WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Btw jak jest normalny dzien (nie weekend, nie noc) , przychodnie otwarte to my w ogole mozemy na IP szpitala? Nie bedzie tak, ze nas odesla bo mozemy isc do ginekologa jakiegos?
    Nie :) zawsze ktoś musi zejść :) czasem z dziwnymi rzeczami jeździli ludzie np raz u nas była babeczka z dodatnim testem ciążowym, tak tym sikanym i przyjechała, bo nie wiedziała co dalej :)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja w pt pojechalam o 11 na ip i nikt nie pytał dlaczego do gin nie poszłam. Zapytali ktory tydzien i odrazu po położna zadzwonili. Nie czekalam nawet w kolejce.

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Nie :) zawsze ktoś musi zejść :) czasem z dziwnymi rzeczami jeździli ludzie np raz u nas była babeczka z dodatnim testem ciążowym, tak tym sikanym i przyjechała, bo nie wiedziała co dalej :)
    Hahahaha :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja zaczynam dzien pozytywnie czyli równo o 9.00 ruszam na dzieciowe kosmetykowe zakupy ;D
    Wczoraj przyjechał teść z rzeczami dla maluszka od babć właśnie się piorą. Dostałam dla dziecka następną poduszkę, mam już ich wsumie 4 nie wiem co mam z nimi robić :D

Menka jak się bardzo martwisz to jedź na IP lepiej sprawdzić i mieć czysta głowę.

Wizytujacym udanych wizyt życzę.

kama2784, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:

Puszek.no to nie zle jaja xD mina poloznych bezcenna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pierwszej wizycie wlasnie. Jezeli bedzie ok to w srode do domku. Czekamy na posiew jeszcze i jeszcze dzis dokładne usg mam miec.

slodka100, Bibs lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka jedź na IP, trzymam kciuki żeby było dobrze.

Ja miałam też noc fatalną. Wieczorem mnie mega pewna sprawa zdenerwowała. Temat męczy od dłuższego czasu, ale wczoraj już przegięcie. Postanowiłam odpuścić pewną rzecz i skupić się tylko na dziecku i mężu, bo zaczęło mnie to wykańczać psychicznie już. Wczoraj był płacz, panika, a jak kładłam się spać to strasznie kołatało mi serce, duszności, do tego brzuch bolał jak na okres. Nie mogę dziecku takich stresów fundować. Myślałam, że na IP pojadę, ale starałam się to wyciszyć i w końcu zasnęłam, ale ile można sobie niepotrzebnie samemu stworzyć takie głupie bóle :/ Także zrozumiałam, że nic za wszelką cenę, są rzeczy ważniejsze.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie to ip i szpital straszny. Naprwde.ciezko sie zebrać zeby pojechac, ciezko psychicznie na początku ale potem uspokojenie przychodzi.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale mnie pogoda dobila dzisiaj.. wczoraj bylo tak ladnie, zaczelam wyprawke ogarniac. Posegregowalam ciuszki, zrobilam trzy prania, powiesilam elegancko.
    Obudzil mnie deszcz, tak lunal, ze w ciagu minuty wszystko mokre, od nowa do prania ;(

A tak sie cieszylam ze sobie juz poprasuje dzisiaj.

Dziewczyny jestesmy juz w 3 trymestrze, te spiecia i twardnienia beda coraz czestsze. Czesc z nich jest normalna ale co tam, lepiej sie przejechac, sprawdzic i spac spokojnie : ) Takze trzymam kciukasy za was zeby sie okazalo ze wszystko jest ok.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku to ja ostatnio na jednej z grup na fb widzialam kobieta wrzucila zdjecie testu ciazowego i pyta sie co ma dalej robic i czy jest w ciazy. Wiec dziewczyny jej gratuluja a ona im pisze.... A wiecie ile ja mam lat 51! I ze ma juz wnuki

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, 4me, puszek369, Nistera, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Izka37, Milka1991, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka Pędź na IP żadna z nas nie lubi szpitala , ale jak coś zbadają zrobią USG i puszczą .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) .

Witam się po weekendzie:-) . Ale cieplutko na dworzu gdyby nie ten zimny wiatr to było by jeszcze cieplej , u nas plus 9 stopni a ma być aż 15 tak to może być ;-) . Dziś idę do domu a tu na takiej wierzbie zauważyłam bazie kotki jak nic Wiosna :-) . Dziewczynki zaprowadzone Ania znów ma powrót dziwnych nocy B-) , najwidoczniej taki jej urok że raz ładnie śpi a raz płacze . Samopoczucie oki nie wiem czy to ząb czy dziąsło okropnie mnie bolało , aż cała szczęka mnie zabolała i promieniował ten ból , więc nie wiem co dokładnie mnie bolało na szczęście już przeszło może się uraziłam albo co .

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty !!!

Samari0702, Izka37, slodka100, PatkaPP lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:

Aha hahaha padłam :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho A my już 32tc zaczynamy , 8 mc , a niedawno modliłam się o 26 :D

Samari0702, Pani Moł, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ciacho A my już 32tc zaczynamy , 8 mc , a niedawno modliłam się o 26 :D

Gratulacje,ja za tydzień zaczynam 8 miesiąc :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Menka, jak jestes mocno zaniepokojona to jedz, lepiej ufać intuicji i wiedzieć co się dzieje.

Mi w takich twardnieniach brzucha pomaga rada mojej poloznej jeszcze z poprzedniej ciąży - postarać się rozluźniać mięśnie... ramion i obręczy barkowej :) przy tych twardnieniach się tak cale automatycznie spinamy, że się robi mocny dyskomfort, a jak się rozluznimy od góry to dziala tez na brzuch. Na mnie działa - ja się tak nakręcam wszelkim bólem, że zaraz cała jestem ponapinana i w stresie, a jak mi się przypomni o tym rozluźnianiu to serio trochę lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Gratulacje,ja za tydzień zaczynam 8 miesiąc :)
    Ja tez za tydzień zaczynam 8:)

Samari0702 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie łóżeczka turystyczne kupowalyscie? To będzie nasze główne łóżeczko, musi mieć podwyższony poziom, kółka i na przyszłość możliwość samodzielnego wyjścia.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) byłam oddać krew i mocz do badań, opuchlizna nie zeszła mam nadzieję że to ciąża po prostu tak działa na mnie
    Aktyde my kupimy kinderkraft joy jako dodatkowe do salonu, ale ma wszystkie funkcje o których piszesz :)
    Kciuki za wizyty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jakie łóżeczka turystyczne kupowalyscie? To będzie nasze główne łóżeczko, musi mieć podwyższony poziom, kółka i na przyszłość możliwość samodzielnego wyjścia.

Ja kupowałam używane za 100 zł z naszej okolicy chociaż był po dwójce dzieci to zero rozdarć plam czy dziur na prawdę zadbany , nie wiem jakiej jest to firmy nigdzie nie mogę znaleźć teraz pełno jest takich tych turystycznych np z Caretero mają fajne łóżeczka turystyczne , nie używałam ale każde jest takie samo różnica na pewno też jest w cenie jeszcze zależy jakie się szuka nowe czy używane .

kama2784 , Samari0702 Patrzeć jak będzie 9 msc , i będziemy ustawiać się w kolejce do porodówki .

kama2784, Chusy, Samari0702, aktyde85 lubią tę wiadomość

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ