Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko777 wrote:Ech .. ja nie liczę nawet na przedszkole / serio- to nic nie da, bo przede mną będą inne tłumy wielodzietne i z orzeczeniem itp.. i co z tego- guzik to pomoże.. Mogę się założyć! Jednego czego się nauczyłam to że zawsze wszystko za $ bo na państwo nie ma co liczyć i tyle. Beznadziejnie się żyje w tym mieście .. szlag mnie trafia. A do przedszkola też trzeba zapisać po urodzeniu od razu ?? To jest chore !!! Ech / jestem wściekła .. zaraz wyżyje się na komodzie
Przedszkole do zupełnie inna bajka niz zlobek. Przedszkole Panstwo Ci musi zapewnic! Moze jedynie nie podobac Ci sie lokalizacja, samo przedszkole itd i wtedy to Twoj wybor, ze idziesz do prywatnego. My zlozylismy podanie do dwóch. Mozna chyba do trzech. Sklada sie gdzie sluty, marzec tego samego roku co dziecko idzie do przedszkola - od wrzesnia zaczyna sie rok przedezkolny. Dostaliśmy sie do przedezkola drugiego wyboru wiec nie bylo zle! Tylko 1 przystanek autobusem dalej, czyli samochodem tyle co nic. Nie mielismy zandych dodatkowych punktów! Takze nie jest az tak zle, tylko my wybredni i mlody zostal w prywatnym z roznych wzgledow.
Duzo tez zalezy od tego, w jakiej dzielnicy mieszkasz i czy duzo jest tam przedszkoli. Niektorzy tez wybieraja przedszkola blizej pracy, babc itp. Nie ma rejonizacji aczkolwiek sa jakies pojedyncze punkty za wybranie przedszkola z rejonu wiec ciut, ciut latwiej do takiego. I juz na starcie masz punkty, ktorych ja nie mialam za samotne wychowywanie dziecka. Nie popieram ale wezyscy tak robia... I to sie pewnie nie zmieni.
-
Tak mamusiu jutro az nie moge uwierzyc ze to tak szybko zlecialo. Noc mam z glowy:P a pogoda by sie baaardzo przydala bo nie ukrywam ze nie pasuje mi ubierac czapki i szalika do tej sukienki;P no wlasnie moj bank taki glupi ze tylko w placowce wielw spraw da sie załatwić tylko
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa - to powodzenia jutro i przespanej nocy!
Kama - kciuki, będzie dobrze!
Jeszcze przed nami rok macierzyńskiego, a ja już się martwię, że po tym czasie będzie trzeba obydwoje dzieci odstawić do żłobów i przedszkoliech!!
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Nistera wrote:4me ja rozumiem że będzie miała ciężej itd, itd. Nie rozumiem tylko dlaczego tak podstawowych rzeczy nie zapewnia szpital tylko kobieta musi to wszystko sama zanosić do szpitala. To po co są składki NFZ skoro qpiego podkładu pod tyłek nie dostaniesz .... jeszcze trochę to swoją pościel będzie człowiek musiał zabierać że sobą w końcu naczynia , papier toaletowy A nawet nieraz własne leki musisz mieć.
Dobra bo sobie ciśnienie z samego rana podniosłam.
Mój mąż kochany stwierdził że chyba jednak wymieni mi autoŻe i tak już 2 lata nim jeżdżę więc można coś pomyśleć.
Nie obrazilabym się jakby zamienił myślenie w czyny
Nie chce go naciskać bo to że jeżdżę puszka jest tylko moja wina bo się na nią uparlam jak mąż próbował mi przetłumaczyć że za mały:D
Nic liczę na jego dobre serce
Nue wiem jak w PL, ja w UK miałam swoje podkłady higieniczne po porodzie, ale szwagierka poradziła, by korzystać ze szpitalnych bo są bardziej chłonne i tak robiłam, teraz tez bedę o szpitalne prosić, chociaż już w PL
Temat ze sztućcami juz byłtrzeba swoje mieć ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:17
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Ja to miałam bardzo skromny ślub kościelny bez wesela po co mi to i na co każdy robi z resztą jak uważa
, mieliśmy ślub w Listopadzie , okropnie zimno było i wszyscy w kurtkach i zero ogrzewania w kościele
, miałam na sobie zwykłą wizytową sukienkę z bolerkiem , dół biały góra brązowa bolerko trzy czwarte do łokcia i białe pantofle na małym koturnie miałam . Niech wszystko Wam się uda no i powodzenia
.
Pani Moł Moje dziewczynki to się wręcz doczekać nie mogły , kiedy do przedszkola pójdą i ja sama widziałam że to bardziej rodzice przeżywają niż dzieci no zależy jeszcze . Jak Marysia poszła do szkoły do zerówki , to się martwiłam jak sobie poradzi chodzi tam też Grześ nasz synek więc wiedziałam że będzie do niej chodził itp , i znakomicie sobie poradziła teraz bardzo przeżywam Gabrysię no i Marysię też gdyż obie idą do klas 1 nie będą razem w jednej klasie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:19
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Szczęśliwa Ja to miałam bardzo skromny ślub kościelny bez wesela po co mi to i na co każdy robi z resztą jak uważa
, mieliśmy ślub w Listopadzie , okropnie zimno było i wszyscy w kurtkach i zero ogrzewania w kościele
, miałam na sobie zwykłą wizytową sukienkę z bolerkiem , dół biały góra brązowa bolerko trzy czwarte do łokcia i białe pantofle na małym koturnie miałam . Niech wszystko Wam się uda no i powodzenia
.
Pani Moł Moje dziewczynki to się wręcz doczekać nie mogły , kiedy do przedszkola pójdą i ja sama widziałam że to bardziej rodzice przeżywają niż dzieci no zależy jeszcze . Jak Marysia poszła do szkoły do zerówki , to się martwiłam jak sobie poradzi chodzi tam też Grześ nasz synek więc wiedziałam że będzie do niej chodził itp , i znakomicie sobie poradziła teraz bardzo przeżywam Gabrysię no i Marysię też gdyż obie idą do klas 1 nie będą razem w jednej klasie .
Muszę to napisać! Patrze ciągle na Twój opis i podziwiam! Ja z jednym dzieckiem dostawałam na łeb, a Ty się na czwarte zdecydowałaś! Szacun!Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Ale ja nie mówię, ze nie ma w szpitalach to bardziej Nistera ma taki ciezki obraz polskich szpitali na podstawie naszych wyprawek
wystraszymy ja nigdy nam do kraju nie zjedzie :*
Sa na pewno kraje, gdzie jest duzo lepiej i do nich piwinno sie rownac oczywiście. Ale sa tez kraje jak stany, gdzie jak jie zaplacisz to kest tragedia. A poród prywtany jak ostatnio Ciacho wyszukala bagatela 100 tys $! Btw moze sie ktoras wybierze jeszcze? Dziecko mialoby od razu amerykanskie obywatelstwo
P. S. Ciekawe co by bylo jakbym teraz na wakacje pojechala i zaczela tam rodzic na ubezpieczeniu turystycznym? Jakie warunki itd. Moze wartotylko nie wiem czy mi wize dadza w 7 miesiacu
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aktyde85 wrote:Położna. Douli raczej nie chce. To jest położna ze szkoły rodzenia, gdzie chodzimy i wiem, że ona bardzo często jeździ do tych porodów. Ale ogólnie bardzo ciężko znaleźć kogoś, nie wiem, czy z tą się dogadam. Może masz jakiś znajomych po fachu w Poznaniu żeby podpytać, czy kogoś takiego znają?
-
nick nieaktualnyZostawili mnie na obserwacji. Szyjka długa,zamknieta. Miekka ale raczej przez to, ze rodziłam. W moczu bakterie. Dostaje antybiotyk. Czekaja na wyniki posiewu jeszcze ale antybiotyk juz biore, bo wyniki złe wyszly. Brzuch mnie pobolewał od srody dolem ae myslalam, ze to przez te twardnienia a to przez infekcje. Zrobili usg to mały wazy 1600 już. Zadtsnawiali sie nad sterydami na płuca ale narazie poczekaja co z tymi twsrdnieniami będzie. Dostaje jak narazie nospe i magnez ma to. Powiedziala dr, ze moze byc ze tak to mocno odczuwam porpstu te twardnienia. Jest w miare ok ale tesknie tak za synkiem, ze becze co chwile
c
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kama dobrze ze niezbagatelizowali twojego problemu i jestes pod opieka. W wojewodzkim jestes?
Noo i spory juz ten teoj dzieciaczek.
Kurcze dziewczyny coraz wieksze te nasze dzieciaki. Dopiero co wazyly 200g300g a tu juz za chwile po 2kg beda mialy2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Kama dobrze że się wybrałaś do szpitala. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Cię do domku. Na pewno ciężko ci tam bez synka
trzymaj się kochana
Jak powiedzieli,ze szyjka dluga i zamknieta to sie uspokoiłam. Tylko ta tesknota mnie dobija. Ale musze powiedziec, ze wszyscy sa tu bardzo mili. Warunki tez przyzwoite. Maz przeniosl sie do rodzicow swoich ma ten czas to mam nadzieję, ze synek nie odczuje tak bardzo mojej nieobecnosci. On taki moj synuś i jeszcze sie dodatkowo nakręcam, ze bedzie za mna plakal itd. -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Kama dobrze ze niezbagatelizowali twojego problemu i jestes pod opieka. W wojewodzkim jestes?
Noo i spory juz ten teoj dzieciaczek.
Kurcze dziewczyny coraz wieksze te nasze dzieciaki. Dopiero co wazyly 200g300g a tu juz za chwile po 2kg beda mialy -
nick nieaktualny