X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi ,czyli nie tylko ja zmagam się z tym problemem :/ powiem wam że w nocy obudziłam się kilka razy z nogami scisnietymi na maksa bo bałam się że siusiu zrobię :( muszę poszukać tego specjalisty i się udać bo tak się nie da :(

A jak przesypiacie noce ? Bo ja mam wrażenie że nie istnieje coś takiego jak "wygodna pozycja do spania dla ciężarnej" na tym etapie ciąży :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesypiam cała noc. Nawet siku mnie nie budzi. Najgorzej jest zasnąć. Ale jak już się uda to śpię jak zabita

KinderBueno lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak samo jak MaMaMi, jak już zasnę to śpię jak zabita. Kilka rundek do kibelka przed zaśnięciem, ale potem już spanie piękne. Wstaję czasem na siku, ale to taki automat, że chyba na śpiocha to robię. Moje dziecko w nocy się tak wycisza, że aż w szoku jestem, chociaż wczoraj przed zaśnięciem kopała dość ostro, chyba się układała. Dzisiaj nawet ją do męża chwaliłam, że jak się budzi to też tak delikatnie stuka, że mogę pomalutku na spokojnie wstawać :D Oby jej tak zostało po urodzeniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:38

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego o 6 budzi budzik mąż robi mi zastrzyk a on go kopie po ręce. No i tak jak u iwwk zanim zaśnie musi się pokrecic wczoraj robił fale tsunami z mojego brzucha. Aż się boję jak będzie większy i zechce rozprostowac kopyta hahahha.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Paula ja właśnie w moim mam wymienną barierkę jak młoda podrośnie :)

Moja dzisiaj szaleje cały dzień, ale też ma czasem leniwe dni i mnie tym denerwuje :D

Ja nie mówię o ściąganej barierce (bo wtedy dziecko wypadnie w nocy), tylko żeby można było ją opuszczać i podnosić. U mnie must have.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi ,czyli nie tylko ja zmagam się z tym problemem :/ powiem wam że w nocy obudziłam się kilka razy z nogami scisnietymi na maksa bo bałam się że siusiu zrobię :( muszę poszukać tego specjalisty i się udać bo tak się nie da :(

A jak przesypiacie noce ? Bo ja mam wrażenie że nie istnieje coś takiego jak "wygodna pozycja do spania dla ciężarnej" na tym etapie ciąży :)

Ja to jestem nocnym markiem nie wiem co to znaczy się wyspać i co to w ogóle sen , wszak Ania śpi mi ładnie bez płaczu itp itd za to mi już wszystko przeszkadza i dzikie koty które biegają po dachu , usłyszę lekki szmer i już się budzę do dzieci wstaję po ileś tam razy i patrzę jak śpią już weszło mi to w nawyk i nawet można tak powiedzieć przyzwyczaiłam się do tego że w nocy wstaję . Jeszcze Dominik tak się kręci że sama nie wiem jak mam spać tu plecy mnie ciągle bolały na bokach źle to jak mam spać chyba na stojąco B-) .

• iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi też się tego boję, bo już czuję takie wypychanie tych nóżek, że aż strach pomyśleć, co ona mi nimi zrobi jak będzie większa :D a budzik to to samo, śmieje się, że wstaje z tatą do pracy, odprawi go i idzie spać dalej. Mąż już nawet rękę przykłada do brzucha na powitanie jak budzik dzwoni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:46

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    U mnie jest to samo. Są takie dni jakby ciągle spał też tego nie lubię:( ciekawe czy po porodzie będą nam tak spać spokojnie :)
    Nie wiem, ale oby nie darla tak paszczy jak starsza, co nieodkladalna była ;P

ago91 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaję w nocy i na siku i do młodego, bo ten tyle gada, woła mnie przez sen, nie wiem czy coś chce czy coś mu się śni, więc dla mnie przespana noc nie istnieje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi też się tego boję, bo już czuję takie wypychanie tych nóżek, że aż strach pomyśleć, co ona mi nimi zrobi jak będzie większa :D a budzik to to samo, śmieje się, że wstaje z tatą do pracy, odprawi go i idzie spać dalej. Mąż już nawet rękę przykłada do brzucha na powitanie jak budzik dzwoni :)

Moja młoda 2 doby przed cesarka w nocy tak się kręciła że ja nie byłam w stanie ani siedzieć ani leżeć. Chodziłam po przedpokoju cała noc. Dopiero w dzień mogłam się położyć. Potrafiła mi z brzucha zrobić bałwana "większą kulka i wystająca mała kulka" masakra. Ze moja skóra wytrwala bez ani jednego rozstepu te jej szaleństwa to jestem w szoku.
    A młody jest większy od niej na tym etapie ciąży.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBueno wrote:

O ile nie męczy mnie ból pleców albo nóg to śpię jak aniołek. Czasem mi tylko duszno. Ogólnie jak zasnę i mnie starsza córka w nocy nie obudzi, to śpię do rana. Jak się zbudze to czasem ciężko już ko zasnąć. Ale mi brzuch nie wadzi, bo podobno wyglądam jakbym za dużo zjadła ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z posikiwaniem. W pierwszej ciąży, ani po niej nie miałam. A teraz to faktycznie zdarza się, a najgorzej jak chora byłam, to normalnie masakra. Wkładki nie dawały radę, bo w czasie kaszlu od razu leciało :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że po drugim porodzie to dopiero masakra będzie :/ bez fizjo się nie obejdzie

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Jak będzie wieksza to nie będzie miała miejsca już się tak rozpychac

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol ja tez takie dostaje prezenty od tesciowej czasem, np. swetr w rozmiarze 50 :D Ale z drugiej strony czasem dostaje sukienki w rozmiarze 38 wiec moze nie uwaza mnie za az takiego wieloryba :D

Dziewczyny jak wam sie ciezko spi, to zaiwestujcie sobie albo w ta poduche do spania, albo w rogala do karmienia i wsadzic miedzy nogi i pod brzuch. Ja bym sie nie wysypiala bo mnie brzuch ciagnie w dol i strasznie to niewygodne wiec sie rogalem posilkuje. Albo zwincie ekstra koc w rulon i zrobcie sobie poduszke. Cokolwiek zeby miedzy nogami bylo i podtrzymywalo brzuch. Nie wiem czemu ale to tworzy rownowage i wtedy mnie nic nie ciagnie ani nie uwiera.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gnom się w brzuchu rozchulal na wieczór, tak fikac zaczęła, że aż mnie to chwilami bolało! Macie tak czasem? Nie ze mnie kopnęłam w żebro czy w coś, bo tam nie sięga, ale ogólnie te ruchy mało przyjemne czasem są. A dziś od rana znowu sobie odpoczywa ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a95baacfcf11.jpg

Jestem zadowolona z wykonania. Na dole ta deska od szuflady, która robi za jej przykrycie mogłaby być trochę lepsza, ale pewnie da się jakoś ładniej ułożyć. Ogólnie jak oglądaliśmy łóżeczko z każdej strony to nie ma do czego się przyczepić. Czuć nawet w zapachu, że świeżo wyprodukowane :)
    W takim razie dziękuję Ci za info zamowię je :)

iwwk lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi no to miałaś z nią przygody :D Ciekawe czy braciszek będzie miał podobne zachowania :D

Aktyde to trochę mnie pocieszyłaś, bo już się bałam, że mnie wykończy wtedy :D A co do bólu, to tak, jak za mocno skopie mi jedno miejsce to czuje jakby na skórze taki dziwny ból.

Jeśli chodzi o rozmiary ubrań to mi teściowa na święta chciała sukienkę w rozmiarze 40 sprezentować :) Gdzie jeszcze wtedy w XS się mieściłam, a teraz S. Zdziwiona była bardzo jak powiedziałam, że no trochę worek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:01

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Pani Mol ja tez takie dostaje prezenty od tesciowej czasem, np. swetr w rozmiarze 50 :D Ale z drugiej strony czasem dostaje sukienki w rozmiarze 38 wiec moze nie uwaza mnie za az takiego wieloryba :D

Dziewczyny jak wam sie ciezko spi, to zaiwestujcie sobie albo w ta poduche do spania, albo w rogala do karmienia i wsadzic miedzy nogi i pod brzuch. Ja bym sie nie wysypiala bo mnie brzuch ciagnie w dol i strasznie to niewygodne wiec sie rogalem posilkuje. Albo zwincie ekstra koc w rulon i zrobcie sobie poduszke. Cokolwiek zeby miedzy nogami bylo i podtrzymywalo brzuch. Nie wiem czemu ale to tworzy rownowage i wtedy mnie nic nie ciagnie ani nie uwiera.

Ja sobie kołdrę między nogi biorę :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk a powiedz mi jeszcze ile czekałaś na to lozeczko?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ