X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, uzupełniłam koszyk w aptece, jeszcze chwila i tam 700 zł będzie :D A to i tak kropla w morzu potrzeb tego maluszka :D Wrzucę Wam listę co tam mam może coś doradzicie co jeszcze warto wrzucić :P

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag 200mg/g, maść, 100g
    Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
    LANSINOH, lanolina, 40ml
    AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki
    AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar M, 2 sztuki
    Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk (x2)
    CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk (x2)
    Podkłady chłonne, TENA Bed Normal, 60cmx90cm, 5 sztuk
    AKUKU, pływający termometr do kąpieli, rybka, 1 sztuka
    AKUKU, zestaw do manicure, od urodzenia, 1 opakowanie
    Vigantol 20 000IU, krople doustne, roztwór, 10ml
    Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 100ml
    Termometr bezdotykowy, Microlife NC 200
    OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn z dozownikiem, 250ml
    DERMEDIC Emolient Linum Baby, żel do mycia od urodzenia, 200ml
    Zioła, Kora Dębu, 50g (3szt.)
    Cicatridina, globulki dopochwowe, 10 sztuk
    AKUKU, szczotka i grzebień z naturalnego włosa, A0307
    CANPOL, butelka szerokootworowa, antykolkowa EasyStart, Newborn Baby, 0-3 miesiąca, Serduszka, 120ml
    WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk (x3)
    Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk

Coś mi się wydaje, że jakaś krótka ta lista :D (kosmetyki kupuję w Rossmanie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:17

Szczęśliwa Mamusia, madzia8018 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk może wkładki do biustonosza laktacyjne, tantum rosa, nakładki na sedes, sól fizjologiczną

iwwk, madzia8018 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki już mam :D Właśnie, nakładki na sedes, dodane ! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze powinnas jeszcze jakis paracetamol dla malucha wrzucic i krem z mocnym filtrem. A tak to juz od twoich upodoban zalezy, nakladki na sutki, wkladki laktacyjne, tantum rosa

iwwk, madzia8018 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, termometry microlife mają też taką funkcję "domku" - można mierzyć temperaturę mleka w butelce czy wlasnie wody w wanience :) ja w związku z tym nie kupowalam juz termometru do wanienki.

iwwk lubi tę wiadomość

• Veri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy Wy też miewacie bóle takie jak na okres? Jeśli tak, to jak często i ile Was trzymają? Co na to Wasi lekarze? Jest się czego obawiać?
    Dodam, że ok 2 tyg temu po pierwszych takich nocnych dość silnych bólach byłam u lekarza i z szyjką było niby wszystko ok, ale profilaktycznie dostałam luteinę dopochwiwo 2x1.
    Przez jakiś czas był spokój, a dziś w nocy znowu "lot". Przeszło po dłuższym czasie po No spie. Ale też nie chcę jej brać jak cukierki :/
    Czy MaryJane przypadkiem nie miała właśnie takich bóli?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i warto kupic te malutkie buteleczki z dozownikami z rossmana, zamiast taszczyc kosmetyki w duzych butlach zeby torby do szpitala nie zapychac.

Milka1991 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! :)

Veri ja mam takie bóle, nie cały czas, moja ginekolog ostatnio mówiła, że do 27 tygodnia to normalne, zobaczę co jutro powie. Nie są jakieś silne, ale czasem mam wrażenie, że są mocniejsze niż na wcześniejszym etapie. Różnie z nimi u mnie jest, jednego dnia nic nie zaboli, za to drugiego częściej coś poczuję.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri ja mam i takie skurcze "okresowe" i twardnienia brzucha, nawet teraz jak to pisze. Zdarza mi sie kilkanascie razy dziennie lub wiecej, te okresowe trzymaja moze minute i puszczaja i za chwile znowu. Za chwile znikaja i za godzine dwie pojawiaja sie znowu.
    Wyszlo mi to na ktg w szpitalu, ale zbadali szyjke powiedzieli ze wszystko zamkniete i zeby sie nie stresowac tym. Ale zero seksow.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk emolienty na problemy skórne, nie bierz emolientu na zdrową skóre, bo jak coś się będzie działo to już nie pomoże, po za tym moim zdaniem może też załagodzić pierwsze objawy alergii itp (wiadomo mleko mamy bierze się z krwi, ale czasami alergia się też zdarza, bo alergeny przechodzą do mleka matki).Ja polecam hipp/babydream
    Termometr do wanienki, nie wiem czy to nie zbędny wydatek (bo ten bezdotykowy zmierzy temp wody, część wanienek też ma termometr w sobie, a potem to już wiesz jaka temp jest oki, ale oczywiscie moja sugestia, żeby nie popłynąć cenowo).
    Nie masz aspiratorka do noska/inhalatora (ale ja jeszcze też nie kupuję inhalatora chyba)
    Nie widzę soli fizjologicznej (ona się przydaje do różnych rzeczy)

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o podrażnione brodawki->od początku stosujemy dużo lanoliny i wietrzenia (jak głupio nam chodzić z gołymi piersiami to polecam muszle ochronne medeli, ale ochronne nie korygujące)
    https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/pielegnacja-piersi/oslonki-na-brodawki

wiadomo nie cały czas, ale jak zakładamy stanik, żeby nie podrażniał dodatkowo sutków i żeby powietrze dochodziło.

Kapturków nie kupujcie sami, trzeba dopasować odpowiedni rozmiar do brodawki i dobrze to założyć ,żeby działało, bo nieumiejętnie zastosowane mogą wiecej szkody jak pożytku zrobić, ale czasami ratują sytuacje, najlepiej znaleźć w sytuacji problemu doradce laktacyjnego CDL, przychodzi do domu i warto skorzystać.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek emolient wrzuciłam na w razie "w", położna wczoraj doradziła żeby mieć na wszelki wypadek i od czasu do czasu dodać do kąpieli. Także spoko, nie chcę używać niepotrzebnie :D

Termometr już wyrzuciłam po Waszych radach, sól dorzucę, aspiratorek też dorzucę zaraz :) Dzięki :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) W sumie głupio to zabrzmi, ale dobrze, że nie tylko ja tak mam, bo już mi się panika włącza po tych historiach szpitalowych..

Iwwk to po wizycie daj znać co Ci Twój lekarz powiedział. Ja swojego mam dopiero w poniedziałek, ale pocieszam się że to w sumie niedługo.

Chusy, ja już dawno zapomniałam co to seks, więc akurat to mi nie grozi :D

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na wage. MASAKRA! 8.5 kg na plusie! 3kg w miesiac! I to z rana. Mówiłam, ze na koniec najgorzej :/jak tak dalej pojdzie to serio szykuje sie depresje poporodowa.

W tym momencie rozważam powrót do mojego cateringu pudelkowego-jednak takich wynikow na nim nie mialam :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u mnie dokładnie tyle samo. A ten wykres wagi na Belly wskazuje Ci że za dużo?!

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri no zawsze to raźniej jak mamy podobne dolegliwości, bo przynajmniej się mniej nakręcamy, ale i tak wszystko trzeba konsultować choć pewnie większość to wszystko normalne jest :)

Hehe ja przez wkrętki z szyjką też nie pamiętam :P Mam nadzieję, że jutro dowiem się, że jest wszystko super i..... chyba tu prędko nie zaglądnę :D

4me ja dzisiaj zakazałam sobie podjadani słodyczy, bo widzę, że robię się za bardzo okrąglutka i robi się niebezpiecznie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:00

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam mojemu młodemu limuzynę - pierwszy poważny zakup.
    Gondola spacerówka adaptery do fotelika żeby był kompatybilny ze stelażem wózka, fotelik maxi cosi i baza isofix familyfix 1200zl.

Chusy, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Nistera, Oleander, PatkaPP, 4me, Rudzik1, Fikus lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, a jaki model wózeczka?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy no to mamy synchronizację, właśnie mnie też zacząło pobolewać podbrzusze, do tego trochę nad prawym pośladkiem. Nie wiem czy ja już sobie tego sama nie wywołuję psychiką haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ