WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam dziewczyny. U nas bez zapowiedzi nikt sie nie pojawia... Zawsze chetnie zapraszam ale trzeba uprzedzić :)

A jak urodzilam to byl zakaz odwiedzin w szpitalu a w domu dopiero po tygodniu. No sorry-life is brutal. W szpitalu z wielka podpacha naprawde nie potrzebowalam widowni... Zwlaszcza tesciow... I miloniona pytan jak porod, czy bolalo, czy boli... Wypas po prostu... Ale sprawiedlwie zabronilam wszystkim oprocz meza :)
    Oczywiście tym razem bedzie to samo ;) niestety teraz bedzie trzeba sie przyznac ze zaczynam rodzic bo starszak sam w domu nie zostanie. Wtedy to nawet o porodzie dalismy znac po fakcie, zeby co chwile zaaferowane babcie nie pisaly...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me też mam taki plan żeby dopiero po porodzie dać znać i widzę, że wiele osób zaczęło to stosować :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że będę mieć cesarke, to też nie będę informować kiedy mam termin nikogo oprócz osób które bezpośrednio będą potrzebne np. Teściowie którzy zajmą się młodym w czasie jak mąż będzie że mną,A rodziców i innych poinformuje jak będę już na chodzie czyli na następny dzień ... miliony telefonów i smsow dodatkowo mnie by stresowaly A tego.nie potrzebuje bo to trzecie cięcie jest dla .nie dość stresujące psychicznie żeby słuchać marudzenia wszystkich dookoła czy już czy na którą i czy żyje i czy mnie boli. :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o tym ze juz rodze beda wiedziec najblizsi mama maz i siostra. O tym ze urodzilam to pewnie moja mama i tak rozglosi wszystkim także ja nie bede musiala nikogo informowac.ale juz mowilam ze przez pierwsze 2 tyg kategoryczny zakaz polegrzymek ciotek koleżanek itp. To jest czas dla nas rodziców zeby sie oswoic z sytuacja i nabrac jakiegos doswiadczenia i nauczyc sie nowego toku zycia.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat niezbędna będzie pomóc bezpośrednio po porodzie i bardzo cenie sobie tutaj teściowa- ogarnie mi w domu, zrobi obiad bo dobrze wiem że po operacji będę ledwo czlapac do wc,a że ona nie ma prawa jazdy to mąż będzie ogarniał zakupy córkę zawiózł do przedszkola A teściowa będzie młodego pilnować żeby na mnie gdzieś nie skoczył i miał zajęcie na czas zanim.dojde do siebie,wystarczy na kilka godzin dziennie do pomocy no a mąż będzie pomagać mi przy młodym :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam torby do szpitala. Chyba wolę odwiedziny w szpitalu jak w domu, dziękuję za takie odwiedziny wszystkim zrób kawkę, herbatkę, ciastko posprzątaj, jeszcze nie wiadomo ile będą siedzieć. W szpitalu przynajmniej przyjdą i pójdą sobie, zawsze mogę powiedzieć, że musze na salę wracać itp ;) Ja mam zresztą mało miejsca w mieszkaniu (gdzie miałabym dziecko karmić jak mi się zwali ludzi na łeb). I to wiecie znając rodzinę moją i męża przylezą jakieś starsze ciotki- babcie wszelkie i jeszcze z dziećmi. Najchętniej bym przyjęła po 6 tyg po tych szczepieniach na ksztusiec, ale wiem że pewnie przyjdą szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:29

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też uważam, że do kobiety w pologu to tak po min.2 tyg, umówionym i najlepiej z cieplym posilkiem sie przychodzi ;) moja tesciowa potrafila mi spiącego noworodka budzić bo chciala zobaczyc po kim ma oczy!! No myslalam, że wyjdę z siebie... Ale po tej wojnie mam nadzieję, że juz się to nie powtórzy.
    Też komplikuje sprawę tajności to, że być może będziemy musieli ich poprosic, zeby przyjechali posiedziec z córką. Wstępnie jestem ustawiona z moją mamą, ale to wypali w przypadku, gdy pojdę pod noż na umówiony termin albo wywoływanie. Jak spontan to dzien zakladki mama będzie potrzebowała.
    W szpitalu też nie uznaję żadnych odwiedzin. Koleżanka do mnie przyszla (ja jeszcze przed pionizacją po cc) i dzwoni pytac ktora sala, to jej powiedzialam, zeby się nie gniewala, ale nie-e i juz. Jeszcze dziecko moje w inkubatorze a ja sobie gadkę-sratkę mam uskuteczniać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:27

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak jak juz ktoś przyjdzie to milo jak przyniesie jedzenie a nie bedzie liczyl na to ze ja jeszcze cos ogarne:P

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, co do koszul to jedną na ramiączkach wzięłam M, a dwie S. Zamawiałam z miarką w ręku. I stwierdzam że wszystkie trzy są dobre 🙂

iwwk lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas nikt nie wpada bez zapowiedzi ;) Jedynie co to moi rodzice po pierwszym porodzie uparli się żeby przyjechać już następnego dnia do szpitala. Bardzo ich prosiłam żeby nie przyjeżdżali tak szybko, bo z łóżka wstać nie mogłam, a w szpitalu u nas odwiedzin w salach nie ma, tylko na takim korytarzyku. Na wózku mnie do nich wywieźli, wyglądałam tak, że moja mama stwierdziła, że już nigdy nie będzie się do mnie pchać, jak powiem, że lepiej nie ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła chęć na racuchy z jabłkami, no i smaża się ! Aż mi wstyd takie zachcianki o tej porze hehe ;)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś po trochu zaczynam pakować torby narazie tylko powyciagala sobie je i posegregowalam rozmiarami ciuszki żeby wyprać jutro te najmniejsze. Chyba nic nie będę narazie dokupywac bo dostałam po rodzince.
    Co myślicie tyle starczy?
    Body kr rekaw 24szt
    Body dl rek. 13szt
    Pajace 10szt
    Polspiochy 4pary
    Kaftaniki 4szt.
    Spodenki 8 par
    Sukienki 5 szt
    Skarpetki 8 par
    Bluzy rozpinane 6szt
    Czapeczki 8 szt
    Rajstopki 2 pary
    Bluzeczki kr rekaw 2szt

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari podrzuć jednego mniam a bym zjadła w sumie teraz to wszystko bo dziś u mnie post

Samari0702 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Ja od dziś po trochu zaczynam pakować torby narazie tylko powyciagala sobie je i posegregowalam rozmiarami ciuszki żeby wyprać jutro te najmniejsze. Chyba nic nie będę narazie dokupywac bo dostałam po rodzince.
    Co myślicie tyle starczy?
    Body kr rekaw 24szt
    Body dl rek. 13szt
    Pajace 10szt
    Polspiochy 4pary
    Kaftaniki 4szt.
    Spodenki 8 par
    Sukienki 5 szt
    Skarpetki 8 par
    Bluzy rozpinane 6szt
    Czapeczki 8 szt
    Rajstopki 2 pary
    Bluzeczki kr rekaw 2szt
    OMG! Wystarczy :D

PatkaPP, slodka100 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem non stop glodna. Jak nie zjem co 2h to burczy w brzuchu... Mimo to uwazam, ze polowa zachcianek ciążowych to wymowki ;)

Dzis zrobilam taki pyszny obiad, ze mialam ochote talerz wylizac. A zajal mi 20 min! wieczorem jeszcze dziecko mnie zmusilo do upieczenia ciasta-fit, bo z fasola. Wkrecilam mu ze czekoladowe :D ale sama siebie jednak nie oszukalam-takie sobie to fasolowe, czekoladowe ciasto... Plus, ze robi sie jeszcze szybciej niz obiad bo jakies 10 min ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Samari podrzuć jednego mniam a bym zjadła w sumie teraz to wszystko bo dziś u mnie post

Ja w ciąży nie stosuje żadnych postów bo chyba bym z głodu padła :p wpadaj i dla Ciebie się znajdzie nie ma sprawy :)

Haha tak to prawda że ciążowe zachcianki to same wymówki na które orzymyka się oko xD

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie jedyną zachcianką jest woda gazowana :D niech tylko w domu zabraknie uu to jest źle :D

PatkaPP, puszek369, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja namiętnie jem deserki z tapioką albo kaszą jaglaną z Day Up'a. Dzień bez Day Up'a to dzień stracony :D

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander ja muszę mieć pod ręką taką wysokozmineralizowaną najlepiej z cytrynką, bo to teraz najulubieńsza woda :D Jakoś nie mam wielkich zachcianek, powiem Wam nawet, że przestało mnie do słodkiego ciągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:56

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kefir chlam! Normalnie to noł łej, nie tykam - jogurt naturalny albo ewentualnie truskawkowa maslanka mogła wejść, ale nie kefir. A w tej ciąży mnie aż trzepie na jego widok - dzis sobie kupiłam w Lidlu 2 butelki po kilo każda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:58

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ