X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Iwwk ja tak samo jak Ty byłam pewna,ze na lezaco az sie uśmiałam.
    Puszku dzieki za imstrukcje! Ooo i tego nie wiedzialam, ze wielorodka powinna jechać jak skorcze co 10min. Myślałam, ze tez lepiej czekac na skurcze co 3-5 min.

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dziękuję ! :)

Haha Kama, miło nie być w tym samej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 08:39

kama2784 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul w enemie jest specjalny płyn już taki gotowy-taka mieszanka. Jak masz swój zestaw możesz zrobić woda plus mydło, kiedyś takie enemy były i na gin przed dużymi zabiegami na miednicy mniejszej do tej pory są robione, tam idzie litr wody z mydłem, ale pewnie może to szczypac bardziej, natomiast też jest to sposób.

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wy też macie takie wspomnienia z dzieciństwa, ale jak ja byłam malutka i miałam problem z wypróżnieniem to taki maleńki fragmencik mydełka mama mi zapuszczała, ojj pamiętam jak uciekałam, nienawidziłam tego. Chociaż pomagało w trymiga :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh, iwwk - ja pamiętam czopek, trauma dziecinstwa!! jak po cięciu pan położny podszedł do mnie z czopkiem przeciwbolowym to nie wiedzialam gdzie się schować (a przecie nie moglam się ruszać :D ) - ale dał radę ten czopas ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza noc na l4 tragiczna. Najpierw ja nie moglam zasnac z wiadomych powodow, pozniej o 3 w nocy mlody do nas przyszedł bo sobie wkrecil jakies cienie w pokoju... No i chyba do 5 sie z nim bujalismy, odprowadzajac go do lozka, pozwalajac troche sie poprzytulac u nas itd... A o 6.30 zegarek do pracy meza i przedszkola. Ja sie nie przejmuje bo odespie ale maz juz nie. Zaraz znow bedzie wyglądał jak cien siebie.

I właśnie nie dawno pisalam, ze narazie wygrywamy na polu spania z nami w jednym lozku ale wiem, ze pewnie ten dzien nadejdzie no i nadchodzi... Cos czuje, ze to sie bedzie u mlodego nasilac. Zwlaszcza jak sie pojawi drugie dziecko. Musze niestety sobie chyba jakis materac zainstalowac u niego i klasc sie tam by nie bylo wędrówek...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puszku, ciekawe bo jak robiłam sobie kiedyś lewatywę to ok 1 litra wody wlewałam A ta enema ma tylko 120 ml więc skład musi być dobry że wystarczy taka malutka ilość :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy czopki równie dobrze oczyszcza nas co wspomniany wyżej plyn ? Bo wizja władania płynu mnie przeraża o.O i chyba jednak wolała bym czopka :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł czopki też były, ale mydełko to jak czopków pod ręką nie było haha i mnie już naprawdę brzuszek bolał :D Mam nadzieję, że moje dziecko uniknie takich praktyk z mojej strony :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder przede wszystkim nie musisz oczyszczać sobie jelit do porodu to tylko i wyłącznie jest po to, żeby się nie stresować, bo dziecko i tak miejsce sobie zrobi i wszelkie masy wyjdą przed porodem, tylko niektórzy sobie nie zdają sprawy i potem są bardzo skrepowane, bo dochodzi do tego na łóżku my to sprzatamy itp, ale mąż obok stoi i często przeżywają y to kobiety.
    Możesz sobie czopek zaaplikowac, ale ta enemka serio jest malutka i taka dość fajna, jak miałam zaparcia to na mnie czopki nie działały jakoś specjalnie...

KinderBueno lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez sprobuję tę enemę... Aj raz się żyje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wtedy leci jak z fontanny !??? Mój ex kiedyś robił coś takiego przed kolono- masakra - lało się z niego z godzinę !!! Okropne to było :( tylko on pił taki płyn i wtedy z niego poleciało .. bleee!!!

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie robila pielegniarka eneme, na lezaco na boku. Szczerze powiedziawszy to wolalam zeby ona mi zrobila bo ja bym sie z tym strzykala nie wiadomo ile a jej to poszlo w sekunde. Jasne ze nic przyjemnego jak ktos wam sie kreci w tamtych okolicach, ale one juz sa tak profesjonalne i ogarniete ze slowo daje nawet nie bedziecie wiedzialy kiedy i jest po sprawie.
    Ja czopkow uzywalam tylko na zaparcia, pomagaja ale nie oczyszczaja w polowie tak dobrze jak enema.
    Poza tym jak juz wam tam gdzies pisalam wczesniej, oplaca sie zrobic lewatywe bo bedziecie mialy na 3-4 dni spokoj z wyproznianiem, a przy szwach czy to od naciecia czy od cc to NAPRAWDE jest ogromna ulga nie musiec sie hm.. napinac przez kilka dni przynajmniej. Takze chociazby z tego wzgledu warto.

Ciacho nic sie nie leje bo tego sie nie pije :P Przez pare minut siedzisz na tylku ( a czasem ciezko te pare minut wysiedziec) a potem lecisz do kibelka i wszystko z ciebie leci. Potem juz masz brzuch pusty kompletnie, jelita wyczyszczone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:37

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy przekonałaś mnie :D

Chusy, Izka37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja też jestem #teamlewatywa ahaha :D tylko ciekawe czy zdarzę ją zrobić, czy spanikuję i po pierwszym skurczu będę już na porodówce :D

kama2784 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ci na porodowce zrobia, bo po pierwszym skurczu jeszcze ci zostanie duuuuuzo czasu :D

Oleander lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kolono jest inna i jeszcze się pije środki na przeczyszczenie.
    Oleander tak też może być :p ale warto poczekać, bo albo odesla, albo przyjmą i bazie kombinacja oxy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:43

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś piłam na przeczyszczenie sól gorzką, rano na czczo ciepły roztwór, potem pod ciepłą kołderkę i nawet długo nie zdążyłam poleżeć już biegłam do toalety. Pięknie potrafiło przeczyścić :D Szkoda, że w ciąży nie można :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Mi to mama raz zastosowała czopek to był taki glicerynowy czy jakoś tak strasznie duży był , nawet bańki miałam kiedyś stawiane .

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ❤️❤️ , i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

U Ani już widać poprawę wczoraj jak pojechałyśmy na zastrzyk , to biedna już wiedziała o co chodzi kolanem muszę ją przetrzymywać biedna moja :-\ :-( i za ręce mocno trzymać , a nie ukrywam że mi ciężko ją tak z całych sił utrzymać aby się nie kręciła . Dominik ciągle ma czkawki , i nawet zauważyłam nie wiem czy coś że wzrokiem nie mam :-P :-D że mam nisko strasznie ten brzuszek i nawet pod biustem aż dwie ręce mi się mieszczą :O :O , od kiedy pojawił mi się brzusio mam takie wrażenie , że nie jest duży mój mąż mówi że głupoty mówię :-P a wczoraj to po raz pierwszy tak sam z siebie położył ręce na brzusio mój ❤️❤️ kochany mój ❤️ .

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem sobie drugie śniadanie i myślę sobie zajrzę czy już nie spicie. A wy tu o czopkach i lewatywie hahahaha. Więc poczytam was za chwilę hihhi

Biała Azlia, iwwk, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Chusy, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ