X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ech .. ja nie liczę nawet na przedszkole / serio- to nic nie da, bo przede mną będą inne tłumy wielodzietne i z orzeczeniem itp.. i co z tego- guzik to pomoże.. Mogę się założyć! Jednego czego się nauczyłam to że zawsze wszystko za $ bo na państwo nie ma co liczyć i tyle. Beznadziejnie się żyje w tym mieście .. szlag mnie trafia. A do przedszkola też trzeba zapisać po urodzeniu od razu ?? To jest chore !!! Ech / jestem wściekła .. zaraz wyżyje się na komodzie
    Nie moge sie z Toba zgodzic. Znow czarnowidzisz ;)

Przedszkole do zupełnie inna bajka niz zlobek. Przedszkole Panstwo Ci musi zapewnic! Moze jedynie nie podobac Ci sie lokalizacja, samo przedszkole itd i wtedy to Twoj wybor, ze idziesz do prywatnego. My zlozylismy podanie do dwóch. Mozna chyba do trzech. Sklada sie gdzie sluty, marzec tego samego roku co dziecko idzie do przedszkola - od wrzesnia zaczyna sie rok przedezkolny. Dostaliśmy sie do przedezkola drugiego wyboru wiec nie bylo zle! Tylko 1 przystanek autobusem dalej, czyli samochodem tyle co nic. Nie mielismy zandych dodatkowych punktów! Takze nie jest az tak zle, tylko my wybredni i mlody zostal w prywatnym z roznych wzgledow.

Duzo tez zalezy od tego, w jakiej dzielnicy mieszkasz i czy duzo jest tam przedszkoli. Niektorzy tez wybieraja przedszkola blizej pracy, babc itp. Nie ma rejonizacji aczkolwiek sa jakies pojedyncze punkty za wybranie przedszkola z rejonu wiec ciut, ciut latwiej do takiego. I juz na starcie masz punkty, ktorych ja nie mialam za samotne wychowywanie dziecka. Nie popieram ale wezyscy tak robia... I to sie pewnie nie zmieni.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamusiu jutro az nie moge uwierzyc ze to tak szybko zlecialo. Noc mam z glowy:P a pogoda by sie baaardzo przydala bo nie ukrywam ze nie pasuje mi ubierac czapki i szalika do tej sukienki;P no wlasnie moj bank taki glupi ze tylko w placowce wielw spraw da sie załatwić tylko

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - to powodzenia jutro i przespanej nocy! :)

Kama - kciuki, będzie dobrze!

Jeszcze przed nami rok macierzyńskiego, a ja już się martwię, że po tym czasie będzie trzeba obydwoje dzieci odstawić do żłobów i przedszkoli :O ech!!

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    4me ja rozumiem że będzie miała ciężej itd, itd. Nie rozumiem tylko dlaczego tak podstawowych rzeczy nie zapewnia szpital tylko kobieta musi to wszystko sama zanosić do szpitala. To po co są składki NFZ skoro qpiego podkładu pod tyłek nie dostaniesz .... jeszcze trochę to swoją pościel będzie człowiek musiał zabierać że sobą w końcu naczynia , papier toaletowy A nawet nieraz własne leki musisz mieć.
    Dobra bo sobie ciśnienie z samego rana podniosłam.

Mój mąż kochany stwierdził że chyba jednak wymieni mi auto :D Że i tak już 2 lata nim jeżdżę więc można coś pomyśleć.
    Nie obrazilabym się jakby zamienił myślenie w czyny :D
    Nie chce go naciskać bo to że jeżdżę puszka jest tylko moja wina bo się na nią uparlam jak mąż próbował mi przetłumaczyć że za mały:D
    Nic liczę na jego dobre serce :D
    Nistera masz rację, powiem wiecej - najblizsza mi osoba walczyła o zdrowie w szpitalach - chyba 6 różnych w Warszawie i w niektórych kazali samemu pampersy kupować... skandal, człowiek nawet do emerytury nie doczekał, taki system... a higiena wiadomo jaka w szpitalach i w końcu to bakteria w szpitalu pokonała...

Nue wiem jak w PL, ja w UK miałam swoje podkłady higieniczne po porodzie, ale szwagierka poradziła, by korzystać ze szpitalnych bo są bardziej chłonne i tak robiłam, teraz tez bedę o szpitalne prosić, chociaż już w PL
    Temat ze sztućcami juz był :) trzeba swoje mieć ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Ja to miałam bardzo skromny ślub kościelny bez wesela po co mi to i na co każdy robi z resztą jak uważa ;-) , mieliśmy ślub w Listopadzie , okropnie zimno było i wszyscy w kurtkach i zero ogrzewania w kościele B-) , miałam na sobie zwykłą wizytową sukienkę z bolerkiem , dół biały góra brązowa bolerko trzy czwarte do łokcia i białe pantofle na małym koturnie miałam . Niech wszystko Wam się uda no i powodzenia :-) .

Pani Moł Moje dziewczynki to się wręcz doczekać nie mogły , kiedy do przedszkola pójdą i ja sama widziałam że to bardziej rodzice przeżywają niż dzieci no zależy jeszcze . Jak Marysia poszła do szkoły do zerówki , to się martwiłam jak sobie poradzi chodzi tam też Grześ nasz synek więc wiedziałam że będzie do niej chodził itp , i znakomicie sobie poradziła teraz bardzo przeżywam Gabrysię no i Marysię też gdyż obie idą do klas 1 nie będą razem w jednej klasie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:19

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Szczęśliwa Ja to miałam bardzo skromny ślub kościelny bez wesela po co mi to i na co każdy robi z resztą jak uważa ;-) , mieliśmy ślub w Listopadzie , okropnie zimno było i wszyscy w kurtkach i zero ogrzewania w kościele B-) , miałam na sobie zwykłą wizytową sukienkę z bolerkiem , dół biały góra brązowa bolerko trzy czwarte do łokcia i białe pantofle na małym koturnie miałam . Niech wszystko Wam się uda no i powodzenia :-) .

Pani Moł Moje dziewczynki to się wręcz doczekać nie mogły , kiedy do przedszkola pójdą i ja sama widziałam że to bardziej rodzice przeżywają niż dzieci no zależy jeszcze . Jak Marysia poszła do szkoły do zerówki , to się martwiłam jak sobie poradzi chodzi tam też Grześ nasz synek więc wiedziałam że będzie do niej chodził itp , i znakomicie sobie poradziła teraz bardzo przeżywam Gabrysię no i Marysię też gdyż obie idą do klas 1 nie będą razem w jednej klasie .

Muszę to napisać! Patrze ciągle na Twój opis i podziwiam! Ja z jednym dzieckiem dostawałam na łeb, a Ty się na czwarte zdecydowałaś! Szacun!

Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego nie wiedziałam .. czyli spokojnie się dostanie do publ .. uff :)

4me lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale ja nie mówię, ze nie ma w szpitalach to bardziej Nistera ma taki ciezki obraz polskich szpitali na podstawie naszych wyprawek :D wystraszymy ja nigdy nam do kraju nie zjedzie :*

Sa na pewno kraje, gdzie jest duzo lepiej i do nich piwinno sie rownac oczywiście. Ale sa tez kraje jak stany, gdzie jak jie zaplacisz to kest tragedia. A poród prywtany jak ostatnio Ciacho wyszukala bagatela 100 tys $! Btw moze sie ktoras wybierze jeszcze? Dziecko mialoby od razu amerykanskie obywatelstwo ;)

P. S. Ciekawe co by bylo jakbym teraz na wakacje pojechala i zaczela tam rodzic na ubezpieczeniu turystycznym? Jakie warunki itd. Moze warto :D tylko nie wiem czy mi wize dadza w 7 miesiacu
    4me ja pojechałam za granicę w 8mcu w pierwszej ciązy planowo. Trzeba miec EKUZ i tyle, nie kwestionują ubezp w ZUS bo to UE. Jednak ja zlozyłam stosowny wniosek ZUS ZUA o zmianie miejsca zamieszkania u pracodawcy. W UK tylko pytali gdzie z mezem pracujemy ale na zasadzie ankiety, tam nie mają oporów zadawac takich pytan o status i rasę :)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 Dziękuję za bardzo miłe słowa ❤️.

Moja droga czekamy na 5 szczęście ❤️ , mamy 4 dzieci Grześ ma 14 lat , Marysia prawie 8 lat , Gabrysia prawie 7 lat no i Ania rok i 10 miesięcy

Ciasteczko777, aktyde85 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Położna. Douli raczej nie chce. To jest położna ze szkoły rodzenia, gdzie chodzimy i wiem, że ona bardzo często jeździ do tych porodów. Ale ogólnie bardzo ciężko znaleźć kogoś, nie wiem, czy z tą się dogadam. Może masz jakiś znajomych po fachu w Poznaniu żeby podpytać, czy kogoś takiego znają?
    Mam jedną koleżankę, ale ona na noworodkach. Na Polnej chcesz rodzic? Dzisiaj mówili o Polnej w tvn :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, nie na Polnej nie. Nie będę się pchać do szpitala 3 ref z niepowiklana ciążą, no chyba że by się coś po drodze działo ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie na obserwacji. Szyjka długa,zamknieta. Miekka ale raczej przez to, ze rodziłam. W moczu bakterie. Dostaje antybiotyk. Czekaja na wyniki posiewu jeszcze ale antybiotyk juz biore, bo wyniki złe wyszly. Brzuch mnie pobolewał od srody dolem ae myslalam, ze to przez te twardnienia a to przez infekcje. Zrobili usg to mały wazy 1600 już. Zadtsnawiali sie nad sterydami na płuca ale narazie poczekaja co z tymi twsrdnieniami będzie. Dostaje jak narazie nospe i magnez ma to. Powiedziala dr, ze moze byc ze tak to mocno odczuwam porpstu te twardnienia. Jest w miare ok ale tesknie tak za synkiem, ze becze co chwile :( c

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dobrze że się wybrałaś do szpitala. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Cię do domku. Na pewno ciężko ci tam bez synka :( trzymaj się kochana <3

kama2784 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dobrze ze niezbagatelizowali twojego problemu i jestes pod opieka. W wojewodzkim jestes?
    Noo i spory juz ten teoj dzieciaczek.

Kurcze dziewczyny coraz wieksze te nasze dzieciaki. Dopiero co wazyly 200g300g a tu juz za chwile po 2kg beda mialy

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde gdzie chcesz rodzić?

puszek a Ty w ktorym szpitalu pracujesz w Pzn?

Ja rodziłam dwa razy w św. Rodzinie - szczerze polecam :)

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Kama dobrze że się wybrałaś do szpitala. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Cię do domku. Na pewno ciężko ci tam bez synka :( trzymaj się kochana <3
    Dziękuję!
    Jak powiedzieli,ze szyjka dluga i zamknieta to sie uspokoiłam. Tylko ta tesknota mnie dobija. Ale musze powiedziec, ze wszyscy sa tu bardzo mili. Warunki tez przyzwoite. Maz przeniosl sie do rodzicow swoich ma ten czas to mam nadzieję, ze synek nie odczuje tak bardzo mojej nieobecnosci. On taki moj synuś i jeszcze sie dodatkowo nakręcam, ze bedzie za mna plakal itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Kama dobrze ze niezbagatelizowali twojego problemu i jestes pod opieka. W wojewodzkim jestes?
    Noo i spory juz ten teoj dzieciaczek.

Kurcze dziewczyny coraz wieksze te nasze dzieciaki. Dopiero co wazyly 200g300g a tu juz za chwile po 2kg beda mialy
    Tak w wojewódzkim. Dr ktora mnie przyjmowala baaardzo fajna. Przejęła sie, szereg badsn zlecila. Z usg dzisiejszego maly 2tyg starszy. Dopiero co taka fosolka mała byla a tu juz taka waga.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a Pro-familia dalej cieszy sie taka dobra opinia?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie bardzo. Podobno tam masówka sie zrobiła. Tzn oblegana chyba jest nadal ale to juz podobmo nie to co dawniej. Ja w wojewodzkim, bo moj gin tu pracuje i pomimo, ze teraz ns urlopie to kazał mi przez tel tu przyjechać na izbę.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymaj się tam! Wszystko będzie dobrze! :)

MaMaMi pro familia coraz gorzej, ostatnio moja położna też dużo ciekawych info mi sprzedała na temat tego szpitala, także ja się utwierdziłam w przekonaniu żeby na pewno tam nie rodzić hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ