X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesiac to juz brzmi powaznie :P 2 miesiace do konca, kurcze leci strasznie szybko.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo matulu - faktycznie !!!! 8 !! A ja bez torby :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mam masaz żołądka hahahha mlody ugniata juz dobre pol godziny. Jakie smieszne uczucie

Izka37, iwwk, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi mógłby tak plecki wymasować przy okazji :D

Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam w końcu kliknąć zamówienie w Gemini a tu info że brak jednego produktu:)

Iwwk masaż plecków-marzenie:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk hahahahha oj przydaloby sie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Wlasnie mam masaz żołądka hahahha mlody ugniata juz dobre pol godziny. Jakie smieszne uczucie

Ech te nasze maleństwa ❤️❤️ , mój to czasami tak coś Mi ugniecie że na prawdę mnie to boli i jest to wręcz na prawdę nie przyjemne , a nic się mnie nie słucha oj będzie miał charakter , wczoraj to nawet falę zrobił za dużo chyba tam ma miejsca :-P .

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki - fsjne kurtki / plaszczyki/ parki wiosenne ktos cos widzial. Cos na swieta trzeba zalozyc

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jakie łóżeczka turystyczne kupowalyscie? To będzie nasze główne łóżeczko, musi mieć podwyższony poziom, kółka i na przyszłość możliwość samodzielnego wyjścia.

Ja mam Lionelo Sven plus turkusowo-szare do tego mam.materac kokosowo-piankowy :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie babsko wkurzyło w rejestracji, dzwoniłam żeby zmienic termin wizyty która jest ZA MIESIĄC a ona do mnie z pretensjami i że mam jej podać powód!! No bez przesady żebym się obcej kobiecie tłumaczyła ze swojego życia, a jeszcze mnie pouczuła że tego terminu mam już nie zmieniać :o dodam że badanie prywatne za 300zł aaa no musiałam się wygadać bo mi ciśnienie podniosła

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A ja z innej beczki - fsjne kurtki / plaszczyki/ parki wiosenne ktos cos widzial. Cos na swieta trzeba zalozyc

Mi siostra poradziła abym może jakąś np
    narzutę lub sweter sobie kupiła tak na Kwiecień , jak to staropolskie przysłowie mówi Kwiecień - plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata :-P i coś w tym jest ;-) , ja już od miesiąca obserwuje na OLX , płaszcz ciążowy taki na wiosnę ;-) .

Oleander Co za baba B-) nie ma co się wiesz denerwować ;-) , ja nigdy nie miałam takiej sytuacji i bez problemu prywatnie bym się dostała , nawet jakbym nie była zapisana to i tak mnie przyjmie kiedyś właśnie tak było że dana tam Pani weszła z inną Panią , i tak powiedziała że nie ma numerku , że się nie zapisała i czy ją dziś przyjmie i bez problemu ją przyjął tylko że musiała poczekać aż wszystkie Panie przejdą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:29

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me na IP(ginekologiczna) możesz w każdej chwili podjechać, przyjmą Cię bez gadania.

Dziewczyny mi szyjka znowu poleciała z 2,2 do 1,3cm. Już się pogodziłam z pobytem do końca w szpitalu, tu będę pod stałą kontrola. Byle jak najdłużej w dwupaku, toteż wierzę, że będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    4me na IP(ginekologiczna) możesz w każdej chwili podjechać, przyjmą Cię bez gadania.

Dziewczyny mi szyjka znowu poleciała z 2,2 do 1,3cm. Już się pogodziłam z pobytem do końca w szpitalu, tu będę pod stałą kontrola. Byle jak najdłużej w dwupaku, toteż wierzę, że będzie dobrze.

A który to już u Was tc , cały czas jesteś w szpitalu ?. Na pewno będzie wszystko dobrze ;-) wiadomo nie od dziś że żadna z nas nie lubi szpitala , ale dla naszych maleństw zniesiemy wszystko jesteście pod stałą kontrolą i opieką będzie wszystko oki ;-) .

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs-trzymam kciuki aby trzymało jak najdłużej!Wszystko będzie dobrze!
    A lekarze mówią czemu taka szyjka sie skraca?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 30tc oj jak to fajnie brzmi już tą 3 z przodu.
    Dziś mamy wizytę już się nie mogę doczekac
    Ja myślę żeby kupić kokon.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj
    Ciepłego dnia życzę trzeba korzystac z ładnej pogody zaraz ide na spacer z dzieciakami

Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Izka37, kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam u lekarza , jak zwykle spóźnienie więc będę znów czekać ponad godzinę ehh.... Ale się doczekam to napewno :)

Bibs- co lekarze mówią ? Który tydzień macie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:

Bibs, ojj, trzymaj się tam. Najważniejsze, że macie z Maleństwem dobrą opiekę.

Do mnie już przyszlo zamowienie z gemini - no ekspres! Zamowilam w piątek wieczorem a dziś o 11 już było :)

Ja żadnej kurtelki już ciążowej nie kupuję - mam na wiosnę długie rozpinane swetry, długą polarową bluzę i ponczo. Gorzej, że w zimowej się już nie dopinam, uuups!! :D oby juz prawdziwe chlody nie wrocily.

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super, że wychodzisz!
    Szczesliwa_mamusia dziś mam 29+5 także prawie 30 skończony.

Izka, Samara nic nie mówią, ja mam już taka naturę, że szyjka krótka od samego początku, w poprzedniej ciąży też to miałam to się nazywa niewydolność szyjki macicy, a jak już druga ciąża to tam jest wszystko bardziej osłabione.
    Słodka oj tak, też się nie mogę doczekać tek trójki z przodu.

Z Gemini to super się uwijaja, a co sądzicie o tym ich pakowaniu, ostatnio wszystko było tak zafoliowane że pół dnia to rozpakowywalam, chyba trochę przesadzaj z tym... ;)

Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs, trzymaj się dzielnie, już bliżej niż dalej, sama nie wiem co mnie czeka, dowiem się w czwartek. W jakim czasie szyjka ci teraz spadła? Masz pessar założony?

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari , słodka i inne wizytujące się dziś dziewczyny trzymam mocno kciuki ❤️.

Samari Ja ostatnio byłam u mojej Pani dentystki i też spóźnienie , śmiałam się potem że mój Pan gin i Ona to chyba jakieś rodzeństwo czy co ;-) , bo zawsze kiedy nie przyjdę do nich to jest to opóźnienie :-P .
    Ja zawsze zapisuję się na 8 rano specjalnie o 8 wyjechaliśmy jakoś 15/20 po 8 a tam dopiero druga z kolejki Pani weszła więc też sobie po siedziałam .

Samari0702, slodka100 lubią tę wiadomość

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ