X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa a ja bym z bloku nie poszla. Jestem typem co musi byc otoczony ludzmi nie lubie ciszy, musi sie cos dziac.
    A jeszcze teraz gdzie mieszkamy na nowym osiedlu gdzie sami mlodzi ludzie z dziecmi, gdzie mam kolezanki w podobnym wieku, faceci wieczorami urzeduja w garazach. Mieszkalam w domu za dziecka i do domu bym nie wrocila.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi Każdy jest inny ja wolę dom Ty moja droga blok , tak jak taki brat cioteczny mojego męża mieszkali całe życie w bloku i to mu odpowiadało , jego żona się uparła aby się pobudować on nie chciał ale mimo tego zbudowali sobie dom jego i tak nie ma w domu jest tylko przy Sobocie i Niedzieli jeździ tirem po całej Polsce więc mu to obojętne , mieli nawet okazję aby nie kupować działki ale jego żona nie chciała tam mieszkać obok swojej mamy więc zbudowali dom na samym końcu miasta każdy robi jak tam uważa .

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się rozpisalycie tyle się tu działo normalnie cały tydzień was nadrabialam i dziś w końcu nadrobilam a po weekendzie pewnie znowu zacznę bo w weekend to zawsze mi brak czasu na czytanie.
    Szczęśliwa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
    Dziewczyny w szpitalach zdrówka zycze.
    Ja paczki zjadłam chyba z 3 heh i faworki więc trochę dużo ach...
    U nas ospa już powoli się kończy ale ciekawa jestem czy młodszemu zaraz się nie zacznie.
    Ja trochę przeziębiona jak to bywa w taką pogodę i w ciąży u mnie.
    Kurcze u mnie też zaraz 30tc więc myślę o torbach do szpitala ale masakra nic jeszcze nie mam ogarnięte nawet nie wiem za co się zabrać i gdzie to wszystko chować eh...
    W poniedziałek w końcu wizyta i w koncu mam nadzieję gin mi coś poradzi na te moje infekcje. No i mała pewnie będzie miała jakieś 1700g obstawiam
    Miłego weekendu mamuśki zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:26

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Zgadza sie. Kazdy jest inny i lubi inny tryb zycia. Moj maz chcialby dom ale wie ze ja sie bede meczyc w nim i odpuscil. Jedynie co to w gre jeszcze wchodzi szeregowka z jakims malym ogrodem.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa cudownego dnia Wam życzę i dużo, dużo miłości! Aż Wam troszkę zazdroszczę, chciałabym to przeżyć jeszcze raz, mieliśmy cudowny ślub i najlepsze na świecie wesele! :D

Kama, ja myślę że to profilaktycznie, mi w szpitalu lekarze też mówili że powinnam dostać ma wszelki wypadek ale ordynator zadecydował ze zagrożenia realnego na ta chwilę nie ma i nie kazał podawać bez potrzeby. Chociaż chyba pewniej bym się czuła ze sterydami.

Ja kontaktowałam się z lekarzem, przejął się bardzo sprawa, mówi że wystarczy jak będę na koniec tygodnia u niego ale ze pomyślimy jednak o pessarze i jak co to od razu założymy.

Szczesliwa ledwo zywa, 4me lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane super , będziesz się czuła na pewno bezpieczniej.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    4me nadzieja umiera ostatnia.
    Musisz do niej z miłością podejść to będzie współpracować, a Ty do niej od razu z jadem idziesz ;D
    Hehehe w rzeczy samej. Wlasnie sie poklocilam o suszarke z mezem, ktory stwierdzil, ze kazda suszarka taka sama i wymyslam. I ze mam najpierw zobaczyc na wlasne oczy, ze inne nie gniota :
    Takze Oleander niech Twoja siostra sie mnie spodziewa :D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Duży koszt to prawda :( ale wolę to zapłacić i mieć spokojną głowę. Nie wiem od kiedy jest ta opieka 1 na 1,ale przynajmniej w 2015 nie było. Z resztą, ja nie potrzebuje żeby przy mnie była położna cały czas, nie o to chodzi. Chcę zeby: 1. Przyjechała do mnie do domu wcześniej i oceniła, kiedy jechać do szpitala, bo chcę jak najwięcej czas spędzić w domu w obawie, że znowu akcja się zatrzyma w szpitalu. 2. Położne w szpitalu niestety muszą słuchać lekarzy i nawet jak będą kochane to będą musiały wykonywać polecenia. I tak jak wtedy przyszedł lekarz na zmianę i powiedział do nich (ja to słyszałam) że mam urodzić w 2h więc on mi przebije pęcherz i mają podłączyć oxy. 3. Chcę chodzić, nie podłącza wcale peloty od skurczy, od serduszka co jakiś czas, nie wiem np co 15 min (to z nią ustalę) i na stałe dopiero w 2 fazie ja podpiąć. Dlaczego? Żeby nie słyszeć od nich, że nie mam skurczy albo słabe podczas gdy ja umieram z bólu od skurczy krzyżowych. Z tego co wiem, położne bardzo dobrze potrafią skurcze po zachowaniu rodzącej rozpoznać. 4. Chcę żeby pomogła przyjąć pozycję, podpowiedzial kiedy iść pod prysznic, jak się ruszać, kiedy i jak oddychać. 5. Wreszcie- żeby trzymała rękę na pulsie i pilnowała tego wszystkiego czego ja chcę, z rozsądkiem czyli ocenieniem sytuacji. Ja zmęczona lub przestraszona w pewnym momencie na pewno zacznę przytakiwac i zgadzać się na wszystko, więc chcę mieć obok kogoś kto się zna i powie co robić. Mój mąż jest cudowny, ale nie ma tej wiedzy co położne, wie dobrze co chce, ale przecież nie oceni pod tym kątem sytuacji. To tak w dużym skrócie. A tam gdzie najprawdopodobniej chcę rodzić mogą być dwie osoby na zmianę. Z resztą słyszałem, że nawet na polnej mogą jak się dogadasz.
    Hmmm rozumiem, a nie rozważałaś porodu w domu? Bo jeżeli się kwalifikujesz, to moze warto dopłacić (nie wiem ile to kosztuje dokładnie) i czy Cię zakwalifikują, ale to jednak myślę, że byłoby fajne dla Ciebie. Tak jak Ty to wyobrażasz sobie to taka osoba bardziej jako towarzysząca przychodzi i nie jest niestety decyzyjną ;( czy co do pozycji do porodu, czy do podłączenia ktg. Oczywiście stały monitoring jest tylko w uzasadnionych medycznie przypadkach, a tak to co 15 min słuchamy i co jakiś czas podłączamy. Własnie co do wertykalnych pozycji to też niestety często od lekarza co przyjdzie zależy, bo czasami choćbym ja chciała to mi nie pozwoli. Poczytaj o tych porodach w domu, myślę że to by było coś co byś dobrze wspominała.
    Wejdź na tą stronę i poczytaj te historie ;) http://www.dobrzeurodzeni.pl/opowiesci-porodowe.html

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Szczesliwa a ja bym z bloku nie poszla. Jestem typem co musi byc otoczony ludzmi nie lubie ciszy, musi sie cos dziac.
    A jeszcze teraz gdzie mieszkamy na nowym osiedlu gdzie sami mlodzi ludzie z dziecmi, gdzie mam kolezanki w podobnym wieku, faceci wieczorami urzeduja w garazach. Mieszkalam w domu za dziecka i do domu bym nie wrocila.
    Oj ja mam to samo. Duzo rozmyslalismy o domu i sie nie nadajemy. Chyba, ze taki miejski blizniak w "blokowisku" ale takie to u nas albo marne albo za milion z hakiem,takze ten...

Mam super osiedle, samych mlodych ludzi, synek ma duzo kolegow-bardzo to lubie.

Tylko dwoch rzeczy mi brakuje. Ogrodka lub tarasu na dachu :D i jeszcze jednego pokoju-chociaz za piekny ogrodek!/taras bylabym w stanie z niego zrezygnowac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka U mnie też nie bawem 30 tc i jedynie co kupiłam to przewijak , a tu jeszcze sporo rzeczy trzeba kupić do szpitala walizkę itp itd .

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me spoko haha :D mówiła to co dziewczyny tu wcześniej, że nie napełnia jej za bardzo i wyjmuje jeszcze ciepłe i takie składa

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- zanim ją wywalisz zobacz po kolei programy :)
    Moja kosztowała 4 lata temu 3200 .. cena spora ale warto było.
    A z przedszkolem hehe ;) czyli pupa ..

4me lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o balkonie, musimy zmienić mieszkanie, jeszcze trochę... Preferowałabym właśnie loggie ;)
    Ja nie mam suszarki, mam sznurki nad wanna, które kocham ;D tak prl i te sprawy ;D i za oknem mam też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:48

Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Aktyde, ale to nie jest tak ze jak masz swoja polozna to ona i tak nie wiele moze??? Decyduje polozna ze szpitala i lekarz chyba ?
    Nie wyobrazam sobie, zeby u nas lekarze zgadzali sie ze brzyjdzie jakas obca kobieta i bedzie podwazac ich decyzje. To chyba u nas tak nie dziala. Jak bedzie chcial zakonczyc porod w 2h to i tak zakończy w nie bedzie sie bil z oplacona polozna spoza szpitala.

Druga sprawa-jestes pewna ze lekarz oodejmujac decyzje o zakonczeniu porodu w 2h nie mial na mysli dobra dziecka? Wiesz u mnie tez przebili pęcherz sami, tez podali oxy a i tak faza II trwala 2h i z tego co rozumiem dluzej juz nie powinna trwac bo to byloby niebezpieczne dla dziecka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja marzę o balkonie, musimy zmienić mieszkanie, jeszcze trochę... Preferowałabym właśnie loggie ;)
    Ja nie mam suszarki, mam sznurki nad wanna, które kocham ;D tak prl i te sprawy ;D i za oknem mam też ;)
    A ja marze o suszarni takiej co sa jeszcze w blokach niektorych w piwniach jak za PRLu :D

Ja niby mieszkam w apratamentowcu (hehe smiesza mnie te nazwy) a na co drugim balkonie pranie sie suszy. Za to mamy oddzielnie rowerownie i wózkarnie. Juz wolalbym wozko-rowerownie i suszarnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    4me- zanim ją wywalisz zobacz po kolei programy :)
    Moja kosztowała 4 lata temu 3200 .. cena spora ale warto było.
    A z przedszkolem hehe ;) czyli pupa ..
    Serio ja mysle, ze z przedszkolem będzie ok. Gdansk ciagle buduje nowe, naprawde o to dbaja a teraz jak 500 + bedzie tez na oierwsze to nagle przyrost spadnie ;) hehehehe
    Co innego zlobek-tu juz dzialaj albo od razu nastaw sie na prywatne. Polecam takie z możliwościa podgladu dziecka przez kamere-pomaga na poczatku. A to zazwyczaj my mamy swirujemy a nie dzieciaki ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balkon 7 m2. Ale nie susze na nim- za mocno wieje i już widzę moje majtasy rozrzucone na osiedlu ;)
    4me- spróbuj tak - jedna pralka max, wsadzasz ładnie złożone mokre, tak chociaż na pół; daj program pranie do sucha na maksa; wyciągaj od razu po zakończeniu gorące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:00

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 7m ale jak sobie ustawilam skrzynie, ławe w sumie to prawie lozko na ktorym drzemam z winem latem :D to miejsce na pranie zostalo tylko akurat wprost na okno balkonowe-wiec zupełnie jakby mi w salonie stala ta suszarka ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa, powodzenia i wszystkiego dobrego :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tez mam 7m ale jak sobie ustawilam skrzynie, ławe w sumie to prawie lozko na ktorym drzemam z winem latem :D to miejsce na pranie zostalo tylko akurat wprost na okno balkonowe-wiec zupełnie jakby mi w salonie stala ta suszarka ;)
    My też mamy skrzynie, 2 fotele i stolik, donice i miejsce jest, ale serio u mnie są takie wichury że przesuwa ciężka skrzynie :)

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ