Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMasz rację napiszę taki wątek
Akyde właśnie do swojej położnej środowiskowej mam zaufanie, ona już mnie zna a tamtych położnych nie znam wiec wolałabym być z kimś komu ufam, mąż prawdopodobnie będzie wtedy za granicą więc muszę znaleźć kogoś innego do towarzystwarodzina też daleko
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:aktyde85 A mój mąż to odmieniec i przy żadnym z nich porodów nie chciał być , ja nawet go się pytałam a on jedynie że po co mu to , nic w końcu na siłę ja tam nie czuje tej potrzeby czy tzw " parcia " że o np koniecznie musi być , mamy już 4 dzieci więc coś za coś nie mamy komu powierzyć naszej 4 , z resztą nie jestem sama na porodówce jak coś są Panie położne , dwie Panie doktor , ordynator itp itd , wcale się źle czy coś w ten deseń z tym nie czuje tyle razy rodziłam bez nikogo osoby towarzyszącej że mi to tam nie potrzebne .
Podziwiam Ciebie znowu, bo raz, że tyle razy się na ten hardcore decydować, a dwa nie chciałabym być tam sama...
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
A mój twierdzi że to jest jego dziecko i to jest jego obowiązkiem być przy porodzie bardzo chce mówi że nie wyobraża sobie żeby go tam nie było:)
A ja się cieszę że tak do tego podchodzi bo ja znów nie wyobrażam sobie rodzić sama...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:51
Szczęśliwa Mamusia, Izka37, iwwk, Milka1991 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ciasteczko777 wrote:No właśnie nie wiem czy kupić bajery stelaż korek .. czy to warto czy olać ?
Koniecznie bierz wanienkę z odpływem. Nawet gdy wkładałam wanienkę do wanny gdy był duży i wylewanie wody to jest masakra. A tak wyciągasz korek i jest super. A jak chcesz wyrabiać muskuły to możesz nie korzystać z tego i dźwigać13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Koniecznie bierz wanienkę z odpływem. Nawet gdy wkładałam wanienkę do wanny gdy był duży i wylewanie wody to jest masakra. A tak wyciągasz korek i jest super. A jak chcesz wyrabiać muskuły to możesz nie korzystać z tego i dźwigać
Patrzę na zestaw lula i kurde cena 180 zł za całość z korkiem i stojak -
nick nieaktualnyCiasteczko Chociaż ja nie będę takiego zestawu kupować to zobaczyłam przed chwilą na OLX za 40 zł znalazłam wanienkę plus stelaż z takim właśnie korkiem , dzieciątko jest zbyt małe aby poczuć ten korek czy tam zatyczkę będziemy tam kłaść np wkładkę lub materacyk z gąbki to tego nie poczuje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:03
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Mi te gabki odradzano, siedlisko bakterii. Tak samo jak te wszystkie plastikowe lezaczki. Najlepiej na dno wanienki polozyc pieluszke.
Szczęśliwa Mamusia, ago91, Pestkkaa, iwwk, Paula_071, Ciasteczko777, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Moja chyba nie lubi czwartków... Bo w czwartki zawsze leniwa, mało ruchliwa
Pożyczę Ci Dominikato po jednej godzinie będziesz chciała swoje maleństwo
to moje dziecko to jakieś nadpobudliwe codziennie czkawkę ma ,się przekręca nie wiem ile razy czasami tak coś mi uciśnie , że na prawdę boli mnie to okropnie raz to aż iść nie mogłam tak mnie bolało . Może zjedz coś słodkiego i się rozkręci
jak byłam w mojej 3 ciąży to Gabrysia vel Adaś bardzo mało się ruszała po prostu taki był jej urok , nie raz chodziłam do położnej aby tętno choć posłuchać leniwa była i tyle .
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Pożyczę Ci Dominika
to po jednej godzinie będziesz chciała swoje maleństwo
to moje dziecko to jakieś nadpobudliwe codziennie czkawkę ma ,się przekręca nie wiem ile razy czasami tak coś mi uciśnie , że na prawdę boli mnie to okropnie raz to aż iść nie mogłam tak mnie bolało . Może zjedz coś słodkiego i się rozkręci
jak byłam w mojej 3 ciąży to Gabrysia vel Adaś bardzo mało się ruszała po prostu taki był jej urok , nie raz chodziłam do położnej aby tętno choć posłuchać leniwa była i tyle .
Nie mam nic słodkiego w domubuuuu hahahah
Szczęśliwa Mamusia, 4me lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych ciuszkach na wyjście, ja mam dylemat bo mogę urodzić nawet w kwietniu i najchętniej założyła bym body z krótkim plus normalnego pajaca i na to jeszcze jakaś cienka bluzę polarkowa, czy cuś,plus kocyk, kurcze sama nie wiem...
Ja mialam wanienke na stelażu tylko narzeczony kąpał córkę przez bardzo długi czas i wylewal wodę etc. -
Ciasteczko777 wrote:A ten odpływ nie haczy dziecka w nozki ? Taka opinie znalazłam
Patrzę na zestaw lula i kurde cena 180 zł za całość z korkiem i stojakto tylko wanienka. Masz pierwsza lepsza wanienka z odplywem od 30 pln na necie
My mamy tega baby i jest ladna i tania. Plus do tego stojak za 50 pln i masz komplet za 80 pln.
I nic nie haczy. To jest u nas silikonowa mala rybka w formie korka. Ma ja w nogach wiec... Wiesz w necie to czasem sa opinie typu wczasy w tej agroturystyce byly beznadziejne bo byly muchy i komary...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:03
Ciasteczko777, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Mi te gabki odradzano, siedlisko bakterii. Tak samo jak te wszystkie plastikowe lezaczki. Najlepiej na dno wanienki polozyc pieluszke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:05
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPestkkaa wrote:Dziewczyny czy jeszcze któraś z Was myśli nad imieniem dla dziecka, czy tylko my zostaliśmy ?
W sumie można uznać że my myślimy ,bo niby imię jakieś wybraliśmy A teraz okazuje się że mężowi się nie podoba i ciągle jest o.to spór... I sama już w końcu nie wiem czy zostaniemy przy Jonatanie czy będziemy szukać dalejPestkkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:W sumie można uznać że my myślimy ,bo niby imię jakieś wybraliśmy A teraz okazuje się że mężowi się nie podoba i ciągle jest o.to spór... I sama już w końcu nie wiem czy zostaniemy przy Jonatanie czy będziemy szukać dalej
-
nick nieaktualnyBibs wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych ciuszkach na wyjście, ja mam dylemat bo mogę urodzić nawet w kwietniu i najchętniej założyła bym body z krótkim plus normalnego pajaca i na to jeszcze jakaś cienka bluzę polarkowa, czy cuś,plus kocyk, kurcze sama nie wiem...
Ja mialam wanienke na stelażu tylko narzeczony kąpał córkę przez bardzo długi czas i wylewal wodę etc.
Ja rodziłam w Kwietniu w 2017 roku i jakoś za ciepło też nie było a był to 13 Kwiecień jak wychodziliśmy to założyłam Ani właśnie taki kombinezonik tam śpiochy i czapeczkę strasznie zimno było i jeszcze padało , akurat jak mój mąż przyjechał po nas to już przestało padać ale okropnie zimny wiatr wiał najgorsze jednak było to że Święta Wielkanocne spędziłam w szpitalu a nie w domu z rodziną. Możesz zawsze założyć body plus pajacyk lub śpiochy czapeczka , są takie kombinezony wiosenne na tzw polarku i kocyk w nosidełkach są też takie okrycia na nóżki a w samochodzie jest jak coś ogrzewanie więc ze szpitala szybko szybko do samochodu ja akurat parking mam pod samym szpitalem .
Co do imienia to już u nas jest postanowione że synek na te 10000% będzie Dominik , z początku mój mąż kręcił nosem i bardzo nastawił się na kolejną córkę , ile ja córek mogę rodzićjuż mamy 3 teraz żadko co zdarzają się pomyłki jak coś ewentualnie dla córki imię mamy w zanadrzu wybrane Madzia , ale dwa razy potwierdzone że synek sama widziałam sprzęt między nogami
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:12