WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa , Patka Nie dziękuję w imieniu siostry ❤️❤️.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu - super! :)

A dziś moja kuzynka w nocy poszla i urodzila w 40 minut od pierwszego skurczu, ale chodzila juz z rozwarciem kilka dni, bez skurczy i wody nie odeszly, obie z dzidzią czują się świetnie, obyśmy też mialy takie wrazenia po naszych szczesliwych i ekspresowych porodach :)

Izka37, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Veri, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dzwonią ale tak jak u iwwk, informuje nas kiedy mają zamiar przyjechać A nie pytają czy mogą.
    Najlepszy jest teść:D
    Z racji tego że ma tu niepozalatwiane urzędowe sprawy więc co jakiś czas musi tu przyjechać i on to wogole nie informuje kiedy jak i o której. Zazwyczaj dowiaduje się od teściowej podczas jakiejś rozmowy :D
    Już mu kiedyś powiedziałam że jak nie będzie uprzedzał to mu drzwi nie otworzę 8 będzie spał na wycieraczce.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moi rodzice zawsze wcześniej dzwonią że się wybierają bo mają po 300 i 400.km więc o spontanie nie ma mowy hehe :) A teściowie nie wpadają jakoś często A znienacka to już bardzo rzadko z reguły szybciej dzień wieczorem teściowa dzwoni że wjada na kawę i do dzieci.

Apropo torby ja biorę zwykła sportową tą którą na siłownię nosiłam, wypralam ja,wypralam szlafrok koszule i klapki kupię w tym tygodniu I wanienke bo tego jeszcze nie mam A spakuje się jak będę mieć już ustalony termin cc ,czyli za 3 tygodnie wszystko wrzucę do torby zamknę i do szafy włoze nie spieszy mi się w sumie z tym jakoś bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:18

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduche banan, taka prostą z dwoma sznureczkami przy końcach tak ze mozna je związać i wychodzi U które jest super do siedzenia w łóżku. A banan układam sobie jak chce bo można go fajnie wyginac, ja wkładam między kolana i przytulam do brzucha, czasem pod brzuch daje taka cienką poduszeczke żeby mi nie opadał tak w dół. Pod głowę mam zwykłą poduszkę bo ten banan trochę za wysoki i mnie kark boli. Ja mam 165 wzrostu.

U nas teść tak czasem przychodzi w weekend z rana latem. Kiedyś lezymy sobie goli w łóżku a tu dzwonek... Dobrze że mąż naciąga szybko gacie co ma na podłodze i jest już gotowy ;) ja lecę wtedy do łazienki i się szykuje a mąż obsługuje gościa ;)

4me lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera i może to by czegoś nauczyło hehe :D Powiem Wam, że mnie mocno takie coś dotyka, nie lubię konfliktów, wiele razy mamie zaznaczałam, żeby nie traktowała naszego domu jak swojego, bywało tak, że będąc u nas kogoś sobie zapraszała, np. z rana, my wstajemy, a ona mówi, że zaraz ktoś do niej ma przyjechać. Mąż się wkurzał niesamowicie, ale nie chciał nic mówić, bo wiedział, że ona niedługo wyjedzie. Jak planujemy kogoś odwiedzić to tylko jeśli wiemy, że ta osoba zapraszała i też z wyprzedzeniem dzwonimy czy pasuje im taki i taki termin, dostosowujemy się. Tego wymaga szacunek do drugiego człowieka. Moja mama to typ człowieka, któremu zwrócisz delikatnie uwagę i już jest obrażona, a ja tylko nie chcę żeby kiedyś mi weszła na głowę, bo jak będę sobie na to pozwalać to ona się nie oduczy, skoro nie rozumie w czym jest problem.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Super Mamami :) ufff -możesz odetchnąć :) !! Gratuluje :)
    U mnie dziś dzień leżenia bo brzuś boli i nie ryzykuje ..

4me- ja oddałam moja C bo mi wchodziła w pupę !! Teraz mam taką J. I tak z nią nie śpię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:45

4me, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Ile na początek kupujecie pampersow jakie rozmiary i marki ? Bo przyznam szczerze z eorzy każdym dziecku mam ten sam dylemat... A póki co muszę kupić pampersy bo mam jedna paczkę z promocji rosmana

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niezapowiedzianie tylko mój ojciec się zjawia i nie rozumie jak tłumacze by tak nie robił. Kilka razy zdarzyło się że akurat byliśmy gdzieś na mieście i spotkaliśmy go na parkingu pod blokiem jak wracaliśmy akurat mu się fartło raz się tak wkurzyłam jak zobaczyłam przez okno że znów niezapowiedzianie przychodzi że po prostu drzwi nie otworzyłam może i było to złośliwe z mojej strony ale myślicie że to coś dało, gdzie tam wczoraj akurat wieczorem nas naszedł ;)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas niespodziewanie to wpada tylko teść, Ale nie za często i nie mamy mu tego za złe, zajrzy po prostu czasem jak odwozi męża bratanice :D mieszkamy z bratem rodzinnie, po sąsiedzku na jednym piętrze haha :D Poza tym nauczył się już że dzwoni więc zawsze mogę nie otworzyć, bo na początku to po prostu wchodził :o reszta nie wpada często i zawsze się umawia, czy to znajomi czy rodzina także nie mamy Takich problemów :D

Ja zaczynam mieć stresa, kompletnie nie wiem czego się spodziewać jutro na tej wizycie, czy nie okaże się na przykład ze szyjki już w ogóle nie ma a rozwarcie postępuje. A mały usilnie teraz już wiem że główka pcha po tej szyjce i brzuch zaczął twardnien coraz częściej :/
    Ale posłuchałam waszych rad i zaczęłam koszyki szykować w różnych sklepach :D chociaż serce Mi pęka, ze wolne, ze taka pogoda a ja nie mogę sobie sama pobiegac i tego ogarnąć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:16

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś konkretne sklepy czy ogólnie Allegro??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    A polecacie jakieś konkretne sklepy czy ogólnie Allegro??

Ja ubranka niemowlęce kupuje z firmy Atina znajdziesz ich na fejsie, to producent odziezy dziecięcej więc ubrania kocyki kołderki,pościele,czapeczki kupowałam u nich , i wielopaki body na promocji w smyku wyprawkę higieniczna kupiłam na gemini i w Rosmanie, wózek zamawialam przez allegro ze sklepu dziecięcego tak samo z lozecxkiem i materacem , koszule zamawiam z italianfashion , a wanienke z firmy tega przez allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:41

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam dzis na pyszczek.
    Kupilam lóżeczko.
    Kupilam Chicco baby hug w bardzo dobrej cenie 790zl
    Kupilam kilka ciuszkow.
    Czyli wszystkie drozsze rzeczy juz mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:07

Oleander, Fikus, Chusy lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami a gdzie znalazłaś chicco w takiej cenie?

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami-gdzie upolowałaś to Chicco? W zestawie jest ta tacka i pokrowiec?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo mnie jest hurtownia dziecieca. Przy platnosci gotowka daja rabat normalnie kosztowalo 889zl ja kupilam za 790zl.
    Mam od nich karte stalego klienta jeszcze z czasow kiedy robilismy wyprawke dla corki.

Izka w zestawie jest materacyk. Tacke trzeba dokupic. Mi nie bedzie potrzebna wi3c nie pytalam o nia.

Na lozeczko dostalam 80zl rabatu i zaplacilam 503zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:21

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi to Ci się udało z zakupami :)

MaryJane trzymam kciuki, jutro będzie wszystko dobrze :) Dobrze, że masz zajęcie to trochę odciagniesz głowę. O której wizyta?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami a pokrowiec na materac jest? Bo widziałam że taka opcja tez jest, to sie przyda?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Mamami a pokrowiec na materac jest? Bo widziałam że taka opcja tez jest, to sie przyda?

Szczerze powiedziawszy pokrowca nie widzialam wiec nawet o to nie pytalam..
    Ten material sie normalnie odsuwa bo jest na zamek i pierzesz go.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Izka nie doczytalam ze to o pokrowiec na materac chodzi a nie pokrowiec na cały leżaczek.
    No wiec nie zapytalam o to ale w moim zestawie go nie ma wiec pewnie trzeba dokupic podobnie jak tacke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:39

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ