X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja zainwestuje w ten płyn i jakoś dam radę, ale skąd ja będę wiedzieć że już muszę robić ta lewatywe? Czy nie zrobie za szybko? Nie ukrywam że napewno oddanie stolca przy porodzie to duży dyskomfort jednak wolę jak tutaj dziewczyny mieć spokojną głowę bez stresu i niespodzianek :)

• Veri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, teraz zauważyłam, że mamy dokładnie ten sam wiek ciąży :)

Iwwk, psychika ma potężną moc... niestety w obie strony ;)

Chusy lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder weź do szpitala i powiedz, że masz i poprosisz o zrobienie, tam położna prowadząca poród najlepiej wie kiedy podać.

KinderBueno lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie miałam lewatywy przed porodem. nie zdążyli.

niespodzianek w trakcie nie było, ale później był problem,dobre kilka dni nie mogłam sie wyproznic, do tego kilka dni przed porodem tez nie, wiec w sumie chodziłam z balastem ponad tydzień. masakra.

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Kinder weź do szpitala i powiedz, że masz i poprosisz o zrobienie, tam położna prowadząca poród najlepiej wie kiedy podać.

Uff dzięki za te informacje , bo koleżanki mnie nastraszyly że w szpitalu nie zrobią mi lewatywy o.O zatem to doskonały pomysł kupię sobie ten płyn to faktycznie będę mieć spokojniejsza głowę :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri to prawda, no nic trzeba sobie znaleźć zajęcie to przestanie boleć :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri ja tez miewam bóle okresowe , do tego twardnienia brzucha
    biorę 3 x 2 tabl. magnezu, doraźnie nospa
    i na noc luteina dopochwowa i szlaban na seks
    i jeszcze młody bardzo nisko siedzi, wiec co jakis czas czuje takie jakby klucia na szyjke/parcie na odbyt. no i standardowo zgaga, zaparcia... same uroki haha

z córką tez miałam takie bole i twardnienia, ale szyjka trzymała i donosiłam do 40 tc

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie powiedzcie czy podejmujecie wyzwanie i robicie domowe paczki jutro :)?? Bo ja mam chęć zrobić ale nie wiem czy siły mi pozwolą A mam.chec na te pyszne wiedeńskie z lukrem mniam :)

• Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, ja domowych nie robię
    nie umiem, raz robiłam to wyszły dosłownie bryły tłuszczu, nawet pies nie chciał :D

wolę kupić ;)

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Dziewczyny,

Czy Wy też miewacie bóle takie jak na okres? Jeśli tak, to jak często i ile Was trzymają? Co na to Wasi lekarze? Jest się czego obawiać?
    Dodam, że ok 2 tyg temu po pierwszych takich nocnych dość silnych bólach byłam u lekarza i z szyjką było niby wszystko ok, ale profilaktycznie dostałam luteinę dopochwiwo 2x1.
    Przez jakiś czas był spokój, a dziś w nocy znowu "lot". Przeszło po dłuższym czasie po No spie. Ale też nie chcę jej brać jak cukierki :/
    Czy MaryJane przypadkiem nie miała właśnie takich bóli?

Ja nic takiego nie miałam ,i póki co nie mam jedynie 2 razy mały mnie nastraszył gdyż często mam brzuszek napięty nie mam skurczy raz to czułam takie parcie na pęcherz , ale jak coś zawsze lepiej to z ginem skonsultować .

O ile mnie pamięć nie myli Mary Jane nic takiego nie miała ( chyba ), to coś z szyjką chyba jej się skracała nie mam pewności .

Co do lewatywy to przy moim pierwszym porodzie nie miałam , poród już tak szybko postępował że nie zdążyli na szczęście nic tam nie porządnego nie było , przy moim 2 i 3 porodzie na porodówce zrobili mi lewatywę oczywiście mnie się zapytali czy wyrażam na to zgodę przy moim 4 porodzie dali tylko czopek .

Kinder Bueno Gdzie tam się bawić w robienie pączków lepiej się obkupić tyle tych rodzajów pączków jest i z bitą śmietaną , i z karmelem i z wiśniami nic tylko kupować :-P , z resztą ja o 12.00 będę mieć jutro dentystkę jeszcze z rana na targ po ziemniaki i bułki dla psa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:38

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra ponad tydzień wow, musiało być niefajnie. Mi się czasem zdarzy jeden dzień bez i pomimo, że naprawdę rzadko się to zdarza to czuję się bardzo nieprzyjemnie wtedy. Także u mnie lewatywa musi wjechać ! :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czułam się jakbym dalej w ciazy była, dopiero czopki glicerynowe pomogły :D

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wózek kupiłam Adamex ale model zabij mnie nie pamiętam. Spodobała mi się oferta bo w zestawie był fotelik i baza maxi cosi z bazą isofix

puszek369 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko dobrze, łożysko, szyjka, wymiary, przepływy ok, malutka waży 1012g i jest już taka duża, główkę miała bardzo nisko a stópki przy żebrach nie mogę w to uwierzyć że już jest takim dużym bobaskiem!! Popłakałam się w gabinecie chyba dopiero do mnie dociera że tam faktycznie siedzi mały człowiek i już za niedługo będzie z nami woow to jest jakiś kosmos.. <3

Chusy proszę o wpisanie wizyt 13 marca i 27 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:55

iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Pestkkaa, PatkaPP, 4me, Biała Azlia, Nistera, Veri, Rudzik1, Milka1991, kama2784 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Pierwszy raz rodzisz, aż tak nie przyspieszy :) najlepiej jak będą skurcze jeszcze nie jakieś super regularne iść na spacer, albo wziąć 80no spy i się położyć spać :) jak już będę regularne to wanna/prysznic.
    Pierwiastki jadą do szpitala najlepiej jak skurcze są co 5-7min
    Wielorodka co 10min.
    Puszku czyli jak drugi poród to lepiej robić czy mozna nie zdążyć? Jak skurcze od razu sa co 10 min to robić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robić pączki, myślałam o pieczonych ale jednak "raz się tyje" hehe będę robić tradycyjne :)

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się pochwałę że nasza limuzyna już jest w domu (plus fotelik i isofix) teraz odebraliśmy:
    Wózek - https://e-sklep.premiumbaby.pl/product-pol-1649-Wozek-dzieciecy-NXT60-Competition-Blue-19.html
    Fotelik + isofix - https://www.baby-express.net/Maxi-Cosi-Pebble-plus-2016-Origami-red-English.html

:) Mamami - gratuluje zakupu!!!

iwwk, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Oleander, PatkaPP, Nistera, Rudzik1, kama2784 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera można zrobić :) można wziąć do szpitala :)
    Ja chyba faworki zrobię :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander ekstra! :) Już się nie mogę doczekać mojej wizyty, a dopiero jutro o 17 mam :O Zawsze rano, ale tym razem idziemy z mężem, eh. Będę się wiercić od rana z nerwów :D

Ja mam focha na słodycze i na razie jestem na etapie "nie obchodzę w tym roku tłustego czwartku" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 12:03

Oleander, 4me lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Też się pochwałę że nasza limuzyna już jest w domu (plus fotelik i isofix) teraz odebraliśmy:
    Wózek - https://e-sklep.premiumbaby.pl/product-pol-1649-Wozek-dzieciecy-NXT60-Competition-Blue-19.html
    Fotelik + isofix - https://www.baby-express.net/Maxi-Cosi-Pebble-plus-2016-Origami-red-English.html

:) Mamami - gratuluje zakupu!!!
    Fotelik mam ten sam co ty Ciacho tylko popielaty. A bazę masz tą co można pochylać?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ