X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane jesteśmy z Tobą, trzymajcie się tam. Jak czegoś potrzebujesz to daj znać.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane czuje ze wszystko będzie dobrze! Moze tak byc ze bedziesz do konca w szpitalu ale dzidzia jeszcze posiedzi:)

Ja mam coraz bolesniejsze te kopniaki boje sie zeby nie fiknal miednicowo bo gin mi mowil ze wtedy te ruchy sa bolesne i nie przyjemne

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, rozumiemy, że masz ważniejsze sprawy na głowie niż siedzenie na forum. Trzymajcie się dzielnie. Oby wszystko dobrze się skończyło <3

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może ma dolegliwości związane że zgaga ? :/ Jak sobie z nimi radzić skutecznie ?...od dwóch dni mi dokucza ten problem z paleniem i pieczeniem w przełyku i żołądku :(

Ojej Maryjane, to bardzo stresująca sytuacja mam nadzieję że lekarze to opanuja i wszystko wróci do normy. Widzę ze jesteś już w wysokiej ciąży nie poddawaj się. Trzymam również za Ciebie i dzieciątko kciuki i wysyłam sama dobra energię. Pozdrawiam

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder u mnie rennie. Zawsze mam w torebce i przy łóżku :D

KinderBueno, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkalam ze pisalyscie o dojezdzie do szpitala do porodu, a wiecie że ostatnio o to pytałam męża, co jak się zacznie A jego nie będzie w pobliżu A on właśnie do mnie powiedział " spokojne przecież są taksowki" :D i wiecie że całkiem się z tego zasmialam , bo jakoś przez myśl mi nie przyszło że on to śmiertelnie poważnie powiedział :)

Ale mam nadzieję że porody rozpoczną się w bezpiecznych godzinach kiedy nasi bliscy będą przy nas :)

Odpowiadając na pytanie ,obecnie pozostaje pod prywatną opieka lekarską, jestem z lekarza zadowolona natomiast zbyt mi się dłuży od wizyty do wizyty,ale to pewnie każdemu :)

Miłego wieczoru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Kinder u mnie rennie. Zawsze mam w torebce i przy łóżku :D

Oo widzisz nie wiedziałam że w ciąży można brać rennie,zatem jutro przy okazji zakupów również się w nie zaopatrze oby pomogło !:) dziękuję za podpowiedź :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od zawsze na zgage pomaga mleko. Zwłaszcza wieczorami kiedy jest najbardziej dokuczliwa lecę do lodówki biorę kilka łyków mleka i od razu jest lepiej ;)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbir, woda z cytryną, a jak to nie pomaga to jakieś miętówki. Wczoraj nie miałam miętówek, a przed snem złapała mnie okropna zgaga, tylko wodę z cytryną pod ręką miałam, co chwilę popijałam, małymi łyczkami. Po jakimś czasie przeszło, ale aż buzię otwieralam i ja "wietrzyłam" tak paliło :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko- koszyk w Gemini już mam 600 zł ... padnę... :D końca nie widać... ratunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane będziemy tu trzymać mocno kciuki za Was <3

KinderBueno mi pomaga zwykłe mleko :)

Jestem po treningu, wow dzisiaj był wycisk :D ramiona i pośladki uu wyczuwam zakwasy jutro

Ciasteczko haha dlatego ja zamówiłam paczkę za 400zł jakoś miesiąc temu a teraz już kolejny koszyk zapełniam :D mniej boli hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 19:04

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie kefir mleko czy jogurt naturalny to się u mnie sprawdzali do tej pory na zgage

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ciastko co tam zapakowalaś?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Wow Ciastko co tam zapakowalaś?
    Listę od Puszka :D serio...
    masakra.. nie wiem skąd te ceny :D hahahaha ratunku!!!

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie na mnie hihi ;) dlatego warto na tej melisie porównać, czy coś bo część jest taniej ;) i mówię kosmetyki babydream są spoko w składzie, więc po co przepłacać ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander cwiczenia, zakwasy??!?!!?? Wtf is this?
    Hehehe nie pamiętam kiedy ćwiczyłam a zakwasy mam jedynie od nocnych skurczy :D

Dziewczyny biore 1 tabletke slowmag na dzien i dalej miewam skurcze w lydkach. Zwiększyć, do ilu? Chyba jutro poprosze gina o cos mocniejszego, moze aspargin właśnie? On jest jakis mocniejszy chyba co? W ogole mam wrażenie ze to kiedys bylo na recepte ale pewnie coa mi sie pochrzanilo...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi będę zatem testowac wszystko co piszecie napewno coś mi pomoże :)

Rety czy komuś też wyprawka sprawia tyle trudności co mnie ? Wszystkiego teraz jest tak ogromny wybór że absolutnie nie wiem na co postawić co wybrać co się przydaje ,na co zwracać uwagę ,czasami aż popłakuje jak ja sobie poradzę :( szkoda że tak późno natrafiłam na to forum bo pewnie wy już wyprawki macie zrobione i nie chce tez wam.tu za duzo marudzic, A ja pracując obiecałam że po 30 tygodniu się tym zajmę - wykorzystując waszą wiedzę i doświadczenie chętnie skorzystam z wszelkich wyprawkowych podpowiedzi ! Dziękuję :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównywalam wczoraj i wcale jakiejś większej różnicy nie ma. Jest natomiast różnica w niektórych rzeczach na doz.pl, jednak nie wszystko tam też jest. Na doz zamówie to co najtaniej wychodzi, odbiore osobiście, bo mam niedaleko, nie wiem od ilu tam jest darmowa przesyłka. Resztę chyba na gemmini, ale swoją drogą mi wyszło jakieś 300 zł w koszyku, ale pewnie nie wszystko wzięłam :D Muszę przejrzeć listę Puszka i porównać hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me dwa razy dziennie możesz brać (tam nawet tak napisane w ulotce), ja biorę jedną, bo moje skurcze łydek ustały ;)
    aspargin ma jeszcze potas i jest w formie wodoroasparaginianu , a slow mag nie ma potasu i jest w formie chlorku magnezowego sześciowodnego.
    nawet slow-mag ma więcej, bo 64 jony magnezu, a aspargin 17 jonów magnezu. Kwestia wchłanialności itp.

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja Puszek wyczyscil portfel Ciachu hahahah

Co wy tam macie w tych koszykach to ja nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 19:36

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ