Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadzia8018 Witaj wśród nas moja droga
.
Co do koszuli do porodu to na Allegro możesz kupić mi mąż kupił w poprzedniej ciąży i jej nie założyłam od razu miałam na sobie koszulę do karmienia i tak urodziłam nawet Anię mi położyli na tej koszuli na piersi mam ją do dziś . Na pewno jak coś mąż mi kupił , a czy się przyda to nie wiem szpitale też takie koszule mają .
madzia8018 lubi tę wiadomość
-
Wow dziewczyny ale się rozpisałyście dzisiaj :p ja też mam fotelik Maxi Cosi Pebble, co do bazy to nie wiem dokładnie, tylko tyle że można ją też później używać do kolejnego fotelika maxi cosi jak dziecko potrzebuje już większy rozmiar.
Lewatywa brrrr trochę mnie przeraża no ale cóż, już lepsza lewatywa niż późniejsze niespodzianki podczas porodu
Witam nowe dziewczyny! -
nick nieaktualny
-
A do mnie dzis doszła koszula porodowa-wygląda jak wór:)ale rozpina sie na całej długości. Też myślałam o koszuli mamagnkolog ale jest niedostępna od dłuższego czasu.
4me co do przepływów to ja słyszałam że to tez zależny jak sie ułożysz do badania.
Ciasteczko777, 4me, madzia8018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:A do mnie dzis doszła koszula porodowa-wygląda jak wór:)ale rozpina sie na całej długości. Też myślałam o koszuli mamagnkolog ale jest niedostępna od dłuższego czasu.
4me co do przepływów to ja słyszałam że to tez zależny jak sie ułożysz do badania. -
Ciasteczko777 wrote:Którą kupiłaś ??
Potworna, droga ale rozpinana na całej długości. Znalazłam kilka innych rozpinanych ale brakło duzych rozmiarów.
https://www.babymama.pl/koszula-do-porodu-i-karmienia-piersia-szara-p4514
Jeszcze sie zastanawiam czy nei zwrócić ale nie mam pomysłu na inna rozpinaną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:19
-
Izka37 wrote:Potworna, droga ale rozpinana na całej długości. Znalazłam kilka innych rozpinanych ale brakło duzych rozmiarów.
https://www.babymama.pl/koszula-do-porodu-i-karmienia-piersia-szara-p4514
Jeszcze sie zastanawiam czy nei zwrócić ale nie mam pomysłu na inna rozpinaną.
A dlaczego chcesz rozpinaną? Z mojego doświadczenia guziki to nietrafiony pomysł. Jak dziecko płacze, że chce pierś to rozpinanie guzików to mordęga. I zapinanie ich, gdy karmisz i dzwoni kurierNajlepsze są takie na zakładkę.
kama2784 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Koszula wystarczy bawełniana ciemna , z rozpinanym dekoldem u góry. Nie musi się nazywać "do karmienia" bo wtedy cena 80zł w górę
Lepiej kupić 3-4 szt tanie i potem wyrzucić po szpitalu moim zdaniem.
W domu lepiej mieć juz coś ładnego np na zakładkę, po 2 dniach i tak krwawienie nie jest takie intensywne jak w piwrwszych 2 dobach w szpitalu, kiedy ciągle koszula zaplamiona...
Na koszule mamyginekolog nie patrzyłam, trochę oburzył mnie fakt, że z ekspertki stała się marketerką. Trudno mi już uwierzyć w rzetelność jej artykułówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:29
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję się po wizycie, wszystko dobrze, malutka waży 1304 g, wszystkie pomiary prawidłowe, płyn norma, dalej położenie główką w dół, szyjka długa 3,8 cm
Następna wizyta 27.03.
KinderBueno, Milka1991, Ciasteczko777, MaMaMi83, iwwk, Oleander, Fikus, Rudzik1, Pantera, Izka37, 4me, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Chusy, Veri, Paula_071, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa koszulę też szukam na zakładki właśnie pomyślałam o tym samym co Pantera pisze z guziki mogą być nie praktyczne właśnie i męczące w zapinaniu i rozpinaniu
mam nadzieję że się sprawdzi takie rozwiązanie
Dziewczyny powiedzcie.jakie kupujecie łóżeczka ? Bo zastanawiam się czy drewniane czy turystyczne jakie kupilyscie,jakie polecacie?
-
nick nieaktualnyJa do porodu biorę tania z Allegro szmatę do wyrzucenia.
Do szpitala /karmienia mam na zakładkę ze stanikiem italian fashion
Łóżeczko 120x60 drewniane.
Produkty od mamy - moim zdaniem jakość słaba a cena yhmm.. niczego od niej nie kupie - też mnie tym zraziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:33
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Fikus - jak w pracy? Jak się czujesz??
W pracy bardzo fajnie, ja mam naprawdę bardzo fajnych ludzi w pracy, wiec chyba troszkę odżyłam, potrzebowałam większego kontaktu z ludźmi. Dzisiaj się śmiali, że za mało pije i mnie pilnowali
A tak to czujemy się bardzo dobrze, u nas to końcówka 27 tc wiec jeszcze nie jestem bardzo dużaCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam na gofrze że śmietana :p ja jestem slodyczoholikiem. Mam zamiar zrobić faworki
pewnie paczka też zjem jutro :p
Co do żelu Natalis osobiście uważam, że nie warty jest swojej ceny. W składzie jest hydroksyetyloceluloza, glikol propylenowy, gliceryna, guma ksantanowa, chlorek sodu, woda oczyszczona.
Serio z koleżankami nie zauważylysmy skrócenia porodu, albo czekokolwiek. My pracujemy na jalowej parafinie i działa świetnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:43
4me, madzia8018, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Fikus wrote:Wow dziewczyny ale się rozpisałyście dzisiaj :p ja też mam fotelik Maxi Cosi Pebble, co do bazy to nie wiem dokładnie, tylko tyle że można ją też później używać do kolejnego fotelika maxi cosi jak dziecko potrzebuje już większy rozmiar.
Lewatywa brrrr trochę mnie przeraża no ale cóż, już lepsza lewatywa niż późniejsze niespodzianki podczas porodu
Witam nowe dziewczyny!
2wayfix mozna koleiny tez tylem a family fix kolejny juz tylko przodem.MaMaMi83, Veri lubią tę wiadomość
-
Ta koszula to tylko do porodu, jakby na syzbko rozpiąc do kangurowania lub cc, ciach i jest.
Ogólnie na pożniej mam inne też na zakłądke. Nie wyobrażam sobie kangurowania po porodzie z takimi na zakładkę no chyba że jestem w błędzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:50
Ciasteczko777, madzia8018 lubią tę wiadomość
-
Izka37 wrote:A do mnie dzis doszła koszula porodowa-wygląda jak wór:)ale rozpina sie na całej długości. Też myślałam o koszuli mamagnkolog ale jest niedostępna od dłuższego czasu.
4me co do przepływów to ja słyszałam że to tez zależny jak sie ułożysz do badania.