WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Ja mam materac kokos-pianka-kokos gruby w pokrowcu :) tylko że ja mam łóżeczko turystyczne bo tylko takiego będziemy używać

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mnie też brzus boli jak na @@ już sobie wkręcam, że to poród ..

Który termometr bezdotykowy polecacie ?? Ten Rossmax ale który model ???

Ja mam.z microlife termometr :) warto też rozważyć zakup inhalatora prędzej czy później u dziecka i tak się przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Microlife nc150 jeśli chodzi o termometr. Używam już 4 lata.

MaMaMi83, Ciasteczko777, kama2784 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj microife nc100 (troszke starszy model jak Pestki) ma juz 9 lat i tylko baterie wymieniam raz w roku.

Ciasteczko777, kama2784, Pestkkaa lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce materac pianka-latex :) dzisiaj odebrałam monitor oddechu babysense 7:)jeszcze zamówię Gemini i już prawie wszystko, łóżeczko zostanie, mamy wybrane, ale chcemy początek maja. Wózek zamówiony, ale odbierzemy w maju żeby gwarancji nie tracił, tak się umówiliśmy :) myślę tylko nad tym inhalatorem w sumie...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) !! to teraz nie wiem czy microlife czy rossmax? Chyba porównywalne.
    Inhalator też mam w koszyku. Materacyk wtedy havea.
    Bezsenność mnie dopadła - wkręcam sobie poród, bo brzuchol ciągnie, jakoś mi dziwnie „mokro” i oczywiście wyobraźnia robi swoje .. a nawet torba nie gotowa! :( fatalnie
    A kupujecie też kokony czy osłonki do łóżeczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 05:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info o termometrach. Miala Was pytać o to ostatnio ale juz tyle razy poruszany byl temat, ze mi glupio bylo znowu pytać. Do tej pory mialam taki zwykly i dawałam rade ale przy 2 dzieci to już jednak musze kupic lepszy.
    Jupi zaczynam 31 tydzień dzis!
    Teraz jyz tak będziemy pewnie sie nakrecsc i stresowac porodami bo już coraz blizej. Powiem Wam, ze mi psychicznie ten szpital pomaga. Jakos przestalam sie bać i wierze ze bedzie dobrze. Wasze słowa otuchy i wsparcie jest meeeeeega cenne i potrzebne jak sie jest w takiej sytuacji. Dziekuje 💗

Ciasteczko777, Pestkkaa, Bibs, Milka1991, Fikus, 4me, Nistera, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja chce materac pianka-latex :) dzisiaj odebrałam monitor oddechu babysense 7:)jeszcze zamówię Gemini i już prawie wszystko, łóżeczko zostanie, mamy wybrane, ale chcemy początek maja. Wózek zamówiony, ale odbierzemy w maju żeby gwarancji nie tracił, tak się umówiliśmy :) myślę tylko nad tym inhalatorem w sumie...
    Ten sam monitor też kupiliśmy w zeszłym miesiącu :) akurat w Gemini :D

Co do materaca to ostatnio wymienialiśmy starszakowi na Vitmat, z pianki wysokoelastycznej i jest super, jestem mega zadowolona. Dla maluszka może też się pokuszę z tej firmy. Też chciałam z początku lateksowy, ale wyczytałam, że może uczulać, a mój mały alergik, jeszcze z rok temu miał napady astmatyczne, to wolałam nie ryzykować i stanęło na piance :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 05:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbe to ja juz spakuje po powrocie do domu. Teraz przyjechałam bez rzeczy i musialam mężowi tlumaczyc kazde sksrpetki, majtki, koszule, kosmetyki itp itd. Ogarnął temat ale dowozil mi rzeczy orzez 3 dni. Także po powrocie pakuje torbe ..

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się gronie tych co nie mogą spać.
    Cały wieczór twardnial mi brzuch ale tak od kilku tygodni, po chwili odpuszczalo i tak kilkanaście razy dziennie. Uważałam to za normalne. Ale odkąd się położyłam do łóżka brzuch zaczął się mocno spinać i tak co 2 minuty aż w końcu został twardy jak skala do teraz. Ale najgorsze jest to, mała znalazła się jakiś strasznie na dole! Leży od polowkowych główka w dół i czule jej rączki i główkę dosłownie 2-3 palce poniżej linii majtek a nóżki na wysokości pępka! Brzuch od góry jest pusty, jak wyciągam brzuch to do pępka jest płaski i tylko sam dół jest wypchany. Postaram się zaraz zdjęcie zrobić, nie chce światła palić bo mąż i tak spi na czuja, jak tylko się porusze to się zrywa i pyta co się dzieje, czy wszystko ok. Mąż jak to poczul, zerwał się z łóżka, zaczął się ubierać i kazał się pakować do szpitala. Siedzę od 2 godzin w salonie, żeby chłopak pospal trochę bo zaraz idzie do pracy.
    Jak mała się rusza to czuję straszny dyskomfort jakby miała mi zaraz wypaść, kłuje mnie w pochwie, bolą jakby jajniki i okropnie pachwiny, że kroczki robię co 10 cm.
    I nie wiem czy panikuje, czy to normalne? Leżę, obserwuje i myślę czy jechać na IP czy czekać na czwartkowa wizytę...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ja jestem jedną z tych co mam duży problem z twardnieniami brzucha i konsekwencji z nimi związanych więc patrząc na swoje doświadczenie bym pojechała na IP,w twarz nie dostaniesz i bez spiny ale lepiej sprawdzić jaka jest sytuacja.
    PS. a kładziesz się na boku czy na w znak, mi na wznak czesto twardnial, tylko na boku było dużo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tez pojechala. Ja jakoś czulam w pt, ze powinnam i twarnienia sie uspokoliy a przy okszji wyszlo, ze mam imfekcje.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka Ja też jestem z tych które mają te twardnienia mam je codziennie po kilka czasem więcej staram się leżeć na lewym boku lub na prawym, jeżeli jest ich więcej niż 5 na godzinę to jedź na ip, też przy tym czułam ostatnio parcie małego na szyjkę jakby miało mi coś wyjść z pochwy straszne uczucie, przeszło mi po tym jak polezalam z nogami w górze. A czujesz te twardnienia ? Ja czasem czuje czasem nie i widzę tylko po brzuchu albo jak dotknę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:18

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka lepiej sprawdź i daj znać.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dzisiaj mam. Wizytę na 16:40, ciekawe co powie na moje wyniki...

Milka1991, slodka100 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw jak jest normalny dzien (nie weekend, nie noc) , przychodnie otwarte to my w ogole mozemy na IP szpitala? Nie bedzie tak, ze nas odesla bo mozemy isc do ginekologa jakiegos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:31

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me leżałam 4x w szpitalu w ciąży, za każdym razem pytali tylko o powód i od razu przyjmowali ;) to jest szpital, oni się utrzymują z pacjentów :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i my dziś wizytujemy o 11.30 trzymajcie kciuki za dobre wieści :)

Chociaż ten ból.który mi towarzyszy obawiam się czy to nie jest rozejście spojenia lonowego bo objawy na to wskazują ból kości krzyżowej ból ud .. masakra kolejna noc okropna :( ja i tak będę mieć cesarke ale mamy które mają podobne dolegliwości warto skonsultować z lekarzem bo czytałam że rozejście właśnie spojenia jest bezwzględnym powodem do cc.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty , oby były same dobre wieści ;) Miłego.dnia

P.s zaczynamy dziś 31 tydzień !! Wow kiedy to zleciało,magiczna trójka.z przodu hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:46

slodka100 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dzięki :) !! to teraz nie wiem czy microlife czy rossmax? Chyba porównywalne.
    Inhalator też mam w koszyku. Materacyk wtedy havea.
    Bezsenność mnie dopadła - wkręcam sobie poród, bo brzuchol ciągnie, jakoś mi dziwnie „mokro” i oczywiście wyobraźnia robi swoje .. a nawet torba nie gotowa! :( fatalnie
    A kupujecie też kokony czy osłonki do łóżeczka?
    Nie kupuje tych rzeczy to fajnie opisali
    https://mobile.mamadu.pl/127427,tego-nie-kupuj-6-niebezpiecznych-gadzetow-w-lozeczku-malucha

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, ja właśnie miałam podobne objawy przez dobre 2 tygodnie plus bóle miesiączkowe i w końcu trafiłam do szpitala. Co prawda nic mi tam nie pomogli ale trochę sytuację naswietlili. Jedz sobie na IP sprawdzić, uspokoja Cie bo potem dużo nasza wyobraźnia lubi dołożyć niestety :/ u mnie mały też w samym dole, rączki czuję w pachwinach dosłownie i spojeniu dlatego też wszystko ciągnie Mi w dół.
    Powiedzieli mi w szpitalu że twardnieniami się nie martwic dopóki nie sa bolesne także ja leżę i martwie się ciągle co do czwartku zostanie z mojej szyjki.

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ