Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Linomag 200mg/g, maść, 100g
Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
LANSINOH, lanolina, 40ml
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar M, 2 sztuki
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk (x2)
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk (x2)
Podkłady chłonne, TENA Bed Normal, 60cmx90cm, 5 sztuk
AKUKU, pływający termometr do kąpieli, rybka, 1 sztuka
AKUKU, zestaw do manicure, od urodzenia, 1 opakowanie
Vigantol 20 000IU, krople doustne, roztwór, 10ml
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 100ml
Termometr bezdotykowy, Microlife NC 200
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn z dozownikiem, 250ml
DERMEDIC Emolient Linum Baby, żel do mycia od urodzenia, 200ml
Zioła, Kora Dębu, 50g (3szt.)
Cicatridina, globulki dopochwowe, 10 sztuk
AKUKU, szczotka i grzebień z naturalnego włosa, A0307
CANPOL, butelka szerokootworowa, antykolkowa EasyStart, Newborn Baby, 0-3 miesiąca, Serduszka, 120ml
WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk (x3)
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
Coś mi się wydaje, że jakaś krótka ta lista(kosmetyki kupuję w Rossmanie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:17
Szczęśliwa Mamusia, madzia8018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
Czy Wy też miewacie bóle takie jak na okres? Jeśli tak, to jak często i ile Was trzymają? Co na to Wasi lekarze? Jest się czego obawiać?
Dodam, że ok 2 tyg temu po pierwszych takich nocnych dość silnych bólach byłam u lekarza i z szyjką było niby wszystko ok, ale profilaktycznie dostałam luteinę dopochwiwo 2x1.
Przez jakiś czas był spokój, a dziś w nocy znowu "lot". Przeszło po dłuższym czasie po No spie. Ale też nie chcę jej brać jak cukierki
Czy MaryJane przypadkiem nie miała właśnie takich bóli? -
Dzięki dziewczyny !
Veri ja mam takie bóle, nie cały czas, moja ginekolog ostatnio mówiła, że do 27 tygodnia to normalne, zobaczę co jutro powie. Nie są jakieś silne, ale czasem mam wrażenie, że są mocniejsze niż na wcześniejszym etapie. Różnie z nimi u mnie jest, jednego dnia nic nie zaboli, za to drugiego częściej coś poczuję. -
Veri ja mam i takie skurcze "okresowe" i twardnienia brzucha, nawet teraz jak to pisze. Zdarza mi sie kilkanascie razy dziennie lub wiecej, te okresowe trzymaja moze minute i puszczaja i za chwile znowu. Za chwile znikaja i za godzine dwie pojawiaja sie znowu.
Wyszlo mi to na ktg w szpitalu, ale zbadali szyjke powiedzieli ze wszystko zamkniete i zeby sie nie stresowac tym. Ale zero seksow.
-
Iwwk emolienty na problemy skórne, nie bierz emolientu na zdrową skóre, bo jak coś się będzie działo to już nie pomoże, po za tym moim zdaniem może też załagodzić pierwsze objawy alergii itp (wiadomo mleko mamy bierze się z krwi, ale czasami alergia się też zdarza, bo alergeny przechodzą do mleka matki).Ja polecam hipp/babydream
Termometr do wanienki, nie wiem czy to nie zbędny wydatek (bo ten bezdotykowy zmierzy temp wody, część wanienek też ma termometr w sobie, a potem to już wiesz jaka temp jest oki, ale oczywiscie moja sugestia, żeby nie popłynąć cenowo).
Nie masz aspiratorka do noska/inhalatora (ale ja jeszcze też nie kupuję inhalatora chyba)
Nie widzę soli fizjologicznej (ona się przydaje do różnych rzeczy)iwwk lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o podrażnione brodawki->od początku stosujemy dużo lanoliny i wietrzenia (jak głupio nam chodzić z gołymi piersiami to polecam muszle ochronne medeli, ale ochronne nie korygujące)
https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/pielegnacja-piersi/oslonki-na-brodawki
wiadomo nie cały czas, ale jak zakładamy stanik, żeby nie podrażniał dodatkowo sutków i żeby powietrze dochodziło.
Kapturków nie kupujcie sami, trzeba dopasować odpowiedni rozmiar do brodawki i dobrze to założyć ,żeby działało, bo nieumiejętnie zastosowane mogą wiecej szkody jak pożytku zrobić, ale czasami ratują sytuacje, najlepiej znaleźć w sytuacji problemu doradce laktacyjnego CDL, przychodzi do domu i warto skorzystać.
-
Puszek emolient wrzuciłam na w razie "w", położna wczoraj doradziła żeby mieć na wszelki wypadek i od czasu do czasu dodać do kąpieli. Także spoko, nie chcę używać niepotrzebnie
Termometr już wyrzuciłam po Waszych radach, sól dorzucę, aspiratorek też dorzucę zarazDzięki
-
Dzięki dziewczyny
W sumie głupio to zabrzmi, ale dobrze, że nie tylko ja tak mam, bo już mi się panika włącza po tych historiach szpitalowych..
Iwwk to po wizycie daj znać co Ci Twój lekarz powiedział. Ja swojego mam dopiero w poniedziałek, ale pocieszam się że to w sumie niedługo.
Chusy, ja już dawno zapomniałam co to seks, więc akurat to mi nie grozi
-
Weszlam na wage. MASAKRA! 8.5 kg na plusie! 3kg w miesiac! I to z rana. Mówiłam, ze na koniec najgorzej :/jak tak dalej pojdzie to serio szykuje sie depresje poporodowa.
W tym momencie rozważam powrót do mojego cateringu pudelkowego-jednak takich wynikow na nim nie mialam
-
Veri no zawsze to raźniej jak mamy podobne dolegliwości, bo przynajmniej się mniej nakręcamy, ale i tak wszystko trzeba konsultować choć pewnie większość to wszystko normalne jest
Hehe ja przez wkrętki z szyjką też nie pamiętamMam nadzieję, że jutro dowiem się, że jest wszystko super i..... chyba tu prędko nie zaglądnę
4me ja dzisiaj zakazałam sobie podjadani słodyczy, bo widzę, że robię się za bardzo okrąglutka i robi się niebezpiecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:00
-
Kupiłam mojemu młodemu limuzynę - pierwszy poważny zakup.
Gondola spacerówka adaptery do fotelika żeby był kompatybilny ze stelażem wózka, fotelik maxi cosi i baza isofix familyfix 1200zl.Chusy, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Nistera, Oleander, PatkaPP, 4me, Rudzik1, Fikus lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc