X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Izka to że małe to nie wyznacznik, też mam małe nawet bardzo (małe A)
    A przy synu to leciało jak z kranu , nie raz biedny się zakrztusil bo zaczął ssać wypadła pierś A tu samo dalej leciało, wszystko wkoło mokre :D

Nistera-dajesz nadzieje, ja tez mam początek alfabetu.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho sie nam dzis zrobilo poetyckie :D
    Bedziesz tryskac niczym mleczne zrodlo. Bedziesz fontanna laktacyjna. Bedziesz mlecznym dynamitem!

Komisarz Ryba dla Ciacha - klikaj w linka

:D

Nistera - u mnie tez A, a mleczarnia byla :P Wprawdzie krotko ale to moj blad, nie mleczarni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:24

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale tu miłości dużo dziś, chyba więcej niż w Walentynki :D <3
    Gdzie taka piękna pogoda, na Śląsku ponuro zimno i wieje złem :(
    Ja też nie mam jeszcze żadnych wycieków z piersi ale za to znów urosły :o i co znów mam staniki wymieniać?? Korci mnie zeby uwolnić biust i chodzić bez stanika w ogóle :D

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja wam moge spokojnie polecic ten termometr z Rossmaxa, bezdotykowy. Swietnie sie u mnie sprawdza do tej pory : )
    Tez go mam. Kupowałam na gemini, dziala bez zarzutu od ponad 3 lat :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ciacho sie nam dzis zrobilo poetyckie :D
    Bedziesz tryskac niczym mleczne zrodlo. Bedziesz fontanna laktacyjna. Bedziesz mlecznym dynamitem!

Komisarz Ryba dla Ciacha - klikaj w linka

:D

Nistera - u mnie tez A, a mleczarnia byla :P Wprawdzie krotko ale to moj blad, nie mleczarni.
    Noooo - coś dzisiaj jestem „romantic”
    XD popłakałam się aż XD ha ha!! Dziękiiiiii ❤️

Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie będziemy tryskać mlekiem ! Z takim nastawieniem do porodu i laktacja się sama rozkręci, a wszystkim tym wrednym położnym (jeśli się takie trafią) gały zbieleją z nie do wierzenia :D

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten magne b6 na skurcze łydek to ile brać? Kupiłam sobie bo dziś w nocy mnie taki skurcz zlapal tak cholernie bolalo że dziś ledwo chodzę całą lydka mnie boli

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago po 2 tabletki do posiłku, jeśli wcześniej nie brałaś to raz dziennie wystarczy, a jak po dłuższym stosowaniu nie zobaczysz poprawy to dwa razy dziennie. Najlepiej do obiadu zażywaj i nie w towarzystwie kawy, czy herbaty i żelaza (gorsza wchłanialność).

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziewczyny czy Wy coś macie, tzn jakieś „wycieki” czy co.. bo moje cycki to Sahara :( jestem zdruzgotana.. przez ten dziedziczny niedorozwój gruczołu - czy to serio się dziedziczy i nie ma szans, że jednak będę mogła kp :( szukam jakiś znaków że produkcja tam jest gotowa do startu, ale póki co nic .. boję się terroru kp że w szpitalu będą krzyczeć na mnie że się nie staram i to dlatego nie mam kp ..
    Ciacho masz 36 lat, jak ktos na Ciebie bedzie krzyczal to powiedz mu kulturalnie lub mniej kulturalnie jak wolisz ;) zeby spier... ;)

Ciasteczko777, Milka1991, Izka37, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żelazo to akurat biorę bo muszę. :( to skoro będzie słabsza wchlanialnosc to może od razu dwie tabletki lykac?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi w ogole z tym terrorem na KP. Mega mnie denerwuje. Rozumiem do ZACHECANIA do karmienia piersia. Ale rzeczywiscie w Polsce zachecanie przeszlo w zmasowany hejt na osoby, ktore nie chca kp. Troche to nienormalne.

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago łykaj żelazo do innego posiłku, żeby było w odstępstwie czasowym. Ja np. rano do śniadania jem witaminy w nich żelazo, a do obiadu(2tabletki) i kolacji(2tabletki) magnez. Moim zdaniem na początek wystarczy czy raz dziennie do posiłku 2 tabletki. Później możesz zwiększyć dawkę 2 razy dziennie 2 tabletki.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao91 Na mnie to chyba żaden magnez nie działa , najpierw brałam Magnezin Comfort i to 4 tabletki i nic nie pomogły , potem właśnie przeszłam na magne B6 no widać trochę poprawy , ale i tak mam te skurcze w łydkach będę 10 Marca na wizycie to z ginem to skonsultuję może coś jeszcze lepszego poleci .

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A myslalam, ze ja tu bede ostatnia z L4 a tu prosze. Ja dzis ostatni dzien a wy tu jeszcze po jakis szkoleniach jezdzicie i wracacie po L4 do roboty jeszcze :D

Aktyde Ty chyba do końca lutego? A fiskus Ty?

W poniedziałek mam wizytę to wezmę l4

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nawet kropelki siary w ciazy nie miałam a karmiłam 12mc. Teraz tez nic nie wycieka.
    Puszka wszystkie tu pytaniami zawalamy i juz tak sobie pare razy myślałam, jak Ona kocha swoja prace. Zawsze odpisuje na kazde nasze pytanie obszernie i wyczerpująco. Szacun Puszek!

puszek369, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie troche balam po pierwszym porodzie, bylam taka potulna i grzeczna nawet jak ktos byl mega niekulturalny wobec mnie. Tym razem nie dam sie tak zastraszyć. Moze to tak jest, ze czlowiek odwazniejszy przy kolejnych dzieciach. Ja sie balam dac mlodemu smoczek w szpitalu... Teraz sobie mysle, ze to moja sprawa i moga mnie cmoknac...

Mlody jadl z piersi, ze smoczka przestał korzystac przed pierwszym rokiem zycia. Gada jak najety, wady wymowy nie ma i ma sie dobrze :)

Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja nie wiem o co chodzi w ogole z tym terrorem na KP. Mega mnie denerwuje. Rozumiem do ZACHECANIA do karmienia piersia. Ale rzeczywiscie w Polsce zachecanie przeszlo w zmasowany hejt na osoby, ktore nie chca kp. Troche to nienormalne.

Ooo i tu się z tobą zgadzam, ja tam wcale się nie nastawiam na KP, moja młoda nie chciał cycka więc nie walczylam sama z sobą i nią, leżała w inkubatorze tam jej dawali flache więc jak mi dali do piersi to ani ja ani ona nie dawalysmy rady. A stres wcale dobrze nie wpływa ani na dziecko ani na laktacje.
    W Polsce są dwa bieguny - pierwszy: jak to nie karmisz piersią????? Przecież to ma takie i takie zalety, robisz krzywdę dziecku.
    I drugi biegun: karmisz dziecko dłużej jak 1,5 roku to mówią ile masz zamiar jeszcze karmić to już takie duże dziecko dałabyś sobie spokój ileż można.....

Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Nistera lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja dalam swojej corce smoka ale po miesiacu wyplula i przerzucila sie na kciuka. Z reszta tak jak mamusia jak byla w jej wieku :P

Mnie to poprostu meczy, te wszystkie nagonki.. na kp, na uzywanie smoczka, na uzywanie lezaczkow, chodzikow, skoczkow, pchaczy i miliona innych rzeczy. Niecha kazda mama robi jak uwaza, uwazam ze matki na tyle kochaja swoje dzieci ze wiedza co dla nich najlepsze. I dziecko naprawde nie ucierpi od uzwania smoczka albo chodzika. W latach 80 ' wszystkie matki tego uzywaly i nie wyglada mi na to zeby nasze spoleczenstwo bylo szczegolnie pogiete, zdeformowane i z wyszczerbionym zgryzem.

MaMaMi, wlasnie rowniez nie walczylam jakos specjalnie o laktacje przy pierwszym dziecku. Bylam wystarczajaco pospinana tysiacem innych rzeczy i wlasnym bolem pologowym zeby jeszcze miec sily na kp, masowanie, przystawianie.. a i tak mi kazali dokarmiac bo corka miala hipotrofie.
    Tym razem sprobuje sie bardziej postarac ale bede duzo mniej zestresowana, m.in. dlatego ze to moje drugie dziecko i rece mi sie nie trzesa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 13:54

kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooj ja dziś miałam na temat terroru kp zwarę z bliską przyjaciółką, aż się obie poryczałyśmy. Ja generalnie bardzo chciałam kp ale przy córce nie było to łatwe - wcale nie ssała, traciła na wadze, potem ssała jakoś nie tak bo się ciągle krztusiła przy piersi, bywało ze po takim zakrztuszeniu ciągle ulewała, ja aż nerwicy dostalam, tak się bałam że znów spadnie na wadze, że jechałam na laktatorze, trochę na piersi, i trochę na mm. I nie czuję się z tego powodu pół-matką, cieszyłam się,że mimo wcześniactwa dziecko jest zdrowe. Ale teraz już mam namiar na dobrą doradczynię laktacyjną i mam nadzieję, że pojdzie lepiej. Aż mam wytzuty sumienia wobec córki, że za krotko karmilam, może nie dość mocno zawalczyłam. A tu jeszcze bliskie osoby na tym polu szpilę wbijają.. :(

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ago łykaj żelazo do innego posiłku, żeby było w odstępstwie czasowym. Ja np. rano do śniadania jem witaminy w nich żelazo, a do obiadu(2tabletki) i kolacji(2tabletki) magnez. Moim zdaniem na początek wystarczy czy raz dziennie do posiłku 2 tabletki. Później możesz zwiększyć dawkę 2 razy dziennie 2 tabletki.
    Ja żelazo biorę na czczo. Ok to będę brała np do obiadu lub do kolacji dwie tabletki.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ