce bo nie będę sama :) oby Szymek wcześniej nie chciał wychodzic
    Ty tam Szymka mocno trzymaj, żeby Ci w kwietniu na ślub nie wyskoczył z tych emocji :D kiedy macie termin?? Robicie w ogóle duże przyjęcie?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się orientuję to można, do dyspozytora należy decyzja, kosztami nas nie obciążą. Jednak musimy same też ocenić sytuację czy faktycznie karetka jest taka konieczna, bo jednak ona powinna być wzywana naprawdę w nagłych sytuacjach, nigdy nie wiemy czy komuś bardziej w danym momencie potrzebna nie będzie. Jeśli jednak naprawdę z nami jest źle, czasem pewnie nie potrafimy ocenić sytuacji, no to nie ma wyjścia. Wszędzie jednak uczą, żeby rozważnie z tym dzwonieniem po karetkę było :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:

Możesz w razie czego mamę , tatę , przyjaciółkę poprosić kolegę lub kogoś z rodziny kto jest pewny aby Cię zawiózł jak coś ;-) . 30 km to wszak sporo ja będę mieć 66 do przejechania .

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ty tam Szymka mocno trzymaj, żeby Ci w kwietniu na ślub nie wyskoczył z tych emocji :D kiedy macie termin?? Robicie w ogóle duże przyjęcie?
    Nie mamy jeszcze terminu, dopiero jak mój zjedzie po 9 marca to będziemy załatwiać zapewnienie w usc i termin jak najszybciej ale chyba wcześniej niż miesiąc od złożenia zapewnienia się nie da. Przyjęcia nie robimy żadnego nie zapraszamy nikogo bierzemy cichy ślub ze względu że jestem świeżo po rozwodzie i chcemy żeby Szymek nie miał nazwiska po moim byłym mezu. Będziemy tylko my i świadkowie, w przyszłym roku planujemy kościelny więc będzie już tak normalnie z weselem itd.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ