X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech .. ja nie liczę nawet na przedszkole / serio- to nic nie da, bo przede mną będą inne tłumy wielodzietne i z orzeczeniem itp.. i co z tego- guzik to pomoże.. Mogę się założyć! Jednego czego się nauczyłam to że zawsze wszystko za $ bo na państwo nie ma co liczyć i tyle. Beznadziejnie się żyje w tym mieście .. szlag mnie trafia. A do przedszkola też trzeba zapisać po urodzeniu od razu ?? To jest chore !!! Ech / jestem wściekła .. zaraz wyżyje się na komodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na ip. Od srody brzuch mi sie napina po kilkanascie razy dziennie. Biore nospe, magnez i bez zmian. Noe miałam tego wczesniej. Dzwonilam do lekarza, jest na urlopie. Kazal jechac na izbe :( becze bo boje sie ze mnie zostawia i synka nie zobacze

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - nie denerwuj sie- jedz i trzymam kciuki, oby tylko podali leki i wypuścili do domu!! Trzymaj się dzielnie

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki!
    Marzę o suszarce, więc jak już kupimy chatę to bedzie to obowiazkowy punkt, no i zmywarka, bo tez nie mam i nigdy nie mialam ;) mój mąż się burzy, ze po co nam to itd... fakt, u nas glownie on zmywa i wiesza pranie, ale mnie szlag trafia, jak ta suszarka wiecznie rozstawiona, a on jeszcze nie zdaje sobie sprawy co to bedzie, jak pojawi sie drugie dziecko, obsatwiam, ze bedziemy potzrebowali drugą suszarkę ;)

Co do przedszkoli, zlobkow itp. Mi sie udalo i Karo jak miala niecale dwa lata poszla do klubu malucha a ja na staz, takze placilam cos ponad stowke za klubik, a ja wtedy robilam swoje skrzynki i bylam jednoczesnie na stazu w agencji reklamowej. Mam nadzieje ze tak samo uda się teraz, tylko bym szybciej musiala ten klubik zalatwic, zeby juz po macierzynskim poszla, ale to wszystko zalezy, co sie bedzie z moja firma dzialo. Mam o tyle latwiej, ze moja szefowa sie zajmuje tez projektami unijnymi i wlasnie otwiera takie kluby malucha. Niestety teraz bedzie otwierac dosc daleko, a miala w miejscowosci, gdzie sie chcemy przeprowadzic, wiec buuu. Takze pewnie bede tez z peselem profilaktycznie wpisywac sie na liste zlobkowa. Co do przedszkola, to gdyby nie to, ze rok temu gdy byla rekrutracja, nie bylam jeszcze po slubie, to nie byloby opcji zeby mldoa sie dostala, wiec bezczelnie i z premedytacja wykorzystalam ten fakt, ale dzieki temu mloda mogla isc do panstwowego przedszkola ;)

Za dwa tygodnie mamy spotkanie z polozna, wiecie ile u nas kosztuje wynajecie do porodu, i to jako osoba towarzyszaca, bo w poznaniu pozakazywali oficjalnie miec swoja polozna. 1500 zł :O

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ech .. ja nie liczę nawet na przedszkole / serio- to nic nie da, bo przede mną będą inne tłumy wielodzietne i z orzeczeniem itp.. i co z tego- guzik to pomoże.. Mogę się założyć! Jednego czego się nauczyłam to że zawsze wszystko za $ bo na państwo nie ma co liczyć i tyle. Beznadziejnie się żyje w tym mieście .. szlag mnie trafia. A do przedszkola też trzeba zapisać po urodzeniu od razu ?? To jest chore !!! Ech / jestem wściekła .. zaraz wyżyje się na komodzie

Do przedszkoli jest rekrutacja co roku na przelomie lutego i marca.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko do żłobka od razu po dostaniu pesel :p
    Aktyde u nas tyle też kosztuje tylko w jednym szpitalu można ona od razu opiekuje się przy porodzie, a to położna czy doula?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:03

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny myślicie że 29 tydzień ciąży to dobry czas na usg trzeciego trymestru? Mój mąż wyjeżdża a chciałabym z nim pójść na to badanie, wypadałoby na początku 29 tygodnia. Niby wszędzie jest napisane że 29-31 jest Oki ale zastanawiam się czy 30 nie bylby lepszy
    Ja ide 29t4d moja dr mi tako termin ustalila wiec zapewne u cciebie tez ok ten termin bedzie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymaj się i kciuki

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Jade na ip. Od srody brzuch mi sie napina po kilkanascie razy dziennie. Biore nospe, magnez i bez zmian. Noe miałam tego wczesniej. Dzwonilam do lekarza, jest na urlopie. Kazal jechac na izbe :( becze bo boje sie ze mnie zostawia i synka nie zobacze

Lepiej jedź i tam sprawdza co i jak nie zakładaj od razu takich rzeczy , nawet jak coś to sobie twój mąż , tata czy mama poradzą sobie nad opieką nad waszym synkiem dzieci są bardzo dzielnie . Trzymam mocno kciuki :-) .

Ciasteczko w przedszkolach prowadzą zapisy jakiś koło Lutego lub Marca czasami tak jest , że dużo wcześniej niektóre mamy zapisują do np żłobka jest nawet czasami tak że o miejsc nie ma , a tu nagle mogą Ci informacje przysłać że dziecko się dostało ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:08

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymam kciuki - moze bedzie koniecznosci hospitslizacji.

Ale dzis duzo piszecie, zagladam co jakis czas i nie moge za wami nadazyc

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny :) to przedszkola nie szturmuje póki co ;)
    Czy dzis jest jakaś przerwa techniczna tu na forum ??

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymaj się! Wszystko będzie dobrze trzymam kciuki <3

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też już nadążyć nie mogę :D Trochę w domu do ogarnięcia, zaraz wychodzę, pewnie wieczorem będzie dobra książka z tego do poczytania i nadrobienia :D

U mnie na pralce suszarka nie ma jak, bo nad pralką szafka wisi :( gdyby nie szafka to już bym tam chyba pomiary na suszarkę robiła hehe :D

Kama trzymaj się, będzie wszystko dobrze, ale lepiej skontrolować ! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ciastko do żłobka od razu po dostaniu pesel :p
    Aktyde u nas tyle też kosztuje tylko w jednym szpitalu można ona od razu opiekuje się przy porodzie, a to położna czy doula?

Położna. Douli raczej nie chce. To jest położna ze szkoły rodzenia, gdzie chodzimy i wiem, że ona bardzo często jeździ do tych porodów. Ale ogólnie bardzo ciężko znaleźć kogoś, nie wiem, czy z tą się dogadam. Może masz jakiś znajomych po fachu w Poznaniu żeby podpytać, czy kogoś takiego znają?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, trzymam kciuki! Spokojnie, zbadaja Cię i mam nadzieję że uspokoja. Mi w szpitalu mówili wszyscy zgodnie ze napinania i 2 razy na godzinę bez dodatkowych objawów sa w porządku!

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Kama, trzymam kciuki! Spokojnie, zbadaja Cię i mam nadzieję że uspokoja. Mi w szpitalu mówili wszyscy zgodnie ze napinania i 2 razy na godzinę bez dodatkowych objawów sa w porządku!

Przynajmmniej macica sie ciwczy, sznasa na szybszy porod moze ;) moja sie leniwie cwiczy, jeden dzien taki napiety mialam, a tak to flak ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk jest stres i nerwowka:P tylko czytam w trakcie chwili bo jednak sporo jeszcze do ogarnięcia i jeszcze jakies glupoty mi dochodza bo musze isc do banku bo moja karta skończyła waznosc wczoraj a nowa sama nie moge aktywować tylko w okienku w banku ;/

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pani Mol jesteś pewna? U nas sa dodatkowe punkty za pracownie. Przynajmniej w przedeszkolach. Zlobkow jest tak malo i tak daleko, ze nawet nie probowalam. Niestety poszlismy do prywatnego, tuz kolo domu.
    Przy jednym dziecku bez szans :) ale teraz przy dwójce może mi się poszczęści :D a wlasnie tuż przy moim bloku jest najbliższy miejski żłób, mielibysmy serio 3 minuty od progu do progu - ideolo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa O matko to już jutro ten Wasz wyjątkowy dzień :-O , niech wszystko pójdzie po waszej myśli . Niech słoneczko Wam świeci ;D .

Co do ważności karty Mi też się skończyła jakoś na przełomie Stycznia tego roku , i przysłali mi nową nawet nie wiedziałam kiedy dokładnie mi ważność tej karty minie , ja moją kartę aktywowałam w bankomacie normalnym nie przy moim banku , ta specjalnie jechać 30 km aby kartę aktywować B-) potem zapłaciłam tak zbliżeniowo i już normalnie używałam :-) .

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama kciuki!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ