Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciacho a masz na oku jakąś dostawkę w przystępnej cenie? Ja właśnie na początek o dostawce myślę by mi za dużo miejsca nie zajęła w sypialni a później łóżeczko z funkcją tapczanika ale docelowo już w drugim pokoju by było bo w sypialni problem by upchać byłoKacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnyVerbena wrote:Ciacho a masz na oku jakąś dostawkę w przystępnej cenie? Ja właśnie na początek o dostawce myślę by mi za dużo miejsca nie zajęła w sypialni a później łóżeczko z funkcją tapczanika ale docelowo już w drugim pokoju by było bo w sypialni problem by upchać było
Dziewczyny - wanienkę kupujecie ze stojakiem czy bez? Ja chyba wezmę 100 cm ale bez.. zawsze można dokupić stojak? -
nick nieaktualnyJezzzu jaka bezsenność, chlip chlip!
Ciasteczko - ja nie mam stojaka do wanny. Stawiam bezposrenio na podlodze, za noworodzio-niemowlęctwa na ręczniku w sypialni, na lozku sobie stanowisko do ubrania, osuszania, pielęgnacji szykowalam. Teraz dalej w wanience, na podlodze w łazience kąpiemy. Jakoś tak mi to siedząc na podlodze i z niskiej pozycji się pewniejsze wydawalo i nawet nie probowalam na stojaku.z Maluszkiem będziemy robić tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 03:53
-
nick nieaktualny
-
Ja kupię stojak bo w łazience miejsca mamy sporo ale poza podłoga nie ma gdzie wanienki postawić
Ja od 4 się kręcę, cała w nerwach jestem przed lekarzem, Dobrze ze 9 niedaleko. Ale wizje mam czarna, wczoraj do 15 brzuch stwardniał 'tylko' około 20 razy, potem liczyć przestałam
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ją dziś nawet w miarę spałam.jedynie o 3.30.syn z płaczem.przybiegl bo się obsiusial musiałam to przebierać i pocieszać że nic się nie stało,i wtedy poszedł dalej spać i ja tak samo właśnie mnie obudził.bo się już wyspał
Powodzenia na wizytach dziś trzymam kciuki dajcie znać. Miłego dnia -
Stojak do wanienki można dokupić za 50zł. Właśnie jestem na etapie zastanawiania się czy kupować czy nie. Wydaje mi się ze te stojaki są trochę za niskie, 54cm dno wanny od podłogi to i tak trzeba się porządnie schylic... Ktoś ma i się wypowie??
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyHej
jejku jak dobrze obudzic sie w domku
Piore torbe i pakuje od razu zeby mieć gotowa na nastepny raz ale mam nadzieje, ze to bedzie dopiero za 7 tygodni.jak narazie brzuszek miekki, macica zrelaksowana (jak to wczoraj pani profesor na badaniu przed wypisem określiła) Dziś mam wizyte planowana u swojego gin. Byl u mnie 2 razy w szpitalu. Mile to bardzo. On na patologii nie pracuje ale przyszedl po dyżurze. W drodze do niego chce wstąpić do tesco po pajace i moze jakiś jeden cieplejszy ale cienszy od tego ktory mam dokupie na wyjscie. Jak skoncze prac swoje szpitalne taboły to zabieram sie za pranie ciuszków.
Mary Jane powodzenia na wizycie. Dziewczyny z twardniejącymi brzuszksmi mamy zakaz glaskania i dotykania brzuchow. 2 polozne mi zwrocily na to uwage, ze ciagle glaszcze brzuch a nie powinnam. Ja nawet nie zwracałam uwagi, ze to robie.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Kruszynka91 wrote:Stojak do wanienki można dokupić za 50zł. Właśnie jestem na etapie zastanawiania się czy kupować czy nie. Wydaje mi się ze te stojaki są trochę za niskie, 54cm dno wanny od podłogi to i tak trzeba się porządnie schylic... Ktoś ma i się wypowie??
Nie wiem czy byl nisko czy nie-nie zapamietalam tego jako klopotu. Tak czy siak dalej wyżej niz na ziemi
Jesli ktos planuje myc dziecko w sypialni to pamietajcie tylko, ze taka wanna z woda wazy tyle, ze same nie uniesiecie
A tak w ogole to dla mnie mycie noworodka bylo tak stresujace, ze robol to maz. Ja stalam z recznikiem i odbieralam.
Jak robilam to sama bo on wyjechał to na ziemi bez stojaka bo brakowalo mi reki
-
nick nieaktualnyJa nie kupowałam stojaka bo nie mam miejsca gdzie go trzymać, mąż lal wodę do.wanienki i przynosił.do pokoju na łóżko ja sobie brałam.krzeslo I na siedząco kapalam A potem.jak.juz byl większy to.wanienke wstawialismy do.wanny bezpośrednio i tam.kapalismy
-
nick nieaktualnyMy z mężem też wysocy (ja mam 178) i wlasnie z dwojga zlego lepiej mi było calkiem siedzieć sobie na podlodze przy wannie niż schylać się i w zgięciu na te 50 cm - no ale kazdemu się sprawdza co innego.
Z tym wzrostem to największa lipa z poduszką do karmienia - biustu nie mam zbyt dużego, więc wcale nie opada, i od cycka do kolan robi się taka odleglość, że poduszka nic nie daje i ciężar dziecka muszę tak czy siak przy karmieniu utrzymywać na rękach. Polożna mi radziła podkladać kilka poduszek pod poduszkę do karmienia, ale to się robi taka procedura, że już wolałam bez tej konstrukcji. -
Ogladalam wczoraj te stojaki zalozylismy w sklepie na niego wanienke zeby sprawdzic jaka jest wysokośći czy po wlozdniu rak jest wygodnie.
Napewno kupuje.
Ja mam 173cm wzrostu maz 182 cm i dla nas jest idealnie, nie musimy sie schylac. Nie wyobrazam sobie kapania na podłodze a jeszcze po cesarce na poczatku to juz wogole dramat.
Koszt nowego to tak ok 50zl uzywany kupic mozna juz za 25-30zl.
W tym sklepie co ja bylam byly dea rodzaje tych stojakow my bierzemy taki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35ec40fc0af3.jpgPaula_071 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Asiul wrote:Dziewczynki a jak to jest z opłaconą położną przy porodzie, musi być ze szpitala w którym rodzę, czy mogę sobie wziąć położną środowiskową?
Akyde witaj w klubie bezsennych ciężarnychAsiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCosik wspominałyście o ubiorze maleństwa ja tam planuje ubrać w body tam czapeczka , ewentualnie welurowe śpiochy ( pajacyk ) kocyk , Maj jest nie pewny a z pogodą to różnie może być .
Ja nie używałam stojaka pod wanienkę , a nie ukrywam że myślałam o tym mamy dużą wannę i prysznic , do tej wanny kupię matę antypoślizgową plus taki wkład do wanienki i na tym położę taką gąbkę lub pieluchę tetrową i będzie git.
Ja też miałam okropną noc głównie przez Anię ja już nie wiem co z nią jest nie tak, wczoraj wieczorem też płakała nawet w wózku ją woziłam , uspokoiła się trochę byłam już ledwo żywa i wzięłam ją do nas u nas co dziwne zasnęła i położyłam ją do łóżeczka , ja sama potem nie mogłam zasnąć i tak dobrze to zasnęłam dopiero o 2 w nocy , więc wyspać się nie wyspałam nie wiem czemu Ania takie cyrki mi odstawia . Mąż mój dziś w podróży pojechał do Kajetan na takie kontrolne badania , kolejne badania w następnym roku i koniec jeżdżenia no chyba żeby coś z tymi jego implantami się działo . My to mamy jakiegoś wiecznego pecha od początku roku coś za nami chodzi jeden samochód nie chodzi na gazie , i mąż już nie ma sił na ten pechowy samochód drugi też , a niestety benzyna kosztuje tu zaraz wizyta 130 zł , za synka bal gimnazjalny 130 zł , w szkole u Marysi 24 zł na jakąś tam kuchnię molekularną , na wycieczkę 41 zł , za przedszkole zapłacić a jeszcze czeka mnie wizyta u dentyski , u Gabrysi w grupie przypomniały sobie dopiero że zęby mają myć
.
Mam nadzieję że ta noc będzie lepsza , no i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:58
-
Mamami i jak wysoki jest ten stojak?
Puszku a normalnie bez wykupywania położnej to ile tych położnych się nami zajmuje? Fajnie by było żeby jedna była od początku do końca a nie co godzinę inna przychodzi i nic nie wie
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualnyDzięki Puszku, czy takie coś jest praktykowane żeby zamiast męża była położna środowiskowa, w charakterze właśnie douli? Jakoś doule mnie nie przekonują, a do swojej położnej mam zaufanie ale nie wiem jak byłoby to odebrane przez położne że szpitala w którym bym rodziła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:10
-
Ja też planuje na wyjście body i śpiochy welurowe, czapeczka, może skarpetki? Kocyk ewentualnie będę miała jakby chłodno było.
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Tak zdarza się, że pacjentki przychodzą nie z mężem, ja na przykład będę rodzic z koleżanką położna jako os tow, albo sama, mąż nie chce.
Ogolnie to przez dyżur zajmuje się jedna położna, no czasem przyjdzie najstarsza, żeby też się zorientować jak tam sytuacja, albo lekarz też przychodzi. Ogólnie 7-19" i19-7sa zmieny, czasami zajmuje się młoda położna to starsza z nią ten porod prowadzi i z nią staje.Asiul lubi tę wiadomość