X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, przynajmniej wiesz z jakiego powodu brzuch bolał! A infekcja szybko sobie pójdzie i będzie po sprawie, dobrze ze jest ok :)

kama2784 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a Ty jak się czujesz?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jakoś żyje, tak naprawdę to jest emocjonalna mordęga :o każdy bol, klucie, rwanie przyprawia mnie o dreszcze. Na dodatek mały strasznie szaleje dosłownie prawie w spojeniu i pachwinach, a ja się dziwię że mnie wszystko ciągnie w dół. Nie ma jakichś sposobów na podciagniecie go wyżej hahah? :D jutro rano będę dzwonić do mojego lekarza, ciekawe co powie na sytuację bo nawet nie zdawałam mu wcześniej relacji :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłuż poduche pod pupę albo nogi do góry i oprzyj o ścianę z pupą trochę wyżej po jakimś czasie powinien podjechać wyżej;D
    U mnie w każdym razie działa jak młody mnie na dużo na samym dole kopie.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wczoraj tak szalal tez pól dnia wtedy tez wiecej brzuch twardniał. Polozne mi tu mowia, ze nawet glaskac nie moge przy twardnieniach a moj synio ciagle mi na brzuchu glowe kladzie i sie przytula wiec to tez pewnie miało wpływ.no i jeszcze ta infekcja.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary tak jak Nistera pisze, jak mi młoda uwierała tak w szyjkę to nogi do góry i w końcu się trochę odsunęła. Moja ginekolog wczoraj mówiła, że mogę tak mocno czasem czuć to ciągnięcie, bo jestem szczupła, może u Ciebie też tak jest.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszylam sie, ze glowka w dol a tu spowrotem poprzecznie sie ułożył. Pewnie wczoraj tak fiknal :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Mary tak jak Nistera pisze, jak mi młoda uwierała tak w szyjkę to nogi do góry i w końcu się trochę odsunęła. Moja ginekolog wczoraj mówiła, że mogę tak mocno czasem czuć to ciągnięcie, bo jestem szczupła, może u Ciebie też tak jest.
    Mi dokladnie to samo powiedziała dr dzis, ze moge tw twarnienia bardziej odczuwać, bo jestm szczupła. Tylko, ze w tej ciazy do tej pory ich nie mialam

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak robie jak moj pecherz ma dosc. Wykladam nogi na sciane hehe

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo forum sie naprawilo:D

A ja mam dzis rozstroj nerwowy :P ogladalam slub cywilny na you tubie i sie rozplakalam i sie darlam ze niechce haha ja wiem ze gdyby nie ciaza to bym podchodzila na luzie a tak to hormony dzialaja 2 razy bardziej:P teraz np jest spoko za to moj przyszly maz zaczyna schizowac haha

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mam jedną koleżankę, ale ona na noworodkach. Na Polnej chcesz rodzic? Dzisiaj mówili o Polnej w tvn :p

Nie, na polnej nie, bo nie chce się pchać do szpitala 3 ref, no chyba że by była konieczność. Widziałam te sale po remoncie w tv i na zdjęciach. Piękne są, ale właśnie je shejtowalam za brak okien. Masakra nie wyobrażam sobie rodzić w pomieszczeniu bez dostępu świeżego powietrza, nienawidzę klimy :/ może to pierdola, bo wysmiali mój komentarz o braku okien, ale ja bym się tam nie czuła dobrze. I jeszcze takie niskie te sale, klaustrofobia mi się włączyła ;)
    Także nie na Polnej już pomijając te sale, ale położna może być z Polnej :D w końcu i tak by szła jako os. towarzysząca.no chyba żeby się okazało, że na polnej można mieć jednak swoją położna opłacona stamtąd, to by mnie jedynie przekonało ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa a zdradzisz o której godzinie powiecie sobie TAK? :) Jak ja się cieszę że ten stres przedślubny mam już za sobą hehe, bo w dzień ślubu wszystko ze mnie zeszło i była już tylko radość :) także życzę też dużo spokoju i radości żeby wszystko poszło po waszej myśli :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    aktyde gdzie chcesz rodzić?

puszek a Ty w ktorym szpitalu pracujesz w Pzn?

Ja rodziłam dwa razy w św. Rodzinie - szczerze polecam :)

Puszek z Trójmiasta jest. Ja rodziłam też w św rodzinie. Teraz myślę albo znowu o św rodzinie, ale tylko dlatego, że w razie co mają zzo, albo o luty kiej albo... sama już nie wiem, nigdzie nie jest idealnie. Najchętniej to bym rodziła w domu ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Zostawili mnie na obserwacji. Szyjka długa,zamknieta. Miekka ale raczej przez to, ze rodziłam. W moczu bakterie. Dostaje antybiotyk. Czekaja na wyniki posiewu jeszcze ale antybiotyk juz biore, bo wyniki złe wyszly. Brzuch mnie pobolewał od srody dolem ae myslalam, ze to przez te twardnienia a to przez infekcje. Zrobili usg to mały wazy 1600 już. Zadtsnawiali sie nad sterydami na płuca ale narazie poczekaja co z tymi twsrdnieniami będzie. Dostaje jak narazie nospe i magnez ma to. Powiedziala dr, ze moze byc ze tak to mocno odczuwam porpstu te twardnienia. Jest w miare ok ale tesknie tak za synkiem, ze becze co chwile :( c

A wiesz jaki miałaś wynik tego moczu? Ja cod ruhue badanie mam bakterie, ale zazwyczaj nieliczne, albo dość liczne tak jak w dzisiejszym i dokładnie tak samo boli mnie dół brzucha. Trochę mnie już martwi, że moja gin nic z tym nie robiła. W pierdej ciszy miałam bakterie w moczu dopiero na koniec to od razu mi dali antybiotyk.

W ogóle znowu mi poleciały jeszcze bardziej wyniki krwi :( w pierwszej ciąży, cały czas idealne, a teraz... Ciekawe czy mi zapisze w końcu żelazo...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png

Wysłany: 1 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szczesliwa a zdradzisz o której godzinie powiecie sobie TAK? :) Jak ja się cieszę że ten stres przedślubny mam już za sobą hehe, bo w dzień ślubu wszystko ze mnie zeszło i była już tylko radość :) także życzę też dużo spokoju i radości żeby wszystko poszło po waszej myśli :)
    11:15 sie wszystko zaczyna. Bardzo dziękuję! Mam nadzieje tylko ze nie zemdleje a jak juz to po ceremonii:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    A wiesz jaki miałaś wynik tego moczu? Ja cod ruhue badanie mam bakterie, ale zazwyczaj nieliczne, albo dość liczne tak jak w dzisiejszym i dokładnie tak samo boli mnie dół brzucha. Trochę mnie już martwi, że moja gin nic z tym nie robiła. W pierdej ciszy miałam bakterie w moczu dopiero na koniec to od razu mi dali antybiotyk.

W ogóle znowu mi poleciały jeszcze bardziej wyniki krwi :( w pierwszej ciąży, cały czas idealne, a teraz... Ciekawe czy mi zapisze w końcu żelazo...
    Ja w poprzednim badaniu mialam dosc liczne. Brslam nawet zurawit. Teraz nie wiem jakie wyniki dokladnie. Pobrali mi mocz przy przyjeciu i dr na wizycie powiedział, ze antybiotyl bo zle wyniki moczu, ze zobaczymy co posiew polaze ale antybiotyk juz trzeba. Mnie od srody pobolewał dolem i zwlaszcza w nocy czulam bol a w czwsrtek w nocy jiz bardzo bolał, az plecy dolem bolały. Bylam pewna, ze przez twardnienia.

aktyde85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - dużo zdrówka i oby szybko przeszło zakażenie.
    Szczęśliwa - powodzenia i nie panikuj - wszystko będzie cudownie :) wszystkiego dobrego dla Młodej Pary!!

Wysłany: 2 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho dziękuję!:D

Kama trzymaj sie i nie daj sie zadnym bakcylom!

Ciasteczko777, kama2784 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O forum dziala i to od dawna :)

Kama to pewnie tylko infekcja, wezmiesz antybiotyk do komca i będzie ok :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny :*
    Szczesliwa ledwo zywa powodzenia dzis i duzo duzo radosci dla Was!

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ