X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, duzo odpoczynku, oby szybko to minęło i szybko wypuścili Cię do domu :)
    Szczęśliwa - wszystkiego najlepszego na małżeńskim szlaku :)

A ja zaraz śmigam do lab i jestem wściekla na siebie, wczoraj jakos tak malo piłam, w nicy pierwszy raz w tym tyg dobrze spalam i też nie piłam i kuuurddddeeeee jakoś taki nieprzejrzysty mocz przez to mam :/ jestem pewna, że to kwestia za malej ilosci plynów a na bank cos tam teraz wylezie i będę musiala powtarzać, a zwlaszcza że w nocy się nie budziłam na sisi. Teraz się waham czy nie pobrać drugiej próbki.

kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Kama, duzo odpoczynku, oby szybko to minęło i szybko wypuścili Cię do domu :)
    Szczęśliwa - wszystkiego najlepszego na małżeńskim szlaku :)

A ja zaraz śmigam do lab i jestem wściekla na siebie, wczoraj jakos tak malo piłam, w nicy pierwszy raz w tym tyg dobrze spalam i też nie piłam i kuuurddddeeeee jakoś taki nieprzejrzysty mocz przez to mam :/ jestem pewna, że to kwestia za malej ilosci plynów a na bank cos tam teraz wylezie i będę musiala powtarzać, a zwlaszcza że w nocy się nie budziłam na sisi. Teraz się waham czy nie pobrać drugiej próbki.
    Ja wlasnie w czwartek rano tez mocz zawiozlam do labo i przed pobraniem wzielam prysznic ale dobrze sie nie splukalam i w pojemniku bylo duzo piany wiec wzięłam kolejny pojemnik, duzo piłam i jeszcze raz pobrałam i sama woda to praktycznie byla. Na wyniku bylo, ze wodojasna barwa i bakterie nieliczne takze nic przez to drugie pobranie nie wyszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:23

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    aktyde gdzie chcesz rodzić?

puszek a Ty w ktorym szpitalu pracujesz w Pzn?

Ja rodziłam dwa razy w św. Rodzinie - szczerze polecam :)
    W Gdańsku pracuje :) tu mówiłam o znajomej z PZN :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa wszystkiego najlepszego w tym dniu, aby był dla Was idealny!

U mnie powtórzone wyniki glukozy wyszły dobrze- w moczu brak glukozy, we krwi 76, gdzie norma 70-99. Coś musieli sknocic w tym pierwszym lab.

Co do suszarki ja mam Samsunga i mam opcję bez prasowania, ale nie można zapelniac więcej jak pół bębna bo ubranie musi mieć miejsce żeby się nie pogniesc. No i od razu po skończeniu wyciągnąć trzeba. Nigdy nie pakuje z dwóch pralek bo wtedy zawsze są pogniecione. Mąż wyliczył ze jedno suszenie to 40 groszy dla naszej suszarki.

4me, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Nie, na polnej nie, bo nie chce się pchać do szpitala 3 ref, no chyba że by była konieczność. Widziałam te sale po remoncie w tv i na zdjęciach. Piękne są, ale właśnie je shejtowalam za brak okien. Masakra nie wyobrażam sobie rodzić w pomieszczeniu bez dostępu świeżego powietrza, nienawidzę klimy :/ może to pierdola, bo wysmiali mój komentarz o braku okien, ale ja bym się tam nie czuła dobrze. I jeszcze takie niskie te sale, klaustrofobia mi się włączyła ;)
    Także nie na Polnej już pomijając te sale, ale położna może być z Polnej :D w końcu i tak by szła jako os. towarzysząca.no chyba żeby się okazało, że na polnej można mieć jednak swoją położna opłacona stamtąd, to by mnie jedynie przekonało ;)
    Tylko mówię ona jest z noworodków i to oiomu, bardziej pomoże taka doświadczona co chodzi do porodu, aczkolwiek zastanów się czy napewno chcesz, koszt duży, a serio teraz jest opieka 1na1 i wszyscy są mocno zaangażowani w opieke. Idź zwiedz sale porodowa, pogadaj na luzie, zwlaszcza, że jak ona ma przyjść jako osoba tow to nic nie zrobi więcej jak mąż. U nas np może wejsc jedna osoba do porodu, więc wtedy albo jedno albo drugie. Wiem, że inaczej na to patrzę, ale to serio koszt i nie wiem czy warto... Żeby to była ta od porodu to fajnie, ale tak to wiesz.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, wszystkiego najlepszego i nie denerwuj się, to będzie piękny dzień dla was :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ❤️ .

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa wszystkiego najlepszego :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde myslisz, ze warto? Ja mialam polozna "tylko dla siebie" i byla wspaniala. Mysle, ze taka dodatkowo wykupiona by nie pomogla za wiele. Jeszcze by sobie w kompetencje Panie wchodzily i byloby mniej milo ;) wolalam sobie z mezem pogadac szczerze jak polozna wyszla, ponarzekac, pozartowac itp. I skrępowania mniejsze nic przed obca osoba...

Tak wlasnie sie zastanawialam czy mi sie wydaje, ze ona byla tylko dla mnie, czy tak umiejetnie skakala miedzy dwoma salami ;) ale z tego co Puszek pisze jest opieka, jeden na jeden.

U nas tez tak jest albo polozna wlasna albo mąż. Nie ma, ze oboje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeskiwa wszystkiego naj! Pieknego dnia dzis!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Ja wlasnie w czwartek rano tez mocz zawiozlam do labo i przed pobraniem wzielam prysznic ale dobrze sie nie splukalam i w pojemniku bylo duzo piany wiec wzięłam kolejny pojemnik, duzo piłam i jeszcze raz pobrałam i sama woda to praktycznie byla. Na wyniku bylo, ze wodojasna barwa i bakterie nieliczne takze nic przez to drugie pobranie nie wyszlo
    Ajj no ostatecznie wlasnie wzięłam ze sobą tę pierwszą próbkę bo druga to faktycznie była sama woda, bez sensu to w ogole badac - jak spojrzalam do pojemniczka z zupelnie przezroczystym sisi ;) w tej pierwszej jest kilo osadu teraz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki metny mocz od kilku miesiecy wyniki ok. Tzn byly ostatnio bakterie ale to akurat była jedyna niemetna probka :D bo kilka dni nie bralam witamin, kwasu, zelaza itp... Kolejna probka i posiew rowniez wyszly ok (z metnego) -oczywiście bylo cos nie tak z pierwszą.

Nie wiem jak u Ciebie ale jestem pewna, ze u mnie to kwestia wsztskich suplementow, ktore przyjmuje. Kilka dni bez i pokazalo, ze mocz przejrzysty.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalilo mnie :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb2501e69db.jpg

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91, Ciasteczko777, kama2784, Milka1991, 4me, Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071, Biała Azlia, ago91, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny!:)) Ja juz gotowa siedze jak na szpilkach :D

A co do moczu to nieraz jest metny i ciemniejszy jak sie za malo pije i sie jest odwodnionym. Ja na poczatku jak wymiotowalam to mialam tak ciemny jak herbata

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku jaki śliczny brzusio ❤️

Szczęśliwa :) &&&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje sterydy malemu na płuca. Lekarz tak zadecydował na porannej wizycie. Juz jestem po pierwszym zastrzyku. Nie wiem co o tym myśleć.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie az zla jestem ze wczoraj tak malo piłam, i choć to może zabrzmi bezsensownie, to czasami zapominam/nie mam czasu przy moim bardzo żywiolowym dziecku :D o ile jeszcze o jedzeniu burczenie w brzuchu przypomni i w biegu cos tam jem, to z wodą to muszę się po prostu pilnować.

A co do suszarek to mi się marzy!! Też zawsze myslałam, że to prądożerca ale mnie pocieszylyscie!! Na balkonie nie suszę bo z jednej strony szkoda mi miejsca - jestem balkonowym świrem, mam mnostwo kwiatow, stolik i krzeselka (w sezonie jemy tam wszystkie posilki), fotel i leżak i nie ma miejsca na suszarkę :D a w sypialni jest za to stalym elementem dekoracyjnym ;) muszę obczaić czy są takie suszarki płytkie, co by mi na pralkę wlazły! Pewnie bym ją pokochała taką miłością jak zmywarkę - po jakichś 4 latach życia ze zmywarką już jej nie oddam nigdy :D

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak kochałam mój balkon dopóki sąsiadka nam nie zeswirowala trochę, teraz to się na swój boję wyjść bo ona chyba cały czas stoi przy drzwiach i jak tylko się wychyle to ta już jest.
    Jak wieszak pranie to najpierw otwieram drzwi bo są głośne i czekam aż ta wyskoczy jak widzę że się schowała to cichaczem idę pranie wieszać. Masakra.....

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!

Kama o kurczę, a coś mówią więcej? Jest szansa, że wyjdziesz niedługo czy jak? Te sterydy tak profilaktycznie czy masz zagrożenie porodem przedwczesnym?

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ