WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs my jesteśmy na etapie wykańczania. Teraz ciągle myślimy, wybieramy, jeździmy. Od kwietnia ruszamy z płytkami, panelami i całą resztą. Mega frajda mówię Ci :D pozwala mi to odciąć się od głupich myśli w głowie dotyczących ciąży itd ;)
    Dziś ustaliliśmy że pokój dziecięcy zrobimy miętowy a na jednej ze ścian będą duże drzewo i leśne zwierzęta :)

Pani Moł, Bibs, kama2784, Oleander lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja dzis dzien spędzam na leżąco, mam straszne zawroty glowy. Juz się porozbieralam, wywietrzylam mieszkanie na potęgę, najadlam, napilam, nigi w górę i nic nie pomaga. Cukier w normie, leżę na lewym boku i i tak mnie to puścić nie chce. Brr. We wtorek muszę zglosic lekarzowi.

Milka - też lubię leśne pokoiki dla dzieci :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł a cisnienie mierzylas?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie mam czym. Mierzylam ostatnio w czw u diablo.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ciśnienie masz kiepskie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilam z ciekawości wymaz z pochwy bo ja ciagle biore luteine i mam czasem jakies dyskomfort.
    Wiem od dawna, ze mam GBS. Czy to inaczej Streptococcus agalactiae? Bo mi wyszedł wlasnie w badaniach.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol mi tak czasem słabo jak młoda gdzieś uciska, ale długo to nie trwa. Spróbuj zmieniać pozycje, mi pomaga np. Położenie się na którymś boku, albo krótki spacer po domu nawet. Na razie od 2 dni młoda mi nie robi takich akcji, ale przez 4 dni dzień w dzień tak było plus ból pleców.

Ja kupuję ubranka 62 i 68 żeby trochę większych też miała na zaś. Teraz mega promocje to warto korzystać.

O z tymi nogami to nie wiedziałam, nogi za nogę siedząc nie zakładałam raczej, ale leżąc już się zdarzało, to samo z tą noga pod pupę :O Dobrze wiedzieć, że tak nie wolno, będę się pilnować teraz.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no masz racje, ja też uwielbiam to szukanie i wybieranie, siedzę w necie i już szukam ale na żywo chyba nie zdążę nic zobaczyć przed zakupem. Na szczęście w większości spraw mamy z narzeczonym ten sam gust, ale w niektórych jak on się przy czymś uprzejmie, coś sobie ubzdura i już nie chce szukać nic innego a ja chciałabym żeby było perfekcyjnie... Jak tu z takim wygrać? :p

Pani Moł, a anemii czasem nie masz, bierzesz żelazo? Ja na Początku 2 trym zem dlałam w łazience i walnelam o coś, miałam guza jak duże winogrono na czole :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zazdroszczę, my będziemy się przeprowadzać mniej więcej za rok a ja już przeglądam zlewy i płytki :D
    Zmęczył mnie ten basen, jeszcze pizza weszła i teraz to już nic mi się nie chce tylko spać :D

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny robilam z ciekawości wymaz z pochwy bo ja ciagle biore luteine i mam czasem jakies dyskomfort.
    Wiem od dawna, ze mam GBS. Czy to inaczej Streptococcus agalactiae? Bo mi wyszedł wlasnie w badaniach.

Tak ;)

Ja miałam w 1 ciąży. Ciekawe czy teraz też będzie. Położna z mojego szpitala mówiła że jeśli wyjdzie tym razem negatywny to nie podają antybiotyku

4me lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 2 lata po przeprowadzce i trochę nerwow mi to zjadlo.do teraz paru rzeczy nie dokupilismy np okapu:P ale ogolnie przy dobrej organizacji da sie ogarnac. My mielismy o tyle dobrze ze kupując nowe mieszkanie na umowie sie dogadalismy ze do konca grudnia stare opuscimy i zostawimy puste a od wrzesnia powoli robilismy w nowym remont i tak naprawdę ze starego nie bralismy nic.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tak ;)

Ja miałam w 1 ciąży. Ciekawe czy teraz też będzie. Położna z mojego szpitala mówiła że jeśli wyjdzie tym razem negatywny to nie podają antybiotyku
    No i to jest dziwne bo mi lekarz mowil, ze nie wazne co wyjdzie jesli wyjdzie raz to juz zawsze jestem uznawana za nosiciela. A inna lekarka mowila, ze nawet nie ma co teraz tego leczyć antybiotykami bo wyleczyc sie i tak nie da.
    Znowu co lekarz to opinia ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no właśnie Puszek mówił że i tak dają antybiotyk mimo gbs- a tu u mnie w szpitalu jednak nie. Hmm. Ciekawe. No ale pewnie i tak mi wyjdzie na + więc nie ma co rozkminiac ;) tylko stresuje mnie to że jak zaczną się skurcze to bede musiała od razu jechać do szpitala żeby zdążyć dostać antybiotyk :/ nie posiedze w domu...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Moze ciśnienie masz kiepskie
    Mozliwe, mąż zrobił pikantne spaghetti i mi trochę lepiej, a wiadomo że ostre trochę podbosi cisnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anemii to nie mam, wczoraj robilam morfologię i okej jest :)
    Trochę pomogło to ostre i pozycja na czworakach,jeszcze nie jest calkiem super ale już się nie boję, że się przewrócę :)

Streptococcus to jest paciorkowiec jakis, raz mi w posiewie moczu wyszedł :O czyli tym razem będzie gbs dodatni?? Uhuhh!

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak dokładnie

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tak ;)

Taki mają standard? Jeżeli kiedykolwiek gbs dodatni to powinni podać antybiotyk, tak u nas robią

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a jak dlugo czekalas na wynik posiewu? Mi dzis rano pobrali i zastanawiam sie kiedy beda wyniki.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No i to jest dziwne bo mi lekarz mowil, ze nie wazne co wyjdzie jesli wyjdzie raz to juz zawsze jestem uznawana za nosiciela. A inna lekarka mowila, ze nawet nie ma co teraz tego leczyć antybiotykami bo wyleczyc sie i tak nie da.
    Znowu co lekarz to opinia ;)
    To nie chodzi o leczenie tylko zminimalizowanie ryzyka transferu na dziecko w trakcie porodu, także przy cc:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku, kiedy podaje się antybiotyk na GBS? Czy jeżeli kobieta jest dodatnia i zaczyna się akcja porodowa to musi dużo wcześniej jechać do szpitala i nie czekać w domu aż odejdą wody?

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ