X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, dołączam do każdego wpisu dziewczyn. Jesteśmy z Tobą.. Trzymamy mocno kciuki.
    Przenoszą Ciebie do Kato uck na ligote?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jutrzejszego święta to nie umiem odpuścić pączka.. A popołudniu do teściowej na świeżo zrobione :)
    z kolei dziś robiłam paczki angielskie (takie z dziurką na twarogu).
    Spokojnej, przespanej nocy życzę.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym porodzie mialam na poczatku tak, ze jak nie poszlam siku odrazu to nie byłam w stanie go utrzymac i zdazylo sie, ze sie praktycznie posikalam :( potem na szczescie bylo coraz lepiej i tylko przy duzych napadach kaszlu i pełnego przy ttm pęcherza zdarzało sie cos tam popuscic.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tym ogromny problem, szczegolnie teraz kiedy jestem chora.. Wystarczy ze zakaszle. Musze lazic ciagle z tymi ogromniastymi podpaskami megachlonnymi bo inaczej nie ma opcji. I wymieniac je co chwila. Makabra.. strasznie mnie to stresuje.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego można podejść na konsultacje do fizjoterapeuty uroginekologicznego.
    Ja ci chwilę za to latam siku :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli problem jest aż tak silny, że aż wkładki są mokre lub kompletnie nie możecie trzymać moczu to koniecznie wizyta u fizjoterapeuty od spraw uroginekologicznych, to samo może się zminimalizuje, ale nie minie tylko będzie się pogłębiać z wiekiem. Konieczne są tutaj ćwiczenia. Nie chce straszyć to tylko ku przestrodze, da się z tego wyjść i wypracować z pomocą profesjonalisty. Sama się za jakiś czas wybieram na konsultację taką profilaktyczną.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już o sikaniu mowa to kurcze ja mam zupełnie odwrotnie. Jak już mi się chce sikac to idę i wiecie coś "ciurkam" sikam sporo ale nie ma to ciśnienia jak normalnie przy sikaniu więc zanim wyciurkam wszystko z pęcherza chwilę schodzi

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ago takie łóżeczko https://pietrus.pl/images/offers/real/lozeczko-dominik-kolor-120-60-z-szuflada-5646.jpg Zamawiałam samo bez materacyka ze strony www.mamaania.com.pl

Jak już ogarnę pokoik to wrzucę w całej okazałości :D

Materacyk firma hevea baby max lateksowo-piankowy.
    Czyli z łóżeczka jesteś zadowolona ? Mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie Twojego złożonego? A jest solidnie wykonane? Podoba mi się też chce z szufladą i może je zamówię :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączka dziś odpuszczam (ukochana cukrzyca), ale na pocieszenie upieklam sobie bezcukrowe i bezmączne brownie z batata :D jest pyszniutkie, zaraz zmierzę sobie cukier, bo po sniadanku kawalek juz opykalam :D mmm.

MaryJane - będzie dobrze! Lepsza opieka dla Ciebie i dzidzia, wielkie kciuki za Was i dużo pozytywnych mysli Ci posyłam! :)

Co do koszul do porodu to polecane są rozpinane na całej dlugosci tez na plecach do ew.cc - do znieczulenia w kręgoslup. U mnie w szpitalu do cc kazali mi się i tak przebrac w szpitalną, więc jakie ś specjalne od mamyginekolog to przesada jak dla mnie, w ogole ta dziewczyna dla mnie nie jest za specjalnym autorytetem, nie przepadam za nią, za jej pisaniną (olaboga te jej instaseriale :O ), za jej marketingiem i moim zdaniem bardzo swobodnym podejsciem do ciąży, zwlaszcza po jej przejsciach. W zasadzie ją nawet od-obserwowalam na insta i fb, bo mnie zwyczajnie irytuje babeczka.
    A do ewentualnego porodu sn mam pieeeeeękny wór z lidla - tesciowa mi kupila koszulę do karmienia w rozmiarze 48-50 :D :D :D (noszę na co dzień 38). Kochana, co nie?? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:10

ago91, Nistera, Izka37, Oleander, kama2784, Fikus, madzia8018 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mam zamiar;) chyba ze go masz i odradzasz:P

Mary Jane bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze i oby tak jak jest bylo jak najdluzej!!domyslam sie co czujesz i bardzo dzielnie to znosisz. A ten szpital co Cie przenoszą jest w innym miescie?
    Nie mam go jeszcze zamierzam w kwietniu zamawiać, będę szukać jakiś opinii na necie o tym wózku :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł podziwiam ludzi ze jedzą takie "cuda" Brownie z batata czy fasoli sernik z ciecierzycy" mi to nie przechodzi przez gardło. Koleżanka ma fiola na punkcie takich "smakołyków" raz mnie zaprosiła na kawę że muszę koniecznie spróbować, spróbowałam. Dobrze ze kawa była smaczna hehehe.
    No i dziś też bez pączka, ale kawki to sobie nie odmowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:13

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dlaczego te bomble w brzuchu nie mogą każdego dnia być tak samo aktywne? Jednego kopie mnie po całym brzuchu, fika, fikolki robi, a drugiego jak dzis to cisza i cisza i tylko jakieś szturchniecia. Nie lubię tego :/
    U mnie jest to samo. Są takie dni jakby ciągle spał też tego nie lubię:( ciekawe czy po porodzie będą nam tak spać spokojnie :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a95baacfcf11.jpg

Jestem zadowolona z wykonania. Na dole ta deska od szuflady, która robi za jej przykrycie mogłaby być trochę lepsza, ale pewnie da się jakoś ładniej ułożyć. Ogólnie jak oglądaliśmy łóżeczko z każdej strony to nie ma do czego się przyczepić. Czuć nawet w zapachu, że świeżo wyprodukowane :)

puszek369, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Paula_071, Chusy, ago91, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Pani Moł podziwiam ludzi ze jedzą takie "cuda" Brownie z batata czy fasoli sernik z ciecierzycy" mi to nie przechodzi przez gardło. Koleżanka ma fiola na punkcie takich "smakołyków" raz mnie zaprosiła na kawę że muszę koniecznie spróbować, spróbowałam. Dobrze ze kawa była smaczna hehehe.
    No i dziś też bez pączka, ale kawki to sobie nie odmowie.
    Eee, nie jest tak zle! :) moj mąż stwoerdzil, ze smakuje jak babka czekoladowa, tylko mniej suche :D ja jestem wege a on nie i od zawsze 3x obwąchuje wszystko, co mu podstawiam pod nos, zanim zje. Ale brownie z fasoli czerwonej sobie kiedys upieklam i niee, to nie to. A batatowe serio jest okej :)
    A kiedyś mąż myślał, że jem nuggetsy, on też je jadł i nie chciał mi wierzyć, że to nie mięso, a boczniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:29

4me lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Eee, nie jest tak zle! :) moj mąż stwoerdzil, ze smakuje jak babka czekoladowa, tylko mniej suche :D ja jestem wege a on nie i od zawsze 3x obwąchuje wszystko, co mu podstawiam pod nos, zanim zje. Ale brownie z fasoli czerwonej sobie kiedys upieklam i niee, to nie to. A batatowe serio jest okej :)
    A kiedyś mąż myślał, że jem nuggetsy, on też je jadł i nie chciał mi wierzyć, że to nie mięso, a boczniaki :D
    Jak Twoje wyniki morfologii? Ja nie jem czerwonego mięsa (drob i ryby jem) od 14 lat i mi się pogorszyła-poniżej normy, dr mówi do mnie, że przy mojej diecie i tak spoko. Rodzina nie robi Ci wyrzutów, że nie jesz w ciąży mięsa? U mnie jest tragedia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:38

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Jak Twoje wyniki morfologii? Ja nie jem czerwonego mięsa (drob i ryby jem) od 14 lat i mi się pogorszyła-poniżej normy, dr mówi do mnie, że przy mojej diecie i tak spoko. Rodzina nie robi Ci wyrzutów, że nie jesz w ciąży mięsa? U mnie jest tragedia...
    Wlasnie bardzo dobrze - nawet poza ciążą, wtedy suplementuję tylko wit.D i B12. Hemoglobinę mam w srodkowej normie. :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po immunoglobulinie.
    Ciasteczko ja nic nie płaciłam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Jakie macie materace ? Szukam właśnie łóżeczka na necie chcę od razu z materacem, nie orientuje się wcale, który lepszy kokos pianką kokos 12.5cm grubości czy gryka pianką kokos 9cm grubosci?

Już chyba kiedyś wspominałam że te materace gryka kokos lepiej unikać robaki ponoć tam się zalegają , najlepsze są według mnie te piankowe .

Hej hej :-) :-) .

Ja dziś tak na szybko na 12 jadę do dentystki , mały cały czas strasznie się kręci mam taką kartę do liczenia ruchów płodu i nic mój Pan ginekolog nie mówił abym prowadziła obserwację , i tak dumam czy coś zaznaczać czy lepiej bez jego nie wiedzy nic z tym nie robić , Dominik jest na tyle aktywny że nie mam o co się martwić ( odpukać ) za tydzień wizyta i będzie to już 30 tc :-O :-O zapytam się go wprost . Kupiłam wreszcie pierwsza rzecz dla Dominika przewijak na łóżeczko turystyczne ;-) lepszy rydz niż nic :-) .

Mary Jane Dobrze że Was jak coś przenoszą do lepszego szpitala , proś tam maleństwo aby grzecznie po czekało i zaciskaj tam mocno nogi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol uśmiałam sie bardzo z koszuli od tesciowej hhahahaha! Byłam w labolatorium i po drodze wstąpiłam po pączki . Zaraz robię kawke do nich. Ja to niestety tez nie lubię tych warzywnych wypieków. Nawet marchewkowe ciasto mi nie smakuje :/

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię takie kombinacje zdrowe, ale w ciąży kompletnie mi nie wychodzi robienie i nie podchodzą mi, tylko tradycyjna polska kuchnia :D Po ciąży mam nadzieję, że znów zacznę jeść jak wcześniej, ale jednak na ciasta z batatów, fasoli itp. Nigdy się jeszcze nie pokusiłam żeby zrobić. U mnie to tylko wymiana składników z tych "niezdrowych" na te zdrowe. Co do diety wegańskiej to dobrze prowadzona potrafi przynieść wiele korzyści, chociaż ja sama nie umiałabym zrezygnować z mięsa, bo za bardzo je lubię :D Pani Moł a u Ciebie to jest wykluczenie wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego czy tylko mięso? Bo ja się zawsze mylę, czy to weganska czy wegetariańska pozwala na jakieś odstępstwa.

Ja póki co ostro się trzymam i do śniadania i kawki wjechał batonik daktylowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:18

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ