X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to brak czegokolwiek z "pokoiku" 😂
    Wozek jest pod stołem i część w szafie, materac stoi za stolikiem nocnym , łóżeczko i fotelik w drugiej szafie 😂
    U nas to wogole nie widać "ducha nadchodzących świąt" .
    I nie wiem kiedy to ogarnę bo najpierw mąż musi wyprowadzić akwarium z sypialni żebyśmy mogli łóżko przesunąć i łóżeczko wstawić, także tego wiecie jak to jest z mężowym zapałem do pracy 😁 Mam nadzieję że da radę przed porodem .

Samari0702 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, super! Tez juz bym chciala tak z 33 tygodnie juz miec, bo tez mi się dluzyyyy, corka daje po rajtkach a brzuch boli i się napina kosmicznie.
    Ja dziś spałam mega! Tzn poszlam spac jakos prze 23, corka spala sobie do 5:00 tylko z wskokiem ze swojego lozeczka do naszego lozka ale bez placzu, no i zrobila pobudkę juz o 5:00 (bo padla o 18..) ale mąż dal mi do 7:00 fory, dal mlodej sniadanie i się pobawili, więc czad :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Serio ktoś z rodziny takie komentarze prawi ? Niewiarygodne....
    Ja już też od miesiąca mam.wsyztsko wyprane,wyprasowane i wyprawkę mam.juz w całości skompletowana dla dziecka I siebie, dokupić jedynie wodę z dziobkiem . Nie wyobrażam sobie teraz cokolwiek prać ,skompletować czy biegać po sklepach.... biorę te nieszczęsne zastrzyki czuje się jak kupa i co poradzić. Nie przejmuj się takim głupim gadaniem będzie dobrze :)

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Zaraz i ty do tego dnia dotrzesz A ja będę się stresować że na porodowke muszę iść :O za tydzień w poniedziałek będę znać już termin cc matko przeraża mnie to.😭😭😭😭😭 mimo że na maksa jestem ciekawa jak młody będzie wyglądał jaki będzie strach przed cc to jedno a.chec.poznania go to drugie... matko pamiętam.jak po.synku widziałam dzidziusie to było mi przykro że już nie będę mieć swoich dzieci więcej A jednak z mężem.sie zdecydowaliśmy :)

Nistera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam raz jeszcze! Ale dzisiaj naskrobalyscie z samego rana! Wybralyście piękne imiona, A i z wyprawka nie ma sensu zwlekać. Też już wszystko mamy. Zaczelismy z Dziubsonem kompletować odkąd pojawiły się 2 kreski. Było ryzyko, ale nie mogliśmy się powstrzymać. Nasza Pchelka miala sie nazywac Lucja albo Urszula ale ostatecznie jest Iga Antonina. Planuje rodzic w Wojewódzkim, bo mieszkam tuż obok niego, A wydaje mi się, że i tak zależy jaki personel się trafi. A Tak, Dziubas będzie mógł przynosić swojej slonicy domowe jedzonko. Ostateczna decyzja nie jeszcze nie zapadła, zobaczymy.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari miałam takie same odczucie , szczególnie że syn był wyleżanym cudem i jakoś było dla nas naturalne że będzie tylko on. A potem mężowi chyba się zalaczyl kryzys wieku średniego i stwierdził że może spróbujemy drugie. Ja byłam przeciw no ale w rezultacie próbowaliśmy i nie żałuję, ale to już będzie na 100% ostatnie , już jestem za stara na to 😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj obklejalismy ścianę w pokoiku Helenki, zobaczcie jak wyszło.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f3af2c2c05e.jpg

Witaj Glendolina!
    Co do fb mam tam konto ale jakoś nie ufam że fb jest taki "prywatny" i głupio mi będzie tam pisać o różnych rzeczach. Ale do fotek może być ok

Oleander, puszek369, Pani Moł, Agata :), Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Ciasteczko777, Veri, 4me, Rudzik1, Milka1991 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka, bardzo fajnie to u was wygląda i klejenie wygląda profesjonalnie :)

My już też mamy naklejkę na ścianę kupioną, taka gałąź z sową:

https://yokodesign.pl/naklejka-galaz-z-sowa-dk316,id1887.html

Ale jeszcze czekamy z klejeniem do ściany, najpierw musimy złożyć łóżeczko i wtedy dopasujemy na jakiej wysokości ma być naklejka :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Samari miałam takie same odczucie , szczególnie że syn był wyleżanym cudem i jakoś było dla nas naturalne że będzie tylko on. A potem mężowi chyba się zalaczyl kryzys wieku średniego i stwierdził że może spróbujemy drugie. Ja byłam przeciw no ale w rezultacie próbowaliśmy i nie żałuję, ale to już będzie na 100% ostatnie , już jestem za stara na to 😂

Nistera, a u nas my chcieliśmy mieć troje dzieci ale ja przez te cesarki nieplanowane to i tak cud wielki że się udało mieć to trzecie upragnione , ale chcieliśmy jak wybudujemy dom za 1.5 roku zaczynamy budowę A mąż mówi że jak mamy mieć to teraz pół i nie ma właśnie tylko prac i kosztów związanych z domem i udało się w 1 cyklu :) A my po 7 latach w lipcu wzięliśmy ślub kościelny A sierpniu zaszłam w ciążę to się w rodzinie śmiali z mieliśmy obfita noc poślubną haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka

Motyw sowek jest cudowny, uwielbiam te kolorowe naklejki ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glanolina Iga meeeeega fajne imię! Swietne! Pestka Łucja tez ładne.

Ja z pokoikiem tzn z kacikiem jestem jeszcze w czarnej ***** . Łóżeczko pomalowane stoi w pomieszczeniu gospodarczym, materac u tesciow. W miejscu lozeczka suszy sie pranie hehe Myślę, ze poczekamy jeszcze z tym miesiac,pewnie dopiero po swietach przygotujemy. Gdyby cos sie dzialo wcześniej to maz zlozy lozeczko.

Oleander nie przejmuj sie gadaniem. Kiedy miala bys wszystko przygotowywac? W 9 miesiacu z ogromnym brzuszkiem , bolacymi plecami itd itd

My juz wiecej dzieci tez nie planujemy. Czasami jak mi ciezko to sobie wlasnie mysle, ze nie moge narzekac bo juz mi wiecej nie bedzie dane czuc ruchow maluszka.
    Piekny dzien sie zapowiada :)

Pestkkaa, Oleander lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku maja będziemy robić kącik dziecka, mamy małe mieszkanie, więc nie chce zagracac, na razie mam komode i jest już wypchana. Piore powoli rzeczy będę pakować torbę, bo jadę na ślub w 36tc 100km to muszę mieć torbę.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się pochwalę, bo u nas prawie wszystko gotowe : )
    mamy kącik w sypialni, pokoik będzie robiony później.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5e055f68ae6.jpg

wózeczek też już czeka, kupiliśmy tutisa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39df293a4501.jpg

a w salonie mamy jeszcze taką kołyskę :D bo większość dnia jednak tam spędzamy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d538bcf26774.jpg

Mamy jeszcze kącik w łazience dla małej z przwijakiem i wanienką,
    a tak poza tym to czeka mnie jeszcze góóóóóóra prania i prasowania + torba do szpitala. Nie mogę się zabrać za to :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:10

iwwk, puszek369, kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Chusy, Veri, Oleander, ago91, 4me, Pani Moł, Paula_071, Rudzik1, Milka1991 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkcja :O Ledwo nadrobiłam haha :D

Witaj Glendolina!

Pestka ja też bardzo chciałam Liwie, ale mąż zaprotestował :( Chyba go już nie namówię, ale imię prześliczne.

Oleander nie przejmuj się, ja też różnych rzeczy się nasłuchałam, że po co tak wcześnie, albo czemu takie, a nie takie.. nikomu nie dogodzisz, trzeba patrzeć na siebie :)

Co do fb, to ja też raczej tutaj wolę zostać, albo takie właśnie nasze zamknięte forum, ale jak założycie grupę na fb to chętnie i tak dołączę, o ile będzie tak bardzo zamknięta, że nikt mnie tam nie zobaczy hehe :D

Pestkkaa, Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kącik dla.dziecka będzie u nas , dopiero jak będzie większy to się przeprowadzi do pokoju :) A rozkładać wszystko będę dzień przed pójściem do szpitala, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, tzn ja będę mówić co gdzie chce A mąż będzie rozkładać 😂😂😂😂😂

• Chusy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak wyglada pokoj dzieciecy:

adgfo8.jpg

A tak poskladane lozeczko w sypialni :) :

290vsid.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:22

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, PatkaPP, Veri, Agata :), Oleander, Pestkkaa, ago91, Rudzik1, 4me, Pani Moł, Paula_071, Milka1991 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny, Ale macie pięknie <3 najbardziej zazdroszczę miejsca, też chciałabym przepiękny pokoik zrobić ale póki co będzie mini kącik sypialni, przez co zrobi się ciasno i wszystko z innej parafii haha :D też zaczęliśmy powoli w końcu coś zamawiać, ale póki co w domu to mam podkłady poporodowe i ciuszki dla małego :D

Nistera, tak to Twoje słowa o tej magicznej granicy, mam nadzieję za 3 tygodnie mówic to co Ty teraz! :D
    I Liwia i Łucja piękne imiona! Dla dziewczynek jest w ogóle tyle pięknych ze chyba mimo niezbyt przyjaznej ciąży będę tak długo próbować aż będzie córka hahah :D
    A jeszcze co do tego fb jeśli grupa będzie prywatna i zamknięta to Wasi znajomi nie będą widzieć że coś tam wrzucacie :D mnie obojętne, dostosuje się, a kiedyś może zrobimy weekendowy wyjazd już z dziecmi hehe :D moja siostra z ze swoją grupa z pierwszej ciąży do teraz ma kontakt, wyjeżdżają, spotykają się a młoda ma już 7 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:32

Pestkkaa lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne te pokoiki/kąciki:) Mega zazdroszczę. U nas łóżeczko stoi w kącie sypialni, do niczego nie pasuje i jest wypełnione rzeczami dla dziecka. Przykryte folią, jak mebel podczas remontu. Mamy wielki syf i nieład i nie wiem, gdzie w to wciśniemy niemowlę. Lipiec/sierpień odbieramy mieszkanie i wtedy zacznie się zabawa z urządzaniem pokoiku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mam co.wrzucac bo wszystko stoi w kartonach :) wózek w kartonie, łóżeczko w kartonie materac w folii żeby się nie kurzyl i nie brudził, jedynie ciuszki mam w komodzie i kosmetyki też wrzucone razem bez żadnych segregacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:37

• Kainna Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja czytam Was w miarę na bieżąco mimo, że napisałam tylko raz. Odnajduję się w tematach, bo jest tu kilka dziewczyn z niewydolnością szyjki. W 27 tc Byłam w szpitalu na założeniu pesssrium. Szyjka skrócila się do 25mm z 34mm w ciągu zaledwie trzech dni. Nie było to dla mnie zaskoczeniem, bo w pierwszej ciąży też miałam zakładany krążek, tylko w 30tc.
    Sytuacja dość trudna. Pierwszy synek ma dopiero 9 miesięcy i zaczął chodzić trzymając się mebli. Ja muszę dużo leżeć, brzuch czesto się spina, a bobas gmera przy szyjce. Pomieszkujemy więc u teściów bo sama nie daje rady opiekować się synkiem. Mąż pracuje i wykancza nowe mieszkanie w miedzyczasie, obecne jest zdecydowanie za ciasne dla 4 osób. Tak więc nic jeszcze nie gotowe. Torbę bede pakować jak zamówienie z apteki dojdzie. Mam jednak nadzieję, że historia z pierwszej ciąży powtórzy się i urodzę po terminie mimo problemów z szyjką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:53

0d1y9jcgy3ya46tp.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ