X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne na szkole rodzenia mówiły, że w moim szpitalu pozycję może wybierać rodząca, one jedynie doradzają (oczywiście wtedy, kiedy poród idzie zgodnie z planem). Mam nadzieję że faktycznie to tak wygląda :)
    Ojeej wy tu o balkonach i winku, aż poczułam klimat: lipcowy ciepły wieczór, taras, gril, świeże warzywa aaaaaa niech już będzie lato :D

4me, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie suszę w lecie na balkonie, jest od południowej strony więc się suszy moment, a w zimie w łazience, mam drążki nad wanną ;)
    Uwielbiam mój balkon, mam na nim ławeczkę, widok na las, i już nie mogę doczekać się kawki na balkonie mmm :) Jednak marzy mi się dom z ogródkiem. Niby więcej roboty przy domu, ale nikt nie przeszkadza jak w bloku. Chodzi mi o remonty, studenckie imprezy itp. Dziecko ma się gdzie bawić w ogródku. Wierzę, że nam się to marzenie kiedyś spełni :)

Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zaczęłam oglądać "wyprawkę" balkonową zamiast dziecięcą hahaha ! :D Już męża pytałam kiedy balkon będziemy urządzać :D Robi się coraz cieplej więc sezon tuż tuż, jeszcze te ostatnie tygodnie przed porodem można się będzie lenić na balkoniku ahh :D

Co do mieszkania w domu, a w bloku. Razem z mężem uważamy, że w bloku jest zdecydowanie wygodniej, dom jedynie w opcji letniskowej u nas wchodzi w grę. Szeregówka to jest chyba jedyna forma domku, w której moglibyśmy na stałe zamieszkać. Jednak przy domu trochę tej roboty jest, a kiedy obydwoje pn-pt praca to pozostają weekendy, które my wolimy wykorzystywać na wyjazdy. Jednak co kto lubi. Są plusy i minusy mieszkania w bloku jak i w domu. Ogrodu, miejsca na grilla i braku sąsiadów za ścianą zazdroszczę! Z drugiej strony odśnieżania codziennie w zimie podjazdu itd. już nie :D Coś za coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:25

Pani Moł lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczynam 30tc :) w poniedziałek idę na USG , torba częściowo już spakowana.

Mieszkam w domu z ogródkiem, na początku jak nie miałam suszarki to wystawialam pranie na tarasie, ale mi pies wszystko po krzakach rozprowadzal...Hehe

Moja suszarka: https://allegro.pl/oferta/suszarka-kondensacyjna-samsung-dv90m5200qw-a-9kg-7828139829?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclsrc=aw.ds&ev_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=AGD+wolnostojące&gclid=EAIaIQobChMIl__ogZ7j4AIVCdiyCh1XcgHNEAQYASABEgLrAfD_BwE

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Oleander, slodka100 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Jak byłam na wizycie to widziałam na takich obrazkach bezpieczne pozycje do porodu , jak rodziłam Anię to dane Panie które rodziły to wziu na samolot i rodzę więc nie wiem dokładnie jak to jest w tej praktyce rzeczywiście z tymi pozycjami , tu mówią pokazują a i tak np ląduje się na tym samolocie .

Ja też chciałabym już lato ciepło na spacery można chodzić , z resztą ja jak Dominik się urodzi będę od razu z nim wychodzić , z Anią było podobnie miała 3 tygodnie jak z nią wyszłam , nie miałam z kim jej zostawić to jakie miałam wyjście teraz będzie podobnie .

• Nistera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planuje Max tydzień dziecia w domu trzymać, a ja będzie ładnie to myślę że i nawet tygodnia z nim nie usiedze. Gabi po okolo 2tygodniach zaliczył pierwszy 2 godzinny spacer no ale to był środek zimy.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę w miarę szybko z malutką zacząć wychodzić, najlepsze słoneczko w maju/czerwcu będzie, niech łapie witaminki :)

Co dzisiaj na obiad robicie? Zbieram inspirację hehe :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rosół, a potem jedziemy na urodziny kuzyna męża taka większa impreza (40 lecie).
    No ja jestem za wychodzeniem dość szybko, jak będę się dobrze czuła, to zamierzamy na drugi dzień zaliczyć spacer ;)
    Mamy już fotelik do auta, wczoraj maż przyniósł bo był u tego kolegi co od niego kupiliśmy ;) coraz więcej się zbiera rzeczy ;)
    Tak wygląda
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00194e79cc75.jpg

A tak pies go pilnuje:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138b5d326e34.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:05

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, 4me, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Też chcę w miarę szybko z malutką zacząć wychodzić, najlepsze słoneczko w maju/czerwcu będzie, niech łapie witaminki :)

Co dzisiaj na obiad robicie? Zbieram inspirację hehe :D

Ja miałam zrobić barszcz czerwony ale wczoraj kartofle i dziś i jutro za dużo tego trochę , nie wiem mąż mnie dziś tak zdenerwował niech sobie " z kolegami " z pracy ustala co ma jeść , zawsze tak jest wczoraj mi mówił że do 12 będzie pracował , a dziś mi pisze że do 13 a jego " koledzy " też to co ma być gorszy , a ja mam siedzieć i czekać do 13 aby przyjechał i obiad jeszcze mu robić , dlatego nie cierpię jak jeździ w Soboty do pracy nigdy nie może wrócić o czasie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:06

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku bardzo latwo demontuje sie pokrowiec do prania nawet filmik jest na YouTube to mozesz sobie obejrzec.
    Ja juz wypralam (bo tez mam uzywany) czeka świezutki i pachnacy na bąbla.

puszek369 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Puszku bardzo latwo demontuje sie pokrowiec do prania nawet filmik jest na YouTube to mozesz sobie obejrzec.
    Ja juz wypralam (bo tez mam uzywany) czeka świezutki i pachnacy na bąbla.
    No właśnie muszę się za to zabrać ;) znalazłam filmik faktycznie proste, dzięki ;)

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosół, a na drugie kurczak z piekarnika, ziemniaki i kapusta czerwona :)
    Też będę chciała szybko wyjść z malutką z domu, mam las praktycznie pod domem a później jak troszkę czasu minie to będę chodzić z wózkiem do sklepu, mieszkam na wsi to kawałek do najbliższego sklepu jest :D

Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas schabowe. Dzisiaj mąż robi obiad :D ma taką schizę, że całą ciążę nie pozwala mi dotykać surowego mięsa :D

Izka37, 4me lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w weekend zawsze gotuje maz. Czy jestem w ciazy czy nie hihiih. Ja jak tylko moge omijam kuchnie szerokim łukiem, niecierpie gotować. Za to moj maz jest w tym świetny.

Zreszta jak mnie zaprosil pierwszy raz do siebie do domu zrobil takie wypasione nalesniki z serem, rodzynkami w winie i kawalkami czekolady polane syropem truskawkowym ze wiedzialam ze nie umre przy nim z glodu hihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:56

Pestkkaa, Izka37, puszek369, kama2784, iwwk, Paula_071, Milka1991, Pani Moł, Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami to u mnie też tak było ale teraz w każdą sobotę do 15 pracuje na naszej budowie więc zostala mu niedziela.
    To ja zaraz idę robić klopsy do tego kasza i buraczki mam już zrobione
    Najpierw jeszcze umyje łazienkę a kurze i odkurzanie już zrobione no ale jeszcze duuuuuzo roboty eh.. Jak to porządki domowe

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też stara się teraz mnie wyręczać i gotuje na co ja mam ochotę, tylko dzisiaj mam problem z wymyśleniem co chce haha :D jakoś mi niedobrze od wszystkiego eh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 13:25

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak z tymi pomyslami co ugotowsc jest najwiekszy problem a jeszcze jak sie ma starsze dzieci to juz wogole.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gołąbki od mamy, ugotowałam zupę brokułową i gra:) Popołudniu wpadają teściowie z ciastem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś makaron z sosem serowo ziołowym i kurczakiem ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hmmm rozumiem, a nie rozważałaś porodu w domu? Bo jeżeli się kwalifikujesz, to moze warto dopłacić (nie wiem ile to kosztuje dokładnie) i czy Cię zakwalifikują, ale to jednak myślę, że byłoby fajne dla Ciebie. Tak jak Ty to wyobrażasz sobie to taka osoba bardziej jako towarzysząca przychodzi i nie jest niestety decyzyjną ;( czy co do pozycji do porodu, czy do podłączenia ktg. Oczywiście stały monitoring jest tylko w uzasadnionych medycznie przypadkach, a tak to co 15 min słuchamy i co jakiś czas podłączamy. Własnie co do wertykalnych pozycji to też niestety często od lekarza co przyjdzie zależy, bo czasami choćbym ja chciała to mi nie pozwoli. Poczytaj o tych porodach w domu, myślę że to by było coś co byś dobrze wspominała.
    Wejdź na tą stronę i poczytaj te historie ;) http://www.dobrzeurodzeni.pl/opowiesci-porodowe.html

Niestety nie kwalifikuje się ze względu na powikłania przy pierwszym porodzie. Z tego co kojarzę to ręczne wydobycie łożyska, lyzeczkownie i krwotok mnie dyskw.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ