WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację napiszę taki wątek :)
    Akyde właśnie do swojej położnej środowiskowej mam zaufanie, ona już mnie zna a tamtych położnych nie znam wiec wolałabym być z kimś komu ufam, mąż prawdopodobnie będzie wtedy za granicą więc muszę znaleźć kogoś innego do towarzystwa :) rodzina też daleko

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    aktyde85 A mój mąż to odmieniec i przy żadnym z nich porodów nie chciał być , ja nawet go się pytałam a on jedynie że po co mu to , nic w końcu na siłę ja tam nie czuje tej potrzeby czy tzw " parcia " że o np koniecznie musi być , mamy już 4 dzieci więc coś za coś nie mamy komu powierzyć naszej 4 , z resztą nie jestem sama na porodówce jak coś są Panie położne , dwie Panie doktor , ordynator itp itd , wcale się źle czy coś w ten deseń z tym nie czuje tyle razy rodziłam bez nikogo osoby towarzyszącej że mi to tam nie potrzebne .

Podziwiam Ciebie znowu, bo raz, że tyle razy się na ten hardcore decydować ;) , a dwa nie chciałabym być tam sama...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój twierdzi że to jest jego dziecko i to jest jego obowiązkiem być przy porodzie bardzo chce mówi że nie wyobraża sobie żeby go tam nie było:)
    A ja się cieszę że tak do tego podchodzi bo ja znów nie wyobrażam sobie rodzić sama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:51

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, iwwk, Milka1991 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No właśnie nie wiem czy kupić bajery stelaż korek .. czy to warto czy olać ?

Koniecznie bierz wanienkę z odpływem. Nawet gdy wkładałam wanienkę do wanny gdy był duży i wylewanie wody to jest masakra. A tak wyciągasz korek i jest super. A jak chcesz wyrabiać muskuły to możesz nie korzystać z tego i dźwigać ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 Bardzo Mi miło ❤️❤️ .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koniecznie bierz wanienkę z odpływem. Nawet gdy wkładałam wanienkę do wanny gdy był duży i wylewanie wody to jest masakra. A tak wyciągasz korek i jest super. A jak chcesz wyrabiać muskuły to możesz nie korzystać z tego i dźwigać ;)
    A ten odpływ nie haczy dziecka w nozki ? Taka opinie znalazłam ;)
    Patrzę na zestaw lula i kurde cena 180 zł za całość z korkiem i stojak

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko Chociaż ja nie będę takiego zestawu kupować to zobaczyłam przed chwilą na OLX za 40 zł znalazłam wanienkę plus stelaż z takim właśnie korkiem , dzieciątko jest zbyt małe aby poczuć ten korek czy tam zatyczkę będziemy tam kłaść np wkładkę lub materacyk z gąbki to tego nie poczuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:03

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te gabki odradzano, siedlisko bakterii. Tak samo jak te wszystkie plastikowe lezaczki. Najlepiej na dno wanienki polozyc pieluszke.

Szczęśliwa Mamusia, ago91, Pestkkaa, iwwk, Paula_071, Ciasteczko777, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba nie lubi czwartków... Bo w czwartki zawsze leniwa, mało ruchliwa :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Moja chyba nie lubi czwartków... Bo w czwartki zawsze leniwa, mało ruchliwa :/

Pożyczę Ci Dominika :-P :-P to po jednej godzinie będziesz chciała swoje maleństwo ;-) to moje dziecko to jakieś nadpobudliwe codziennie czkawkę ma ,się przekręca nie wiem ile razy czasami tak coś mi uciśnie , że na prawdę boli mnie to okropnie raz to aż iść nie mogłam tak mnie bolało . Może zjedz coś słodkiego i się rozkręci :-) jak byłam w mojej 3 ciąży to Gabrysia vel Adaś bardzo mało się ruszała po prostu taki był jej urok , nie raz chodziłam do położnej aby tętno choć posłuchać leniwa była i tyle .

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Pożyczę Ci Dominika :-P :-P to po jednej godzinie będziesz chciała swoje maleństwo ;-) to moje dziecko to jakieś nadpobudliwe codziennie czkawkę ma ,się przekręca nie wiem ile razy czasami tak coś mi uciśnie , że na prawdę boli mnie to okropnie raz to aż iść nie mogłam tak mnie bolało . Może zjedz coś słodkiego i się rozkręci :-) jak byłam w mojej 3 ciąży to Gabrysia vel Adaś bardzo mało się ruszała po prostu taki był jej urok , nie raz chodziłam do położnej aby tętno choć posłuchać leniwa była i tyle .

Nie mam nic słodkiego w domu :( buuuu hahahah

Szczęśliwa Mamusia, 4me lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Mojemu nic nie haczyło, a kąpał się w wanience do 3 roku życia.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych ciuszkach na wyjście, ja mam dylemat bo mogę urodzić nawet w kwietniu i najchętniej założyła bym body z krótkim plus normalnego pajaca i na to jeszcze jakaś cienka bluzę polarkowa, czy cuś,plus kocyk, kurcze sama nie wiem...
    Ja mialam wanienke na stelażu tylko narzeczony kąpał córkę przez bardzo długi czas i wylewal wodę etc.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ciacho bo ty jakies lula srula ;) to tylko wanienka. Masz pierwsza lepsza wanienka z odplywem od 30 pln na necie

My mamy tega baby i jest ladna i tania. Plus do tego stojak za 50 pln i masz komplet za 80 pln.

I nic nie haczy. To jest u nas silikonowa mala rybka w formie korka. Ma ja w nogach wiec... Wiesz w necie to czasem sa opinie typu wczasy w tej agroturystyce byly beznadziejne bo byly muchy i komary...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:03

Ciasteczko777, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeszcze któraś z Was myśli nad imieniem dla dziecka, czy tylko my zostaliśmy ? :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Mi te gabki odradzano, siedlisko bakterii. Tak samo jak te wszystkie plastikowe lezaczki. Najlepiej na dno wanienki polozyc pieluszke.
    Zgadzam sie. Gabka to jedna wielka bakteria. Stojak do wanienki- kwestia gustu-ale nam oosbiscie bylo dziwnie. Maz wywalil i najlepiej musie kapalo na malym starym reczniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:05

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Dziewczyny czy jeszcze któraś z Was myśli nad imieniem dla dziecka, czy tylko my zostaliśmy ? :D

W sumie można uznać że my myślimy ,bo niby imię jakieś wybraliśmy A teraz okazuje się że mężowi się nie podoba i ciągle jest o.to spór... I sama już w końcu nie wiem czy zostaniemy przy Jonatanie czy będziemy szukać dalej

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:

My ciągle z dylematem...

Pestkkaa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    W sumie można uznać że my myślimy ,bo niby imię jakieś wybraliśmy A teraz okazuje się że mężowi się nie podoba i ciągle jest o.to spór... I sama już w końcu nie wiem czy zostaniemy przy Jonatanie czy będziemy szukać dalej
    Ooo jak dobrze usłyszeć, że nie jesteśmy z tym sami hehe. U nas to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych ciuszkach na wyjście, ja mam dylemat bo mogę urodzić nawet w kwietniu i najchętniej założyła bym body z krótkim plus normalnego pajaca i na to jeszcze jakaś cienka bluzę polarkowa, czy cuś,plus kocyk, kurcze sama nie wiem...
    Ja mialam wanienke na stelażu tylko narzeczony kąpał córkę przez bardzo długi czas i wylewal wodę etc.

Ja rodziłam w Kwietniu w 2017 roku i jakoś za ciepło też nie było a był to 13 Kwiecień jak wychodziliśmy to założyłam Ani właśnie taki kombinezonik tam śpiochy i czapeczkę strasznie zimno było i jeszcze padało , akurat jak mój mąż przyjechał po nas to już przestało padać ale okropnie zimny wiatr wiał najgorsze jednak było to że Święta Wielkanocne spędziłam w szpitalu a nie w domu z rodziną :-\ . Możesz zawsze założyć body plus pajacyk lub śpiochy czapeczka , są takie kombinezony wiosenne na tzw polarku i kocyk w nosidełkach są też takie okrycia na nóżki a w samochodzie jest jak coś ogrzewanie więc ze szpitala szybko szybko do samochodu ja akurat parking mam pod samym szpitalem .

Co do imienia to już u nas jest postanowione że synek na te 10000% będzie Dominik , z początku mój mąż kręcił nosem i bardzo nastawił się na kolejną córkę , ile ja córek mogę rodzić :-P już mamy 3 teraz żadko co zdarzają się pomyłki jak coś ewentualnie dla córki imię mamy w zanadrzu wybrane Madzia , ale dwa razy potwierdzone że synek sama widziałam sprzęt między nogami :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:12

‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ