X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me asparagin ma więcej potasu niż magnezu, zapytaj co poleci gin, ale ja szczerze mogę polecić magne b6 biorę od ponad miesiąca, 2x2, a czasem 3x2 kiedy np. powieka mi drga. Póki co żadnych skurczy i objawów niedoboru.

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na allegro siedzę i chyba za dużo rzeczy zaczyna mi się podobać. Hehhe

KinderBueno lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi się trochę za bardzo zaczęła ta wyprawka dla malucha podobać :D Tylko bym do koszyka wrzucała i wrzucała :D Tatuś otworzył konto i pozwala kupować i na córeczce nie oszczędzać to się jakoś przyjemniej to ogarnia haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam żeby Wasze porody trwały jak 2 tv - wody odeszły i od razu akcja, ale niestety tak bywa raczej rzadko. Nawet przy kolejnym porodzie, moja przyjaciółka rodziła trzeci raz i właśnie zaczęło się od chlusniecia, a skurczy nie było przez 24h! Także czy zacznie się od wód (oby nie) czy od skurczy, to nie radzę jechać jak te skurcze nie będą już co 3 no max 5 min ale takie konkretne. A od pierwszych skurczy do tych już regularnych, które będą Wam rozwierac szyjkę, może minąć naprawdę duuuuuzo czasu i to w dniach, nie godzinach ;) Także o ile ktoś nie ma szczęścia, jak moja druga psiapsi, że od pierwszego skurczu po pół miała 8 cm, to na prawdę zdąży sobie spokojnie poczekać w domu aż mąż skończy pracę i Cię zawiezie do szpitala. Ja się mga cykam żeby znowu nie jechać za szybko dlatego chcę mieć swoją położna, przyjdzie, zajrzy i stwierdzi ile mamy cm rozwarcia, czy się zbierać, czy czekać ;)

kama2784 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam, nie dobijajcie mnie!!!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde właśnie! Położna, ja mam 10 min od domu przychodnie. Jak zacznie się coś w godzinach jej pracy to chyba mogę do niej podejść, albo zadzwonić i poprosić o pomoc. Jutro się z nią widzę to dopytam o to. Myślę, że my pierworódki to trochę gorzej z tym rozpoznaniem będziemy miały i być może dlatego za wcześnie pojedziemy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Nie no, to nie wina Puszka :D Jej lista jest wręcz idealna! Takie są ceny... niestety... :D ja na razie robię koszyk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:01

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam tych zakupów robić w stacjonarnych aptekach, dwa razy tyle by wyszło.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszyk w gemini mam gotowy czekam na przyplyw gotówki:P mam cos na ok 710 zł. Ale praktycznie cala higieniczna wyprawkę mam dla siebie i malego do tego laktator ,podgrzewacz do butelek, zestaw butelek roznych pojemności i leki. Kosmetyki to bardziej rossmann

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdroższe u mnie to katarek, termometr elektr ... nie doszłam nawet do butelek, laktatora, inhalatora .. o losie .. już mam dosyć
    szczęśliwa - Poka listę :) !!!!

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAh.. no jak z laktatorem i podgrzewaczem itp itd to pewnie ze moglo wyjsc 600-700.. bo tak sie zastanawialam jak Ciacho rachunek narabalo za 600 za oliwke i krem do pupci :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    AAh.. no jak z laktatorem i podgrzewaczem itp itd to pewnie ze moglo wyjsc 600-700.. bo tak sie zastanawialam jak Ciacho rachunek narabalo za 600 za oliwke i krem do pupci :D
    Nie mam tego jeszcze .. :(
    Termometr i katarek - 150 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:23

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moj koszyk laktatora nie zawiera, nawet butelek hehe. Nie mam pojęcia jakie kupić. W ogóle to na początek są potrzebne? Jeśli uda się karmić to chyba lepiej potem dokupić, co sądzicie?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    No to moj koszyk laktatora nie zawiera, nawet butelek hehe. Nie mam pojęcia jakie kupić. W ogóle to na początek są potrzebne? Jeśli uda się karmić to chyba lepiej potem dokupić, co sądzicie?
    Moj też nie :( mój to koszyk Puszka ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:32

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, mozna poczekac z laktatorem jak ci dobrze karmienie pojdzie. Zawsze mozna sciagnac pokarm recznie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Najdroższe u mnie to katarek, termometr elektr ... nie doszłam nawet do butelek, laktatora, inhalatora .. o losie .. już mam dosyć
    szczęśliwa - Poka listę :) !!!!
    Ja mialam slownie dwie butelki na poczatek - 1 mala i 1 duza.obydwie aventu. Stwierdziłam, ze jak nie bedzie chcial pic to pojadę i kupie cos innego dopiero. Zwlaszcza, ze przeciez stawiamy na KP.

Edit:a nie sorry kupilam jeszcze doktora browna antykolkowa na wszelki wypadek! I to było bez sensu bo ani razu nie uzylam ;)

Za to bez laktatora sobie nie wyobrażam. Ale to ja bo mialam problem z laktacja na poczatku... Mialam laktator, ktory mimo, ze elektryczny byl do D i nie dawal rady jakis avent czy canpol-nie pamiętam. Szpitalny byl zepsuty i maz bo calym dniu katorgi jak juz mi rozwalalo piersi a mleko nie lecialo o 23 jezdzil i pozyczal po znajomych bo do rana bym chyba padla z bolu. Polozna laktacyjna zaczela mi ręcznie sciagac mleko to na następny dzien jak laktacyjna z drugiej zmiany zobaczyla jak recznie ściągalam to sie za glowe zlapala, ze tak to ja sobie kanaliki popekam i mleka nie bedzie w ogole.a na pewno robilam tak jak pokazala to pierwsza bo nawet inne dziewczyny z sali zlecialy sie patrzeć i uczyc jak to sie robi i pozniej potwierdzaly, ze tak nas uczono. ;)

Takze ja tym razem tylko z laktatorem i do tego takim z gornej polki. Wole wydac kase i drugi raz nie przezywac tego koszmaru ;) po tych przygodach ufam juz tylko medeli swing, ktora mnie uratowala. Niestety bo kosztuje majatek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto mieć pod ręką tzn w razie awarii może mąż dowieźć, bo jak będziesz miała nawał i bedziesz potrzebowała na już laktatora to zbawienie, a czasami mężowie kupują co jest i nie dość, że słabej jakości to jeszcze drogo.
    Polecam tylko eletryczne. Canpol easy start(200), lovi-one są dwa w jednym można z nich zrobić i elektryczne i ręczne super jest prolactis(350), albo expert(500), ale to już gorsza cena.
    Nie kupować mini electric z medeli, jest i tak drogi ponad 300, a jest jednej fazy, często się silniczek zalewa, jest głośny jak traktor i raz miałam tak poranione sutki u kobiety w życiu czegoś takiego nie widziałam, niestety, ale ten lejek jest taki plastikowy...
    medela swing już spoko, ale najdroższa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:46

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo smoków, butelek, pojemników na mleko matki, nakładek na sutki, femaltikerów, nawet laktator w mojej kolekcji się znalazł, ale ja to dostałam/wygrałam w konkursach dla położnych, więc nie sądze, żebym tyle tego kupiła, chociaż laktator bym kupiła, jak nie wygram do maja elektycznego to kupię ;) bo ten co mam to ręczny

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie laktator wole miec na ten nawal albo pobudzenie a jak nie bedzie potrzebny i wogole go nie uzyje to sprzedam:)

Ciacho jutro Ci napisze wszystko co mam w koszyku. Ja chyba nie wsadzilam jeszcze termometru bezdotykowego

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mam ręczny w domu i bardziej myślałam czy od razu w elektryczny inwestować czy może spróbować na początku tym. Doświadczenie z laktacją mam minimalne, po poronieniu nagle miałam taki nawał pokarmu, myślałam wtedy, że mi rozsadzi piersi, ręczny się spisał i pomógł trochę, ale ja wtedy zwalczałam laktację, a nie pomagałam jej się rozkręcić więc to też inaczej. Domyślam się, że przy takiej laktacji po porodzie może być dużo gorzej. Może jednak mąż podoła i wtedy kupi ten canpol easy start elektryczny jak okaże się, że jednak będzie potrzebny.

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ