X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy odwiedzić szpital, bo się przeprowadził i nie byłam tam jeszcze;) wielki budynek, oddziały też, można się pogubić, jest ładnie fakt, ale okien nie można otworzyć tylko klima jest ;p Wzięłam dokumenty, żeby powypełniać, co by szybciej przy przyjęciu było i uświadomiłam sobie, że to niedługo już ;D
    Witam nowe koleżanki ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam w weekend isc do szpitala zobaczyc oddzial ale juz sie nie zbiore chyba dzis bo gin mowil zeby przyjsc do 15. Ale w przyszlym pojde juz napewno;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam oddział nie ciekawi hahaha znam go jak własny dom :D

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A mnie tam oddział nie ciekawi hahaha znam go jak własny dom :D

Co prawda to prawda :p

Chociaz jestem ciekawa tej wyremontowanej porodówki na Polnej w Poznaniu... czy do porodów są tam te wszystkie "ładne dekoracje" :p

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że warto sprawdzić, gdzie pojechać. U nas jest takie zamieszanie w tym szpitalu, że ostatnio mąż dowiózł żonę na Oddział Ratunkowy, nie na izbę przyjęć położniczą i urodziła tam z lekarzem z koru(poród już był zaawansowany). Gin i położna biegli, ale zanim dobiegli to z 15 minut im to zajęło, ten szpital jest tak wielki, bo to drugi budynek, jakieś łączniki, masakra. Więc warto nawet sprawdzić gdzie jechać ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Co prawda to prawda :p

Chociaz jestem ciekawa tej wyremontowanej porodówki na Polnej w Poznaniu... czy do porodów są tam te wszystkie "ładne dekoracje" :p

Ja tam akurat jestem zainteresowana jedynie sala do cięć cesarskich, ktora znam bo dwa razy miałam te wątpliwa przyjemność się tam znaleźć 👍👍😂😂👨‍👩‍👧

Ale tak jak puszek mówi w dużych miastach to co innego ja akurat mieszkam w mniejszym mieście gdzie tylko jeden szpital jest także to zmienia postać rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie e maila z rosmana że mogę odebrać pieluszki za 1 grosz :) super ! Oliwka I pieluszki za Free to miła niespodzianka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh mi wiosna trochę za mocno uderzyła dzis do glowy - slonce i 17 w cieniu <3.i najpierw upieklam ciasto czekoladowe, potem posadzilam bratki na balkonie i ogarnęłam caly balkon łącznie z myciem podlogi i jeszcze posprzątalam chatę. A teraz leżę bo mi się rwa kulszowa odezwala, no przesaszilam. A jeszcze na spacer się wybieramy, choc nie wiem czy mąż sam z córeczka nie będzie musial iść.

4me lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda cudna, u mnie troche wieje, ale jest przepięknie. Mąż pojechał na imieniny do rodziny, ja nie chciałam, bo tam palą w mieszkaniu i zawsze jak tam jestem to mi słabo, a teraz w ciąży to tym bardziej klimat nie dla mnie. Zrobiłam sobie dzisiaj dzień SPA, najpierw pocwiczyłam trochę, nałożyłam maseczkę na włosy, zrobiłam peeling cukrowy z olejem lnianym na całe ciało, a teraz leżę w wannie. Później książka i obiadek :)

kama2784 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.za to odkopywalam wiosenne ciuchy dla dzieci, żeby zerknąć czy buty i kurtki są dobre :) kurtki, czapki i adidasy córki okej tylko młodemu muszę buciki kupić ale to po niedzieli ogarnę bo ciepło zaczyna się robić to.w kozakach i zimowej kurtce nie będzie chodził :) A teraz zabieram się za obiad później może pojedziemy gdzieś na kawę bo ile można w domu ciągle siedzieć

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam drugie danie troche mnie zmulilo ale wybieram sie na pole to moze mi sie polepszy , zupke zjem wieczorem. U nas 20 stopni otwarte okno na osciez bo nawet roznicy nie czuc:) szkoda ze jak narazie to tylko w porze tak do 16 i potem znow chlod ale po marcu nie ma co oczekiwac i tak super ze taka ladna niedziela!

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk jak ja czytam to Twoje pociwczyc to mi kanapa tak w tylek uwiera jak nigdy :D :D

Jak ja zazdroszcze, ze masz sily na cwiczonka :) ja serio nie to, ze checi brak ale najzwyczajniej sil.
    Dziewczyny nie czekajcie za dlugo z kolejnymi ciazami bo ciaza na stare lata jest ciezka ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac lekko temat wlasnie znalazlam super smoczki- bibs.
    Sa z kauczuku, maja okragla glowke jak sutek i tak wygieta otoczke w druga strone jak piers kobiety.

Jesli ktoras tak jak ja chce popelnic ten straszny blad ;) i dac dziecku smoczek to mysle, ze to jest troche bezpieczniejsza alternatywa (ze dziec pozniej piersia nie wzgardzi)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak mam dobry dzień to staram się ruszać jak najwięcej, ale też przychodzą czasem takie, że kanapa to najlepsza przyjaciółka i nie lubię się z nią na długo rozstawać haha :D Żeby ten dzień nie był za piękny to właśnie dopadły mnie mdłości i już zaczynam się gorzej czuć heh, dobrze, że trochę go wykorzystałam i z czystym sumieniem mogę się zaraz zaszyć pod kocykiem :D

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki Aventa kupowałam normalne silikownoe i w sumie syn nie odrzucił mi piersi przez smoczka :) teraz też Aventa kupiłam bo już mam zaufanie do tej firmy

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ale cudne te wasze pokoiku, kąciki są. I prawie wszystko macie gotowe, po cichu zazdroszczę. Choć wiedząc ile mam jeszcze do zrobienia to szybko mi marzec/kwiecień przelecą. W ten weekend zabrałam się za pranie i prasowanie ciuszków, sporo tego wyszło. Aż się nie spodziewałam. Musiałam popisać dla mnie i dla męża kartki co to jest i z rozmiarem aby jakoś wdrożyć się w te ubranka. Póki co istna magia.
    Co do sprzętu, to mamy lodówkę prawie 6 lat Samsung i nie mam się do czego doczepić (obym nie powiedziała w złym momencie ;)) Tamtej marki w ogóle nie znam, więc nie pomogę.
    U mnie też dziś piękna wiosna za oknem.. za chwilę się zbieramy na urodziny do cioci, jest w restauracji więc gotowanie obiadu mi odpadło :)
    Powiem Wam, że wczoraj byłam w galerii w poszukiwaniu prezentu. Łącznie z dojazdem zeszło mi 2h i potem całe popołudnie przeleżałam, miałam dosyć, brzuch napompowany, nie miałam siły nawet iść do toalety :(

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka

A to pierwszy wasz dzidziuś ? :) no to pracowicie u Ciebie ale dacie radę im szybciej tym lepiej bo im wyżej w ciąży tym gorzej jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze posty o ładnej pogodzie, to mam chęć uciec z Pomorza;D Tu niby ciepło, ale czarne chmury i wiatr.
    Byliśmy z Dziobasem na basenie. Planowałam chodzić prawie do porodu, ale jest już naprawdę ciężko. Chyba pora zmienić się w leniwą kulkę i zalegnąć na kanapie;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzą Was brzuszki? To objaw zbliżających się rozstępów czy jest szansa, że się skóra jeszcze wybroni?;)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Patka

A to pierwszy wasz dzidziuś ? :) no to pracowicie u Ciebie ale dacie radę im szybciej tym lepiej bo im wyżej w ciąży tym gorzej jest...

Tak, pierwsze długo wyczekane maleństwo.
    Machina ruszy w przyszłym tygodniu, bo w czwartek mąż ma egzamin do którego ciągle się przygotowuje, a potem rusza z malowaniem. No i mamy nadzieję od kwietnia zacząć układać wszystko na swoje miejsce.

Samari0702 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ