Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak sie nazywaly te podpaski do sprawdzania czy wody sie sacza? Mozna to robic tez jakimis papierkami lakmusowymi?
Chce sobie cos kupic na wszelki wypadek bo jak przyjdzie dzien, ze sobie wkrece saczenie to bedzie problem by to kupic gdziekolwiek stacjonarnie pewnie...
-
MaMaMi83 wrote:Puszku daj ta twoja litanie z Gemini hihiih jeszcze raz.
Zastanawiam się nad butelka??? Tyle tego teraz jest. Kiedyś był tylko canpol i wtedy wchodził Avent ale był mega drogi.
Smoczki jakie? Skłaniam się nad lovi dynamicznym. Choć z moją młoda przerobiłam chyba wszystko co wtedy było na rynku a jak już wybrała sobie kształt to potem ciężko było zmienić na większy rozmiar
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar XL, 2 sztuki
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
AKUKU, zestaw do manicure, od urodzenia, 1 opakowanie
AKUKU, szczotka i grzebień z naturalnego włosa, A0307
Vigantol 20 000IU, krople doustne, roztwór, 10ml
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 100ml
Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
JORDAN, szczoteczka do zębów dla dzieci, Step 0-2 lat, soft
ZIAJKA, pasta do zębów dla dzieci z Xylitolem, 50ml
LANSINOH, lanolina, 40ml
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki
Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk
Pedicetamol 100mg/ml, roztwór doustny, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 30ml
Termometr bezdotykowy, Microlife NC 200
MUSTELA Bebe Enfant Liniment, z pompką, emulsja oczyszczająca do okolicy pieluszkowej, 400ml
KATAREK Plus Complete, aspirator do nosa, 1 sztuka + fizjologiczny roztwór soli, 5x5ml
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn z dozownikiem, 250ml
Cebion 100mg/ml, krople doustne dla dzieci od 28 dnia życia, 30ml
to wszystko po jednym opakowaniu.
Mam jeszcze:
1 op enemy
szczotka do czyszczenia wężyka do katarka
opakowanie soli fizjologiczne 50sztuk takich małych po 5 ml
opakowanie gazików zwykłych
hipp balsam
dwie paczki podpasek na noc
wkładki laktacyjne mam z lovi
dwie oliwki (ale ja je dostałam)
smoczki i butelki i pojemniki na pokarm i laktator też dostałam od lovi własnie
z rossmannbabydream:
opakowanie podkładów takich 60x60 na łóżko
żel do kąpieli
krem z tlenkiem cynku do pośladków
krem z filtrem uv
jedna paczka mokrych chusteczek
patyczki z ogranicznikami
takie duże płatki kosmetyczne
szczoteczki do dziąseł na palec co się nakłada;)
Ja nie chcę dawać smoka, ale mam lovi i mam, ale je dostałam, więc wiecie. Butelki też mam lovi i mam
-
4me wrote:Dziewczyny jak sie nazywaly te podpaski do sprawdzania czy wody sie sacza? Mozna to robic tez jakimis papierkami lakmusowymi?
Chce sobie cos kupic na wszelki wypadek bo jak przyjdzie dzien, ze sobie wkrece saczenie to bedzie problem by to kupic gdziekolwiek stacjonarnie pewnie...
Na allegro masz4me lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Dziewczyny jak sie nazywaly te podpaski do sprawdzania czy wody sie sacza? Mozna to robic tez jakimis papierkami lakmusowymi?
4me jak chcesz na szybko kupic to były dostepne w aptece Gemini np. na Starowiejskiej. Nazywały sie AmnioCheck.
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja Wam wrzucę linki z ali:
- butelka do mleka na drugą pierś (z jednej pije dziecko, a z drugiej zazwyczaj cieknie, więc żeby nie marnować mleka można je zebrać) https://pl.aliexpress.com/item/Silicone-Breastfeeding-Manual-Nursing-Strong-Suction-Reliever-Breast-Pumps/32733156044.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6e9b5c0fl0hwHW
- przetestowałam chyba z 7 elektronicznych termometrów, moim zdaniem jednyny który dorównuje rtęciowemu to:
https://pl.aliexpress.com/item/Oryginalny-Xiaomi-Mi-Domu-Mijia-iHealth-Kliniczne-Termometr-Gor-czka-Dok-adne-Cyfrowe-Podczerwieni-Bez-Kontaktu/32843782640.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fCJrqkY
- a tu coś dla "mam", czyli szczotka, która jest bardzo polecana na grupach osób dbających o włosy. Moim zdaniem super czesze i nie plącze włosów
https://pl.aliexpress.com/item/Abody-Bristle-Nylon-Detangle-Hairbrush-Women-Hair-Scalp-Massage-Comb-Wet-Hair-Brush-for-Salon-Hairdressing/32664190023.html?spm=a2g0s.11045068.rcmd404.2.269756a4N8IHID&pvid=25d8373b-9e88-4ff1-80d1-8bb6ba5e9e2d&gps-id=detail404&scm=1007.16891.96945.0&scm-url=1007.16891.96945.0&scm_id=1007.16891.96945.0
- zamówiłam jeszcze tę zabawkę, ale jeszcze do mnie nie doszła:
https://pl.aliexpress.com/item/Rabbit-baby-music-hanging-bed-safety-seat-plush-toy-Hand-Bell-Multifunctional-Plush-Toy-Stroller-Mobile/32212764152.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fuGPt9z
Pani Moł lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyaktyde85 Trzymam mocno kciuki i powodzenia
.
Ale dziś ładnie tylko że zimno jak diabli , kolejna noc niestety nie przespanaja to już nie wiem co to znaczy się wyspać Ania Mi w nocy zwymiotowała
, już mam tego dość nic takiego nie zjadła dałam jej serek potem soczek zjadła jeszcze dwa chrupki , po jakimś czasie dałam jej leki i cały sok zwróciła tyle razy go piła i nic nie było a teraz takie coś oby więcej to się nie powtórzyło . Ja wręcz" umieram " na ból pleców ani usiąść ani położyć się na pewno nie są to nerki ani korzonki dość też nie wiem jak mam czasami tego dość . Zaprowadziłam dziś dziewczynki do przedszkola i szkoły zaczęło się znów wymyślanie
na jutro Marysia ma przynieść tam mąkę , 4 cukry waniliowe i kostkę margaryny będą mieć dzień gofra , potem w ten Czwartek będą mieć wycieczkę do jakieś tam piekarni plus zoo , no niech jedzie tylko plecaczka nie ma żadnego
a miałam jej kupić
, w sklepie nie będę kupować bo za sam plecaczek 100 zł
trzeba zapłacić
, kiedyś dla synka chciałam kupić i tyle kosztował , a na OLX nawet i za 20 zł znajdę
. Samopoczucie takie sobie chciałabym już Maj
. No i witam się już w 29 tc ❤️ ❤️ ❤️
.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ciasteczko777, Izka37, Pestkkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejo
Puszek ja nie kupowałam. U mnie było kp na 100% więc te rzeczy do butelek byłyby zbędne.
Inhalator/nebulizator kupiłam po porodzie, przy pierwszej infekcji. Ale jak ktoś chce to może kupić już teraz bo i tak na pewno się przydaprzyszło moje gemini i termometr
A dziś wizyta ! O 16.45
Aa i zaczynam 29tc Jupii. Na wadze +12kg. Na szczęście przystopowalo teraz bo przez miesiąc wyszło tylko 1,2 na plus. Ale ja mam na odwrót jak większość. Na początku tyje jak szalona a potem się to hamujeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:19
Szczęśliwa Mamusia, Pestkkaa lubią tę wiadomość
-
Laktator koniecznie
mam ręczny,ale chce elektryczny ;p
sterylizator nie, podgrzewacz nie, zakładam karmienie piersią, a w razie w zawsze można dokupić
Milka nie kupiłabym tych butli, ja je dostałam na jakichś konferencjach i od innych przedstawicieli ;p
Jaki inhalator polecacie?
Ja termometr biorę microlife nc 200
Powodzenia na wizytach
Dziewczyny waga zależy od tego od ilu zaczynaliscie, ja przed ciążą miałam nadwagę i nie mogę przywalić itp ;p a jak ktoś mniej ważył wiadomo, że więcej przybierze;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:27
Milka1991 lubi tę wiadomość