X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane trzymajcie się!!!
    Już tak daleko jesteście a każdy kolejny dzień będzie tylko na plus dla was. Myśl pozytywnie to ważne dla maluszka on czuje nasze emocje. Kciuki ogromnie mocno zaciskam za was

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane całym serduchem ❤ z Tobą ! Trzymaj się, wszystko będzie dobrze ! Odezwij się, jak będziesz na siłach.

• Fikus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, trzymamy za was mocno kciuki!

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane przykro mi, trzymam kciuki. Wy sie trzymajcie dzielnie. Musi byc dobrze!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, a jak u Ciebie?

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziwne skurcze. Myslalam, ze to te BH ale oprocz twardnienia brzucha mam tez taki miejscowy bol, jakby mi mlody w jednym konkretnym miejscu uciskal ale jednak nie widzę zadnego wybrzuszenia od niego ma brzuchu wiec juz sama nie wiem co to. Mam to od soboty. W sobotę tylko raz czy dwa, dzis tez ale wczoraj troche czesciej, nie przez caly dzien. Dodatkowo mam czasem takie uczucie parcia na caly dol-jak dlugo poleze i wstane, zwlaszcza mp na toalete ale to mam juz dluzej a moj maly od samego początku nisko sirdzi wiec zwalam to na to. Generalnie jestem troche posrana. Na szczescie jutro mam wizyte u lekarza, czekam na nia jak na zbawienie...

I juz nie wiem gdzie zaczyna się panika a gdzie olewanie sprawy :(

Mialam dluga szyjke 4 cm i porzadnie zamknieta i mam nadzieje, ze to nie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane-trzymam kciuki za Was! Wysyłam same pozytywne myśli! Musi być dobrze! I nie żegnaj się tylko po prostu odetchnij na chwilkę.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u mnei tez jakies dziwne rzeczy, mam czeste skurcze przez dzien i twardnienie brzucha, no i to ciagle parcie na miednice, nie moge sie przez to zalatwic ani wysikac bo mam wrazenie ze jak mocniej przycisne to mi wszytsko poleci. Ale sprawdzali mnie pare dni temu i tez wszystko pozamykane.
    To parcie to pewnie przez to ze juz sie dzieciaki glowkowo ulozyly i takie uczucie to daje. Ale mam wrazenie ze nie bylo az tak silne w pierwszej ciazy.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane trzymaj się. Wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane powodzenia! Trzymamy mocno za Was kciuki!
    Ja do porodu jechalam najpierw taksówką, bo nie mielismy tam auta, a to była 5 rano wiec nie chcielismy budzic rodziny. Potem wróciliśmy do domu po 12 godzinach tez taksowka ale jak juz skorcze mialam w domu co 5min to zadzwonilismy po meza siostre i ona nas zawiozla. Zwijalam się z bólu i dlatego nie chciałam żeby obcy facet w taksowce na mnie patrzył no i bałam sie odejscia wod po drodze. Dojechalismy, urodzilam dopiero 4h później a wody przebił mi lekarz. Teraz napewno bede czekac na skorcze co 3-5 min. Wczesniej nie pojade do szpitala. Maz mnie zawiezie. Tez na chwile obecna bardziej martwie sie co synkiem w ttm czasie zrobimy. Dojechac napewno zdazymy. Juz teraz wiem, ze to nie sa takie akcje jak w filmach, ze po 2 skrurczu odchodza wody i za 10 min dziecko jest na swiecie hehe.

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane trzymajcie się tam, pamiętaj jesteś pod opieką lekarzy i na pewno zrobią wszystko by wam pomóc. Dawaj nam tu znać od czasu do czasu.

Skarb kochana odezwij się co u was bo wszystkie się tu martwimy.

Ja melduję się też już po wizycie, wszystko super serducho przepływy szyjka miałam też robione już ktg. Zalecenia bym za 3 tygodnie odstawila acard. No i muszę zwiększyć ilość magnezu do 6 tabletek dziennie i przepisane mam żelazo bo morfologia jest obniżona. A no i nasz szkrab waży 1,9 kg więc kawał chłopa już z niego :) następna wizyta 18.03. No i w sumie schudłam 0,5 kg a w sumie 7kg na plusie od początku ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:06

Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, Oleander, Nistera, Izka37, MaMaMi83, Ciasteczko777, Biała Azlia, Milka1991, Chusy, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Pestkkaa, Paula_071, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Jutro wizyta powiedz co i jak niech dla pewności Cię zbada ginekologiczne , mnie ostatnio ciągle plecy bolą a raz tak miałam że właśnie czułam to parcie na pęcherz , byłam nie dawno na wizycie i wszystko tam szczelnie zamknięte . Dominik pewnie lubi straszyć mamę i " stwarzać takie sytuacje " .

Verbena Ale sporego macie synka ❤️ , wow na prawdę spora i piękna waga ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:53

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane mam nadzieję, że jesteś pod najlepszą opieką, trzymaj się tam

Dziewczyny to uczucie parcia to macie tak jakby na szyjkę czy w samym dole brzucha? Bo u mnie na dół brzucha, wieczorami.
    W ogóle urofuzjoterapeuci odradzają parcie na siusiu zawsze, aby w przyszłosci nie było problemu z "wypadaniem" wewnętrznych narządów rodnych

Verbena lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane trzymaj się tam, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szyjke parcie i na odbyt. Takie mam wrazenie przynajmniej i to nie cały czas a po nocy lub dlugim lezeniu/siedzenih.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciezko mi powiedziec gdzie ja to czuje.. raczje w dole brzucha takie silne parcie na miednice.

Jakbym nie parla na siku to sie w ogole nie moge wysikac.. :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary/ przesyłam dużo pozytywnej energii- bądź dzielna i nie daj się złym myślom!! Trzymam kciuki i walcz o każdy dzień !
    4me/ ja tak pisałam że miewam / parcie na szyjkę trochę kłucie rozpieranie.. dr mówiła że tak bywa - zweryfikuj u lekarza. Nie nadwerężaj się i dużo odpoczynku! Kiedy w końcu zwolnienie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:11

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera przez przypadek polubiłam twój post. Ja mam taki jakby ucisk na brzuch nie na szyjke zwłaszcza jak mi brzuch twardnieje to czuję jak mi wszystko w dół ściąga.

Szczęśliwa no kawał chłopa z wagi termin wychodzi nam 2 tyg prawie do przodu. Dziś mamy 30+6.
    Chciałam dodać zdjęcie ale przez telefon coś mi nie wychodzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:11

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena ale klocuszek :D Moja corka sie urodzila z taka waga prawie :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane trzym się tam ! Jesteśmy z Tobą. Bądź dobrej myśli. Twój maluszek jest duży. Wiadomo, każdy dzień jest ważny, ale jakby co to już na pewno by sobie poradził ! :* Staraj się pisać, bo będziemy się martwić. Nie musisz czytać ale pisz co u Was :*

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ