X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne na szkole rodzenia mówiły, że w moim szpitalu pozycję może wybierać rodząca, one jedynie doradzają (oczywiście wtedy, kiedy poród idzie zgodnie z planem). Mam nadzieję że faktycznie to tak wygląda :)
    Ojeej wy tu o balkonach i winku, aż poczułam klimat: lipcowy ciepły wieczór, taras, gril, świeże warzywa aaaaaa niech już będzie lato :D

4me, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie suszę w lecie na balkonie, jest od południowej strony więc się suszy moment, a w zimie w łazience, mam drążki nad wanną ;)
    Uwielbiam mój balkon, mam na nim ławeczkę, widok na las, i już nie mogę doczekać się kawki na balkonie mmm :) Jednak marzy mi się dom z ogródkiem. Niby więcej roboty przy domu, ale nikt nie przeszkadza jak w bloku. Chodzi mi o remonty, studenckie imprezy itp. Dziecko ma się gdzie bawić w ogródku. Wierzę, że nam się to marzenie kiedyś spełni :)

Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zaczęłam oglądać "wyprawkę" balkonową zamiast dziecięcą hahaha ! :D Już męża pytałam kiedy balkon będziemy urządzać :D Robi się coraz cieplej więc sezon tuż tuż, jeszcze te ostatnie tygodnie przed porodem można się będzie lenić na balkoniku ahh :D

Co do mieszkania w domu, a w bloku. Razem z mężem uważamy, że w bloku jest zdecydowanie wygodniej, dom jedynie w opcji letniskowej u nas wchodzi w grę. Szeregówka to jest chyba jedyna forma domku, w której moglibyśmy na stałe zamieszkać. Jednak przy domu trochę tej roboty jest, a kiedy obydwoje pn-pt praca to pozostają weekendy, które my wolimy wykorzystywać na wyjazdy. Jednak co kto lubi. Są plusy i minusy mieszkania w bloku jak i w domu. Ogrodu, miejsca na grilla i braku sąsiadów za ścianą zazdroszczę! Z drugiej strony odśnieżania codziennie w zimie podjazdu itd. już nie :D Coś za coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:25

Pani Moł lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczynam 30tc :) w poniedziałek idę na USG , torba częściowo już spakowana.

Mieszkam w domu z ogródkiem, na początku jak nie miałam suszarki to wystawialam pranie na tarasie, ale mi pies wszystko po krzakach rozprowadzal...Hehe

Moja suszarka: https://allegro.pl/oferta/suszarka-kondensacyjna-samsung-dv90m5200qw-a-9kg-7828139829?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclsrc=aw.ds&ev_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=AGD+wolnostojące&gclid=EAIaIQobChMIl__ogZ7j4AIVCdiyCh1XcgHNEAQYASABEgLrAfD_BwE

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Oleander, slodka100 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Jak byłam na wizycie to widziałam na takich obrazkach bezpieczne pozycje do porodu , jak rodziłam Anię to dane Panie które rodziły to wziu na samolot i rodzę więc nie wiem dokładnie jak to jest w tej praktyce rzeczywiście z tymi pozycjami , tu mówią pokazują a i tak np ląduje się na tym samolocie .

Ja też chciałabym już lato ciepło na spacery można chodzić , z resztą ja jak Dominik się urodzi będę od razu z nim wychodzić , z Anią było podobnie miała 3 tygodnie jak z nią wyszłam , nie miałam z kim jej zostawić to jakie miałam wyjście teraz będzie podobnie .

• Nistera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planuje Max tydzień dziecia w domu trzymać, a ja będzie ładnie to myślę że i nawet tygodnia z nim nie usiedze. Gabi po okolo 2tygodniach zaliczył pierwszy 2 godzinny spacer no ale to był środek zimy.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę w miarę szybko z malutką zacząć wychodzić, najlepsze słoneczko w maju/czerwcu będzie, niech łapie witaminki :)

Co dzisiaj na obiad robicie? Zbieram inspirację hehe :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rosół, a potem jedziemy na urodziny kuzyna męża taka większa impreza (40 lecie).
    No ja jestem za wychodzeniem dość szybko, jak będę się dobrze czuła, to zamierzamy na drugi dzień zaliczyć spacer ;)
    Mamy już fotelik do auta, wczoraj maż przyniósł bo był u tego kolegi co od niego kupiliśmy ;) coraz więcej się zbiera rzeczy ;)
    Tak wygląda
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00194e79cc75.jpg

A tak pies go pilnuje:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138b5d326e34.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:05

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, 4me, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Też chcę w miarę szybko z malutką zacząć wychodzić, najlepsze słoneczko w maju/czerwcu będzie, niech łapie witaminki :)

Co dzisiaj na obiad robicie? Zbieram inspirację hehe :D

Ja miałam zrobić barszcz czerwony ale wczoraj kartofle i dziś i jutro za dużo tego trochę , nie wiem mąż mnie dziś tak zdenerwował niech sobie " z kolegami " z pracy ustala co ma jeść , zawsze tak jest wczoraj mi mówił że do 12 będzie pracował , a dziś mi pisze że do 13 a jego " koledzy " też to co ma być gorszy , a ja mam siedzieć i czekać do 13 aby przyjechał i obiad jeszcze mu robić , dlatego nie cierpię jak jeździ w Soboty do pracy nigdy nie może wrócić o czasie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:06

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku bardzo latwo demontuje sie pokrowiec do prania nawet filmik jest na YouTube to mozesz sobie obejrzec.
    Ja juz wypralam (bo tez mam uzywany) czeka świezutki i pachnacy na bąbla.

puszek369 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Puszku bardzo latwo demontuje sie pokrowiec do prania nawet filmik jest na YouTube to mozesz sobie obejrzec.
    Ja juz wypralam (bo tez mam uzywany) czeka świezutki i pachnacy na bąbla.
    No właśnie muszę się za to zabrać ;) znalazłam filmik faktycznie proste, dzięki ;)

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosół, a na drugie kurczak z piekarnika, ziemniaki i kapusta czerwona :)
    Też będę chciała szybko wyjść z malutką z domu, mam las praktycznie pod domem a później jak troszkę czasu minie to będę chodzić z wózkiem do sklepu, mieszkam na wsi to kawałek do najbliższego sklepu jest :D

Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas schabowe. Dzisiaj mąż robi obiad :D ma taką schizę, że całą ciążę nie pozwala mi dotykać surowego mięsa :D

Izka37, 4me lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w weekend zawsze gotuje maz. Czy jestem w ciazy czy nie hihiih. Ja jak tylko moge omijam kuchnie szerokim łukiem, niecierpie gotować. Za to moj maz jest w tym świetny.

Zreszta jak mnie zaprosil pierwszy raz do siebie do domu zrobil takie wypasione nalesniki z serem, rodzynkami w winie i kawalkami czekolady polane syropem truskawkowym ze wiedzialam ze nie umre przy nim z glodu hihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:56

Pestkkaa, Izka37, puszek369, kama2784, iwwk, Paula_071, Milka1991, Pani Moł, Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami to u mnie też tak było ale teraz w każdą sobotę do 15 pracuje na naszej budowie więc zostala mu niedziela.
    To ja zaraz idę robić klopsy do tego kasza i buraczki mam już zrobione
    Najpierw jeszcze umyje łazienkę a kurze i odkurzanie już zrobione no ale jeszcze duuuuuzo roboty eh.. Jak to porządki domowe

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też stara się teraz mnie wyręczać i gotuje na co ja mam ochotę, tylko dzisiaj mam problem z wymyśleniem co chce haha :D jakoś mi niedobrze od wszystkiego eh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 13:25

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak z tymi pomyslami co ugotowsc jest najwiekszy problem a jeszcze jak sie ma starsze dzieci to juz wogole.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gołąbki od mamy, ugotowałam zupę brokułową i gra:) Popołudniu wpadają teściowie z ciastem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś makaron z sosem serowo ziołowym i kurczakiem ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hmmm rozumiem, a nie rozważałaś porodu w domu? Bo jeżeli się kwalifikujesz, to moze warto dopłacić (nie wiem ile to kosztuje dokładnie) i czy Cię zakwalifikują, ale to jednak myślę, że byłoby fajne dla Ciebie. Tak jak Ty to wyobrażasz sobie to taka osoba bardziej jako towarzysząca przychodzi i nie jest niestety decyzyjną ;( czy co do pozycji do porodu, czy do podłączenia ktg. Oczywiście stały monitoring jest tylko w uzasadnionych medycznie przypadkach, a tak to co 15 min słuchamy i co jakiś czas podłączamy. Własnie co do wertykalnych pozycji to też niestety często od lekarza co przyjdzie zależy, bo czasami choćbym ja chciała to mi nie pozwoli. Poczytaj o tych porodach w domu, myślę że to by było coś co byś dobrze wspominała.
    Wejdź na tą stronę i poczytaj te historie ;) http://www.dobrzeurodzeni.pl/opowiesci-porodowe.html

Niestety nie kwalifikuje się ze względu na powikłania przy pierwszym porodzie. Z tego co kojarzę to ręczne wydobycie łożyska, lyzeczkownie i krwotok mnie dyskw.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ