X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta na 12 (o ile nie będzie opóźnienia). Pewnie wszystko będzie dobrze, ale wiadomo jak to jest, organizm jakoś tak sam podświadomie reaguje.

Verbena, powodzenia, u Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez nie moglam zasnąć. O 1 jeszcze nie spałam. Synek pojechał właśnie do przedszkola, a ja spróbuje zasnąć.
    Powodzenia na wizytach!
    Dziewczyny w szpitalach dajcie znać co u Was.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizyta na 9.00 :P

Fikus lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny ! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Powodzenia na wizytach. Dużo zdrówka dla dziewczyn w szpitalach.

Fikus, mam takie same koszule z dolce sonno tylko w innych kolorach, plus dwie na ramiączkach. Zamawiałam rozmiar taki jak nosze zawsze, czyli S i są akurat. Gdybym patrzyła na te wymiary co tam napisali to bym wzięła za duże, bo się zastanawiałam nad rozmiarem M. Ta stalowa tylko zrobiła się przymała, a właściwie przykrótka gdy mi brzuszek urósł, miesiąc temu była w sam raz. Ale po porodzie będzie dobra.

Ja też nie mogłam spać i teraz jestem nieprzytomna.

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Fikus, dzięki. Właśnie zamawiałam je z miarką, zobaczymy co przyjdzie ;)
    Dziś mamy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia :)
    A wieczorem na parę dni przyjeżdżają moi rodzice, jestem przeszczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:33

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Hej.
    Powodzenia na wizytach. Dużo zdrówka dla dziewczyn w szpitalach.

Fikus, mam takie same koszule z dolce sonno tylko w innych kolorach, plus dwie na ramiączkach. Zamawiałam rozmiar taki jak nosze zawsze, czyli S i są akurat. Gdybym patrzyła na te wymiary co tam napisali to bym wzięła za duże, bo się zastanawiałam nad rozmiarem M. Ta stalowa tylko zrobiła się przymała, a właściwie przykrótka gdy mi brzuszek urósł, miesiąc temu była w sam raz. Ale po porodzie będzie dobra.

Ja też nie mogłam spać i teraz jestem nieprzytomna.

Ooo ja też zastanawiałam się czy nie kupić na ramiączkach :P ale ostatecznie postawiłam na krótki rękaw. Co do stalowej, to też myślę, że do porodu mogę się w nią nie zmieścić, ale już jak urodzę i trochę brzuszek będzie mniejszy to chyba będzie ok :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku.....
    Ważne!!!
    Czy immunoglobulinie anty rhd można przyjąć w 27+5 bo na skierowanie mam napisane między 28-30 a dziś doktorka przy poradni przyszpitalnej chciała mi podać (jest obecnie 27+2)????

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb co tam u ciebie?? Jak sie czujesz, co sie dzieje? Nie odzywasz sie juz dlugo

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś odżywki do paznokci sprawdzone i dozwolone w ciąży?

a są jakieś niedozwolone?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde z tego co czytałam to chyba większość :D Tzn. nie znalazłam żadnych dowodów jakoby miały szkodzić, tylko te z formaldehydem ponoć szkodzą, ale większość artykułów sugeruje, że najlepiej niczego nie stosować. Prawdopodobnie po prostu nikt się w temat nie zagłębiał i jest takie dmuchanie na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:09

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie że względu na formaldehyd ja bym odpuscila zwłaszcza eveline. Lepiej wcierac jakieś naturalne olejki

Pani Moł lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! :)

Koszule dolce sonno mam dwie, są spoko i niedrogie, przy pierwszym dziecku kupilam i daly radę. Jeszcze muszę kupić cieniutki szlafrok - ostatnio mialam taki milutki grubszy, ale nie dość ze w szpitalu byl skwar, to dodatkowo przez caly okres pologu bylo mi mega gorąco, a jeszcze zajął 3/4 walizki ;)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Puszku.....
    Ważne!!!
    Czy immunoglobulinie anty rhd można przyjąć w 27+5 bo na skierowanie mam napisane między 28-30 a dziś doktorka przy poradni przyszpitalnej chciała mi podać (jest obecnie 27+2)????
    Jak najbardziej 27+1 to jest już zaliczany jako 28tc, więc bez obawy :)

Kciuki za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:29

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puszku. Bo już zaczęłam się martwić.
    Całe szczęście immunoglobuline dostanę bez problemu, moja Pani dr mi załatwiła na NFZ tylko musiałam iść do poradni przyszpitalnej do takiej walnietej doktorki.

puszek369 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok tez mam z dolce sonno, jest cienki i mało miejsca zajmuje w torbie :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azlia, a jaki ten szlafrok masz? Też dodałam do koszyka i się zastanawiam jaki jest jakościowo.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-).

Witam się po weekendzie :-) .

Byłam dziś z Anią na kontroli niestety poprawy brak :-\ , i mamy zastrzyki mam codziennie wieczorem z nią przyjeżdżać i tak do Czwartku te zastrzyki :-( , biedna moja i tak boi się dotyku lekarza po ostatnich szczepieniach jakby miała " syndrom białego fartucha " wygina się płacze ciężko mi jest ja utrzymać wręcz się wyrywa i nie daje się osłuchać . Moje samopoczucie oki odebrałam dziś wyniki muszę tylko aktualna grupę krwi mieć i przeciwciała Panie z lab się dziwiły że jeszcze mój Pan gin nie zlecił mi tych przeciwciał . Kiedy tam podejdę i zrobię sobie te badania na własną rękę aby mieć do porodu :-) .

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny które są w szpitalu , trzymajcie się tam dzielnie :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275

Wzięłam taki. Zwykła, gładka bawełna. Dla mnie jest ok. Już go prałam, nic sie z nim nie stało, tylko wymięty :P Mi jest tylko do szpitala potrzebny, w domu nie używam szlafroków. Jest cienki, więc nie powinno być w nim gorąco :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sam wybrałam :) To dobrze wiedzieć, że jest ok :) Kupuję :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ