Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Iwwk ja tak samo jak Ty byłam pewna,ze na lezaco az sie uśmiałam.
    Puszku dzieki za imstrukcje! Ooo i tego nie wiedzialam, ze wielorodka powinna jechać jak skorcze co 10min. Myślałam, ze tez lepiej czekac na skurcze co 3-5 min.

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dziękuję ! :)

Haha Kama, miło nie być w tym samej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 08:39

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul w enemie jest specjalny płyn już taki gotowy-taka mieszanka. Jak masz swój zestaw możesz zrobić woda plus mydło, kiedyś takie enemy były i na gin przed dużymi zabiegami na miednicy mniejszej do tej pory są robione, tam idzie litr wody z mydłem, ale pewnie może to szczypac bardziej, natomiast też jest to sposób.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wy też macie takie wspomnienia z dzieciństwa, ale jak ja byłam malutka i miałam problem z wypróżnieniem to taki maleńki fragmencik mydełka mama mi zapuszczała, ojj pamiętam jak uciekałam, nienawidziłam tego. Chociaż pomagało w trymiga :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh, iwwk - ja pamiętam czopek, trauma dziecinstwa!! jak po cięciu pan położny podszedł do mnie z czopkiem przeciwbolowym to nie wiedzialam gdzie się schować (a przecie nie moglam się ruszać :D ) - ale dał radę ten czopas ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza noc na l4 tragiczna. Najpierw ja nie moglam zasnac z wiadomych powodow, pozniej o 3 w nocy mlody do nas przyszedł bo sobie wkrecil jakies cienie w pokoju... No i chyba do 5 sie z nim bujalismy, odprowadzajac go do lozka, pozwalajac troche sie poprzytulac u nas itd... A o 6.30 zegarek do pracy meza i przedszkola. Ja sie nie przejmuje bo odespie ale maz juz nie. Zaraz znow bedzie wyglądał jak cien siebie.

I właśnie nie dawno pisalam, ze narazie wygrywamy na polu spania z nami w jednym lozku ale wiem, ze pewnie ten dzien nadejdzie no i nadchodzi... Cos czuje, ze to sie bedzie u mlodego nasilac. Zwlaszcza jak sie pojawi drugie dziecko. Musze niestety sobie chyba jakis materac zainstalowac u niego i klasc sie tam by nie bylo wędrówek...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puszku, ciekawe bo jak robiłam sobie kiedyś lewatywę to ok 1 litra wody wlewałam A ta enema ma tylko 120 ml więc skład musi być dobry że wystarczy taka malutka ilość :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy czopki równie dobrze oczyszcza nas co wspomniany wyżej plyn ? Bo wizja władania płynu mnie przeraża o.O i chyba jednak wolała bym czopka :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł czopki też były, ale mydełko to jak czopków pod ręką nie było haha i mnie już naprawdę brzuszek bolał :D Mam nadzieję, że moje dziecko uniknie takich praktyk z mojej strony :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder przede wszystkim nie musisz oczyszczać sobie jelit do porodu to tylko i wyłącznie jest po to, żeby się nie stresować, bo dziecko i tak miejsce sobie zrobi i wszelkie masy wyjdą przed porodem, tylko niektórzy sobie nie zdają sprawy i potem są bardzo skrepowane, bo dochodzi do tego na łóżku my to sprzatamy itp, ale mąż obok stoi i często przeżywają y to kobiety.
    Możesz sobie czopek zaaplikowac, ale ta enemka serio jest malutka i taka dość fajna, jak miałam zaparcia to na mnie czopki nie działały jakoś specjalnie...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez sprobuję tę enemę... Aj raz się żyje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wtedy leci jak z fontanny !??? Mój ex kiedyś robił coś takiego przed kolono- masakra - lało się z niego z godzinę !!! Okropne to było :( tylko on pił taki płyn i wtedy z niego poleciało .. bleee!!!

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie robila pielegniarka eneme, na lezaco na boku. Szczerze powiedziawszy to wolalam zeby ona mi zrobila bo ja bym sie z tym strzykala nie wiadomo ile a jej to poszlo w sekunde. Jasne ze nic przyjemnego jak ktos wam sie kreci w tamtych okolicach, ale one juz sa tak profesjonalne i ogarniete ze slowo daje nawet nie bedziecie wiedzialy kiedy i jest po sprawie.
    Ja czopkow uzywalam tylko na zaparcia, pomagaja ale nie oczyszczaja w polowie tak dobrze jak enema.
    Poza tym jak juz wam tam gdzies pisalam wczesniej, oplaca sie zrobic lewatywe bo bedziecie mialy na 3-4 dni spokoj z wyproznianiem, a przy szwach czy to od naciecia czy od cc to NAPRAWDE jest ogromna ulga nie musiec sie hm.. napinac przez kilka dni przynajmniej. Takze chociazby z tego wzgledu warto.

Ciacho nic sie nie leje bo tego sie nie pije :P Przez pare minut siedzisz na tylku ( a czasem ciezko te pare minut wysiedziec) a potem lecisz do kibelka i wszystko z ciebie leci. Potem juz masz brzuch pusty kompletnie, jelita wyczyszczone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:37

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy przekonałaś mnie :D

Chusy, Izka37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja też jestem #teamlewatywa ahaha :D tylko ciekawe czy zdarzę ją zrobić, czy spanikuję i po pierwszym skurczu będę już na porodówce :D

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ci na porodowce zrobia, bo po pierwszym skurczu jeszcze ci zostanie duuuuuzo czasu :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kolono jest inna i jeszcze się pije środki na przeczyszczenie.
    Oleander tak też może być :p ale warto poczekać, bo albo odesla, albo przyjmą i bazie kombinacja oxy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:43

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś piłam na przeczyszczenie sól gorzką, rano na czczo ciepły roztwór, potem pod ciepłą kołderkę i nawet długo nie zdążyłam poleżeć już biegłam do toalety. Pięknie potrafiło przeczyścić :D Szkoda, że w ciąży nie można :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Mi to mama raz zastosowała czopek to był taki glicerynowy czy jakoś tak strasznie duży był , nawet bańki miałam kiedyś stawiane .

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ❤️❤️ , i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

U Ani już widać poprawę wczoraj jak pojechałyśmy na zastrzyk , to biedna już wiedziała o co chodzi kolanem muszę ją przetrzymywać biedna moja :-\ :-( i za ręce mocno trzymać , a nie ukrywam że mi ciężko ją tak z całych sił utrzymać aby się nie kręciła . Dominik ciągle ma czkawki , i nawet zauważyłam nie wiem czy coś że wzrokiem nie mam :-P :-D że mam nisko strasznie ten brzuszek i nawet pod biustem aż dwie ręce mi się mieszczą :O :O , od kiedy pojawił mi się brzusio mam takie wrażenie , że nie jest duży mój mąż mówi że głupoty mówię :-P a wczoraj to po raz pierwszy tak sam z siebie położył ręce na brzusio mój ❤️❤️ kochany mój ❤️ .

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem sobie drugie śniadanie i myślę sobie zajrzę czy już nie spicie. A wy tu o czopkach i lewatywie hahahaha. Więc poczytam was za chwilę hihhi

nick nieaktualny, iwwk, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny, Chusy, Milka1991, nick nieaktualny, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ