WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham miete i turkus a tak to kazdy odcien niebieskiego. Ostatnio ogladalam swoje zdjęcia jak mialam 18-19 lat i potrafilam nosic zolte i rozowe spodnie do tego jaskrawe bluzy i w sumie teraz to nie wiem ile by mi ktos musial zaplacic zebym sie tak ubrala:D jak teraz patrze to przewaza u mnie czern szarosc i bez. Nieraz ubiore cos rozowego albo czerwonego ale wtedy dol musi byc czarny. A co do mlodego najpierw musi uznać moje ubrania a potem jakos sam sobie wyrobi styl i bedzie pokazywal co mu ubrac;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, bo to takie babcine poglądy, że dziecko ma jeść dużo ma być silne i jak jest takie duże nabite to znaczy, że dobrze odżywione :D Mojego bratanka tak babcia też tuczyła, matko, dzieciak co wyglądał :D Dopiero jak się od teściowej wyprowadzili to młody zaczął przypominać dziecko, a nie małego zapaśnika sumo :D

Nistera, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z wami , jak bym teściowej słuchała to by moje dzieci chorowaly na cukrzycę i otyłość , dobrze że mamy swój rozum i nikt nie stosuje metod sprzed 20 czy 30 lat w pielęgnacji czy karmieniu dzieci :)

Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mają te nasze mamy i teściowe takie podejście... W poprzedniej ciąży nie mialam cukrzycy, więc jadlam naprawdę dużo i w tym "dużo" z połowę stanowiły słodkie smakolyki ;) przytylam ze 22 kg, a mama i teściowa co gadaly? Ze dooobrze, widocznie dzidzia potrzebuje:D no bez jaj, ja po prostu czulam się taka spuszczona ze smyczy, że jadlam kilo lodów i zagryzalam kinder bueno, drożdżówką lub pączkiem ;) i to nie dzidzia tylko słaba "silna wola, hi hi

Nistera, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł Ty bez cukrzycy , ja z cukrzyca plus 30kg i usłyszałam to samo od teściowej. Musisz jeść za dwoje .......
    Cieszę się że mam już jakieś doświadczenie :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli ktoś z bliskiej rodziny np tata dziecka, albo Wy macie cukrzycę typu 1 to fajne badania wprowadzili https://www.gppad.org/pl/badanie-point-2/

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nabazgralyscie juz dzisiaj, nadrobie pozniej.

Wracam z echa serca mojego synusia. Wszystko ok!
    Mlody wazy uwagaaaa 1578g w 28t4d

Lozysko wydolne ale do obserewcji wiec za 3 tyg musze pojawic sie u nich znowu.
    Do obserwacji ze wzgledu na to ze jest brzeznie przodujace 4mm odsuniete od ujscia szyjki musza obserwoeac czy nie wrasta w blizne po cieciu. Kazde plamienie krwawienia bezwzglednie jechac do szpitala. No i lezec odpoczywac nie dzwigac.

No i oczywiście mial w d... badanie odwrocil sie tyleczkiem i on nie będzie dawal sie ogladac. Mamusia z pania dr musiala cudowaac na tej kozetce zeby pokazal serduszko.

puszek369, iwwk, Oleander, Pestkkaa, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, Nistera, Pani Moł, kama2784, PatkaPP, Kruszynka91, Milka1991, Ciasteczko777, Izka37, Veri, Paula_071, Chusy, didi123 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Pani Moł Ty bez cukrzycy , ja z cukrzyca plus 30kg i usłyszałam to samo od teściowej. Musisz jeść za dwoje .......
    Cieszę się że mam już jakieś doświadczenie :D
    Haha Twoja teściowa jest dobra :) klasyczny typ wiem wszystko :)

Nistera lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł o to to to! Bratowa właśnie też z 20kg przytyła, jadła naprawdę dużooo. Nie żeby sama chciała, ale ciągle pod nos miała podsuwane przez swoją mamę, bo dziecko potrzebuje, bo ona musi dużo jeść żeby mieć siły na poród. Poród był mega ciężki, dziecko ponad 4kg, masakra. Też często od mojej mamy słyszę, że powinnam jeść więcej, bo dzidzia potrzebuje, a mi się wydaje, że jem wystarczająco i przynajmniej zdrowo, a młoda i tak ze mnie wszystko wysysa więc jej nic nie zabraknie. Nie potrafią tez niektórzy zauważyć różnicy pomiędzy dużo, a wartościowo.

Ja się cieszę, że moja mama jest daleko i mnie nie dokarmia :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 11:06

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też jem kiedy jestem głodna, nie napycham się dla zasady bo i po co :) ale niektórzy tak myślą jedz więcej bo dziecko potrzebuje ,ja tam jestem zdania że co potrzebuje to sobie weźmie z tego co już mam :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Mój mąż tak wyglądał jak był w wieku naszej Ani spasiony był okropnie hejo babcia tak go spasła . A jak zachorował na tarczycę to mało co ja to obchodziło nawet tym się nie zainteresowała , gdyby nie taka ciocia co tym się zajęła to by umarł przez jej zaniedbanie mam nadzieję że w piekle się smaży .

Ja jem tyle ile potrzebuję , nie wciskam jedzenia na siłę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 11:16

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstaje po raz drugi bo musialam odespac te posladki bolace... Oczywiście z bolem posladkow-fuck!

To skoro zadna z Was nie ma tych objawow to powiedzcie jaki ksztalt poduszki wybrac, jeśli juz musze. Podoba mi sie duze C bo wyglada jakby moglo mnie otulic na okolo... No prawie...

PS. No mojemu dziecku to daleko do ksiecia Georga w ubiorze;) mimo, ze lubie stonowane. Baaa ma tez rzeczy z psim patrolem, ktorych osobiscie nie lubię ale dziecinstwa go pozbawiac nie bede;)
    Ma nadruki na rzeczach ale stonowane-przynajmniej na tych ode mnie.
    Nie zapominajmy, ze istnieja babcie, które sa niezawodne w kupowaniu kiczowatych ubranek-zwlaszcza moja mama. Kazdy psi patrol i zyg zak sa jej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę C mam 164 wzrostu i w sumie jest wystarczająco duża :D ja się na niej wysypiam chociaż odnoszę wrażenie że żadnych cudownych właściwości oprócz dobrego marketingu to te poduszki nie mają ,ale kupiłam to używam :P

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- ja kupiłam C, ale nie mogłam z nia spać. Przeszkadzało mi że coś mi sie zawija. Zmodyfikowałam sobie ją i bardziej przypomina wałek lekko wchodzący pomiędzy nogi. Także nawet jak cos z nia będzie nie tak,zawsze można odciąć co przeszkadza. Ja dalej uczę się z niej korzystać. Czasem słuzy mi tez jako "podpieracz"pleców podczas snu.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja z jednej strony potrzebuje cos miedzy nogi, z drugiej czasem pod brzuch, z 3 pod plecy... Stad pomysl na C.
    Tylko nie wiem czy to C nie bedzie mi w tylek wchodzić bo na wysoka jestem.

Izka a Ty z tych wyzszych, czy nizszych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 11:39

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Właśnie w PNŚ powiedzieli, że na początku mleko matki to tylko woda bez wartości odżywczych :o

Chyba nie zrozumialaś. chodzi o to, że skald mleka zmienia sie w trakcie kazdego karmienia, czyli jak przystawiasz dziecko, to najpierw leci rzadszy pokarm, bardziej wodnisty, zeby dziecko sie napilo, a pozniej bardziej tresciwy, zeby sie najadlo. Tak samo od pory roku nawet skald sie zmienia, gdy sa upaly jest bardziej wodniste mleko,bo wiadomo, ze kazdy wedy wiecej pije i tak samo dziecko potrzebuje bardziej sie napic niz najesc. Tak samo zmienia sie w trakcie rosniecia dziecka, inny ma sklad dla noworodka, inny dla polrocznego dziecka.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę I, jest w porządku ale mogłabym ją zastąpić zwykłą poduszka wkładana między nogi, jakbym jej nie dostała od siostry to bym nie płakała że jej nie mam :D

4me, Izka37 lubią tę wiadomość

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul u nas nic się nie zmieniło młody dalej mega ruchliwy mąż się śmieje że normalnie obcego mam w brzuchu. Jedyna różnica to w sile jest jak sobie położę pilot od TV na brzuchu czasem to tak kopnie że pilot spada silacz po tatusiu :)

Ja kupiłam kilka ubranek 56 a tak to mamy zapas 62 68 więc myślę że na jakiś czas starczy. Wczoraj zrobiłam w końcu zamówienie na Gemini i kupiłam ten termometr microlife co polecacie. Jedynie chusteczki płyny i oliwki w Rossmanie pokupujemy. Dalej nie wiemy co z lozeczkiem czy decydować się na dostawkę np kindercraft i później celować w łóżeczko z tapczanikiem czy jak bo w sypialni mało miejsca :/

Wczoraj przed snem tak myślałam i sama ciśnienie sobie podniosłam bo doszłam do wniosku że przecież nie wiem co i jak z miesniakami które mam. Oda dawna gin o nich nie wspomina i nie sprawdza czy się powiększają a mam je zaraz przy ujściu no i jakoś koło 20tc miały każdy po 7cm średnicy a teraz nie wiadomo co i jak i tak myślę czy to przez nie ostatnio mnie tak brzuch pobolewa i się bardziej spina.

Szczęśliwa Mamusia, Asiul lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander a a propos otylosci u dzieci na kp... tez ogladalam ten fragment pytania na snniadanie i tam byly zdjecia takich na maxa grubych dizeci. Moja corka jak miala 5-8 miesiecy wygladala podobnie... a teraz chudzina sie robi.Serio byla tak gruba, ze tak grubego dziecka nie widzialas, na samej piersi, a nie wydaje mis ie zebym ja za czesto przystawiala, chociaz moze... bo tak jak pisze, darla jape non stop, wiec czasem trzeba bylo zatkac ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój młody ostatnio mocniej kopie... czasem mam wrazenie, jakby sie dosłownie rzucał , szarpał w tym brzuchu, w nocy sie budze przez to

macie juz torby do szpitala spakowane ?
    ja dopiero 1 koszulę do karmienia kupiłam, czas sie chyba powoli za resztą rozglądać ;)

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ