X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku też tylko kp, dziecko z żadnej butelki nigdy nie piło, zresztą nie ma co kupować kolejnej, bo jest ta z laktatora przecież do użytku. I ja też laktator kupuję obowiązkowo i to elektryczny, na ręcznym można się zajechać, zwłaszcza jak ma się nawał.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy laktator można kupić używany? Nie wiem jak wygląda laktator, czy on ma jakieś końcówki które można dokupić nowe? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy coś macie, tzn jakieś „wycieki” czy co.. bo moje cycki to Sahara :( jestem zdruzgotana.. przez ten dziedziczny niedorozwój gruczołu - czy to serio się dziedziczy i nie ma szans, że jednak będę mogła kp :( szukam jakiś znaków że produkcja tam jest gotowa do startu, ale póki co nic .. boję się terroru kp że w szpitalu będą krzyczeć na mnie że się nie staram i to dlatego nie mam kp ..

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od położnej wróciłam, omawiałyśmy plan porodu, pytałam kiedy jechać itd. Mówiła żeby jechać dopiero jak odejdą wody, bo właśnie wiele mam panikuje jak się lekkie skurcze zaczynają i za wcześnie jadą. Nie wiem jak ja to wszystko odróżnię, ale będę się starać haha :D W szpitalu, w którym chcę rodzić nie ma znieczulenia tylko gaz, ale na to się nie zdecyduję, bo trochę strach jak odlecę po nim :D Wyposażenie dziecka zapewnia szpital, ubranka i takie tam, mówiła, że najlepiej mieć tylko do wyjścia swoje, bo te do przebrania mogą przypadkiem zostać zabrane do prania i już nie odzyskam :D Nie ma problemu z lewatywą, jak poproszę to mi zrobią uf :)

Asiul ja bym się bała laktator używany kupować. Jest to każdego prywatna decyzja, ale ze względów higienicznych jak dla mnie to tak opcja odpada.

Ciasteczko żadne wycieki na tym etapie czy ich brak o niczym nie świadczą :) Mi kilka razy zdarzyło się mieć kropelki na staniku i teraz nadal nic. W poprzedniej ciąży po poronieniu choć lekarz mówił, że na tym etapie (13tc) nie ma możliwości, że mleko się pojawi u mnie jakoś się pojawiło i to nie mało. Także nie da się tego przewidzieć. Myślę, że porady od Puszka będą bardzo ważne i warto się nimi posiłkować przy próbach karmienia :) Nie stresuj się tym, stres nie pomaga w laktacji, wręcz przeciwnie. Bądź dobrej myśli, co będzie to będzie, czy będziesz karmić czy nie i tak będziesz super mamą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:23

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, mozna kupic uzywany laktator a dokupic same czesci ktore sie stykaja z cialem, te lejki gumowe itp.

Ciacho u mnie nigdy nie ma siary w ciazy, ani w tej ani w poprzedniej. Malo tego bylam przekonana, ze w ogole nie mam pokarmu ale polozna mi pokazala jak cycki rozmasowac i gdzie scisnac i poszlo mleko, a po dwoch dniach mialam nawal i sie obudzilam w mokrej do pasa koszuli, czego sie zupelnie nie spodziewalam. Takze nie przejmuj sie w ogole tym ze teraz ci nic nie leci. I najlepiej zostaw piersi w spokoju, lepiej sie teraz sutkami nie bawic bo stymuluja skurcze : )

Iwwk, ja przez to ze moj porod byl wywolywany (bo te skurcze ktore mialam jak przyjechalam do szpitala to oczywiscie jakies straszaki byly), to dalej nie wiem kiedy do szpitala jechac ;D
    Bede czekac jak najdluzej, ale znowu sie czuje jak pierworodka. I w ogole to zaczynam 30 tydzien, hurra!

Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, Pestkkaa, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:

Asiul ja bym się bała laktator używany kupować. Jest to każdego prywatna decyzja, ale ze względów higienicznych jak dla mnie to tak opcja odpada.

Myślałam że może ma jakieś końcówki które można wymienić, ale trudno w takim razie trzeba będzie zainwestować kilka stówek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszka to ja chyba przygarnę na pierwszy tydzień XD Puszku -pakuj walizkę !!!❤️

puszek369 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul jeśli jest opcja wymiennych elementów to może warto, tylko czy wtedy ten używany i dokupienie nowych części nie wychodzi drożej? Nie wiem, może któraś z dziewczyn będzie lepiej wiedziała :D Canpol Easy Start elektryczny nie jest jakoś strasznie drogi, poniżej 200 zł kosztuje :)

Puszek to by się przydała każdej żeby ocenić czy już rodzimy czy nie haha :D Tylko kto by się nią wtedy zajął :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:29

Ciasteczko777, puszek369, Asiul, Fikus lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku trzeba cie sklonowac najwyrazniej, innej opcji nie ma ;D

Ciasteczko777, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Oleander, MaMaMi83, Veri lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Każdy poród ciężko przewidzieć co i jak i kiedy się zacznie , np jak rodziłam po raz 3 to wszystko zaczęło się w domu tam wstałam no wiecie co przystaliśmy się potem obiad spacer , po spacerze jak przyszliśmy to tam oglądaliśmy sobie tv:-P , i nagle poczułam że wiecie co siku mi się chce a nie dawno co robiłam , no nic idę do WC a tu chlup wody mi poleciały , ja spokojna opanowana mówię mężowi co i jak a ten najlepszy to co już rodzisz :-P wszystko tak na spokojnie przechodziłam chciałabym aby mój 5 poród też tak wyglądał aby szybko urodzić marzenie ;-) .

Ja laktator nam nowy tylko muszę go wyparzyć przy ciąży z synkiem miałam używany od cioci dostałam ale wtedy byłam młoda miałam 17 lat to o kp miałam zerowe pojęcie .

Ja miałam różne przeboje z kp i nie ma też wiecie nic na siłę jak nie kp to też nie ma wielkiej tragedii , ja Gabrysię karmiłam od samego początku mm i jaka cudna dziewczynka urosła , sama wiem jako mama 4 dzieci że kp jest najważniejsze przy Gabrysi nie miałam nic a nic pokarmu a wszystkiego próbowałam i herbatki nie herbatki nawet z butelki nie chciała mi żadnej pić , groziło jej odwodnienie ale dzięki radzie koleżanki kupiłam butelkę z Lovi i to uratowało naszą sytuację , od razu złapała i piła Anię też dokarmiam mm gdyż mój pokarm jej już nie wystarczał , ja oczywiście jestem przy kp ale nie nastawiam się na to aż tak nie wiadomo nigdy jak to będzie wyglądać .

Ciasteczko777, puszek369, Oleander lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Puszku trzeba cie sklonowac najwyrazniej, innej opcji nie ma ;D
    Jestem za !!!!!! XD

puszek369, Oleander lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora, to tylko część jest dostosowana do wielu pacjentek (te klasy szpitalnej), moim zdaniem to jest a tyle osobista rzeczy, że warto kupić nowy, mimo że pacjentki w ciaży są super badane to nie wiecie czy tam gronkowiec w tym laktatorze nie siedzi, albo inne dziadostwo;) nie chce straszyć, ale laktator nowy, tak jak materac do łóżeczka, czy buty dla dziecka uwazam, że te rzeczy muszą być nowe.

Ciasteczko dobrze, że masz termin na początek maja, a ja na koniec ;D

Co do małej ilości pokarmu jest dużo różnych pomocy np sns
    https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/karmienie/system-wspomagajacy-karmienie

Pamietajcie to, że nie widać mleka/laktator mało ściągnie to nie znaczy, że mleka nie ma tylko to czy dziecko przybiera/moczy i brudzi pieluchy mówi czy się najada, jak jest oki to jest oki ;)

Ciastko masz lekturę na dzisiaj !! https://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html ;)

NAJWAŻNIEJSZE:
    PIERŚ TO FABRYKA NIE MAGAZYN ;) Jest popyt jest podaż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:48

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, 4me, Veri, Pantera lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia - wiesz co, z przyjemnością czyta się Twoje posty, piszesz zawsze tak „fajnie”, tak szczerze od serca, bije z nich takie ciepło i optymizm ❤️ Potrafisz pocieszyć tak naturalnie i szczerze, przeszłaś tak wiele i też macierzyństwo w tak młodym wieku musiało to być wyzwanie :) jesteś wzorem i Twoje dzieciaczki mają szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:46

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mamusia - wiesz co, z przyjemnością czyta się Twoje posty, piszesz zawsze tak „fajnie”, tak szczerze od serca, bije z nich takie ciepło i optymizm ❤️ Potrafisz pocieszyć tak naturalnie i szczerze, przeszłaś tak wiele i też macierzyństwo w tak młodym wieku musiało to być wyzwanie :) jesteś wzorem i Twoje dzieciaczki mają szczęście.

Aż się wzruszyłam dziękuję moja droga ❤️.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Puszka to ja najzwyczajnej kocham ❤️
    Dziękuję Ci kochana :*

puszek369 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn śledźcie konkursy ;) ja wzięłam udział w tym trzymajcie kciuki ;)
    http://www.konkursowemamy.pl/2019/02/wygraj-laktator-elektryczny-swing.html
    Na forum lovi Co miesiąc jury złożone z ekspertów marki LOVI przyznaje 10 nagród użytkownikom, którzy w danym miesiącu wyróżnili się na forum, dzieląc się wartościowymi informacjami z innymi użytkownikami.

Można też wiele do przetestowania wygrać tylko trochę trzeba w tym siedzieć ;) ps ja wygrałam tylko w lovi ;p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez Puszka to jak bez reki:). Czasmai sie boje że zamęcze naszego Puszka pytaniami, no tak to jest jak ktos jest w czymś dobry i ma wiedze.

Ciastko-czytałam że słod jęczmienny jest dobry, więc już zazyczyłam sobie Bavarke:).
    Ja mam małe cycki, no ale może mnie miło zaskoczą. No zobaczymy, nie ma co sie stresowac bo stres produkcji nie sprzyja. Słoneczko, Bavarka i poleci samo:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Bez Puszka to jak bez reki:). Czasmai sie boje że zamęcze naszego Puszka pytaniami, no tak to jest jak ktos jest w czymś dobry i ma wiedze.

Ciastko-czytałam że słod jęczmienny jest dobry, więc już zazyczyłam sobie Bavarke:).
    Ja mam małe cycki, no ale może mnie miło zaskoczą. No zobaczymy, nie ma co sie stresowac bo stres produkcji nie sprzyja. Słoneczko, Bavarka i poleci samo:).
    :D ale chyba nie ta Bavarka:
    https://www.amazon.de/Bavarka-8001-BAVARKA-Bavarian-Wodka/dp/B009RUL242
    :) Izka, Puszku, Chusy - pocieszacie :) też chciałabym się miło zaskoczyć i trysnąć niczym mleczne źródło XD
    Kp to takie praktyczne - nie potrzeba butelek, sprzętu itp - bierzesz i karmisz :)

Chusy, Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka to że małe to nie wyznacznik, też mam małe nawet bardzo (małe A)
    A przy synu to leciało jak z kranu , nie raz biedny się zakrztusil bo zaczął ssać wypadła pierś A tu samo dalej leciało, wszystko wkoło mokre :D

Izka37 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho:)ta Bavarka to może za rok. Chodiz o piwo bezalkoholowe, hehe. Głodnemu chleb na myśli.
    No kurde cos musi trysnąc, hehe. Ja sie łudze że jeszcze mi coś urosną...daje im szanse. A Ty tam Ciacho nie gmeraj nimi, to sobie zostaw już bliżej terminu.

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ